Putovanje SARDINIJA 7 dana autobusom brodom

Putovanje SARDINIJA 7 dana autobusom brodom

25.10.-31.10.2017.
Uključene večere u hotelima!
Putovanje SARDINIJA 7 dana autobusom brodom
1. dan ZAGREB/RIJEKA – GENOVA – BROD
Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora u Zagrebu, peroni 502-506 i polazak sa Sjevernog stajališta Vrata Jadrana kod Rijeke u ranim jutarnjim satima, moguć polazak iz Karlovca uz prethodnu najavu.(točna obavijest o satnici polaska u završnom pismu). Vožnja kroz Italiju uz kraća stajanja putem radi odmora. Dolazak u Genovu. Ukrcaj na brod. Odlazak broda u večernjim satima. Na brodu je restoran, brodska trgovina i barovi. Noćenje u kabinama na brodu.

2. dan BROD – PORTO TORRES – NURAGHE -SMARAGDNA OBALA – PORTO CERVO – OROSEI
Doručak na brodu (grupni menu). Iskrcaj s broda u luci Porto Torres na Sardiniji u jutarnjim satima. Vožnja kroz šume hrasta plutnjaka u unutrašnjosti. Od pluta se na Sardiniji proizvode tradicionalni proizvodi poput posuda i kuhinjskog pribora, kao i brojnih suvenira. Zaustavljanje u mjestu Tempio Pausania, glavnom gradu područja Gallura. U okolici Tempio Pausanie vidjeti ćemo megalitske pretpovijesne strukture, zvane Nuraghe. Oko 300 ovakvih pretpovijesnih spomenika nalazi se na sjeverozapadu Sardinije, često u obliku gigantskih grobnica, kamenih krugova i žrtvenih oltara. Dolazak na ekskluzivno područje Smaragdne obale. Poznati talijanski arhitekti su šezdesetih godina dvadesetog stoljeća uredili ovaj luksuzni dio obale vezan za bogate i slavne. Posjet Porto Cervu, jednom od središta jet seta uređenom kao mediteransko selo. Slobodno vrijeme za šetnju ekskluzivnim ljetovalištem. Nastavak puta istočnom obalom do zaljeva Orosei koji je dio nacionalnog parka Gennargentu, gdje obitavaju kozorozi i zlatni orlovi. Na ovom dijelu otoka veći su gradovi svi u unutrašnjosti i to je područje „nepoznate Sardinije“ .Najviši vrh Sardinije Punta La Marmora visok 1.834 m nalazi se u ovom području. Gradić Orosei povijesni je centar regije Baronia.Smještaj u hotel na području Orosei. Večera. Noćenje.

3. dan OROSEI -NUORO – ORISTANO – CAGLIARI
Doručak. Vožnja kroz slikovitu unutrašnjost koja najbolje dočarava drevni karakter otoka. Tradicionalna sela i pašnjaci, ponosni stanovnici koje su Rimljani zvali barabarima jer su živjeli na nepristupačnom području i stare tradicionalne fešte i proslave su tipične za ovo područje središnje Sardinije. Posjet gradiću Nuoro koji je na spektakularnom položaju na granitnoj visorivani ispod planine Monte Ortobene.Šetnja do neoklasične katredale Santa Maria della Neve, ulice Corso Garibaldi i zanimljivog trga Satta koji je ukrašen velikim blokovima ružičastog granita. Dobitnica Nobelove nagrade književnica Grazia Deledda rodom je iz tog gradića. Područje središnje Sardinije poznato je i po proizvodnji nugata, tradicionalnog slatkiša od badema. Put se nastavlja prema zapadnoj Sardiniji. Posjet gradiću Oristano koji je nastao kad je napuštena trgovačka luka Tharos zbog gusarskih napada.Razled Oristana, mjesta u plodnoj dolini s katedralom sv. Marije iz 13. stoljeća, elegantnom glavnom ulicom Corso Umberto i Eleonorinim trgom. Vožnja prema jugu. Smještaj u hotel na području Cagliarija. Večera. Noćenje.

4. dan CAGLIARI – LAGUNA SANTA GILLA – JUŽNA OBALA
Doručak. Posjet Cagliariju,glavnom gradu Sardinije i u antičko doba već važnom trgovačkom središtu smještenom u zaklonjenom zaljevu. Elegantni bulevari 19. stoljeća na mjestu nekadašnjih gradskih zidina i duge ulice s arkadama današnja su obilježja grada. Razgled grada: utvrda San Remy – katedrala – komunalna palača – Slonov toranj – četvrt Castello s Citadelom. Slobodno vrijeme za kupovinu,ručak ili posjete muzejima. Vožnja uz lagunu Santa Gilla, močvarno područje uz stare solane gdje se gnijezde flamingosi uz drugi bogat ptičji svijet. Južna je obala poznata po pješčanim dinama, nastanjenim otocima i divljim plažama. Ruševine antičkog grada Nora su na slikovitom poluotoku uz more. Povratak u hotel na području Cagliarija. Večera. Noćenje.

