Putovanje Norveški Fjordovi 2018 Zagreb polazak

Putovanje Norveški Fjordovi 2018 Zagreb polazak

Putovanje Norveški Fjordovi 2018 Zagreb polazak

27.-31.5.2018.
17.-21.6.2018.
22.-26.7.2018. – GARANTIRANO
12.-16.8.2018. – GARANTIRANO
19.-23.8.2018. – GARANTIRANO
9.-13.9.2018.
5 dana/4 noćenja
iz Zagreba
Mogućnost polazaka iz Splita, Dubrovnika, Pule i Zadra na upit

Putovanje Norveški Fjordovi 2018 Zagreb polazak
1. dan – ZAGREB – OSLO – HONEFOSS
Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije leta, podjela putne dokumentacije i prijava za let u Oslo u 15:25 sati na liniji OU 488 (Croatia Airlines). Predviđeno vrijeme slijetanja u zračnu luku Oslo u 18:00 sati, a potom slijedi transfer do hotela u blizini Honeffosa, udaljenom oko 50 kilometara. Smještaj u hotel i večera (doplata ) Predlažemo odlazak u šetnju s pratiteljem putovanja. Noćenje.

2. dan – HARDANGERFJORD- HARDANGERVIDDA – FJORDSLOTTET
Doručak i odjava iz hotela. Polazak prema Hardangerfjordu, poznatom po blagoj klimi, pitomim mjestašcima i nasadima voća. Na putu ćemo proći kroz Torpo, mjestašce najpoznatije po svojoj crkvi od drveta iz 12 st. – Torpo stavkirke (preporučamo – plaća se ulaznica na licu mjesta) i Geilo, najveći norveški skijaški centar. Nastavak vožnje kroz prelijepe nordijske pejzaže po fascinantnoj visoravni Hardangervidda i istoimenom nacionalnom parku, mjestu izuzetnih prirodnih ljepota s mjesečevim krajolikom i brojnim jezerima. Zaustaviti ćemo se kod čuvenog slapa Voringfoss koji se spušta čak 182 metara u dubinu, kao i kod Hardangersvidda centra za posjetitelje pored Ovre Eidfjorda gdje će te imati kraće slobodno vrijeme za obilazak (preporučamo – plaća se ulaznica na licu mjesta). Put nas dalje vodi na drugu stranu Hardangerfjorda gdje ćemo obići i veliki slap Steinsdalsfossen pored Norheimsunda. Ako vrijeme dopusti možete čak pokušati i proći ispod samog slapa na vlastitu odgovornost. Nastavak putovanja do hotela. Po dolasku, u večernjim satima, smještaj i večera (doplata). Noćenje u hotelu.

3. dan – BERGEN
Nakon doručka odlazak autobusom do Bergena, jednog od najljepših skandinavskih gradova i drugog po veličini u Norveškoj. Razgled: očuvane drvene kuće iz doba Hanse – luka Bryggen – utvrda Bergenhus – crkva sv. Marije – slikovita riblja tržnica koja će vam dočarati sve bogatstvo ribljih specijaliteta Skandinavije (svakako probati lososa na jedan od bezbroj načina). Bergen je stoljećima bio središte trgovine s dalekim sjeverom i njegova povijesna jezgra je pod zaštitom UNESCO-a.. Slobodno poslijepodne. Predlažemo posjet autobusom uz dogovor s vodičem muzeju i domu Edvarda Griga u Troldhaugenu (preporučamo – plaća se ulaznica na licu mjesta) ili odlazak gradskom uspinjačom Floibanen na brdo iznad Bergena odakle se pruža veličanstveni panoramski pogled na grad (doplata na licu mjesta – mogućnost povratka pješice). Oko 19 sati povratak autobusom do hotela. Večera (doplata) i noćenje u hotelu.

