Putovanje Rumunjska Bugarska 2018 iz Zagreba

Putovanje Rumunjska Bugarska 2018 iz Zagreba

Putovanje Rumunjska Bugarska 2018 iz Zagreba

10 dana autobusom iz Zagreba
BEOGRAD – NOVI SAD – TEMIŠVAR – TURNU SEVERIN – VIDIN – BELOGRADČIK – SOFIJA – PLOVDIV – KAZANLAK – ETAR – VELIKO TRNOVO – CAREVEC – ARBANASI VARNA – BUKUREŠT – BRASOV – BRAN – SIBIU – HUNEDOARA
Datum putovanja: 2.8.-11.8.2018.
VRIJEDNOST VIŠE: uključene ulaznice!

1. dan: ZAGREB – BEOGRAD – NOVI SAD
Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506 u 6:00 sati. Putovanje prema Beogradu i po dolasku u Beograd panoramski razgled grada. Kraće slobodno vrijeme u gradskom središtu za šetnju i kavu. Nastavak putovanja prema Novom Sadu, panoramska vožnja gradom i smještaj u hotel. Moguć odlazak s voditeljem putovanja gradskim prijevozom do središta grada u večernju šetnju. Noćenje.

2. dan: NOVI SAD – TEMIŠVAR
Doručak. Vožnja Srbijom do granice s Rumunjskom. Sastanak sa službenim rumunjskim vodičem, koji je uz našeg pratitelja na usluzi gostima tijekom boravka u Rumunjskoj. Vožnja rumunjskim Banatom prema Temišvaru uz usputna zaustavljanja. Banat je smješten u zapadnom dijelu Rumunjske, a povijesno i geografski to područje slično je mađarskoj Velikoj zavali i Vojvodini. Dolazak u Temišvar, najveći i najrazvijeniji grad Banata. Ovaj grad, poznat i kao “mali Beč Rumunjske“ (kako su ga zvali u prošlosti) bio je među prvima na svijetu gdje je uveden tramvaj na konjsku vuču, imao je prvi vodovod u Rumunjskoj te prvu javnu rasvjetu u kontinentalnoj Europi. Razgled povijesne jezgre: katolička katedrala, pravoslavna katedrala, stara gradska vjećnica i šetnja povijesnom jezgrom do Trga opere. Smještaj u hotel. Večera (uz doplatu). Noćenje.

3. dan: TEMIŠVAR – TURNU SEVERIN – VIDIN
Doručak. Odjava iz hotela i vožnja do Turnu Severina. Tu se nalazi arheološki muzej „Željezna vrata“ poznat po Trajanovom mostu na Dunavu, u kojem se čuvaju vrijedni izlošci iz nekadašnjeg rimskog grada Drobeta, ruševine rimskog Castruma. U blizini grada je i đerdapska klisura i hidrocentrala na Dunavu. Vožnja jugoistočnim dijelom Rumunjske, Valaške, i dolazak na rumunjsko-bugarsku granicu kod Vidina gdje ćemo prijeći Dunav na potezu Calafat-Vidin. Tu se rastajemo s rumunjskim vodičem na neko vrijeme, a pozdravljamo novopridošlog bugarskog vodiča! Dolazak u Vidin, smještaj u hotel. Večera (uz doplatu), noćenje.

4. dan: VIDIN – BELOGRADČIK – SOFIJA
Doručak. Odlazak iz hotela u razgled Vidina. Vidin je bugarski srednjovjekovni grad. Njegov zaštitni znak predstavlja utvrda Babe Vide (uključena ulaznica). Zaustavljanje kod utvrde Belogradčik (ulaznica uključena) u blizini Vidina s pogledom na Balkansko gorje i nizinu Dunava. Nastavak putovanja prema Sofiji. Po dolasku razgled središta Sofije: avenije i bulevari – bulevar cara osloboditelja – sveučilište – gradski vrt – rotunda svetoga Jurja – katedrala Aleksandra Nevskog (ulaznica uključena) – bulevar Vitoša. Smještaj u hotel. Mogućnost večere u restoranu s folklornim programom (uz doplatu). Noćenje.

