Putovanje Rusija iz Zagreba 2019 2020

Putovanje Rusija iz Zagreba 2019 2020
banner Adiona111aa

Putovanje Rusija iz Zagreba 2019 2020

Putovanje Rusija iz Zagreba 2019 2020

Moskva, St Peterburg, Europa, Istočna Europa, Rusija
Putovanje u Rusiju
Grupni polasci: 15.8. – 22.8., 4.10. – 11.10.2019.
8 dana zrakoplovom iz Zagreba
Zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu!
uključen cjelodnevni izlet u Ermitaž i Peterhof
uključen poludnevni izlet Puškinovo carsko selo
obilazak Kremlja u pratnji lokalnog vodiča

1. DAN ZAGREB – MÜNCHEN – SANKT PETERBURG

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i polijetanje zrakoplova za München u 17:20 sati na liniji LH1715 (Lufthansa). Dolazak u München u 18:25 sati. Nastavak leta za Sankt-Peterburg u 22:05 sati na liniji LH2566 (Lufthansa). Dolazak u Sankt-Peterburg u 01:45 sati po lokalnom vremenu. Organizirani prijevoz do hotela, prijava i smještaj. Noćenje.

2. DAN SANKT PETERBURG

Doručak. Odlazak na panoramski i pješački razgled grada u pratnji lokalnog vodiča: Trg svetog Izaka s najvećom katedralom u Rusiji – Isakijevska, Trg Senata sa spomenikom Petru I Velikom, Petropavlovska utvrda i Petropavlovska saborna crkva s najvišim zvonikom na svijetu i zlatnom spiralom visokom 123 metra, zatim Zimski dvorac, koji je bio glavna rezidencija ruskog carstva od 1760. godine, Nevsky Prospekt, Kazanska saborna crkva, Palača Stroganov, Admiralitet. Poslijepodne slobodno vrijeme za plovidbu brodom po rijeci Nevi, Fontanki i kanalima na kojima je grad sagrađen. U večernjim satima mogućnost odlaska na baletnu predstavu u Marijinski ili Mihajlovski teatar ili pak predlažemo šetnju centrom grada po Nevsky Prospektu uz mnogobrojne trgovine i restorane. Noćenje.

3. DAN SANKT PETERBURG – ERMITAŽ – PETERHOF – SANKT PETERBURG

Nakon doručka krećemo do Državnog muzeja Ermitaž, jednog od najvećih svjetskih muzeja. Razgled jedne od najznamenitijih svjetskih zbirki umjetnina u kompleksu Zimskog Dvorca, nekadašnjeg doma carske obitelji od 1732. do 1917. godine, kada su ga zauzeli boljševici tijekom Oktobarske revolucije. Kolekcija sadrži djela Leonarda, Rembrandta, Rafaela, Renoira, Moneta, Canove i drugih poznatih umjetnika. Nakon razgleda slijedi odlazak u Peterhof. Zbog raskošnih građevina i predivnog parka, carski ljetnikovac u Peterhofu često se naziva ruski Versailles. Peterhof je gradić parkova, palača i muzeja smješten na obali Finskog zaljeva.
Nastao je kao kraljevska palača Petra Velikoga 1711. godine oko koje su izgrađena i druga zdanja te uređeni parkovi. Kompleks palača i parkova, koji predstavlja pravi dragulj ruske umjetnosti, izgrađen je u baroknom stilu s elementima neogotike, neobaroka i klasicizma. Parkovi oko nekadašnjih carskih odaja ukrašeni su brojnim fontanama i skulpturama, a protežu se na 607 hektara. Pažnju će vam zasigurno privući kaskada s 200 brončanih kipova i 64 raskošne fontane koje su jedan od najčešćih motiva razglednica i fotografija iz Peterhofa.
Najpoznatija skulptura prikazuje Samsona kako otvara lavlja usta, iz kojih izlazi visoki mlaz vode. Skulptura simbolizira pobjedu Rusije nad Švedskom u bitci kod Poltave. Zanimljivo je da su nacisti u Drugom svjetskom ratu okupirali Peterhof te ga u velikoj mjeri uništili, ali je odmah po završetku rata započela obnova kojom je vraćen prvobitni izgled Peterhofa. Od 1990. godine uvršten je u UNESCO-ov popis Svjetske kulturne baštine 1990. godine. Ulaznice uključene. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN SANKT PETERBURG – CARSKO SELO PUŠKIN – SANKT PETERBURG

