Putovanje Poljska tura iz Zagreba 2018

Putovanje Poljska tura iz Zagreba 2018

Putovanje Poljska tura iz Zagreba 2018

6 dana autobusom
Hotel 3/4* u Krakowu, Varšavi i Czestohowi
Termini putovanja:
20.06. – 25.06.2018.
10.08. – 15.08.2018.

Program Putovanje Poljska tura iz Zagreba 2018:
1.dan ZAGREB, WADOWICE, KRAKOW
Polazak autobusa u 6:00h s Autobusnog kolodvora Zagreb. Vožnja kroz Hrvatsku i Mađarsku uz kraća zadržavanja i odmore tijekom puta. Nastavak vožnje kroz Mađarsku i Slovačku do Poljske. Za početak odlazimo u WADOVICE – rodno mjesto IVANA PAVLA II. Kratko ćemo razgledati grad te ćemo se po završetku razgleda malo odmoriti i pojesti nešto. Slijedi vožnja do Krakowa i smještaj u hotel. Slijedi orijentacioni razgled Krakowa uz pratnju vodiča. Slobodna večer. Noćenje.

2.dan KRAKOW, WIELICZKA
Doručak. Uz pratnju vodiča krećemo sa kraćim razgledom Krakowa – grada savršeno očuvanog arhitektonsko – umjetničkog bogatstva koji se nalazi na listi svjetske baštine UNESCO-a. Krakow je jedan je od centara kulture, religije i znanosti ovog dijela Europe. Razgledati ćemo glavne gradske znamenitosti: Barbakan Tvrđava, Crkva Svetog Florijana, Trg Matejki, Florijanska ulica, GLAVNI Glavni gradski trg – Rynek Główny – najveći trg u srednjovjekovnoj europi sa dva tornja katedrale Svete Marije izgrađene u gotičkom stilu – Najveći gotički oltar Europe. Glavna zgrada Jeglonskog sveučilišta – Collegium Maius, Kraljevska renesansna palača. Poslijepodne moguć fakultativni izlet u Wieliczku, najveći rudnik soli u Europi. Predlažemo fakultativni ulazak u srednjovjekovni muzej. Razgled muzeja sa dvoranama posvećenim događajima i ličnostima iz poljske povijesti, umjetnine od soli, te pravom podzemnom katedralom Povratak u hotel. Navećer moguć izlazak u neki od brojnih klubova. Noćenje.

3.dan KRAKOW, VARŠAVA
Doručak. Vožnja prema Varšavi uz kraća zaustavljanja tokom puta. Dolazak u Varšavu poslijepodnevnim satima. Po dolasku panoramski razgled grada busom. Smještaj u hotel. Kraći odmor. Potom slijedi odlazak u razgledavanje grada uz pratnju vodiča: Starego Miasto – Stari grad Varšava – dio grada koji je nakon što je potpuno razrušen u drugom svjetskom ratu renoviran u izvornom obliku te je danas pod zaštitom UNESCO-a, starogradska tržnica Rynek Starego Miasta ,najbolje mjesto za doživjeti pravu varšavsku atmosferu i život – kip Syrenka Warszawska ( sirena varšavska ), simbol Varšave – Bazylika sw. Jana Chrzciciela ( katedrala sv. Ivana Krstitelja ) – Kraljevska ruta sa kraljevskim dvorcem Zamek Krolewski na trgu Plac Zamkowy – Sigmundov stup – 22 metra visok najstariji najviši necrkveni spomenik u Varšavi podignut 1644. godine u čast vladara koji je 1596. godine premjestio prijestolnicu iz Krakova u Varšavu, čime je Varšava postala glavni grad Poljske – Muzej Marie Curie, poznate poljske nobelovke –Krakowskie Przedmiescie, glavni bulervar Varšava koji nazivaju poljskim Champs Elysees-om. To je mjesto gdje se nalaze mnoge crkve, neoklasicističke palače i spomenici – palača kulture i umjetnosti (Pałac Kultury i Nauki ) – najviša zgrada u Varšavi – Varšavski muzej ustanka – Ogród Saski, najljepši i najstariji park Varšave. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Navečer večernji izlazak u neki od mnogobrojnih klubova ili restorana. Noćenje.

4.dan VARŠAVA
Doručak. Nastavak razgledavanja grada. Prvo odlazimo u razgledavanje četvrti Praga smještene na desnoj obali rijeke Wisle koja je u povijesti bila zaseban grad. Danas je ovaj dio grada četvrt u kojoj se okupljaju umjetnici. Ovdje se nalaze brojne galerije, kazališta i klubovi. Stare građevine su pretvorene u kulturne centre, kina, pubove i galerije. Ovo je jedan od rijetkih dijelova Varšave netaknutih ratom te se ovdje nalaze i stare šarmantne ulice i građevine iz prijeratnog perioda, a ovdje je sniman i poznati film Pijanist. Potom odlazimo pogedati prekrasan kraljevski park Łazienkowski u kojem se nalazi spomenik Fredericu Chopinu te prekrasna palača na jezeru. Idemo u obilazak Židovskog dijela Varšave – ulica Prozna – jedna od rijetkih ulica u kojoj su još uvijek izvorne zgrade, Židovsko groblje – Gesiowka – Koncentracijski kamp – Pawiak muzej. Slobodno vrijeme za vlastite sadržaje. Noćenje.

