Putovanje San Marino Ravenna Ferrara Bologna iz Splita

Putovanje San Marino Ravenna Ferrara Bologna iz Splita
banner Adiona111aa

Putovanje San Marino Ravenna Ferrara Bologna iz Splita

Putovanje San Marino Ravenna Ferrara Bologna iz Splita

POLAZAK: 23.04.-27.04.2019.
Upoznajte ljepote treće najmanje europske države – San Marina, oduševite se slikovitom Ravennom, razgledajte Bolognu i popijte capuccino u Ferrari…

1. dan: SPLIT – ANCONA (23.04.)

Okupljanje grupe u 18:00 h u trajektnoj luci Split. Nakon upoznavanja sa pratiteljem putovanja, ukrcaj u trajekt i polazak u 20:00 h prema Italiji. Noćna vožnja prema Anconi…

2. dan: ANCONA – BOLOGNA

Doručak. Okupljanje grupe i nastavak vožnje autobusom prema najstarijem sveučilišnom gradu na svijetu, BOLOGNI. Slijedi šetnja gradom gdje ćemo vidjeti: BAZILIKU SV. PETRONIJA – PIAZZU MAGGIORE – NAJSTARIJE SVEUČILIŠTE – TORNJEVE – NEPTUNOVU FONTANU. Slobodno vrijeme za individualne programe i kupnju suvenira. Preporučujemo Vam šetnju živahnim ulicama grada, kako biste osjetili taj čarobni duh Italije… Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme i odlazak prema hotelu, prema talijanskoj obali. Smještaj. Noćenje.

3. dan: RAVENNA – FERRARA

Doručak. Okupljanje grupe i polazak prema RAVENNI, nekadašnjoj prijestolnici zapadnog rimskog carstva koja je poznata po mozaicima, ranokršćanskim crkvama i spomenicima od kojih je čak osam upisano na popis UNESCO-ve svjetske baštine. Inače, Dante je u progonstvu pisao zadnje dijelove Božanske komedije upravo u Ravenni i tu se nalazi njegovo posljednje počivalište. Odlazak u šetnju gradom i kraći razgled grada uz pratitelja putovanja: BAZILIKA SV. IVANA EVANĐELISTE, DANTEOVA GROBNICA, BAZILIKA SV. FRANCESCO, središnji trg sa kojeg okružuju srednjovjekovne palače koje će Vas oduševiti, TRG ANDREA COSTA, BAZILIKA SV. VITALEA sa Mauzolejem GALLA PLACIDIA,.. Nakon razgleda povijesne gradske jezgre slobodno vrijeme za individualne programe; kupnju suvenira ili pak odličan talijanski capuccino. Okupljanje grupe i odlazak prema FERRARI, gradu poznato, po dvorcu obitelji d’Este koja je u Ferrari stolovala od 1208. do 1598. godine i povijesnoj jezgri koja se nalazi pod zaštitom UNESCO-a, ali i odličnoj gastronomiji (naglasak na CAPPELLACCI DI ZUCCA, tjestenina punjena bućom i parmezanom ili pita od makarona (pasticcio di maccheroni). Slobodno vrijeme za upoznavanje gastronomije Ferrare… Okupljanje grupe i povratak u hotel. Noćenje.

4.dan: SAN MARINO – ANCONA

Poslije doručka, okupljanje grupe i odlazak prema SAN MARINU, trećoj najmanjoj europskoj državi, nakon Vatikana i Monaka. Prema legendi osnovao ju je klesar Marin s otoka Raba 301. godine, koji je sa svojim prijateljem Leom krenuo za Rimini. To je bilo razdoblje progona kršćana, tako da se Marin sklonio na obližnje brdo MONTE TITANO, na kojemu je izgradio kapelicu na čijim temeljima je nastala jezgra grada San Marina. Središte grada štite tri tornja smještena na vrhovima Monte Titana: GUAITA, CESTA I MONTALE. Odlazak u razgled grada sa pratiteljem putovanja: BAZILIKA SV. MARINA, CRKVA SV. PETRA, GRADSKA VIJEĆNICA, ZIDINE GRADA SA TORNJEVIMA, PALAZZO PUBLICO, TRG GARIBALDI … Slobodno vrijeme shopping, kavu ili kupnju suvenira. Okupljanje grupe i odlazak prema ANCONI. Ukrcaj u trajekt i smještaj u kabine. Noćna vožnja do Splita…

5. dan: Split (27.04.)

Dolazak u Split predviđen je u jutarnjim satima…

Cijena i polazak:

Polazak: 23.04.-27.04.2019.
First minute: 1790,00 kn
Cijena po osobi: 1890,00 kn
*prilikom rezervacije potrebno je uplatiti akontaciju, a ostatak iznosa najkasnije 21 dan prije polaska na putovanje
**Cijene ne uključuju troškove naknade za jednokratno i obročno plaćanje, koja ovisi o vrsti kartice.

CIJENA UKLJUČUJE:

prijevoz turističkim autobusom visoke turističke kategorije, licenciranog pratitelja, 2 noćenja u hotelu 3*/4* u Riminiju na bazi noćenja sa doručkom u dvokrevetnim sobama, povratnu kartu na relaciji Split-Ancona-Split sa noćenjem u dvokrevetnim kabinama, sve razglede prema programu te troškove jamčevine, PDV, troškove organizacije i prodaje

CIJENA NE UKLJUČUJE:

ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, fakultativne sadržaje, karte javnog prijevoza, troškove osobnih narudžbi, sve ne navedene troškove, skretanje s rute, boravišnu pristojbu, putno osiguranje

NADOPLATA:

– boravišna pristojba 2,00 €

DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU: 560,00 kn
MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 40
* vrijede opći uvjeti putovanja agencije Organizatora
** preporuka putno osiguranje!

NAPOMENE:
– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede otkazni rokovi navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Ukoliko želite uplatiti policu Osiguranja od otkaza (u tom slučaju ostvarujete pravo na povrat), molimo da nas kontaktirate!
– Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!
– Od 7. travnja 2017. godine u primjeni je novi sustav granične kontrole svih osoba koje prelaze granične prijelaze, na svim granicama Europske unije na kojima se provode granične kontrole, uključujući i građane Europske unije što može uzrokovati duža čekanja na graničnim prijelazima te Vas molimo za razumijevanje.
– Završna obavijest o putovanju se šalje 48 sati prije polaska na put (obavijest o točnom peronu polaska, broju sjedala, imenu i kontaktu voditelja putovanja).
– Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtijevaju korištenje WC u autobusu.
– Agencija nema saznanja o vremenu čekanja na graničnom prijelazu niti je odgovorna za isto, te Vas molimo za razumijevanje.
– Agencija ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika / ostavljene u prijevoznom sredstvu / destinaciji!

Opće uvjete odgovornog organizatora putovanja pogledajte klikom na ovaj link

Ostala Europska putovanja pogledajte ovdje
Šifra: ST59ST

Putovanje San Marino Ravenna Ferrara Bologna iz Splita

Kontakt formular


Vaše ime (obavezno):

Vaš Email (obavezno):

Vaš telefon:

Ukupan broj osoba (obavezno):

Odrasli:
Djeca:

Datum polaska (obavezno):

Vaša poruka

Pročitao sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Izjavu o Privatnosti

Share the Post