Putovanje Portugalska tura 2018 Split Zagreb

Putovanje Portugalska tura 2018 Split Zagreb

Putovanje Portugalska tura 2018 Split Zagreb

Putovanje Portugalska tura 2018 Split Zagreb
Zemlja na krajnjem jugozapadu Europe, prekrasni zeleni Portugal okrenut je Atlantiku. Tijekom obilazaka upoznat ćemo antičke lokalitete, legendarna mjesta na kojima su se srednjovjekovni Portugalci borili za opstanak, i slavnu prošlost iz vremena Velikih otkrića. Suvremeni Portugal opet pokazuje svoju snagu, a tradicionalna hrana, posebno plodovi mora, bakalar, te vino, učinit će Vaš boravak ovdje fascinantnim iskustvom.

Odredište: Portugal
Trajanje: 9 dana
Prijevoz: avion
Termin: 11.05.2018.

POLASCI 2018. 11.05.
PROGRAM Putovanje Portugalska tura 2018 Split Zagreb:
1) petak SPLIT/ZAGREB – LISABON – TOMAR – FATIMA – AVEIRO – PORTO
Sastanak putnika za putovanje u Portugal u zračnoj luci Split u 5:15h, a za putnike iz Zagreba u zračnoj luci Zagreb u 6:00h. Prijava na let za Lisabon, predaja putne torbe, preuzimanje ukrcaje karte, granične i sigurnosne formalnosti. Let Split-Zagreb 0615h/0700h. U duty free zoni zagrebačke zračne luke okupljanje svih putnika. Let Zagreb-Lisabon 0755h/1010h. Ukrcaj u autobus i jednosatna vožnja za Tomar. Obilazimo veliki Samostan vitezova templara, Convento de Cristo, čiji korijeni sežu u 12.st. Ovaj povijesni dragulj bio je od posebne važnosti u vrijeme Henrika moreplovca i Velikih prekomorskih otkrića. Nakon obilaska kraća vožnja za Fatimu (35km). Mjesto ukazanja Blažene Djevice Marije koje danas posjećuju hodočasnici iz svih krajeva svijeta. Prošetat ćemo do svetišta, razgledati, kupiti suvenire i napraviti stanku za ručak. Vožnja za Aveiro (oko sat i pol). Ovdje ćemo prošetati slikovitim središtem ovog gradića, uživati u fasadama toplih boja, upoznati se s azulejos keramikom, kušati lokalnu slasticu ovos moles, razgledati kanale i tradicionalne brodice koje su se koristile za plovidbu. Kraća vožnja za Porto. Smještaj u hotelske sobe. Noćenje.

2) subota PORTO
Doručak. Naše putovanje u Portugal danas započinjemo u 9:00 sati okupljanjem na recepciji hotela i obilaskom Porta. Odlazak u panoramsku vožnju avenijom Boa Vista do Atlantika i Castelo do Queijo, a potom priobalnim cestama do središta grada. Obilazimo Torre dos Clerigos, Avenida dos Aliados, stanicu Bento, Katedralu, crkvu Sv. Franje, zgradu Stare Burze i spuštamo se u četvrt Ribeira (pod zaštitom UNESCO-a). Stanka za ručak. Poslijepodne fakultativno krstarenje rijekom Douro prolazeći ispod šest mostova i posjet vinskim podrumima u kojima se proizvodi Porto. Povratak u hotel. Noćenje.

3) nedjelja GUIMARAES – BRAGA – PONTE DO LIMA
Doručak. Naše putovanje u Portugal danas započinjemo u 8:30 sati okupljanjem na recepciji hotela. Vozimo prema sjeveru, u regiju Minho. Posjetit ćemo koljevku Portugala, slikoviti Guimaraes, staru prijestolnicu iz koje je krenula reconquista. Obilazimo staru srednjovjekovnu utvrdu, a slobodno vrijeme imamo u gradskoj jezgri. Slijedi vožnja za Bragu, episkopalno središte Portugala. Velik i vibrantan grad u čijem središtu nalazimo znamenitu Katedralu (Sé), a na obližnjem brdu prekrasni Bom Jesus do Monte, baziliku, prekrasne vrtove i domišljato osmišljen Križni put. Slobodno vrijeme za ručak. Nakon kraće vožnje obilazimo drevni rimski most Ponte do Lima, smješten u malenom gradu na rijeci Limia. Razgledavanje i slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