5. dan CAGLIARI – BOSA – CASTELSARDO – ALGHERO
Doručak. Vožnja prema sjeveru. Posjet slikovitom gradiću Bosa, smještenom na rijeci Temo, jedinoj plovnoj rijeci Sardinije. Bosa je bila španjolski kraljevski grad,a danas je poznata po tradiciji izrade filigranskog zlatnog nakita i izradi čipke.Šetnja labirintom uličica starog grada do katedrale, aragonskog tornja i glavne ulice Corso Vittorio Emanuele II pune aristokratskih palača i zlatarnica. Nastavak puta do Alghera. Dolazak u Alghero, grad poznat po izradi koraljnog nakita. Razgled povijesne jezgre: katedrala Santa Maria-Utvrda Maddalena i zidine-kuća obitelji Doria-ulica Principe Umberto. Stanovnici Alghera govore posebnim dijalektom sličnim katalonskom, a i nazivi ulica su dvojezični. Nakon slobodnog vremena u gradskom središtu.Smještaj u hotel u okolici Alghera. Večera. Noćenje.

6. dan ALGHERO – SASSARI – PORTO TORRES – BROD
Doručak.Vožnja uz rajsku obalu čiji se granitni brežuljci stepenasto spuštaju prema moru. Nekad mjesta tradicionalnog ribarstva danas su mjesta uzgoja školjaka, a unutrašnjost je poznata po velikim šumama hrasta plutnjaka. Posjet Sassariju, drugom najvažnijem gradu Sardinije. Razgled grada: katedrala – Piazza Mercato – fontana Rosello – Corso Vittorio Emanuele – Palača provincije. Slobodno vrijeme za kupovinu i osobne programe. Dolazak u Poro Torres, glavnu luku sjeverne Sardinije. Ukrcaj na brod i msještaj u kabine. Odlazak broda u večernjim satima. Noćenje u kabinama na brodu.

7. dan BROD – GENOVA – RIJEKA/ZAGREB
Doručak na brodu (grupni menu). Iskrcaj s broda u luci Genove u jutarnjim satima. Povratak vožnjom kroz Italiju uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak na Vrata Jadrana i u Zagreb u kasnim večernjim satima.

Putovanje SARDINIJA 7 dana autobusom brodom
FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 4.090 kn
REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 4.390 kn

First minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni
Rok za prijavu: 14 dana prije puta
Minimalan broj putnika: 40

Putovanje SARDINIJA 7 dana autobusom brodom Cijena uključuje:
 prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu
 smještaj u hotelima 3*/4* u dvokrevetnim sobama na osnovi 4 polupansiona (doručak i
večera): 1 noćenje s polupansionom na području Orosei, 2 noćenja s polupansionom na području Cagliarija 1 noćenje s polupansionom u Algheru
 2 noćenja s doručkom (grupni menu) i prijevoz putničkim brodom u dvokrevetnim unutarnjim kabinama na brodskoj liniji Genova – Porto Torres/Porto Torres-Genova
 razgledavanja prema programu
 pratitelja putovanja
 pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Putovanje SARDINIJA 7 dana autobusom brodom Cijena ne uključuje:
 doplatu za jednokrevetnu sobu (uključuje jednokrevetnu unutarnju kabinu na brodu):1.250 kn
 doplatu za jednokrevetnu sobu (uključuje jednokrevetnu vanjsku kabinu na brodu): 1.490 kn
 doplatu za dvokrevetnu vanjsku kabinu po osobi: 390 kn
 boravišnu pristojbu (plaćanje na hotelskoj recepciji u nekim hotelima na Sardiniji): cca 1,50 – 2 Eur po osobi i danu, točna obavijest u završnom pismu
 ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike
 dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
 putno zdravstveno osiguranje

Trokrevetne sobe: rezervacija trokrevetnih sonba nije moguća na ovom programu.

Putovanje SARDINIJA 7 dana autobusom brodom VAŽNO! PODACI POTREBNI PRILIKOM REZERVACIJE ARANŽMANA:
Molimo da prilikom rezervacije aranžmana obavezno date slijedeće podatke: ime i prezime, datum rođenja, državljanstvo. Ovi su podaci potrebni za brodske liste putnika.

Putovanje SARDINIJA 7 dana autobusom brodom PRAKTIČNE UPUTE:
Preporučujemo uzeti manji kofer ili torbu za noćenje u kabinama na brodu. Vaš veći kofer ostaje u prtljažniku autobusa koji isto tako ide na brod. Brodski prijevoznici rezerviraju pravo promjene satnice brodova i rute plovidbe.

Putovanje SARDINIJA 7 dana autobusom brodom Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:   
Za  državljane RH viza za Italiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Ostala europska putovanja pogledajte ovdje

Šifra: BR62ZG

Putovanje SARDINIJA 7 dana autobusom brodom

Kontakt formular


Vaše ime (obavezno):

Vaš Email (obavezno):

Vaš telefon:

Ukupan broj osoba (obavezno):

Odrasli:
Djeca:

Datum polaska (obavezno):

Vaša poruka

Pročitao sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Izjavu o Privatnosti

Share the Post