Putovanje Oman GARANTIRANO polazak Zagreba 2018

Putovanje Oman GARANTIRANO polazak Zagreba 2018

Putovanje iz Zagreba avionom 2018

Broj dana: 8
Tip putovanja: Putovanje avionom
polasci: 06.01.2018

Putovanje Oman GARANTIRANO polazak Zagreba 2018
1. dan – Zagreb – Doha – Muscat
Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu dva sata prije polijetanja zrakoplova s pratiteljem putovanja. Prijava na let i polijetanje zrakoplova iz na liniji QR216 (Qatar Airways) u 10.20 sati. Dolazak u Dohu u 17.40 sati. Nastavak putovanja na liniji QR1136 (Qatar Airways) u 19.25 sati. Dolazak u Muscat u 22 sati. Nakon carinskih formalnosti doček lokalnog agenta i prijevoz do hotela u trajanju od cca. sat vremena. Po dolasku prijava u hotel i noćenje.

2. dan – Muscat
Doručak i i odlazak na razgled Muscata. Zaustavljanje kod Qaboos Grand Mosque, glavne i najvažnije džamije u Sultanatu Oman. Nastavak vožnje prema rezidencijalnoj četvrti uz zaustavljanje kod Royal Opere. Odlazak u muzej Mamac Al Baranda, zatim na Muttrah, lokalnu tržnicu s ribom i povrćem sve do souka, tržnice s trgovinama ukrasa, minijatura i predmetima iz osmanske umjetnosti.Može se pronaći fini srebrni nakit, kao i ostale razne rukotvorine. Posjet muzeju Bait Al Zubair, nakon kojeg se odlazi do Al Alam palače gdje je predviđeno zaustavljanje radi fotografiranja. Vožnja kroz tipično omansko ribarsko selo. Večera u restoranu „Turkish House“ (uz doplatu). Povratak u hotel i noćenje u hotelu u Muscatu.

3. dan – Muscat – Nizwa – Bahla – Jabreen – Muscat
Rani doručak i odlazak na cjelodnevni izlet u Nizwu – rodno mjesto Islama i Sultanata Oman. Čuvena Okrugla utvrda koju je sagradio 1650. g. Ya’rubi Imam drugi, Sultan in Saif Al Ya’rubi. Najposjećeniji je spomenik u Omanu i impozantni je primjerak omanske arhitekture. Ovaj grad je tipičan primjer nepromijenjenog seoskog života izvan Muscata. Ručak u restoranu Falaj Daris Hotela (uključen u cijenu). Nakon ručka odlazak prema Bahli, središnjici keramike Omana. Posjetit ćemo Jabreen dvorac koji datira iz 1670. g. Na povratku prema Muscatu zaustavljanje u selu Birkat Al Mouz, gdje je predviđen kratki predah uz osvježenje. Dolazak u Muscat u 18 sati. Večera u libanonskom restoranu „Mays Al Reem“ (uz doplatu). Noćenje u hotelu u Muscatu.

4. dan – Muscat – Ibra – Sharqiya Sands – Wadi Bani Khalid – Muscat
Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet Toyota Land Cruiserima (po 4 osobe u vozilu). Prvo zaustavljanje za foto stop je u Fanji. Nastavak prema Ibri gdje se tradicija poljodjelstva još uvijek nastavlja. Tu ćemo vidjeti plantaže povrća, banana i manga te datulja koje su simbol bogatog i prosperitetnog Omana. Zatim vožnja prema Bidiyah, gdje je predviđena pauza za ručak (uključen u cijenu). Nakon ručka počinje pustinjska avantura kroz Sharqiya dine koje lokalno nazivaju Wahiba dine ili Ramlat al-Wahiba. U poslijepodnevnim satima povratak u Muscat. Večera u indijskom restoranu „Mumtaz Mahal“ (uz doplatu). Noćenje u hotelu u Muscatu.

