Putovanje Škotska 2018 zemlja kiltova polazak Zagreb

Putovanje Škotska 2018 zemlja kiltova polazak Zagreb

Putovanje Škotska 2018 zemlja kiltova polazak Zagreb

REGENSBURG – BRUGGE/ROTTERDAM – LAKE DISTRICT – GRETNA GREEN GLASGOW – LAKE LOMMOND – LOCH NESS – URQUHART CASTLE – EDINBURGH – KÖLN – FRANKFURT

Vrijednost više: uključen polupansion u Škotskoj i ulaznice u Urquhart castle te kovačnicu vjenčanja u Gretna Green, vožnju brodićem po Loch Nessu i posjet destileriji viskija s degustacijom

1. DAN: ZAGREB – REGENSBURG – OKOLICA FRANKFURTA
Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506 u 5:00 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Austriju uz kraća zaustavljanja putem. Putovanje vodi preko Regensburga – dolazak u središte grada i kraći obilazak ovog povijesnog grada. Slobodno vrijeme za ručak ili kavu i šetnju u lijepom gradskom središtu. Nastavak putovanja prema Frankfurtu, smještaj u hotel u široj okolici. Noćenje.

2. dan: FRANKFURT/OKOLICA – BRUGGE/DELFT – ZEEBRUGGE/ROTTERDAM – BROD
Doručak. Nastavak puta prema Belgiji/Nizozemskoj. Ukrcaj na brod u večernjim satima i smještaj u kabine. Noćna plovidba. Napomena: brodska kompanija zadržava pravo odrediti luku ukrcaja na brod (Zeebrugge ili Rotterdam) do mjesec dana prije polaska. U slučaju polaska broda iz belgijske luke Zebrugge prije ukrcaja na brod posjećuje se Brugge, glavni grad zapadne Flandrije i jedan od najljepših belgijskih gradova koji se smatrao najveličanstvenijim i najbogatijim gradom nakon Venecije – „tvrđava srednjeg vijeka“. U slučaju polaska broda iz Rotterdama prije ukrcaja na brod posjećuje se Delft, jedan od najstarijih nizozemskih gradova s vrlo lijepom starom gradskom jezgrom, poznat kao grad Vermeera i plavog porculana, nekoć sjedište nizozemske kraljevske kuće Oranje. Vrijeme zadržavanja u ovim gradovima ovisi o potvrdi satnice odlaska broda.

3. dan: HULL – LAKE DISTRICT – GRETNA GREEN – GLASGOW
Doručak na brodu. Dolazak broda u britansku luku Hull u jutarnjim satima. Iskrcaj. Poslije iskrcaja u Hullu nastavak putovanja prema Glasgowu. Putovanje nas vodi kroz glasoviti Lake District, regiju jezera, područje prekrasne prirode i posebnih krajolika. Usputno kraće stajanje na jezeru Windermere, glavnoj destinaciji za planinarenje i šetnju u Engleskoj. Park posjećuje oko 14 milijuna domaćih i stranih turista svake godine. Tu je živio William Worthsworth i Beatrix Potter. Prelazak nevidljive granice Engleske i Škotske kod gradića Gretna Green, poznatog kao „škotski Las Vegas“ gdje se parovi u super brzoj ceremoniji mogu vjenčati – gradić broji oko 5000 sklopljenih brakova godišnje (uključena ulaznica za kovačnicu vjenčanja). Po dolasku u Glasgow panoramski razgled autobusom: George Square – sveučilišna četvrt – Glasgow Cross – park Glasgow Green – katedrala sv. Munga, osnivača grada. Milijunski grad na rijeci Clyde poznat je po svojoj viktorijanskoj i art nouveau arhitekturi koja datira iz perioda kad se grad obogatio zahvaljujući trgovini, tekstilnoj proizvodnji i brodogradnji. Smještaj u hotel na području Glasgowa. Večera. Noćenje.

4. dan: GLASGOW – NP TROSSACHS/LOCH LOMMOND – LOCH NESS – AVIEMORE/INVERNESS/GRANTOWN
Doručak. Odjava iz hotela. Nastavak putovanja vodi nas kroz nacionalni park Trossachs i preko jezera Loch Lommond, dugačkog 38 km i okruženog prekrasnim krajolikom s planinskim vrhuncima i brdima. Riječ je o jednom od najljepših područja Škotske, a zajedno sa svim prirodnim ljepotama kojima ćemo danas svjedočiti nije čudo zbog čega je Škotska nedavno izabrana za najljepšu zemlju svijeta (ocjena čitatelja Rough Guidea). Vožnja lijepim pejzažima Kaledonijskog kanala i dolazak do dvorca Urquhart na jezeru Ness. Dolaskom na jezero posjet dvorcu (uključena ulaznica) – odnosno ruševinama dvorca iz 13.-16. st., koji je igrao značajnu ulogu u Ratovima za škotsku neovisnost u 14.st. Odlazak na vožnju brodom po jezeru. Nastavak putovanja i vožnja kroz upečatljivo i jedinstveno Škotsko visočje prema Aviemore/Inverness području gdje je smješten naš hotel. Dolazak i smještaj, večera. Noćenje.