5. dan: SOFIJA – PLOVDIV – KAZANLAK/DOLINA RUŽA – ETAR – VELIKO TRNOVO
Doručak. Nastavak vožnje između planinskih lanaca Sredna Gora i Rile do pokrajine Trakije u kojoj se smjestio Plovdiv. Ovo je najljepši bugarski grad, drugi grad po veličini, kojemu je ime dao Filip II. Makedonski. Po dolasku obilazak staroga dijela grada kojeg karakterizira baština iz rimskog doba te tipične uske i vijugave, slikovite uličice, brojne crkve i muzeji. Posjet rimskom amfiteatru (uključena ulaznica). Vožnja do poznate doline ruža i grada Kazanlaka. Posjet poznatim tračanskim grobnicama pod zaštitom UNESCO-a (uključena ulaznica). Nastavak puta kroz Balkansko gorje uz zaustavljanje kod ruske crkve u Šipki. Posjet Gabrovu i muzeju na otvorenom Etar sa zanimljivim rekonstrukcijama starih zanata i trgovina (uključena ulaznica). Smještaj u hotel u Velikom Trnovu. Večera (uz doplatu). Noćenje.

6. dan: VELIKO TRNOVO – CAREVEC – ARBANASI – VARNA/OBALA CRNOG MORA
Doručak. Posjet Velikom Trnovu, nekad glavnom gradu Bugarske. Razgled slikovitog starog grada s crkvama iz 19. stoljeća i starim trgovačkim kućama. Budući da je ovdje rođena kultura Drugog kraljevstva od 12. do 14. stoljeća, grad iznimne povijesne važnosti postao je glavnim simbolom bugarske neovisnosti jer je u njemu izglasan i prvi Ustav 1879. godine. Iznad grada utvrda je Carevec iz 12. stoljeća (uključena ulaznica) s ruševinama palače na stijeni. Posjet obližnjem selu Arbanasi, jednom od najslikovitijih sela Bugarske okruženom brojnim samostanima, posjet crkvi Rođenja Isusova (uključena ulaznica). Put se nastavlja do Varne, na obali Crnog mora. Smještaj u hotel. Večera (uz doplatu). Noćenje.

7. dan: VARNA – BUKUREŠT
Doručak. Nastavak putovanja do Bukurešta uz usputna zaustavljanja. Po dolasku razgled Bukurešta, grada najčešće nazivanog „malim Parizom“: Trg Revolucije – Patrijarhalna crkva (uključena ulaznica) – kraljevska palača – kazalište – sveučilište. Posjet raskošnoj zgradi Parlamenta (uključena ulaznica), drugoj najvećoj administrativnoj zgradi na svijetu nakon Pentagona, sagrađenu na poseban zahtjev rumunjskog diktatora Nicolae Ceausescua, koja pokriva površinu od 330.000 metara kvadratnih i ima preko 3000 prostorija. Smještaj u hotel. Mogućnost večere u restoranu s folklornim programom (uz doplatu). Noćenje.

8. dan: BUKUREŠT – BRAŞOV – BRAN/PUTEVIMA GROFA DRAKULE – SIGHISOARA
Doručak. Vožnja prema Braşovu u Transilvaniji. Transilvanija inače u prijevodu označava područje „s druge strane šume“ i golemo je po površini od 99 837 km. Stanovnici su većinom Rumunji, Mađari, Nijemci i Romi koji su se ovdje naselili tijekom stoljeća migracija i kolonizacija. Braşov je bio jedan od najsigurnijih i najrazvijenijih gradova prema transilvanskim prijevojima. Po dolasku u Braşov razgled njegove povijesne jezgre uključujući Crnu crkvu (uključena ulaznica) i pravoslavnu crkvu. Kraće slobodno vrijeme. Ovo područje poznato je kao zemlja gdje je rođen Vlad Tepeş, čuveni grof Drakula. Posjet njegovom dvorcu Bran (uključena ulaznica). Nastavak vožnje za Sighisoaru. Smještaj u hotel. Večera (uz doplatu). Noćenje.

