Putovanje Rusija Sankt Peterburg iz Splita 2018

Putovanje Rusija Sankt Peterburg iz Splita 2018

Putovanje Rusija Sankt Peterburg iz Splita 2018

Sankt Peterburg
Rusija
27. svi 2018. – 3. lip 2108. 8 dana/7 noćenja
Veliky Novgorod & Tallinn

Putovanje Rusija Sankt Peterburg iz Splita 2018
Dan 1 Polazak nedjelja, 27. svibnja 2018.
Sastanak grupe u zračnoj luci Resnik u 7,40 sati. Upoznavanje sa vodičem i prijava na let za Sankt Peterburg sa zaustavljanjem u Tallinnu. Nastavak leta i dolazak u zračnu luku Pulkovo u Sankt Peterburgu u 15,05 sati po lokalnom vremenu. Po dolasku transfer autobusom do hotela. Smještaj i kraći odmor. Odlazak metroom do središta grada. Pješački razgled nekadašnje ruske prijestolnice Sankt Peterburga: Nevski Prospekt, palača Selskih – Beljezerskih, Ančikov most, park Katarine II, Dumska toranj, raskošni Magazin Jelisejevih – prva zgrada u S. Peterburgu izgrađena u stilu Art Noveau, crkva Sv. Spasa na krvi,… Slobodno vrijeme za osobne programe. Mogućnost organiziranog nastavka večernjeg razgleda grada autobusom i pješice uz razgled najzanimljivijih znamenitosti grada: Palača Stroganov, Bankovski most sa zlatnim grifonima, Palača Jusupov u kojoj je ubijen Rasputin, muzej pisca Fjodora Dostojevskog, Izmailovsko – Troicka saborna crkva, egipatski most,… Razgled završava spektaklom dizanja mostova uz glazbu ruskih skladatelja. Povratak u hotel. Noćenje.

Dan 2 St Peterburg ponedjeljak, 28. svibnja 2018.
Doručak. Polazak autobusom u panoramski razgled grada u pratnji lokalnog vodiča: gradska vijećnica u Mariinskoj palači, čuveni hotel Angleterre u kojem se objesio Jesenjin, spomenik Petru I, Admiralitet, blagovješčenski most, palača Menjšikov, zgrada Burze, krstarica Aurora čiji su hici označili početak Oktobarske revolucije, Plavi most – najširi most na svijetu,… Posjet Katedrali Sv. Isaka čija je visoka kupola optočena zlatom i katedrali Sv. Petra i Pavla u kojoj se nalaze grobovi Romanovih. Slobodno vrijeme za osobne programe. U poslijepodnevnim satima posjet Muzeju Faberge i razgled kolekcije radova svjetski poznate draguljarske radionice, između ostalog i čuvenih uskršnjih jaja, darovanih posljednjim imperatoricama dinastije Romanov. Povratak u hotel. Noćenje.

Dan 3 Hermitage utorak, 29. svibnja 2018.
Doručak. Odlazak metroom u posjet najznamenitijem ruskom muzeju Hermitage, nekadašnjoj carskoj palači u kojoj se nalaze jedne od najvećih i najkvalitetnijih svjetskih zbirki umjetnina s djelima da Vincija, Rafaela, Rembrandta, Matissa,…. smještenih u raskošnom ambijentu nekadašnje carske rezidincije Zimskom dvorcu. Nakon razgleda slobodno vrijeme za osobne programe. Organizirana večera u restoranu. Povratak u hotel. Noćenje.

Dan 4 Peterhof srijeda, 30. svibnja 2018.
Doručak. Polazak autobusom do Peterhofa, ljetnog dvorca Petra I Velikog. Kraljevska palača se naziva ruskim „Versaillesom“ te je uvrštena u UNESCO-v popis Svjetske kulturne baštine. Obilazak dvorca, vrtova te čuvenih kaskada i vodoskoka. Povratak u St.Peterburg te odlazak do Trga umjetnosti, najljepšeg trga kojeg okružuju brojni muzeji, kazališta i koncertne dvorane gdje se nalazi i Palača Mikhailovsky, neoklasicističko remek djelo Carla Rossija u kojem se danas nalazi Ruski muzej s jednom od najbogatijih zbirki ruske umjetnosti. Šetnja prekrasnim Mihajlovskim parkom te odlazak u razgled Crkve Kristovog Uskrsnuća sagrađenoj na mjestu ubojstva cara Aleksandra II. Slobodno vrijeme za osobne programe, posjet muzejima, kupovinu,… Po želji grupe mogućnost organiziranog odlaska na veličanstvenu folklornu večer u luksuznu palaču Nikolaevski. Povratak u hotel. Noćenje.