Doručak. Odlazak do mjesta Puškin, nekadašnje ljetne carske rezidencije, a od 1918. godine i muzeja. Naziva se još i Carsko selo, a udaljeno je oko 25 km od Sankt-Peterburga. Petar I Veliki kupio je imanje i poklonio ga svojoj supruzi, ali tek Katarina Velika odlučuje tu napraviti raskošnu ljetnu rezidenciju. Mjesto podsjeća na dvorove iz bajki – prelijepo uređeni vrtovi, raskošni paviljoni i jezera. Sama palača carice Katarine Velike veliko je i elegantno zdanje s fasadama ukrašenim u raskošnom baroknom stilu. Okružena je uređenim vrtom, kanalima i paviljonima te drugim zdanjima. Carica je obožavala boraviti ovdje, a jasno je i zašto. Jedna od najljepših i najzanimljivijih prostorija je Jantarna soba, dvorana čiji su zidovi obloženi jantarom. Tu su sobu 1945. nacisti uništili, no obnova je uspješno završena 2003. godine. Po završetku razgleda, povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN SANKT PETERBURG – MOSKVA

Doručak. Odjava iz hotela i organizirani prijevoz do zračne luke te prijava na let za Moskvu na liniji SU6013 (Aeroflot) u 12:15 sati. Dolazak u zračnu luku Moskva-Vnukovo predviđen je u 13:45 sati. Odlazak na panoramski i pješački razgled ruske prijestolnice koja je prije 850 godina izrasla iz gradića na obali rijeke Moskve u desetmilijunski grad. Vožnja starim i novim gradskim ulicama te razgled najpoznatijih znamenitost: Crveni trg s veličanstvenom katedralom sv. Vasilija Blaženog, Lenjinov mauzolej i kazalište Boljšoj (razgledi samo izvana). U poslijepodnevnim satima odlazak u hotel. Smještaj i noćenje.

6. DAN MOSKVA

Nakon doručka odlazak pješice na razgled Kremlja u samom centru grada, s njegovim monumentalnim zidovima i kulama, katedralama i palačama iznad rijeke, Carskim topom, Carskim zvonom (najveće na svijetu), Zvonikom Ivana Velikog, 3 katedrale (Blagoveschensky, Arhangelsky, Voznesensky – predviđen obilazak jedne od tri katedrale), Crkvom 12 Apostola. Odlazak do Kremlja predviđen je metroom u pratnji lokalnog vodiča i pratitelja putovanja (karta za metro uključena je u cijenu) kako biste vidjeli neke od najpoznatijih i najljepših metro stanica na svijetu. Nakon razgleda možete ostati samostalno istraživati grad, prošetati pješačkom zonom ulice Arbat s lijepim restoranima i kafićima gdje se možete odmoriti uz kavu ili ručak u vlastitom aranžmanu. Povratak u hotel. Noćenje