4) ponedjeljak COIMBRA – BATALHA – NAZARE – OBIDOS – LISABON
Doručak. Naše putovanje u Portugal danas započinjemo u 8:30 sati okupljanjem na recepciji i odjavom iz hotela. Vozimo prema jugu i gradu Coimbri. Smještena na prekrasnoj lokaciji, Coimbra je sveučilišni grad vrlo stare tradicije. Obilazimo stare zgrade Sveučilišta, slavnu Biblioteku, Staru Katedralu i šetamo uličicama do gradske jezgre. Kraće slobodno vrijeme i nastavak putovanja za Batalhu. Ovdje ćemo obići znamenitu gotičku građevinu podignutu u spomen slavne Bitke kod Aljubarrota. Slijedi vožnja prema obali i gradiću Nazare. Poznat po surferskim natjecanjima, gradić ima svoj ribarski ugođaj i prekrasnu pješćanu plažu, te strme klifove. Slobodno vrijeme za ručak. U poslijepodnevnim satima odlazimo za Obidos. Ovaj dragulj tradicionalne arhitekture maleno je ali živo mjesto. Sačuvane gradske zidine ostavljaju impresivan dojam, dok se turisti zabavljaju ispijajući liker od višnje. Nastavljamo za Lisabon. Smještaj u hotel. Noćenje.

5) utorak LISABON
Doručak. Naše putovanje u Portugal danas započinjemo u 9:00 sati okupljanjem na recepciji hotela i obilaskom Lisabona. Panoramska vožnja gradom: Trg Marques de Pombal, Avenida Liberdade, Trg Restauradores, Teatro Nacional d. Maria, Trg Dom Pedro IV, Roxio, Baixa, Praca do Commercio. Slijedi obilazak Katedrale (Sé) i crkve podignute na mjestu rođenja svetog Antuna Padovanskog, te šetnja po četvrti Alfama. Zatim prolazimo pored Elevador de Santa Justa i uspinjemo se prema Bairro Alto. Slobodno vrijeme za ručak i šetnju strogim središtem grada. Povratak u hotel. Noćenje.

6) srijeda BELEM – CABO DA ROCA – ESTORIL – CASCAIS
Doručak. Naše putovanje u Portugal danas započinjemo u 8:30 sati okupljanjem na recepciji hotela. Odlazak do raskošne gradske četvrti, Belem. Najprije obilazimo Belemski toranj, vrhunac manuelinskog stila gradnje i jednu od najljepših europskih građevina XVI. stoljeća. Zatim ćemo razgledati Spomenik velikim otkrićima te Samostanski kompleks Sv. Jerolima. Prekrasna crkva Sv. Jerolima krije grob Vasca da Gamme i Luis de Camoisa, a Klaustar spada među najljepše na svijetu. Nećemo propustiti poznate slastice Pasteis do Belem (u neposrednoj blizini). Vozimo prema najzapadnijem rtu Europe, Cabo da Roca, gdje ćemo uživati u pogledu na Atlantik i u prekrasnoj prirodi. Zatim ćemo uz divlje pješčane plaže ponovo zaći u estuarij rijeke Tejo i napraviti stanku u ribarskog gradiću Cascais. Slobodno vrijeme za ručak. Na povratku prema Lisabonu prolazimo kroz mondeni Estoril u kojemu su vile, luksuzni hoteli i veliki Casino. Povratak u hotel. Noćenje.

7) četvrtak SINTRA
Doručak. Slobodan dan u Lisabonu ili fakultativni izlet u Sintru. Ovaj je gradić smješten na fantastičnoj lokaciji uz obronke Mjesečeve planine i uživa blagodat posebne mikro-klime. Biljni pokrov je navjerojatno gust i u svim nijansama zelene. Najprije posebnim autobusom odlazimo do Palače Pena, smještenoj na vrhu planine. Nestvarna i bajkovita, ova je Palača jedna od najpoznatijih turističkih atrakcija Portugala. Obilazimo unutrašnjost i uživamo fotografirajući bezbrojne lijepe kadrove Palače i okolice. Spuštamo se u Sintru i uzimamo predah uživajući u lokalnim specijalitetima, posebno slasticama. Poslijepodne obilazimo unutrašnjost Kraljevske nacionalne palače, najstarije i najvažnije građevine u Sintri. Odlazimo do obližnjih vrtova Montserrat i šetamo kroz nevjerojatnu raskoš biljnih vrsta, od mahovina do cvjetnjača i kaktusa, divovskih stabala i osunčanih travnjaka. Završavamo u Palači koja pripada ovom posjedu i neodoljivo podsjeća na maorsku arhitekturu. Ovaj je dan jedan od vrhunaca našeg putovanja u Portugal. Povratak u hotel. Noćenje.

