Putovanje Nordkap Lofotsko Otočje 2018 Zagreb

Putovanje Nordkap Lofotsko Otočje 2018 Zagreb

Putovanje Nordkap Lofotsko Otočje 2018 Zagreb

VELIKO PUTOVANJE NA KRAJNJI SJEVER EUROPE!
9 dana u Skandinaviji zrakoplovom i autobusom
Lofotsko otočje – sjevernim polarnim krugom do Nordkapa – veličanstvena
priroda dalekog sjevera, beskrajne šume i jezera – UNESCO zaštićena
švedska „visoka obala“ – Stockholm
Putovanje Nordkap Lofotsko Otočje 2018 Zagreb
VRIJEDNOST VIŠE: POSJET LOFOTSKOM OTOČJU, LETOM NA SJEVER NORVEŠKE!
Datum putovanja: 5.-13.8.2018.

Putovanje Nordkap Lofotsko Otočje 2018 Zagreb
1. dan: ZAGREB – OSLO – BODO
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i let zrakoplovom preko Osla za Bodo, grad sjeverno od Arktičkog kruga, idealno smješten za odlazak na Lofotsko otočje. Dolazak u večernjim satima, smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan: BODO – LOFOTSKI OTOCI – SVOLVÆR
Doručak. Odlazak trajektom u jutarnjim satima do Lofota. Slikovito Lofotsko otočje zahvaljujući blagoj klimi i izlovu bakalara predstavlja jedan od najpoznatijih fotografskih motiva Norveške. Veličanstveni krajolici u dužini od preko 100 km s otočićima povezanim tunelima i mostovima, ribarskim lukama, crvenim drvenim kućicama, planinama visine do 1000 m čine boravak na Lofotima nezaboravnim! Obići ćemo selo neobičnog imena Å, koje na staronorveškom znači „mala rijeka“, a izvorno je bila farma. Posjetit ćemo i Henningsvær, jedno od najpitoresknijih ribarskih sela na otočju, koji se nalazi na brojnim otočićima te ima najočuvaniju arhitekturu tradicionalnih norveških sela i prepun je neobičnih kafića i restorana. Nastavljamo do glavnog i najvećeg grada Lofota, Svolværa, i smještamo se u hotel. Po želji obilazak grada i posjet Ledenom baru. Noćenje.

3. dan: SVOLVÆR – TROMSO
Doručak. Nastavak putovanja prema sjeveru Norveške vodi nas kroz prekrasnu prirodu, kroz brojne fjordove, uz smaragdno zelene vodopade i spektakularne krajolike. Vožnja po otoku Vesterala, Hinnoya te dalje uz sjevernu obalu fjorda Narvika do Tromsa, pravoj prijestolnici dalekog sjevera kojeg nazivaju i Parizom sjevera. Smješten 350 km sjeverno od Arktičkog kruga, Tromso je najveći grad u polarnom dijelu Skandinavije i popularno zimsko odredište za promatranje Aurore Borealis. Posjet lijepo uređenom gradskom središtu iz kojeg su nekad kretale polarne ekspedicije, kojim dominiraju norveške drvene kuće. U Tromsu se nalazi i najpoznatija, i kažu najbolja, sjeverna pivovara na svijetu gdje se proizvodi pivo Mack. Smještaj u hotel. Noćenje.

4. dan: TROMSO – ALTA – HONNINGSVÅG – NORDKAP
Doručak. Odlazak iz hotela i vožnja impresivnim krajolikom, uz prekrasne obale fjordova. Plovidba trajektom na relacijama Breivikeidet – Svensby i Lyngseidet – Olderdalen te dalje vožnja cestom do gradića Alta, turističkog središta kroz koji prolazi istoimena rijeka, bogata lososom i pravi raj za ribiče. Tamo su djeca u igri otkrila uklesane crteže u stijenama, stare između 2000 do 6000 godina! Posjet muzeju (ulaznica uključena) s najstarijim slikama sjevera te velikom parku sa crtežima na stijenama koji se spušta do obale fjorda. Nastavak putovanja kroz pokrajinu Finnmark te dalje prema krajnjem sjeveru kroz tunel Nordkap, najduži podvodni tunel u Europi, 200 m ispod morske površine. Smještaj u hotel u Honningsvågu za kratko osvježenje. Večernja vožnja do stijene Nordkap visoke 307 m. Posjet Nordkap centru (ulaznica uključena) s izložbom povijesti istraživanja i putovanja na krajnji sjever Europe s pogledom na otvoreno ledeno more i ponoćno sunce nezaboravan je i neponovljiv doživljaj! Običaj je nazdraviti šampanjcem na najsjevernijoj točki Europe u ponoć. Povratak u hotel nakon ponoći. Noćenje.