7. DAN MOSKVA – (fakultativni izlet SERGIJEV POSAD) – MOSKVA

Doručak. Predlažemo odlazak u gradić Sergijev Posad koji je udaljen 50-ak kilometara od Moskve, gdje se nalazi prekrasan pravoslavni samostan Trojstvena lavra svetog Sergeja koji je uvršten i na Popis svjetske baštine. Samostan je poznat po velikoj zbirci ikona te se u samostanskom tlu nalaze posmrtni ostaci Borisa Godunova koji je vladao zemljom nakon vladavine Ivana Groznog. Sergejev Posad je u ranoj prošlosti postao poznat po ručnoj izradi predmeta od drva, najviše igračaka, među kojima su i najpoznatije ruske matrojške koje se ovdje uz ostale suvenire mogu kupiti, a tu se nalazi i muzej igračaka te trgovina sa suvenirima. Slijedi razgled samostana u pratnji lokalnog vodiča. Slobodno vrijeme za kupnju suvenira i ručak. Povratak u Moskvu. Za one koji ostaju u Moskvi imaju slobodno vrijeme za posjet nekom od muzeja ili shopping. U poslijepodnevnim satima predlažemo odlazak na vožnju rijekom Moskvom uz najljepše simbole grada. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

8. DAN MOSKVA – BEČ – ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela i organizirani transfer do zračne luke Moskva-Domodjedovo. Prijava na let za Beč u 14:35 sati na liniji OS602 (Austrian Airlines). Po dolasku u Beč u 16:35 sati, nastavak leta za Zagreb u 17:15 sati na liniji OS677 (Austrian Airlines). Dolazak u Zagreb u predviđen je u 18:05 sati.

Cijene:

ČETVRTAK 15. KOLOVOZ 2019 – 8 dana – ČETVRTAK 22. KOLOVOZ 2019 GARANTIRAN POLAZAK

Vrsta smještaja :
Dvokrevetna soba, prema programu
Usluga: Noćenje s doručkom

Navedene su lokalne satnice na destinaciji. Satnice letova su informativne i neobvezujuće. Točan red letenja biti će naveden u završnoj obavijesti o putovanju.

UKUPNA CIJENA PO OSOBI POSEBNA PONUDA: 8.990 kn

PETAK 4. LISTOPAD 2019 – 8 dana – PETAK 11. LISTOPAD 2019 GARANTIRAN POLAZAK

Vrsta smještaja:
Dvokrevetna soba, prema programu
Usluga: Noćenje s doručkom

Navedene su lokalne satnice na destinaciji. Satnice letova su informativne i neobvezujuće. Točan red letenja biti će naveden u završnoj obavijesti o putovanju.

UKUPNA CIJENA PO OSOBI First minute 9.390 kn

NEDJELJA 26. TRAVANJ 2020 – 8 dana – NEDJELJA 3. SVIBANJ 2020

Vrsta smještaja :
Dvokrevetna soba, prema programu
Usluga: Noćenje s doručkom

UKUPNA CIJENA PO OSOBI First minute 10.390 kn

NEDJELJA 21. LIPANJ 2020 – 8 dana – NEDJELJA 28. LIPANJ 2020

Vrsta smještaja :
Dvokrevetna soba, prema programu
Usluga: Noćenje s doručkom

UKUPNA CIJENA PO OSOBI First minute 10.090 kn

NEDJELJA 2. KOLOVOZ 2020 – 8 dana – NEDJELJA 9. KOLOVOZ 2020

Vrsta smještaja :
Dvokrevetna soba, prema programu
Usluga: Noćenje s doručkom
x2 odraslih

UKUPNA CIJENA PO OSOBI First minute 8.690 kn

NEDJELJA 4. LISTOPAD 2020 – 8 dana – NEDJELJA 11. LISTOPAD 2020

Vrsta smještaja :
Dvokrevetna soba, prema programu
Usluga: Noćenje s doručkom
x2 odraslih

UKUPNA CIJENA PO OSOBI First minute 9.390 kn

Cijene ne uključuju troškove naknade za jednokratno i obročno plaćanje, koja ovisi o vrsti kartice.