5. dan: AVIEMORE/INVERNESS – PITLOCHRY – EDINBURGH
Doručak. Odlazak iz hotela. Putovanje cestama kroz snovite krajolike škotskog gorja i kroz područje Cairngorms nacionalnog parka. Za mnoge ljude upravo je to prava Škotska, Škotska u kojoj klanovi još uvijek vode glavnu riječ. Tijekom puta prema Edinburghu stat ćemo i okusiti svjetski poznati škotski viski (degustacija uključena u cijenu). Nastavak putovanja prema Edinburghu, škotskoj prijestolnici. Glavni grad ove lijepe zemlje osvaja svojim položajem, fascinira svojom arhitekturom i iznimno živim kulturnim životom, a njegovo je povijesno središte UNESCO proglasio svjetskom kulturnom baštinom. Od najvećih atrakcija izdvaja se edinburški dvorac gdje se u krunidbenoj dvorani nalazi škotsko kraljevsko znakovlje (razgledi izvana). Uz dvorac grad se diči kraljičinom službenom rezidencijom u Škotskoj, glasovitom Holyrood Palace. A između palače i dvorca prolazi povijesna ulica Royal Mile iz koje se račva 66 uličica u srednjovjekovni Edinburgh. Smještj u hotel na širem području Edinburgha. Večera. Noćenje.

6. dan: EDINBURGH – HULL
Doručak. Odlazak u središte grada: slobodno vrijeme u središtu grada za šetnju, kupovinu ili obilazak dvorca odnosno Holyrood palače. Preporučujemo šetnju po povijesnoj jezgri gdje ćete pronaći zanimljive muzeje i trgovine (Princess Street je glavna shopping zona, a George Street je ulica gdje ćete pronaći zanimljive i tipične suvenire). U podnevnim satima nastavak putovanja prema Hullu. Na granici Engleske i Škotske stat ćemo da se oprostimo s Škotskom kod tzv. „graničnog kamena“, kraća foto pauza. Nastavak putovanja prema Hullu i po dolasku ukrcaj na brod. Smještaj u kabine. Odlazak broda u večernjim satima. Noćna plovidba.

7. dan: BROD – ROTTERDAM/ZEEBRUGGE – KÖLN – OKOLICA FRANKFURTA
Doručak na brodu. Dolazak broda u prijepodnevnim satima u luku Rotterdam/Zeebrugge (brodska kompanija rezervira pravo da mjesec dana prije polaska odredi rutu, kao i luku iskrcaja u Belgiji ili Nizozemskoj). Vožnja prema Njemačkoj uz zaustavljanje putem u Kölnu gdje ćemo posjetiti glasovitu katedralu, jednu od najpoznatijih gotičkih katedrali u svijetu. Kraće slobodno vrijeme i nastavak putovanja prema Frankfurtu. Smještaj u hotel u okolici Frankfurta. Noćenje.

8. dan: FRANKFURT – ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak u panoramsku vožnju njemačkim „Manhattanom“ kako često nazivaju Frankfurt. Najveće financijsko središte u Njemačkoj, Frankfurt često bije loš glas upravo vezano uz prvi dojam grada u kojem prevladavaju visoke zgrade i neboderi, ali Frankfurt je uspio sačuvati i mnogo od svoje povijesne baštine. Šetnja poviejsnom starom gradskom jezgrom oko Römerberga. U podnevnim satima odlazak iz Frankfurta i putovanje kroz Njemačku, Austriju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

GARANTIRANO 1.10. – 8.10.
Cijena paketa aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 5.290 kn

GARANTIRANO 22.6.-29.6.
Cijena paketa aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:5.590 kn

Doplata za vanjsku kabinu 340 kn
Doplata za dvije večere na brodu 440 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu (uključuje unutarnju jednokrevetnu kabinu na brodu) 1.490 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu s vanjskom kabinom 1.890 kn
Cijene ne uključuju troškove naknade za jednokratno i obročno plaćanje, koja ovisi o vrsti kartice.

CIJENA PAKETA ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz autobusom, voditelja, smještaj u hotelima 3/4* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV u Njemačkoj i Škotskoj na osnovi noćenja s doručkom u Njemačkoj i noćenja s polupansionom (doručak i večera) u Škotskoj: 2 noćenja s doručkom na području Frankfurta, 3 noćenja s polupansionom u Škotskoj: 1 noćenje na širem području Glasgowa, 1 noćenje u regiji Aviemore/Inverness/Grantown i 1 noćenje na širem području Edinburgha, 2 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama na brodu Rotterdam/Zeebrugge-Hull i Hull-Zeebrugge/Rotterdam, vožnju brodićem po Loch Nessu i ulaznice u Urquhart Castle i kovačnicu vjenčanja u Gretna Green, posjet destileriji viskija s degustacijom te troškove organizacije i prodaje

CIJENA PAKETA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje nisu navedene kao uključene, fakultativne sadržaje, troškove javnog gradskog prijevoza, putno zdravstveno osiguranje te troškove osobnih narudžbi

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 40

NAPOMENA: Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka i posjeta gradovima. Svi navedeni sadržaji bit će posjećeni u okviru razgleda, bez obzira na redoslijed obilazaka.

Brodske kompanije rezerviraju pravo izmjene luke ukrcaja/iskrcaja, najkasnije tri tjedna prije polaska na putovanje, sve potrebne informacije bit će poslane u završnoj obavijesti (3-5 dana prije putovanja).
Prilikom rezervacije aranžmana nužno je ostaviti točne podatke za brodske liste putnika: ime i prezime, datum rođenja, broj putne isprave (putovnica ili osobna iskaznica), te državljanstvo.
Brodske kabine opremljene su tuš kabinom i zahodom. Brodovi su opremljeni restoranima, trgovinama, barovima, itd.
Agencija zadržava pravo korekcije cijene ako se na putovanje prijavi manji broj putnika od minimalnog.

Ostala europska putovanja pogledajte ovdje

Šifra: AT32ZG

Putovanje Škotska 2018 zemlja kiltova polazak Zagreb

Kontakt formular


Vaše ime (obavezno):

Vaš Email (obavezno):

Vaš telefon:

Ukupan broj osoba (obavezno):

Odrasli:
Djeca:

Datum polaska (obavezno):

Vaša poruka

Pročitao sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Izjavu o Privatnosti

Share the Post