Putovanje Normandija Bretanja Pariz iz Zagreba

Normandija Bretanja Pariz iz Zagreba

Putovanje Normandija Bretanja Pariz iz Zagreba

7 dana autobusom iz Zagreba
Strasbourg – Rouen – Honfleur – Deauville – Caen – Plaže iskrcavanja – Mt- Saint-Michel – Saint-Malo – Dinan – Giverny – Pariz – Metz – Pforzheim
Datumi putovanja:
2.-8.4., 19.-25.6. i 2.-8.10.2018.

1.dan: ZAGREB – STRASBOURG
Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506 u 5:00 sati. Putovanje kroz Sloveniju, Austriju i Njemačku uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Strasbourg u kasnim poslijepodnevnim satima, smještaj u hotel. Odlazak u šetnju povijesnom gradskom jezgrom, slikovitom četvrti Petit France, prema poznatoj katedrali, „gorostasnom divnom čudu“ kako ju je Victor Hugo nazvao. Slobodna večer za osobne programe. Noćenje.

2. dan: STRASBOURG – ROUEN/LE HAVRE
Doručak. Odlazak iz hotela. Putovanje kroz pokrajine Alsace, Lorraine, Champagne i Picardie uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Rouen, pokrajina Haute-Normandie u poslijepodnevnim satima. Grad poznat po Ivanoj Orleanskoj (tu je bila zatočena, ispitivana i spaljena), ali i po Claude Monetu koji je naslikao cijelu seriju slika s motivom slavne gradske katedrale, glavni je grad Normandije. Smješten na rijeci Seine, Rouen je izuzetno slikovit i šarmantan grad, rodno mjesto Gustava Flauberta i mjesto radnje njegovog slavnog romana „Gospođa Bovary“. Šetnja prekrasnom gradskom jezgrom i slobodno vrijeme. Smještaj u hotel na području Rouena, odnosno indusrijskog, lučkog grada Le Havre. Noćenje.

3. dan: ROUEN/LE HAVRE – HONFLEUR – DEAUVILLE – CAEN – PLAŽE ISKRCAVANJA – ST. MALO
Doručak. Putovanje Normandijom na početku dana nas vodi preko mosta Pont de Normandie prema Honfleuru, mjestu koje je iznjedrilo impresionizam, vjerojatno najljepši grad na „Cote Fleurie“ (Cvjetnoj obali). Gradić osvaja svojom starom lukom, dokovima obrubljenim uskim kućama i četvrti Sainte Catherine. Šetnja gradićem i vrijeme za kavu ili čaj. U nastavku putujemo prema Deauvilleu, mondenom kupalištu. Od 19. je stoljeća Deauville sinonim za luksuz čiji hoteli i danas privlače horde bogatih i slavnih. Šetnja poznatom promenadom Planche. Nastavak vožnje prema Caenu, modernom gradu koji je u 2. svjetskom ratu zamalo sravnjen sa zemljom. Vrijeme za ručak i šetnju. Poslije ručka putovanje prema „Plažama iskrcavanja“, normandijskim plažama na koje su se 6.6.1941. iskrcale savezničke trupe u invaziji kojom je počelo oslobađanje Europe. Nastavak putovanja prema području oko grada St. Malo, smještaj u hotel. Noćenje.

4. dan: SAINT-MALO – MONT SAINT MICHEL – DINAN – SAINT-MALO
Doručak. Odlazak prema simbolu Normandije, uz Eiffelov toranj najposjećeniji turistički lokalitet Francuske, jedan od najvažnijih vjerskih lokaliteta u Francuskoj i Europi – opatiju Mont Saint Michel, smještenu na mjestu kojeg plima i oseka pretvaraju u poluotok, odnosno u otok. Prva opatija na ovom mjestu sagrađena je nakon što se arkanđeo Mihael ukazao Aubertu, biskupu od Avranchesa i rekao mu da treba sagraditi crkvu na stjenovitom otočiću, što ovaj nije odmah poslušao, ali crkva je ipak sagrađena, a otočić je dobio ime po arkanđelu. Danas je taj lokalitet na samoj granici Bretanje i Normandije pod zaštitom UNESCO-a i simbol regije. Posjet crkvi i samostanu (doplata na licu mjesta voditelju putovanja). Poslije slobodnog vremena u drugoj polovici dana posjet Dinanu, prekrasnom bretonskom srednjovjekovnom gradiću smještenom visoko iznad doline rijeke Rance. Vrlo slikoviti stari dio grada sa svojim starim uličicama, kućicama s drvenom konstrukcijom i crkvama, sačuvao je svoj srednjovjekovni karakter. Kraće vrijeme za kavu ili čaj i odlazak prema prekrasnom bretonskom gradiću, St.-Malo. Nekoć gusarski grad, u 2.sv. ratu gotovo je uništen i obnovljen je poslije 1945. g. U slikovitom gradu na obali ističu se stara gradska jezgra s granitnim kućama iz 17. i 18. stoljeća, Ville Close, te šetalište na nasipima. Slobodno vrijeme i povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

