Putovanje Rusija Moskva 2018 iz Zagreba

Putovanje Rusija Moskva 2018 iz Zagreba

Putovanje Rusija Moskva 2018 iz Zagreba

Sankt Peterburg i Moskva
Zrakoplovom iz Zagreba
GARANTIRANI GRUPNI POLASCI:
29.3. – 5.4.2018.
28.4. – 5.5.2018.
26.5. – 2.6.2018.
15.8. – 22.8.2018.

Putovanje Rusija Moskva 2018 iz Zagreba
1. dan – Zagreb – Moskva – Sankt Peterburg
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let za Moskvu u 13.20 na liniji SU2041 (Aeroflot) s dolaskom u 17.10 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja graničnih formalnosti, transfer na domaći let za Sankt Peterburg. Polijetanje zrakoplova na liniji SU028 (Aeroflot) u 19.45 sati. Po dolasku u Sankt Peterburg u 21.10 sati, transfer do hotela. Smještaj. Noćenje.

2. dan – Sankt Peterburg
Doručak. Odlazak na panoramski i pješački razgled grada u pratnji lokalnog vodiča: Trg svetog Izaka s najvećom katedralom u Rusiji – Isakijevska, Trg Senata sa spomenikom Petru I Velikom, Petropavlovska utvrda i Petropavlovska saborna crkva s najvišim zvonikom na svijetu i zlatnom spiralom visokom 123 metra, zatim Zimski dvorac, koji je bio glavna rezidencija ruskog carstva od 1760. godine, Nevski prospekt, Kazanska saborna crkva, Palača Stroganov, Admiralitet. Poslijepodne slobodno vrijeme za detaljniji razgled u panoramskom razgledu viđenih lokaliteta ili vožnju brodom po Nevi, Fontanki i kanalima na kojima je grad sagrađen. U večernjim satima mogućnost odlaska na baletnu predstavu u Mariinsky ili Mikhailovsky teatar. Noćenje.

3. dan – Sankt Peterburg – Ermitaž – Peterhof – Sankt Peterburg
Doručak. Odlazak do Državnog muzeja Ermitaž, razgled jedne od najznamenitijih svjetskih zbirki umjetnina u kompleksu Zimskog Dvorca, nekadašnjeg doma carske obitelji od 1732. do 1917. g., kada su ga zauzeli boljševici. Kolekcija sadrži djela Leonarda, Rembrandta, Rafaela, Renoira, Moneta, Canove i drugih poznatih umjetnika. Nakon razgleda muzeja odlazak na izlet u „Peterhof“, ljetni dvorac Petra I Velikog, razgled dvorca i prekrasnih vrtova sa skulpturama i vodoskocima, odakle se pruža pogled na cijeli zaljev. (Park s fontanama je u kompletnoj funkciji službeno od svibnja). Nakon razgleda povratak u hotel. Noćenje.

4. dan – Sankt Peterburg – Pushkin – Sankt Peterburg
Nakon doručka, odlazak na izlet u Pushkin, udaljen oko 25 km. Nekada se zvao Carsko selo, a nakon revolucije i Dječje selo. Posjet Palači Ekaterine Velike, koja je jedno vrijeme bila carska rezidencija zajedno s Palačom Aleksandra I. Veliki park prepun je romantičnih paviljona, mostova, fontana, kanala i jezera, imitacija gotike te turske i kineske arhitekture. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan – Sankt Peterburg – Moskva
Nakon ranog doručka transfer do zračne luke i polijetanje zrakoplova Aeroflota (SU011) za Moskvu u 10.40 sati. Po dolasku u 11.55 sati, doček lokalnog agenta i odlazak na panoramski razgled grada koji je prepun različitosti i miješanja arhitektonskih stilova: Crveni trg, s kojeg možete vidjeti katedralu Vasilija Blaženog s jedne, i zdanja Kremlja s druge strane, zatim Kazališni Trg s poznatim Bolshoi Teatrom – domom ruskog baleta, katedrala Krista Spasitelja, koju nazivaju i Katedralom Iskupitelja na krvi, ujedno i najveća pravoslavna ruska crkva, zatim Vrapče brdo pored Moskovskog Univerziteta zgrade, jedne od sedam moskovskih sestara. Nakon razgleda organizirani povratak u hotel. Noćenje.

6. dan – Moskva
Nakon doručka odlazak pješice na razgled Kremlja u samom centru grada, s njegovim monumentalnim zidovima i kulama, katedralama i palačama iznad rijeke, Carskim topom, Carskim zvonom (najveće na svijetu), Zvonikom Ivana Velikog, 3 katedrale (Blagoveschensky, Arhangelsky, Voznesensky – predviđen obilazak jedne od tri katedrale), Crkvom 12 Apostola. Odlazak do Kremlja predviđen je metroom u pratnji lokalnog vodiča i pratitelja putovanja (karta za metro uključena je u cijenu) kako biste vidjeli neke od najpoznatijih i najljepših metro stanica na svijetu. Nakon razgleda možete ostati samostalno istraživati grad, prošetati pješačkom zonom ulice Arbat s lijepim restoranima i kafićima gdje se možete odmoriti uz kavu ili ručak u vlastitom aranžmanu. Povratak u hotel. Noćenje.