5. dan: HONNINGSVÅG – KAUTOKEINO – LEVI
Doručak. Odjava iz hotela. Preko Finnmarksvidda, najvećeg norveškog platoa koji leži na od 300 do 500 m nadmorske visine i prostire se na 22.000 km2, dolazimo do Kautokeina, gradića kojeg nastanjuje Sami narod i koji je poznat po njihovim radionicama srebrnog nakita. Kautokeino je tradicionalna zimska baza Samija gdje oko 85% građana govori Sami kao svoj prvi jezik, a možda ćemo vidjeti i nekoliko lokalnih stanovnika u tradicionalnoj Sami nošnji. Nomadski pastiri ovdje su živjeli stotinama godina, a tradicionalni način života još uvijek je vrlo živ. Nastavak putovanja prema Finskoj, prelazak norveško-finske granice i dolazak u Levi, najpoznatije finsko skijalište i turistički centar, koji i u ljetnim mjesecima pruža mogućnosti šetnje, trekinga i uživanja u prirodi. Smještaj u hotel, noćenje.

6. dan: LEVI – LULEÅ – UMEÅ 580 km
Doručak. Putovanje nastavljamo prema Švedskoj, prelazeći finsko-švedsku granicu kod Övertornea. U blizini grada Luleå, koji leži na Botničkom zaljevu i glavni je grad provincije Norrbotten, posjećujemo crkveni grad Gammelstad s 450 malih drvenih kuća, upisan na UNESCO-ovu listu svjetske baštine. Drvene kućice smještene oko crkve iz 15. st. koristile su se samo nedjeljom i za vrijeme vjerskih festivala kao smještaj za vjernike iz udaljenih krajeva, koji se nisu mogli vratiti isti dan zbog udaljenosti i teških uvjeta putovanja. Preko Skelleftea, „grada zlata i bakra“, dolazimo do gradića Umeå, koji je 2014. godine ponosno nosio titulu europske prijestolnice kulture. „Grad breza“, ime koje je dobio nakon što su duž svake gradske ulice poslije katastrofalnog požara 1888. godine posađene breze, nalazi se na ušću rijeke Ume u Botnijski zaljev i dom je najsjevernijeg švedskog sveučilišta. Smještaj u hotel. Noćenje.

7. dan: UMEÅ- ŠVEDSKA VISOKA OBALA- SUNDSVALL „KAMENI GRAD“- GÄVLE
Doručak. Na našem putu prema jugu prolazimo „Visoku obalu“ (Höga Küsten), dio švedske obale uz Botnički zaljev koja je 2000. godine upisana na UNESCO-ov popis svjetske baštine zbog toga što predstavlja jedinstveni prirodni fenomen strmih granitnih stijena i stjenovitih otoka. Ovaj proces uzdizanja tla, tijekom kojeg se tlo podiglo za oko 800 m, dogodio se tijekom otapanja ledenjaka nakon posljednjeg ledenog doba. Posjet gradu Sundsvallu, poznatom kao „kameni grad“ zbog prekrasnih i otmjenih kamenih palača i trgova koji su sagrađeni nakon velikog požara 1888. godine koji je potpuno uništio grad. Nastavak putovanja do Gävlea, smještaj u hotel. Noćenje.

8. dan: GÄVLE – UPPSALA – STOCKHOLM
Doručak. Nastavak putovanja prema Uppsali, nekoć glavnom gradu Švedske i današnjem sjedištu jednog od najznačajnijih europskih sveučilišta. Uppsala je i rodni grad slavnog redatelja Ingmara Bergmana, te kulisa za njegov poznati film „Fanny i Alexander“. Put nas dalje vodi u Stockholm, slijedi razgled očaravajućeg kraljevskog grada koji leži na 14 otoka i zahvaljujući tom položaju i mnogobrojnim mostovima nosi i naziv „Venecija sjevera“: kraljevska palača – gradska vijećnica – povijesna jezgra grada, “Gamla Stan (Stari grad)” – trg Stortorget – veliki bulevari – kazalište. Slobodno vrijeme u staroj gradskoj jezgri za šetnju, kupovinu suvenira i uživanje u dragulju Skandinavije u kojem se fantastično spaja tradicija s modernim vremenom. Smještaj u hotel, noćenje.

