Putovanje Pompeji Napulj obala Amalfija

Putovanje Pompeji Napulj obala Amalfija

Putovanje Pompeji Napulj obala Amalfija

7 dana autobusom
20.10.-26.10.2018.
VRIJEDNOST VIŠE: uključene večere, proba vina i likera i mjesni vodiči!

1.dan ZAGREB/RIJEKA – BOLOGNA – CHIANCIANO TERME
Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora peroni 502-506 u 5:30 sati. Polazak iz Karlovca u 06:15 sati (okvirno vrijeme) s benzinske postaje Petrol kod naplatnih kućica uz obaveznu najavu kod rezervacije. Polazak sa sjevernog stajališta Vrata Jadrana kod Rijeke u 8:00 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju do pokrajine Emilia Romagna, raskrsnice hodočasničkih puteva u prošlosti. Po dolasku u Bolognu, šetnja glavnim gradom regije Emilia-Romagna poznatom po najstarijem sveučilišta na svijetu: trga Piazza Maggiore – bazilika sv. Petronija – gradska vijećnica – stara zgrada sveučilišta – Neptunov trg s poznatom fontanom – dvostruki tornjevi Due Torri. Slobodno vrijeme za šetnju i osobne programe. Put se nastavlja vožnjom prema Apenininskom gorju i Toskani. Dolazak u Chianciano terme, mjesto u južnoj Toskani poznato po termalnim izvorima. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

2. dan CHIANCIANO TERME – SORRENTO – HOTEL
Doručak. Vožnja kroz živopisne krajolike Italije prema Napulju. Vožnja prema Sorrentu. Na poluotoku nasuprot Caprija, Sorrento se smjestio na vrhu stjenovitih zidina i kao na prirodnoj pozornici od pamtivijeka privlačio okrunjene glave i umjetnike i bogataše. Šetnja ljetovalištem s dugom tradicijom te slobodno vrijeme za osobne programe ili šalicu cappuccina. Smještaj u hotel u okolici Sorrenta uz piće dobrodošlice. Večera. Noćenje.

3. IZLET POMPEJI I VEZUV
Doručak. Posjet Pompejima – razgled starorimskog gradića koji je u ljeto 79.pr.Kr. nestao u erupciji Vezuva. Smješten na obali mora u blizini rijeke Sarno, kraj Napulja u talijanskoj pokrajini Kampaniji, te na sjecištu putova prema morskoj luci. Gradić je podignut je na vulkanskoj stijeni koja se uzdiže 30 metara iznad mora. Kako je potpuno bez izvora vode, život je bio težak, no zbog strateškog položaja koji je omogućavao kontrolu plodne nizine iza grada i morskog zaljeva ispod grada, bio je privlačna lokacija za mnoge narode. Pompeji su bili zatrpani pod slojem pepela gotovo 1600 godina prije nego što ih je slučajno otkrio lokalni seljak kopajući bunar. Razgled Pompeja u pratnji lokalnog vodiča. Odlazak na razgled Vezuva i kraća šetnja. S Vezuva se pruža predivan pogled na Napuljski zaljev, ali i gusto naseljeno područje oko samog vulkana budući da je plodno vulkansko tlo oduvijek privlačilo stanovništvo u njegovo podnožje. Pristup vulkanu Vezuv uvjetovan je vremenskim prilikama kao i procjeni lokalnih vlasti. U poslijepodnevnim satima imat ćemo priliku isprobati lokalna vina i domaće delicije (proba uključuje 4 vrste vina i kušanje domaćih proizvoda, proba je uključena u cijenu). Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

4. IZLET OBALA AMALFI
Doručak. Cjelodnevni izlet na poznatu obalu Amalfi u pratnji lokalnog vodiča (uključeno u cijenu). Vožnja prema južnoj strani sorrentskog poluotoka i obali koja je poslužila kao filmska kulisa najboljim svjetskim redateljima. Obilazak započinjemo u ljupkom selu Positanu od čije arhitekture zastaje dah. Karakteristične kuće Positana smještene su na samim rubovima iznimno strmih litica te su upravo zbog toga klasični motiv razglednica južne Italije. Nastavak vožnje do najvećeg obalnog grada po kojemu je rivijera i dobila ime – Amalfija. Amalfi je najpoznatiji po katedrali Sv. Andrije bogato oslikanih fasada i limoncellu – tradicionalnom likeru od limuna. Posjetit ćemo i destileriju limoncella (uključeno u cijenu) gdje ćemo imati priliku pobliže upoznati tradicionalan način proizvodnje ovog likera te ga i degustirati. Slobodno vrijeme za šetnju ili odlični talijanski cappuccino. Odlazak u obližnji Ravello, razgled katedrale i slobodno vrijeme za fotografiranje prekrasnog pogleda na obalu u vrtu Ville Rufolo. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