9. dan: SIGHISOARA – SIBIU – ALBA IULIA
Doručak. Odjava iz hotela i kraći razgled Sighisoare. Nakon obilaska središta grada u kojem se ističe citadela s tornjem sa satom, putovanje prema gradu Sibiu, nekad bogatom naselju saskih trgovaca i jednom od najljepših rumunjskih gradova: posjet povijesnoj jezgri s velikim gradskim trgovima i evangeličkoj crkvi (uključena ulaznica). Sibiu je i jedan od najstarijih rumunjskih gradova kojeg su osnovali njemački Sasi krajem 12.stoljeća. Godine 2007. Sibiu je bio i europska prijestolnica kulture zbog svoje bogate i važne ostavštine. Poslije razgleda Sibiu odlazak prema gradu Alba Iulia, jednom od najstarijih naselja u Rumunjskoj uopće. Albu Iuliju nazivaju „duhovnom prijestolnicom Rumunjske“, a u doba je starog Rima bila prijestolnica rimske provincije Dacije. U njoj se nalazi najveća citadela u Rumunjskoj, a vidjet ćemo i dvije reprezentativne crkvene građevine: pravoslavnu katedralu poznatu i kao „krunidbenu“, kao i katoličku katedralu sv. Mihovila. Po dolasku smještaj u hotel. Večera (uz doplatu). Noćenje.

10. dan: ALBA IULIA – HUNEDOARA – ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja do Hunedoare i posjet velikom Hunjadijevom dvorcu – mjestu odakle je vladao otac Matijaša Korvina (uključena ulaznica). Kraće slobodno vrijeme za kavu. Povratak prema Hrvatskoj te dolazak u Zagreb u noćnim satima.

Putovanje Rumunjska Bugarska 2018 iz Zagreba
CIJENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI: FM 4.990 kn / 5.190 kn
Cijena ne uključuje troškove naknade za jednokratno i obročno plaćanje, koja ovisi o vrsti kartice.
FM POPUST U ODNOSU NA REDOVNU CIJENU VRIJEDI DO OBAVIJESTI O POPUNJENOSTI KAPACITETA!
OVAJ POPUST ISKLJUČUJE MOGUĆE DRUGE POPUSTE ILI POSEBNE AKCIJE!
Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.490 kn
Doplata za večere (uključuje buffet ili večeru s tri slijeda u hotelima, jednu večeru u restoranu s folklornim programom u Sofiji, jednu večeru u restoranu s folklornim programom u Bukureštu): 1.060 kn PREPORUČUJEMO!

CIJENA PAKET ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom, uslugu voditelja putovanja, 1 noćenje u hotelu 3* u Novom Sadu u dvokrevetnim sobama na osnovi noćenja s doručkom; 4 noćenja s doručkom u Rumunjskoj u hotelima 3/4* u dvokrevetnim sobama: 1 noćenje u Temišvaru, 1 noćenje u Bukureštu, 1 noćenje u Sighisoari i 1 noćenje u Albi Iuliji; 4 noćenja s doručkom u Bugarskoj u hotelima 3/4* u dvokrevetnim sobama: 1 noćenje u Vidinu, 1 noćenje u Sofiji, 1 noćenje u Velikom Trnovu, 1 noćenje na obali Crnog mora u Varni); službene vodiče u Bugarskoj i Rumunjskoj cijelo vrijeme na usluzi našim gostima; ulaznice u utvrdu Belogradčik, tvrđavu Babe Vide u Vidinu, katedralu Aleksandra Nevskog u Sofiji, rimski amfiteatar u Plovdivu, tračke grobnice u Kazanlaku, utvrdu Carevec u Velikom Trnovu, etnografski muzej na otvorenom u Etaru, crkvu Rođenja Isusova u Arbanasima, parlament u Bukureštu, Crnu crkvu u Brašovu, Evangeličku crkvu u Sibiu, dvorac grofa Drakule Bran i dvorac Hunjadi kod Hunedoare; sve razglede i izlete prema programu te troškove organizacije i prodaje

CIJENA PAKET ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje nisu navedene kao uključene, napojnice lokalnim vodičima, fakultativne sadržaje, putno osiguranje te troškove osobnih narudžbi
MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 40

Ostala europska putovanja pogledajte ovdje

Šifra: AT32ZG

Putovanje Rumunjska Bugarska 2018 iz Zagreba

Kontakt formular


Vaše ime (obavezno):

Vaš Email (obavezno):

Vaš telefon:

Ukupan broj osoba (obavezno):

Odrasli:
Djeca:

Datum polaska (obavezno):

Vaša poruka

Pročitao sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Izjavu o Privatnosti

Share the Post