8) petak EVORA
Doručak. Danas odlazimo u Evoru, grad smješten u pokrajini Alentejo. Ovo je grad-muzej uvršten na popis UNESCO-ve svjetske baštine 1986. Ovo je mjesto izuzetno bogate povijesti, od najvećeg portugalskog svetišta iz mlađeg kamenog doba do starih rimskih ruševina i srednjovjekovne arhitekture. Keramikom obložene fasade i balkoni od kovanog željeza dio su čarolije ovog grada. Obilazimo Korintski rimski hram, Katedralu, crvu sv. Franje, Sveučilište, Akvadukt, Dvor V. da Gamme, … Slobodno vrijeme za ručak i individualne programe. Povratak u Lisabon navečer. Noćenje.

9) petak LISABON – ZAGREB – SPLIT
Doručak. Odjava iz hotela i deponiranje ukrcaj prtljage u autobus u 10 sati. Odlazak do Parka Nacija (EXPO), gdje obilazimo 8, razgledamo prekrasnu suvremenu arhitekturu i možemo napraviti kupnju u najvećem šoping centru Portugala, Vasco da Gamma. U 15 sati odlazimo prema obližnjoj zračnoj luci Lisabon. Predaja prtljage, preuzimanje ukrcajnih karata i granične formalnosti. Let Lisabon Zagreb 1710h/2130h. Putnici iz Splita nastavljaju letom Zagreb-Split 2215h/2300h. Putovanje u Portugal završava.

Putovanje Portugalska tura 2018 Split Zagreb
Napomene:
Dodatne informacije
(1) Agencija nije odgovorna za kašnjenje zrakoplova
(2) putovanje se realizira za najmanje 20 prijavljenih putnika
(3) agencija obavještava prijavljene putnike o statusu putovanja (otkazano ili garantirano) najkasnije 7 dana prije polaska
(4) u slučaju značajnog porasta cijena na svjetskom tržištu ili promjene tečaja HRK prema USD ili EUR većem od 5% u odnosu na tečaj na dan objave paket aranžmana Agencija zadržava pravo korekcije cijene
(5) cijena pristojbi zračnih luka definira se na dan izdavanja zrakoplovnih karata, a u slučaju više cijene od one koja je navedena na programu puta putnik plaća razliku
(6) datum objave paket aranžmana 11.03.2016.

Putovanje Portugalska tura 2018 Split Zagreb
Cijena putovanja u Portugal:
6.490,00 kn (cijena s popustom)
6.950,00 kn (redovna cijena)

Cijena Putovanje Portugalska tura 2018 Split Zagreb uključuje:
Let zrakoplovom Splita – Zagreb – Lisabon – Zagreb – Split uz ručnu prtljagu propisanih dimenzija i jednu torbu (kofer) do 23 kg, smještaj u hotelu 3/4* u dvokrevetnim sobama na bazi 8 noćenja s doručkom, pratitelja skupine tijekom putovanja, lokalne vodiče na engleskom jeziku gdje su propisani (pratitelj osigurava prijevod na hrvatski jezik), prijevoz udobnim turističkim autobusom na relacijama prema programu putovanja, troškove organizacije putovanja, osiguranje putnika od nesretnog slučaja, osiguranje od profesionalne odgovornosti, te polica jamčevine za turističke paket aranžmane.

Cijena Putovanje Portugalska tura 2018 Split Zagreb ne uključuje:
Usluge koje nisu navedene u rubrici ‘cijena uključuje’, obvezne pristojbe zračnih luka koje na dan objave aranžmana iznose 1.350,00 kn, smještaj u jednokrevetnoj sobi (doplata iznosi 1.810,- kn), osobne troškove, troškove ulaznica za znamenitosti koje se obilaze (uplata na licu mjesta), fakultativne izlete: krstarenje s posjetom vinskom podrumu Porto (15,00 €), Sintra (70,00 € prijevoz posebnim autobusom, ulaznice, lokalnog vodiča i pratitelja skupine na hrvatskom, troškove organizacije i ulaznica). Dopunsku policu putnog osiguranja (zdravstveno osiguranje i osiguranje od rizika otkaza 250,00 kn – uplata isključivo prilikom prijave za putovanje). Izražena cijena vrijedi za najmanje 25 plaćenih mjesta. U slučaju 18-24 prijavljena putnika sudionici se obvezuju izvršiti doplatu 445,00 kn po osobi.

Putovanje Portugalska tura 2018 Split Zagreb
Ostala putovanja Europska

Šifra: EX23ZG

Putovanje Portugalska tura 2018 Split Zagreb

Kontakt formular


Vaše ime (obavezno):

Vaš Email (obavezno):

Vaš telefon:

Ukupan broj osoba (obavezno):

Odrasli:
Djeca:

Datum polaska (obavezno):

Vaša poruka

Pročitao sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Izjavu o Privatnosti

Share the Post