5.dan VARŠAVA, LODZ, CZESTOCHOWA
Doručak. Vožnja od cca 2 sata prema gradu Lodzu koji je u 19 st. bio obećana zemlja i simbol prosperiteta poljske industrije. Po dolasku šetnja najdužom pješačkom zonom u Poljskoj, ulicom Piotrkowska gdje se izmijenjuju vile i palače iz 19. st. Slobodno vrijeme za vlastite sadržaje i ručak. Predlažemo posjet Manufakturi, kompleks koji je obuhvaćala bivša Izrel Poznanski tvornica danas je moderan spoj starog i novog. Kulturno zabavni kompleks obuhvaća 3 muzeja: muzej grada, muzej tvornice i muzej moderne umjetnosti. Nastavak vožnje do Czestochowe, grada u kojem se nalazi i najpoznatije poljsko Marijansko svetište Jasna gora. Obilazak svetišta koje godišnje posjete milijuni hodočasnika: Riznica s darovima, muzej u kojem ćemo se upoznati s poviješću poljskog naroda i obilazak Pavlinskog samostana Jasna Gora. Smještaj u hotel. Noćenje.

6.dan CZESTOHOWA, AUSHWITZ, ZAGREB
Doručak. Doručak. Odjava iz hotela. Fakultativni izlet u Oswiencim – mjesto u kojem se nalazi vjerovatno najpoznatiji koncentracioni logor drugog svjetskog rata – AUSCHWITZ BIRKENAU. Predlažemo fakultativni izlet u sami logor uz razgledavanje spomen muzeja i koncentracijskog logora u pratnji lokalnog vodiča. Za one koji nisu zainteresirani za ulazak preko puta same destinacije nalaze se caffe barovi i restorani. Nakon obilaska slijedi povratak prema Zagrebu. Vožnja uz usputna stajanja radi odmora. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.
***Raspored obilaska je podložan promjenama prema procjeni pratitelja te radnim vremenima pojedinih znamenitosti.

FIRST MINUTE CIJENA: 2.249 kn
redovna cijena: 2.489 kn
Cijene ne uključuju troškove naknade za jednokratno i obročno plaćanje, koja ovisi o vrsti kartice.

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
 Šestodnevno putovanje u Poljsku
 2 noćenja s doručkom u hotelu 3*/4* u Krakowu
 2 noćenja s doručkom u hotelu 3*/4* u Varšavi
 1 noćenje s doručkom u hotelu 3*/4* u Czestohowi
 Smještaj u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama
Prijevoz turističkim autobusom visoke kategorije
 Licenciranog turističkog pratitelja
 Sve razglede prema programu
 Jamčevno osiguranje, troškove organizacije i realizaciju putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
 Ulaznice za pojedine objekte
 Vlastite troškove
 Sve što nije navedeno pod cijena uključuje
 Fakultativni izlet u Wieliczke – srednjovjekovni rudnik i muzej soli sa vodičem 22 eura
 Fakultativni izlet u Auschwitz-Birkenau sa vodičem 16 eura – potrebna najava agenciji odmah po uplati aranžmana
 Nadoplata za jednokrevetnu sobu 1.600kn

NADOPLATA za odabir posebnog sjedala u autobusu (neobavezno):
 1 red – sjedalo 3, 4 – 100 kn
 2 red – sjedalo 5, 6, 7, 8 – 100 kn
 sjedala iza 2. vrata – 100 kn

KORISNE INFORMACIJE
 Valuta u Poljskoj je poljski Zloty ( PLN ) – ( 1 Zloty je cca 1,8kn )
 Veliki broj ljudi zna engleski
 Varšava je grad prijatelj djece te ima brojne sadržaje za njih – više ovdje
 Poljska kuhinja je raznolika i za sve ukuse, osim toga u Varšavi postoje brojni restorani internacionalne kuhinje – više ovdje
 Javni prijevoz obuhvaća tramvaje, vlakove, buseve i metro – više ovdje

Ostala europska putovanja pogledajte ovdje

Šifra: PL51ZG

Putovanje Poljska tura iz Zagreba 2018

Kontakt formular


Vaše ime (obavezno):

Vaš Email (obavezno):

Vaš telefon:

Ukupan broj osoba (obavezno):

Odrasli:
Djeca:

Datum polaska (obavezno):

Vaša poruka

Pročitao sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Izjavu o Privatnosti

Share the Post