5. dan – Muscat – Jabal Al Akhdar – Muscat
Doručak u hotelu. Odlazak prema Sl Jabal Al Akhdar (Zelena planina). Vožnja terenskim vozilima za Birkat Al Mouz. Proći ćemo pored utvrde koja je čuvala ulaz u Jaball Akhdar i nastaviti put prema impresivnoj planini Jabal Al Akhdar, najvišem vrhu Sultanata. Ovdje se mogu vidjeti plantaže šipka, marelica, breskvi, trešanja, oraha. Uz ovu granu, ovdje se uzgaja i ekološki važna biljka, Adenium obesum, pustinjska ruža čije slatko mirisne cvjetove koriste za izradu ružine vodice. Ručak je organiziran u lokalnom restoranu (uključen u cijenu). Poslije ručka slobodno za šetnju selom nakon koje je organiziran povratak u Muscat. Večera u omanskom lokalnom restoranu (uz doplatu). Noćenje u hotelu u Muscatu.

6. dan – Muscat – Quriyat – Wadi Tiwi – Sur – Ras Al Hadd
Doručak. Odjava iz hotela i vožnja prema Quriyatu. Zaustavljanje na farmi gdje se uzgajaju banane i mango. Tamo ćete ujedno i ručati svježe spravljeni obrok koji su pripremili domaćini (uključen u cijenu). Nastavak putovanja prema Wadi Tiwi, zaustavljanjem u Suru, te dolazak u Ras Al Hadd. Smještaj u hotel na plaži. U večernjim satima odlazak do plaže kornjača, Turtles Beach, gdje ćemo ukoliko bude sreće, vidjeti kako kornjače nose jaja ili bebe kornjača koje prvi put ulaze u ocean. Spremite se za dugu noć s obzirom na to da čekanje na ovakve prizore može potrajati. Povratak u hotel. Noćenje u Ras Al Hadd-u.

7. dan – Ras Al Hadd – Muscat – Doha
Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme do organiziranog prijevoza prema Muscatu. Usputno zaustavljanje na ručku u lokalnom restoranu (uz doplatu). Po dolasku u Muscat, prijava na let QR1137 (Qatar Airways) u 23.10 sati. Dolazak u Dohu u 23.45 sati.

8. dan – Doha – Zagreb
Nastavak putovanja na linij QR 215 (Qatar Airways) u 1.20 sati. Slijetanje u Zagreb u 5.30 sati.

Putovanje Oman GARANTIRANO polazak Zagreba 2018
Cijena:
06.01.2018 – 13.01.2018 ~ 11.490 kn po osobi

Cijena uključuje
prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi
– smještaj u dvokrevetnoj sobi u hotelu 3+* na osnovi 6 noćenja s doručkom
– grupni prijevoz autobusom od zračne luke do hotela i natrag
razglede i izlete prema programu
– ulaznice za objekte i lokalitete koji se posjećuju prema programu
– lokalnog vodiča
– pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
– jamčevinu i troškove organizacije putovanja.

Cijena ne uključuje
– zrakoplovne pristojbe 2.490 kn (podložne promjenama)
– doplatu za jednokrevetnu sobu 2.400 kn
– doplata za 4 večere u restoranima 1.600 kn
– napojnice za lokalne vodiče i vozače (preporučujemo 5 USD dnevno – plaćanje na licu mjesta),
– dodatne usluge, obroke i izlete
– putno osiguranje (preporučujemo)

Putovanje Oman GARANTIRANO polazak Zagreba 2018
Obavezne doplate po osobi
– zrakoplovne pristojbe 2.490 kn (Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se i naplaćuje na dan izdavanja zrakoplovne karte.)
– viza za Oman 400 kn
– napojnice vodičima, vozačima i nosačima kofera (preporučujemo 5 USD dnevno, plaćanje na licu mjesta)

Najmanji broj putnika 15

Za ostala Daleka putovanja kliknite ovdje

Šifra: KO32ZG

Putovanje Oman GARANTIRANO polazak Zagreba 2018

Kontakt formular


Vaše ime (obavezno):

Vaš Email (obavezno):

Vaš telefon:

Ukupan broj osoba (obavezno):

Odrasli:
Djeca:

Datum polaska (obavezno):

Vaša poruka

Pročitao sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Izjavu o Privatnosti

Share the Post