Putovanje Napulj i Kampanija iz Splita 2019

Putovanje Napulj i Kampanija iz Splita 2019
banner Adiona111aa

Napulj i Kampanija iz Splita 2019

Putovanje Napulj i Kampanija iz Splita 2019

MONTECASSINO – POMPEJI – VEZUV – SORRENTO – CASERTA
PLANIRANI TERMIN PUTOVANJA: 03 – 08.10.2019.
SMJEŠTAJ: hotel 3* okolica Napulja

Putovanje Napulj i Kampanija iz Splita 2019

1. dan: SPLIT – ANCONA …

Okupljanje grupe u trajektnoj luci Split u dogovoreno vrijeme, susret s vodičem i ukrcaj na brod za Anconu, s polaskom u 19:45 sati. Smještaj po kabinama. Noćna plovidba prema Anconi…

2. dan: ANCONA – MONTECASSINO – SORRENTO

Dolazak u Anconu u jutarnjim satima (oko 07:00) te nastavak vožnje autobusoom prema jugu Italije i pokrajini Kampaniji. Na putu ćemo posjetiti gradić Montecassino i OPATIJU MONTECASSINO koja dominira uzvisinom iznad starog grada Montecassino. Zapamćen kao mjesto jedne od najžešćih bitki u 2. sv. ratu, pozante kao Bitka kod Montecassina, zbog koje je prozvan i „Brdom od milijun dolara“, ovo je mjesto MATIČNE OPATIJE BENDIKTINSKOG REDA kojeg je ovdje prije 1500 godina osnovao Sv. Benedikt. Prošetat ćemo se i razgledati veliku središnju baziliku, mjesto gdje je pokopan sv. Benedikt, zatim njegove privatne prostorije i sobicu u kojoj je proveo zadnje godine života, te razgledati muzejski prostor koji prezentira događanja koja su obilježila opatiju u drugom svj. ratu. Veličanstveni prostor kojim vlada poseban osjećaj mira, tišine i duhovnosti.. Nakon oblaska nastavak vožnje do Napulja. Smještaj u hotel 3* u okolici Napulja. Večera u hotelu. Noćenje.

3. dan: NAPULJ

Nakon doručka odlazak u NAPULJ, najveći grad u južnoj Italiji, čiju ćete užurbanost osjetiti pri samom prilazu gradu, kao i u svakoj njegovoj ulici, kao i temperament njegovih stanovnika. Šetnjom uz lokalnog vodiča razgledat ćemo neke od najljepših povijesnih građevina Napulja poput srednjovjekovne utvrde CASTEL NUOVO koji je sa svojih pet prepoznatljivih kula jedan od simbola grada, zatim PIAZZA DEL PLEBISCITO sa impozantnoj crkvom SAN FRANCESCO DI PAOLA s jedne strane i PALAZZO REALE sa suprotne strane trga. Zatim GALLERIA UMBERTO I na početku najpoznatije trgovačke ulice VIA TOLEDO, koja nas vodi do PIAZZE DANTE i NACIONALNOG ARHEOLOŠKOG MUZEJA. Nakon obilaska slobodno vrijeme u gradu za individualni razgled, posjet nekom od brojnih muzeja ili uživanje u domaćoj napolitanskoj kuhinji i kušanje planetarno popularne pizze čiji se postanak veže upravo uz ovo mjesto. Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

4. dan: VEZUV I POMEPEJI

Nakon doručka uputit ćemo se prema VULKANU VEZUV, na vrhu planine Vezuv koja se uzdiže iznad Napulja. Posjet vulkanskom krateru koji je danas dio NACIONALNOG PARKA VEZUV, poseban je doživljaj koji vas neće ostaviti ravnodušnim; od vožnje brdskom cestom prema vrhu, pa do pješačkog uspona vulkanskim putem do samog kratera. Po usponu na vrh kratka stanka za odmor i fotografiranje te povratak na ulaz u park. Nakon toga uputit ćemo se prema ARHEOLOŠKOM LOKALITETU POMPEJI i razgledati grad zatočen u vremenu, čiji je život naglo prekinut velikom vulkanskom erupcijom Vezuva 79. godine. Otkrit ćete brojne zanimljivosti iz svakodnevnog života Pompeja kroz ugodnu šetnju, stručno vodstvo i razgled brojnih javnih ustanova, građevina, privatnih kuća, hramova, trgova, ulica i trgovina… zatečenih erupcijom. U poslijepodnevnim satima posjetit ćemo POLUOTOK SORRENTO i istoimeni gradić SORRENTO, šarmantno turističko središte s brojnim restoranima, suvenirnicama, trgovinama s lokalnim proizvodima baziranim većinom na limunima čije nasade vidimo po cijeloj regiji. Slobodno vrijeme za individualni program, šetnju, ili večeru u nekom od brojnih restorana. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan: SORRENTO – CASERTA – ANCONA