9. dan: STOCKHOLM
Doručak. Prijepodne za uživanje u švedskoj prijestolnici. Preporučujemo posjet jednom od brojnih gradskih muzeja, kao npr. muzeju Vasa, jednom od najposjećenijih muzeja Švedske u kojem se čuva brod iz 17. stoljeća, simbol sjaja švedskog kraljevstva iz doba Gustava Adolfa (Stormaktstiden). Ili posjetite muzej Skansen, najveći muzeja na otvorenom u Skandinaviji s prikazom starih zanata i arhitekture cijele Švedske, te do Nordijskog muzeja. Za one koji bi radije otišli u kupovinu, preporučamo odlazak u četvrt Norrmalm gdje se nalaze mnogobrojni dućani odličnih švedskih robnih marki. Transfer do zračne luke te let zrakoplovom do Zagreba u 18:00 sati. Dolazak u Zagreb očekuje se u 20:45.

Putovanje Nordkap Lofotsko Otočje 2018 Zagreb
CIJENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI: FM 9.990 kn / 10.490 kn
FM POPUST U ODNOSU NA REDOVNU CIJENU VRIJEDI DO OBAVIJESTI O POPUNJENOSTI KAPACITETA!
OVAJ POPUST ISKLJUČUJE MOGUĆE DRUGE POPUSTE ILI POSEBNE AKCIJE!
Doplata za jednokrevetnu sobu: 3.490 kn
Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 1.190 kn
SOBA S POMOĆNIM KREVETOM NA UPIT!
Doplate za večere: 1.990 kn PREPORUČUJEMO!

Putovanje Nordkap Lofotsko Otočje 2018 Zagreb
CIJENA PAKET ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Oslo- Bodo- Stockholm-Zagreb, uslugu voditelja putovanja, prijevoz turističkim autobusom tijekom trajanja ture, smještaj u dvokrevetnim sobama (u hotelima na sjevernom polarnom krugu gdje su hoteli jednostavni i autentičnog rustikalnog uređaja – sobe nemaju TV) na osnovi 8 noćenja s buffet doručkom: 4 noćenja u Norveškoj u hotelima 3*, 1 noćenje u Finskoj u hotelu 3*; 3 noćenja u Švedskoj u hotelima 3*, prijevoz trajektima na linijama Breivikeidet – Svensby i Lyngseidet – Olderdalen, ulaznicu za muzej u Alti, Nordkap diplomu i ulaznicu za Nordkap centar te troškove organizacije i prodaje

Putovanje Nordkap Lofotsko Otočje 2018 Zagreb
CIJENA PAKET ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: zrakoplovne pristojbe, ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, fakultativne sadržaje, karte javnog prijevoza, putno osiguranje te troškove osobnih narudžbi
MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 30

Putovanje Nordkap Lofotsko Otočje 2018 Zagreb
PREPORUKA: Putovanje NE preporučujemo onima koji ne podnose duže vožnje autobusom (udaljenosti u Skandinaviji su velike), koji imaju zdravstvenih problema što zahtijevaju česta stajanja ili očekuju samo posjete gradovima. Potrebno je ponijeti i nešto topliju odjeću za boravak na dalekom sjeveru (čvrste cipele, puloveri, jakne, šal). Iako je za veći dio putovanja pogodna ljetna odjeća, na krajnjem sjeveru temperature se znaju spustiti na čak 5 do 10 stupnjeva u večernjim satima.

VALUTE NA PUTOVANJU: U Švedskoj i Norveškoj službena valuta je kruna tih zemalja. Skandinavske valute moguće je nabaviti u Hrvatskoj prije početka putovanja ili ih zamijeniti tijekom putovanja. Nepotrošeni iznos valute jedne zemlje može se bez poteškoća promijeniti u drugu valutu.

Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Organizator zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja objavljenom u prosincu 2017. godine i podložna su promjeni.

Ostala europska putovanja pogledajte ovdje
Šifra: AT11ZG

Putovanje Nordkap Lofotsko Otočje 2018 Zagreb

Kontakt formular


Vaše ime (obavezno):

Vaš Email (obavezno):

Vaš telefon:

Ukupan broj osoba (obavezno):

Odrasli:
Djeca:

Datum polaska (obavezno):

Vaša poruka

Pročitao sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Izjavu o Privatnosti

Share the Post