5. dan: ST. MALO – GIVERNY – PARIZ
Doručak. Odlazak iz hotela. Putovanje prema Parizu vodi nas preko Givernyja, gradića u kojem je 43 godine svog života proveo i slikao slavni Claude Monet čija je slika „Impresija, izlazak sunca“ dala ime cijelom slikarskom pravcu, impresionizmu. Posjetit ćemo njegovu predivnu kuću, danas muzej, u kojoj je naslikao brojne slavne slike, između ostalog cijelu seriju slavnih lopoča (ulaznica uz doplatu na licu mjesta voditelju putovanja). Nakon posjeta Givernyju nastavak putovanja do „Grada svjetlosti“; po dolasku panoramski razgled francuske prijestolnice: Champs-Elysées – Arc de Triomphe – veliki bulevari, projekt barona Haussmanna iz 19. st., poznate pariške avenije u središtu grada – Trg Concorde – Opera – Trg Bastille – Latinska četvrt – Panteon – Les Invalides – Trocadéro… Smještaj u hotel. Slobodna večer. Predlažemo odlazak s voditeljem putovanja javnim gradskim prijevozom na Champs-Elysees. Noćenje.

6. dan: PARIZ – METZ – PFORZHEIM
Doručak. Odjava iz hotela i odlazak iz Pariza. Putovanje kroz Francusku vodi nas preko Metzanas prema Metzu, gradu smještenom na ušću rijeka Moselle i Seille, „Zeleni grad“ kako ga zovu. Grad koji se ponosi brojnim građevinama s popisa UNESCO-a, Metz je i grad u kojem se odlično spajaju povijest i imidž garnizonskog grada s modernitetom i građevinama kao što je Centar Pompidou. Obilazak središta Metza. Nastavak putovanja prema Njemačkoj i smještaj u hotel u Pforzheimu.

7. dan: PFORZHEIM – SALZBURG – ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela. Povratak kroz Njemačku i Austriju. Posjet ljupkom Salzburgu, šetnja gradskim središtem Mozartovog grada i slobodno vrijeme za objed ili posjet tvrđavi Hohensalzburg, kavu i mozart kuglice. Povratak kroz Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

CIJENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI: FM 3.640 kn /3.840 kn
Cijena ne uključuje troškove naknade za jednokratno i obročno plaćanje, koja ovisi o vrsti kartice.
FM POPUST U ODNOSU NA REDOVNU CIJENU VRIJEDI DO OBAVIJESTI O POPUNJENOSTI KAPACITETA!
OVAJ POPUST ISKLJUČUJE MOGUĆE DRUGE POPUSTE ILI POSEBNE AKCIJE!
Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.990 kn
SOBA S POMOĆNIM KREVETOM NA UPIT!

CIJENA PAKET ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz autobusom, uslugu voditelja putovanja, smještaj u Francuskoj u hotelima 3* na osnovi 5 noćenja s doručkom: 3 noćenja u Normandiji (Rouen/Le Havre, područje St Malo), 1 noćenje u Parizu i 1 noćenje u Strasbourgu u dvokrevetnim sobama, smještaj u hotelu 3* u Njemačkoj u na osnovi 1 noćenja s doručkom, sve razglede i izlete prema programu, boravišnu pristojbu, te troškove organizacije i prodaje

CIJENA PAKET ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: ulaznice za kulturno-povijesne spomenike, muzeje i znamenitosti koje nisu navedene kao uključene, fakultativne sadržaje, putno osiguranje te troškove osobnih narudžbi

CIJENE FAKULTATIVNIH SADRŽAJA I ULAZNICA: ulaznica za Mt. Saint Michel 8 € (plaćanje na licu mjesta, rezervacija prilikom rezervacija aranžmana, grupna cijena za minimum 20 putnika), Claude Monet muzej 8 € (plaćanje na licu mjesta, rezervacija prilikom rezervacija aranžmana, grupna cijena za minimum 20 putnika)

NAPOMENA:
Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka tijekom razgleda – ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda
MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 40

Ostala europska putovanja pogledajte ovdje

Šifra: AT32ZG

Putovanje Normandija Bretanja Pariz iz Zagreba

Kontakt formular


Vaše ime (obavezno):

Vaš Email (obavezno):

Vaš telefon:

Ukupan broj osoba (obavezno):

Odrasli:
Djeca:

Datum polaska (obavezno):

Vaša poruka

Pročitao sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Izjavu o Privatnosti

Share the Post