Nakon doručka odjava iz hotela i odlazak prema Anconi. Na putu zaustavljanje u CASERTI te posjet RASKOŠNIM VRTOVIMA KRALJEVSKE PALAČE, koja je od 1996. dio UNESCO-ve svjetske baštine, a izgrađena je za burbonske kraljeve Napulja. Uz lokalnog vodiča i ugodnu vožnju minibusom kroz perivoje, poslušat ćemo zanimljivosti o palači, njenom uređenju, brojnim skulpturama i fontanama koje krase vanjski prostor palače, uz kraće slobodno vrijeme za samostalno uživanje u zadivljujućem kraljevskom ambijentu i fotografiranje (mogućnost nadoplate za ulaz u samu palaču na licu mjesta). Nakon obilaska nastavak vožnje prema Anconi. Ukrcaj na brod, smještaj po kabinama, noćna plovidba prema Splitu….

6. dan: … SPLIT

Dolazak u trajektnu luku Split u jutarnjim satima (oko 07:00) gdje završava naše putovanje.

CIJENA ARANŽMANA:

2.750,00 kn za gotovinsko plaćanje
Cijena je kalkulirana na osnovi min. 35 putnika.
Cijene ne uključuju troškove naknade za jednokratno i obročno plaćanje, koja ovisi o vrsti kartice.

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

– prijevoz autobusom visoke turističke klase na navedenim relacijama
– prijevoz brodom na relaciji Split – Ancona (dvokrevetne kušet kabine)
– prijevoz brodom na relaciji Ancona – Split (dvokrevetne unutrašnje kabine)
– smještaj u hotelu 3* u okolici Napulja na osnovi 1 polupansiona i 2 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama (TWC, TV)
– razglede Montecassina, Napulja, Pompeja, Vezuva i perivoja palače Caserta uz lokalne vodiče i licenciranog pratitelja putovanja
– sve obilaske prema programu
– međunarodno putno zdravstveno osiguranje
– osiguranje od profesionalne odgovornosti i odgovornosti prema trećim osobama
– zakonom propisanu jamčevinu za turističke paket aranžmane
– organizaciju putovanja i PDV

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

– nenavedene obroke, ulaznice u objekte koji se posjećuju, sve što nije obuhvaćeno u „cijena aranžmana uključuje“
– paket ulaznica za: opatiju Montecassino, NP Vezuv, lokalni prijevoz i ulaznicu kroz vrtove palače u Caserti – 55€ (plaćanje na licu mjesta)

OBAVEZNA NADOPLATA:

– boravišna pristojba 2€ po danu/po osobi

NEOBAVEZNE NADOPLATE:

– jednokrevetna soba – 550 kn
– OSIGURANJE OD RIZIKA OTKAZA PUTOVANJA

POPUSTI:

– djeca do 12 god. 20% na osnovnu cijenu aranžmana

ROK ZA PRIJAVU: do popunjenja kapaciteta

NAPOMENE:

– Agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanja putovanja u slučaju nedovoljnog broja putnika. Tijekom putovanja agencija zadržava pravo izmjene programa ukoliko za to postoji potreba, ali se obvezuje program izvršiti u cijelosti. Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti turističke agencije Organizatora.
– Ukoliko putnik nije ugovorio osiguranje od rizika otkaza, primjenjuje se otkazna politika prema Općim uvjetima poslovanja Agencije.
– PUTNE ISPRAVE: Za prelazak granice dovoljna je valjana osobna iskaznica (izdana nakon 2003. godine) ili putovnica. Za sve detalje oko putovanja za maloljetnike – djecu, molimo obratiti se Agenciji. Više info na http://www.mvep.hr.

Opće uvjete odgovornog organizatora putovanja pogledajte klikom na ovaj link

Ostala Europska putovanja pogledajte ovdje
Slike preuzete s Pixabay.com
Šifra: PT55ST

Putovanje Napulj i Kampanija iz Splita 2019

Kontakt formular


Vaše ime (obavezno):

Vaš Email (obavezno):

Vaš telefon:

Ukupan broj osoba (obavezno):

Odrasli:
Djeca:
Datum polaska:

Vaša poruka

Pročitao sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Izjavu o Privatnosti

Share the Post