4. dan – FYORDSLOTTET – FLAM – HONEFOSS
Rani doručak (postoji mogućnost breakfast box-a). Odjava iz hotela i polazak prema Sognefjordu, najvećem i najpoznatijem fjordu u Norveškoj. Obilazak započinjemo dolaskom do mjesta Voss gdje ćemo se ukrcati na vlak (doplata) koji će nas voditi preko sela Myrdal do Flama i to jednom od najatraktivnijih i najstrmijih pruga na svijetu okruženoj netaknutom prirodom uz prekrasni slap Kjosfossen. Po dolasku u Flam, malog i pitoresknog sela koje ima samo oko 350 stanovnika, ali i više od 450 tisuća posjetitelja godišnje, ukrcaj na brod i odlazak na krstarenje (doplata) po pitoresknom fjordu Aurlandsfjord preko Naroyfjorda do mjesta Gudvangen. Putnici koji nisu uplatili vožnju vlakom i brodom, autobusom mogu otići do mjestašca Flam gdje će pričekati ostatak grupe. Nakon kraćeg slobodnog vremena nastavak vožnje. Na putu ćemo zastati u mjestu Borgund gdje ćemo obići jednu od najljepših drvenih crkvi iz 12 stoljeća. (preporučujemo – plaća se ulaznica na licu mjesta). Nakon razgleda nastavak putovanja osebujnim panoramskim cestama do hotela u blizini Honefossa. Po dolasku smještaj u hotel. Navečer večera u hotelu (doplata). Noćenje u hotelu.

5. dan – OSLO – ZAGREB
Doručak i odjava iz hotela. Polazak prema norveškoj prijestolnici Oslu. Grad Vikinga, s temeljima iz 11 st., oduševit će vas svojim položajem na zelenim brdima i obalama fjordova, a svojim posjetiteljima nudi brojne znamenitosti i atrakcije, parkove i muzeje. Prvo ćemo se zaustaviti na čuvenoj skijaškoj skakaonici Holmenkollen, otvorenoj davne 1892 godine, s koje se pruža veličanstven pogled na grad. Spuštanje do grada uz Vigeland park, remek djelu velikog norveškog kipara Gustava Vigelanda s 227 monumentalnih skulptura na temu života i smrti i ljudske sudbine koje malo koga ostavljaju ravnodušnim. Razgled grada: gradska vijećnica, jedinstven arhitektonski spomenik iz 50-tih godina prošlog stoljeća i četvrt Kvadraturen – „stari Oslo“ danskog kralja Christiana IV s nekoliko očuvanih zgrada iz 17. stoljeća i posebnim geometrijskim planom gradskih palača. Nastavljamo šetnju uz tvrđavu Akershus. do jednog od novijh simbola Osla – zgrade Norveške Opere i baleta u četvrti Bjorvika s brojnim primjerima moderne arhitekture. Nakon pauze za ručak u vlastitom aranžmanu razgled nastavljamo glavnom ulicom Karla Johanna uz parlament i zgradu kazališta, sve do kraljevske palače i prekrasnog Slottsparka koji ju okružuje. Oko 16 sati transfer do zračne luke Oslo. Prijava na let za Zagreb na liniji OU 489 (Croatia Airlines) u 18.45 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 21.15 sati.

Cijene za Putovanje Norveški Fjordovi 2018 Zagreb polazak:
27.05.2018 – 31.05.2018 ~ 5.795 kn 5.595 kn po osobi
17.06.2018 – 21.06.2018 ~ 5.795 kn 5.595 kn po osobi
22.07.2018 – 26.07.2018 GARANTIRANO! ~ 5.795 kn
12.08.2018 – 16.08.2018 GARANTIRANO! ~ 5.795 kn 5.595 kn po osobi
19.08.2018 – 23.08.2018 GARANTIRANO! ~ 5.795 kn
09.09.2018 – 13.09.2018 ~ 5.795 kn 5.995 kn po osobi

Putovanje Norveški Fjordovi 2018 Zagreb polazak
Cijena uključuje
prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb – Oslo – Zagreb
– 1 noćenje s doručkom u hotelu 3/4* u dvokrevetnim sobama u okolici Honefossa
– 2 noćenja doručkom u hotelu 3/4* u dvokrevetnim sobama u okolici Bergena
– 1 noćenje s doručkom u hotelu 3/4* u dvokrevetnim sobama u okolici Honefossa
transfere i razglede prema programu
– pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
– jamčevinu i troškove organizacije putovanja.