Cijena uključuje

zrakoplovne pristojbe (u iznosu od 2.100 kn)
prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb – Moskva – Sankt-Peterburg – Moskva – Zagreb
transfere autobusom zračna luka – hotel – zračna luka
4 noćenja s doručkom u Sankt-Peterburgu u hotelu 3*/4*
3 noćenja s doručkom u Moskvi u hotelu 3*/4*
razgled Moskve i Sankt-Peterburga i ulaznice za objekte koji se posjećuju prema programu putovanja
poludnevni izlet Puškinovo carsko selo autobusom i u pratnji lokalnog vodiča s uključenom ulaznicom
obilazak Kremlja u pratnji lokalnog vodiča s uključenom ulaznicom
cjelodnevni izlet u Ermitaž i Peterhof s ulaznicama i pratiteljem na hrvatskom jeziku
uslugu voditelja putovanja i lokalnog vodiča
jamčevinu i trošak organizacije te pripreme putovanja

Cijena ne uključuje

turistička viza za Rusiju 475 kn + 105 kn posredovanje
dodatne obroke i izlete
doplatu za jednokrevetnu sobu
napojnice za lokalne vodiče i vozače (obavezna doplata na licu mjesta 35 EUR)
putno osiguranje (preporučujemo)

Fakultativni izleti
poludnevni izlet u Sergijev Posad s ulaznicom i lokalnim vodičem 580 kn

Napomene i korisne informacije
Viza za Rusku Federaciju:

Za hrvatske državljane za dobivanje vize za Rusku Federaciju potrebno je priložiti:

Potvrda o prihvatu turista od ruske organizacije koja obavlja turoperatorsku djelatnost, čiji su podaci uneseni u Jedinstveni federalni registar turoperatera (pribavlja organizator putovanja)
Putovnica koja ima najmanje dvije čiste stranice za vize i koja vrijedi 6 mjeseci po završetku valjanosti vize;
Obrazac za vizu, koji treba ispuniti na stranici visa.kdmid.ru , ispisati te osobno potpisati (prilikom odabira mjesta gdje se predaju dokumenti treba navesti vizni centar u kojem planirate predati dokumente)
Fotografija u boji 3,5х4,5 cm sa svijetlom pozadinom, s jasnim prikazom osobe s lica (en face), bez naočala s tamnim staklima i bez pokrivala za glavu (izuzetak su slučajevi kada osoba zbog nacionalne ili vjerske pripadnosti ima pokrivalo za glavu na fotografiji u putovnici);
Polica zdravstvenog osiguranja koja vrijedi na teritoriju Ruske Federacije i pokriva rok trajanja vize, uz pokriće od 30.000 EUR za vrijeme boravka u Rusiji

Napomena: Konzulat ima pravo zatražiti dopunu dokumenata za vizu, pozvati na razgovor ili produljiti rok za izradu vize. Rok izdavanja vize je sedam radnih dana (+/- 3 dana). Cijena konzularne pristojbe po osobi: 475 kn. Ukoliko je izrada vize po hitnom postupku – 3 radna dana. Cijena konzularne pristojbe po osobi: 739 kn. Naknada organizatora putovanja za posredovanje izdavanja vize iznosi 105 kn.

VAŽNE NAPOMENE:

Osiguranje nije uključeno u cijenu aranžmana. Obavezna je uplata police putnog zdravstvenog osiguranja.
Kategorija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji Rusije i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja te može biti niža od europskih standarda.
Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr
Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili nadležnom konzulatu.
Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju ORGANIZATORA PUTOVANJA te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora putovanja
Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će e program izvesti u cijelosti.
Za turističku vizu je potrebno: ispunjen formular u cijelosti, 1 fotografija kao za putovnicu, najmanje 2 prazne stranice u putovnici, putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od planiranog izlaska iz zemlje.

Istanbul putovanje iz Zagreba 2019
Ostala Daleka putovanja

Putovanje Rusija iz Zagreba 2019 2020

Šifra: PP83ZG

Kontakt formular


Vaše ime (obavezno)

Vaš Email (obavezno)

Vaš telefon

Ukupan broj osoba (obavezno)

Odraslih
Djeca

Vaša poruka

Pročitao sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Izjavu o Privatnosti