7. dan – Moskva
Doručak u hotelu. Slobodan dan za samostalno istraživanje Moskve. Preporučujemo cjelodnevni izlet prema 60 kilometara udaljenom Sergejevom Pasadu, nekad zvanom i Zagorsk. Izlet obuhvaća cjelodnevni razgled tradicionalnog pravoslavnog središta s crkvom sv. Trojstva Sergius Lavra, s plavom kupolom. Samostan sagrađen u 14. st. bio je službeno sjedište Patrijarha nekoliko godina, čak i u vrijeme komunističke vlasti. Posjeduje prekrasnu kolekciju ikona. U samostanskom tlu nalaze se posmrtni ostaci Borisa Godunova koji je vladao zemljom nakon vladavine Ivana Groznog. Sergejev Posad je u ranoj prošlosti postao poznat po ručnoj izradi predmeta od drva, najviše igračaka, među kojima su i najpoznatije ruske matrojške koje se ovdje uz ostale suvenire mogu kupiti, a tu se nalazi i muzej igračaka te market sa suvenirima. U poslijepodnevnim satima povratak u hotel. Noćenje.

8. dan – Moskva – Zagreb
Doručak i transfer do zračne luke. Polijetanje zrakoplova Aeroflota (SU2040) za Zagreb u 10.20 sati. Dolazak u Zagreb u 12.30 sati prema lokalnom vremenu.

Putovanje Rusija Moskva 2018 iz Zagreba
Cijena:
29.03.2018 – 05.04.2018 ~ 6.290 kn 5.990 kn po osobi
28.04.2018 – 05.05.2018 ~ 7.390 kn
26.05.2018 – 02.06.2018 ~ 7.590 kn

Cijena uključuje
prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi
– smještaj u dvokrevetnoj sobi na osnovi 7 noćenja s doručkom u hotelu 3* u Sankt Peterburgu i Moskvi
– grupne prijevoze i razglede prema programu
– ulaznice za objekte i lokalitete koji se posjećuju prema programu
– hotelski voucher potreban za ishođenje vize u Ruskom konzulatu
– pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
– jamčevinu i troškove organizacije putovanja

Cijena ne uključuje
– pristojbe zračnih luka 1.290 kn
– turistička viza za Rusiju 475 kn + 100 kn posredovanje
– dodatne usluge, obroke i izlete koji nisu navedeni u programu
– putno osiguranje (zdravstveno osiguranje je obavezno, ostala osiguranja preporučujemo)

Obavezne doplate po osobi
– kod prijave: pristojbe zračnih luka 1.290 kn (podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima aviokompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu)
– obavezna je uplata putnog zdravstvenog osiguranja (polica mora biti ugovorena za dotično putovanje)
– na licu mjesta: napojnice za lokalne vodiče i vozače 35 EUR (plaćanje pratitelju putovanja)

Putovanje Rusija Moskva 2018 iz Zagreba
Korisne informacije
Za hrvatske državljane za dobivanje vize za Rusku Federaciju potrebno je:
– Popuniti online upitnik s fotografijom i osobnim potpisom. Važno je da fotografija mora biti veličine 3,5 x4,5 cm, a 80% fotografije mora biti lice čovjeka na svijetloplavoj pozadini.
– Putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju i potrebne su najmanje dvije prazne stranice.
– Policu putnog zdravstvenog osiguranja premije 30.000 eur na ime putnika, bez obzira na duljinu boravka.
– Original voucher nadležne turističke agencije pribavlja Organizator ukoliko je rezervacija putovanja napravljena u Organizatora
– Original potvrde ruske turističke agencije o prihvatu stranog turista pribavlja Organizator ukoliko je rezervacija putovanja napravljena u Organizatora.

Rok izdavanja vize je sedam radnih dana (+/- 3 dana). Ukoliko je izrada vize po hitnom postupku (3 radna dana), cijena konzularne pristojbe po osobi: 739 kn.

Putovanje Rusija Moskva 2018 iz Zagreba
Neobavezne doplate po osobi
– turistička viza za Rusiju 475 kn + 100 kn posredovanje

Putovanje Rusija Moskva 2018 iz Zagreba
Važne napomene
– Osiguranje nije uključeno u cijenu aranžmana. Obavezna je uplata police putnog zdravstvenog osiguranja.
– Kategorija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji Rusije i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja te može biti niža od europskih standarda.
– Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr
– Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili nadležnom konzulatu.
– Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Organizatora te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja Kompasa Zagreb.
– Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
– Za turističku vizu je potrebno: ispunjen formular u cijelosti, 1 fotografija kao za putovnicu, najmanje 2 prazne stranice u putovnici, putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od planiranog izlaska iz zemlje.
– Najmanji broj putnika: 15

Ostala Daleka putovanja
For other trip&tours click HERE

Putovanje Rusija Moskva 2018 iz Zagreba

Šifra: KO64ZG

Kontakt formular


Vaše ime (obavezno):

Vaš Email (obavezno):

Vaš telefon:

Ukupan broj osoba (obavezno):

Odrasli:
Djeca:

Datum polaska (obavezno):

Vaša poruka

Pročitao sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Izjavu o Privatnosti

Share the Post