Putovanje Norveški Fjordovi 2018 Zagreb polazak
Cijena ne uključuje
– obaveznu doplatu za pristojbe zračnih luka: 1.090 kn
– doplatu za jednokrevetnu sobu 1.200 kn
– doplata za polupansion (prijava isključivo prilikom rezervacije) 990 kn
– doplata za vožnju željeznicom Flam-Myrdal-Flam: 550 kn (doplata kod prijave, minimum 15 prijavljenih)
– doplata za plovidbu Flam-Gudvangen 240 kn (doplata kod prijave, minimum 15 prijavljenih)
– ulaznice za lokalitete i muzeje koji se posjećuju ( doplata na licu mjesta)
– dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom te troškove osobne prirode
– putno osiguranje ( preporučujemo).

Obavezne doplate po osobi
Pristojbe zračnih luka: 1.090 kn (podložne promjenama)

Putovanje Norveški Fjordovi 2018 Zagreb polazak
Korisne informacije
Putovanje Norveški Fjordovi 2018 Zagreb polazak
Valuta na putovanju: norveška kruna. Preporučujemo ukoliko imate mogućnosti da nabavite valute prije početka putovanja u Hrvatskoj jer je tečaj često povoljniji nego na licu mjesta. Plaćanje kreditnim karticama rašireno je u Skandinaviji, dok plaćanje eurima nije svugdje moguće ukoliko to nije valuta te zemlje.

Norveška je država Sjeverne Europe koja obuhvaća zapadni dio Skandinavskog poluotoka, kao i otok Jan Mayen te arktičko otočje Svalbard. Ovu zemlju površine 385 252 kvadratna kilometra nastanjuje oko 4.900.000 stanovnika. Norveška je jedna od najrjeđe naseljenih država Europe. Glavni grad Norveške je Oslo. Razvedena norveška obala uz Atlanski ocean i Barentsovo more dom je znamenitih fjordova.

Granične i vizne formalnosti:
Hrvatskim državljanima nije potrebna viza za putovanje u Norvešku. Preporučujemo odlazak na putovanje s važećom putovnicom. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje.

Neobavezne doplate po osobi
Vožnja jednom od najljepših željeznica na svijetu, čuvenom Flam željeznicom: 550 kn
– Krstarenje predivnim Aurlandsfjorsdom i Naroyfjord fjordom od Flama do Gundvangena: 240 kn
– ulaznice za muzeje i kulturno povijesne spomenike u Oslu (cijene mogu biti podložne promjeni): Nacionalna galerija 100 NOK, Fram muzej 100 NOK, Muzej vikinških brodova 100 NOK, muzej Kon Tiki 100 NOK, Norveški pomorski muzej 100 NOK, Norveški folklorni muzej 130 NOK, muzej u utvrdi Akershus 100 NOK, Ibsenov muzej 115 NOK, ski skakaonica Holmenkollen 130 NOK, Oslo Pass cijena od 395 NOK za 24 sata, Hardangersvidda centar od 75 NOK, Torpo stavkirke, muzej Edvarda Griga u Troldhaugenu 60 NOK, uspinjača Floibanen 90 NOK.
– doplata za polazak iz Zadra, Splita, Pule i Dubrovnika: 370 kn ( na upit )

Važne napomene
Putovanje Norveški Fjordovi 2018 Zagreb polazak
– Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemlji u koju se putuje.
– Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe, izdaju se za sve putnike u jednom danu.
– Molimo da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr
– Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja, ali garantira da će se program izvesti u cijelosti. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o radnim vremenima lokaliteta koja se posjećuju.
– U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.
– Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
– Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Croatia Airlinesa objavljenom u studenom 2017. godine i podložna su promjeni
Najmanji broj putnika
15

Ostala europska putovanja pogledajte ovdje

Šifra: KO42ZG

Putovanje Norveški Fjordovi 2018 Zagreb polazak

Kontakt formular


Vaše ime (obavezno):

Vaš Email (obavezno):

Vaš telefon:

Ukupan broj osoba (obavezno):

Odrasli:
Djeca:
Datum polaska:

Vaša poruka

Pročitao sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Izjavu o Privatnosti

Share the Post