5. IZLET NAPULJ
Doručak. Zajedno s lokalnim vodičem odlazimo u razgled Napulja, najvećeg grada južne Italije. Po dolasku u Napulj odlazak u razgled glavnog grada talijanske pokrajine Campanije autobusom i pješice s pratiteljem putovanja i lokalnim vodičem: Teatro di San Carlo – galerija Umberta I – Piazza Plebiscito – utvrda Castel Nuovo – kraljevska palača Palazzo Reale – Danteov trg. Vjerojatno najglasniji, najžustriji i istodobno najljupkiji od svih talijanskih velikih gradova, „najtalijanskiji“ grad Italije, Napulj ima sve što mu je potrebno da putnika ne ostavi ravnodušnim: povijesne građevine, bogate muzeje i nadaleko poznatu gastronomsku ponudu. Slobodno vrijeme poslije razgleda za šetnju i osobne programe. Fakultativni izlet brodom na otok Capri, otok iznimne ljepote, stjenovite obale i prepun tropske vegetacije. U gradiću Anacapriju posjetiti ćemo Villu San Michele s nezaboravnim vrtovima. Povratak u gradić Capri, slobodno vrijeme za uživanje u šarmantnom ozračju ovog prekrasnog otoka, kupovinu suvenira i šetnju. Povratak brodom do Napulja. Putnici koji žele iskoristiti vrijeme u Napulju umjesto izleta na Capri imaju slobodno vrijeme za osobne programe u Napulju. Preporučamo odlazak u Nacionalni arheološki muzej, šetnju ili odlazak u jednu od brojnih tradicionalnih trattoria gdje se može kušati slavna napuljska pizza – Margarita i Napolitana. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

6. dan HOTEL – ORVIETO – CHIANCIANO TERME
Doručak. Odlazak iz hotela. Vožnja prema sjeveru i posjet Orvietu – specifičnom srednjevjekovnom mjestu na vrhu vulkanske stijene do kojega se dolazi uspinjačom (žičara uz nadoplatu). U Orvietu se nalazi jedna od najljepših srednjovjekovnih katedrala, posebice se ističe kapela San Brizio ili izvor vode-bunar San Patrizio. Nastavak vožnje prema Chianciano Termama. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

7. dan CHIANCIANO TERME – FERRARA –RIJEKA/ZAGREB
Doručak. Vožnja u smjeru pokrajine Emilia-Romagna i zaustavljanje u slikovitom gradu Ferrari, poznatom po dvorcu obitelji d Este. U ovom gradu je živjela i slavna Lucrezia Borgia. Kraća šetnja do katedrale sv. Jurja i Židovske četvrti. Slobodno vrijeme za osobne programe. Nastavak vožnje prema Hrvatskoj kroz Italiju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Rijeku/Zagreb u kasnim satima.

Putovanje Pompeji Napulj obala Amalfija
FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 3.990 kn
REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 4.290 kn

First minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni
Rok za prijavu: 7 dana prije putovanja Minimalan broj putnika: 40

Cijena uključuje:
prijevoz turističkim autobusom prema programu
 smještaj u hotelu 4* u okolici Sorrenta u dvokrevetnoj sobi na osnovi 4 noćenja s polupansionom (doručak i večera)
 smještaj u hotelu 3* u Chianciano Temrama u dvokrevetnoj sobi na osnovi 2 noćenja s polupansionom (doručak i večera)
 probu 4 vrste vina i domaćih specijaliteta
 posjet destileriji limoncella i uključenu degustaciju limoncella
 lokalne vodiče u Pompejima, na Vezuvu, obali Amalfija i Napulju
 razgledavanja prema programu
 pratitelja tijekom putovanja
 jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

Cijena ne uključuje:
 doplata za jednokrevetnu sobu – 1.290 kn
 ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike (informativne cijene koje mogu biti podložne promjeni):
 doplata za žičaru u Orvietu – 2,60 EUR po osobi (doplata na licu mjesta)
 izlet brodom na otok Capri 42,50 EUR (doplata na licu mjesta)
 autobus po Capriju, dnevna karta – 10 EUR (doplata na licu mjesta)
 ulaznica za Pompeje 13 EUR (doplata na licu mjesta)
 ulaznicu za Vezuv 10 EUR (doplata na licu mjesta)
 katedrala sv. Andrije, Amalfi – 3 EUR, katedrala Ravello – 3 EUR, Villa Rufolo, Ravello – 5 EUR (informativne cijene)
 Arheološki muzej u Napulju – 12 EUR, opera San Carlo – 7 EUR, Palazzo Reale – 4 EUR (informativne cijene)
 boravišnu pristojbu koja se plaća na recepciji hotela cca 1,50 – 3 EUR po osobi i danu (točna obavijest u završnom pismu)
 dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
 putno osiguranje
TROKREVETNA SOBA: na ovom putovanju moguća je rezervacija trokrevetne sobe po redovnoj cijeni.

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
– sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn
– sjedala iza drugih vrata doplata po osobi 100 kn

Italija je država na jugu Europe. Sastoji se od poluotoka i dva velika otoka na Sredozemnom moru, Sicilije i Sardinije. Jedinu kopnena granica joj se nalazi na sjeveru, na Alpama, gdje graniči s Francuskom u zapadnom dijelu, Švicarskom na sjeverozapadnom dijelu, Austrijom na sjevernom dijelu, te Slovenijom na sjeveroistočnom dijelu. Uz kopnene granice ima i morsku granicu s Hrvatskom. Neovisne države San Marino i Vatikan nalaze se unutar teritorija Italije.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za Italiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja. Završno pismo šaljemo 2 dana prije prije početka putovanja.

Ostala Europska putovanja pogledajte ovdje

Šifra: BR63ZG

Putovanje Pompeji Napulj obala Amalfija

Kontakt formular


Vaše ime (obavezno):

Vaš Email (obavezno):

Vaš telefon:

Ukupan broj osoba (obavezno):

Odrasli:
Djeca:

Datum polaska (obavezno):

Vaša poruka

Pročitao sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Izjavu o Privatnosti

Share the Post