Dan 5 Puškinovo carsko selo četvrtak, 31. svibnja 2018.
Doručak. Polazak autobusom do Puškinovog Carskog sela, rodnog mjesta velikog ruskog pjesnika A.S. Puškina te posjet palači Katarine I i Jantarnoj sobi koja dominira palačom i koja slovi kao jedna od najzanimljivijih ostvarenja unutarnje dekoracije svih vremena. Šetnja parkom i slobodno vrijeme za odmor. Poslijepodnevni povratak u St. Peterburg. Po želji grupe mogućnost organiziranog odlaska na baletnu predstavu. Povratak u hotel. Noćenje.

Dan 6 Veliki Novgorod petak, 1. lipnja 2018.
Doručak. Odlazak autobusom na jednodnevni izlet u Veliki Novgorod, drevni ruski grad i koljevku ruske državnosti. Pješački obilazak grada u pratnji lokalnog vodiča: biskupsko središte grada sa Katedralom sv. Sofije iz 11. St, utvrđeni Kremlj iz 15.st. sa najstarijom ruskom palačom, koji su ujedno upisani na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi zbog svojih srednjovjekovnih spomenika, crkava, i manastira kada je Novgorod bio ruskom prijestolnicom na putu koji je spajao Središnju Aziju sa Sjevernom Europom. Slobodno vrijeme za osobne programe do polaska u razgled Jurjevog manastira s trokupolnom katedralom iz 12.st. Posjet obližnjem selu Vitoslavliću gdje je 1964.god. otvoren muzej ruske drevne tradicionalne arhitekture u koji je prenešeno više od 20 građevina iz cijele Novgorodske oblasti. Povratak u Sankt Peterburg u večernjim satima. Noćenje.

Dan 7 Tallinn subota, 2. lipnja 2018.
Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vrijeme do transfera autobusom na aerodrom. Prijava na let u 15,55 sati za Tallinn. Dolazak u zračnu luku u Tallinnu u 17,00 sati po lokalnom vremenu. Transfer autobusom do hotela uz panoramski razgled grada. Smještaj u hotel. Večera. Po želji grupe odlazak javnim prijevozom i pješke u razgled grada sa prekrasnom srednjovjekovnom jezgrom: Gornji grad Toompee: Luteranska prvostolnica Djevice Marije, pravoslavna saborna crkva Aleksandra Nevskog i Toompejski zamak koji je od ranog srednjeg vijeka bio središte vlasti u Talinnu i Estoniji. Povratak u hotel. Noćenje.

Dan 8 Povratak nedjelja, 3. lipnja 2018.
Ranija odjava iz hotela. Polazak autobusom na aerodrom. Prijava na direktan let za Split u 7,00 sati. Dolazak u zračnu luku Split u 9,05 sati.

Putovanje Rusija Sankt Peterburg iz Splita 2018
Cijena aranžmana
20 – 24 putnika 8.890,00 kn ≈ 1.178 Eur
15 – 19 putnika 9.190,00 kn
Cijene ne uključuju troškove naknade za jednokratno i obročno plaćanje, koja ovisi o vrsti kartice.

Uplate i nadoplate
Uplata kod prijave: 2.500,00 kn (promjenjiva stavka-ovisna o cijeni avio karte)
nadoplata za 1/1 sobu na upit

Program uključuje
prijevoz zrakoplovom na relaciji Split-Tallinn-St. Peterburg-Tallinn-Split sa uključenim avio pristojbama, ručnom prtljagom do 8kg i putnom prtljagom do 23 kg
smještaj u hotelima 3* u St. Peterburgu na bazi noćenja s doručkom i Tallinnu na bazi polupansiona
večeru u restoranu u St. Peterburgu
transfere autobusom prema navedenom u programu
ulaznice za Hermitage, Petropavlovsku katedralu, Izakijevsku katedralu, Crkvu Kristova Uskrsnuća, Muzej Faberge, izlete u Puškin/Carsko selo i Veliki Novgorod sa ulaznicama
lokalnog vodiča, turističkog pratitelja grupe-vodiča
putno zdrav. osiguranje, osiguranje od posljedica nesretnog slučaja, jamčevina za turistički paket aranžman
zakonom propisan PDV te organizaciju putovanja.

Preporuka
uplata police osiguranja od rizika otkaza putovanja

Napomena
Cijena ne uključuje: paket ulaznica – dizanje mostova, vožnju brodom po kanalima rijeke Neve, ulaznicu za Ruski muzej i folklornu večer u palači Nikolaevsky u iznosu 160 Eur, ulaznicu za balet (na upit, informativna cijena cca. 120 Eur) karte za javni gradski prijevoz, troškove osobne prirode

Obvezna nadoplata za rusku vizu: 550,00 kuna

OBAVEZNA PUTOVNICA – valjanost putovnice min. 6 mjeseci od dana izlaska iz Rusije

Ostala Europska putovanja pogledajte ovdje
Šifra: PP55ZG

Putovanje Rusija Sankt Peterburg iz Splita 2018

Kontakt formular


Vaše ime (obavezno):

Vaš Email (obavezno):

Vaš telefon:

Ukupan broj osoba (obavezno):

Odrasli:
Djeca:

Datum polaska (obavezno):

Vaša poruka

Pročitao sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja

Share the Post