Putovanje Šri Lanka Maldivi 2018 polazak Zagreb

Putovanje Šri Lanka Maldivi 2018 polazak Zagreb

Broj dana: 11
Tip putovanja: Putovanje avionom
polasci: 02.01.2018

Putovanje Šri Lanka Maldivi 2018 polazak Zagreb
1. dan – Zagreb – Istanbul
Sastanak putnika u zagrebačkoj Zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polijetanja zrakoplova. Podjela putne dokumentacije od strane pratitelja putovanja te prijava na let za Istanbul na liniji TK1056 (Turkish Airlines) i polijetanje zrakoplova u 20.15 sati.

2. dan – Istanbul – Colombo – Wattala
Dolazak u Istanbul predviđen je u 00.30 sati. Nastavak leta za Colombo u 4.40 sati na liniji TK732 (Turkish Airlines). Dolazak u Colombo u 18.15 sati po lokalnom vremenu. Po slijetanju i po obavljanju pograničnih formalnosti, doček lokalnog agenta te vožnja prema Wattali. Po dolasku smještaj u hotel, večera i noćenje.

3. dan – Wattala – Pinnawala – Sigiriya – Dambulla
Doručak i odjava iz hotela. Odlazak prema Pinnawali u posjet sirotištu za slonove koje udomljuje oko 60 slonova od kojih ima i beba slonova nađenih napuštenih u divljini. Cijela nastamba smještena je na plantaži kokosovih palmi površine gotovo 25 hektara pa se bebe slonovi slobodno kreću uokolo te ih možete fotografirati iz neposredne blizine kao i hraniti. Nastavak vožnje prema Sigiriyi, jednoj od najimpresivnijih geoloških formacija otoka i ujedno jednom od najznačajnijih arheoloških nalazišta pod zaštitom UNESCO-a. Popet ćemo se na tvrđavu u stijeni, koju je u 5. st. dao izgraditi kralj Kassapa i koja je služila kao Kraljevska citadela više od 18 godina. Citadela neobične ljepote po imenu Lavlja stijena pruža se gotovo 200 metara u visinu nad gustom džunglom. Podnožje stijene je okruženo obrambenim jarkom i zidom te prostranim vrtovima uključujući i renovirane vodene vrtove. Lavlja šapa slikovito čuva stube palače na vrhu. Ovo, po nekima osmo svjetsko čudo, poznato je po predivnim freskama i stihovima iz 8. st. koje su ljudi ispisivali po zrcalnom zidu. Nastavak putovanja prema Dambulli. Dolazak u hotel, smještaj, večera i noćenje.

4. dan – Dambulla – Kandy
Doručak i odjava iz hotela. Odlazak prema nekadašnjoj prijestolnici Cejlona, gradu Kandy. Putem ćemo se zaustaviti kod hramova Dambulla, također na listi UNESCO-ve svjetske baštine. U spiljama Dambulle je oko 80 spiljskih hramova, od toga je pet velikih, međusobno povezanih u tzv. “Zlatni hram”. To je najveći i najbolje očuvan kompleks spiljskih hramova u Šri Lanki. U velikom broju hramova nalaze se povijesne zidne slike i kipovi. Ukupno, u hramovima postoje 153 Budine statue, tri kipa kraljeva i četiri kipa bogova i boginja. Od toga su dva hinduistička boga (Višnu i Ganeš) koji su iz 12. stoljeća. Zidne slike s površinom od 2.100 m2 prikazuju Budin život, između ostalog Budinu kušnju demona Mare, kao i prvu Budinu propovijed. Nastavak putovanja iz Dambulle za Matale. Posjet Spice Gardenu, velikom vrtu sa začinima, u kojem ćete saznati kako se uzgajaju, prerađuju te koliko sve vrsta začina postoji. Dolazak u Kandy, smještaj u hotel. Poslijepodnevni razgled grada. Kandy je zadnja prijestolnica kraljeva Šri Lanke, gdje je vladao singalski kralj Sri Wickram Rajasingh prije dolaska na vlast Britanaca 1815. g. Posjetit ćemo hram s relikvijom – zubom Bude koja se smatra najvrednijom relikvijom na Šri Lanci. U večernjim satima ćemo uživati u predstavi Kandijske kulture. Predstava je poznata po plesačima koji izvode različite tradicionalne plesove s područja Šri Lanke, bubnjarima i spektakularnoj točki hodanja po vatri. Večera i noćenje.

5. dan – Kandy – Plantaže čaja – Nuwara Eliya
Doručak i odjava iz hotela. Na putu prema Nuwara Eliyi posjet Peradeniya Botaničkom vrtu izgrađenom kao vrt za odmor kralja Sinhala, a proširen je od strane Britanaca. Vidjet ćete specifične vrste drveća, biljaka i cvijeća. U nastavku putovanja zaustavit ćete se i u tvornici čaja gdje se proizvodi jedan od najboljih i najkvalitetnijih čajeva na svijetu. Imat ćete priliku prisustvovati samom procesu proizvodnje. Nuwara Eliya je gradić koji je bio vrlo popularan tijekom britanske vladavine. Utjecaj je i danas vidljiv na svakom koraku, pa je čitav kraj prozvan Malom Engleskom. Do hotela ćete doći kroz krajolik koji oduzima dah. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

6. dan – Nuwara Eliya – Nacionalni park Yala
Doručak i odjava iz hotela. Vožnja prema Nacionalnom parku Yala u trajanju od oko šest sati uz usputno zaustavljanje kod vodopada Ravana. Nacionalni park Yala poznat još pod nazivom Ruhunu smjestio se na jugoistočnom dijelu Šri Lanke, u blizini grada Tissamaharama. Najposjećeniji je park i ujedno najbolje mjesto za vidjeti velike otočne sisavce. Krda slonova ovdje su čest prizor, a uz malo sreće naići ćete i na velikog leoparda. Jelen, divlja svinja, bivol, medvjed, majmuni, vjeverice, paunovi, krokodili i preko 450 vrsta ptica od kojih 26 endemskih te 250 vrsta leptira tek su neki od stanovnika. Fascinantno tropsko bilje koje se na nekim mjestima spaja u gustu prašumu stvorilo je idealno podneblje rijetkom životinjskom carstvu, a cijeli nacionalni park dodatno je ukrašen obalnim dijelom gdje duge pješčane plaže okružene blago zaobljenim brežuljcima ostavljaju dojam nekog drugog, nestvarnog svijeta. Nakon obilaska parka bit ćete smješteni u jednom od hotela u blizini parka. Večera i noćenje u hotelu.

7. dan – Yala – Galle – Colombo – Maldivi
Doručak i odjava iz hotela. Vožnja prema zračnoj luci u Colombu te zaustavljanje u Galli, povijesno najinteresantnijem gradu na Šri Lanki, koji je nekad bio glavna luka na otoku. Grad je bio središte nizozemske kolonijalne vlasti u Indijskom oceanu u 17. stoljeću, a veličanstvena utvrda Galle Fort (prostire se na više od 50 hektara) svjedoči ovoj činjenici. Galle je jedan od vrlo dobro očuvanih gradova iz kolonijalnog doba u jugoistočnoj Aziji te je na popisu zaštićene svjetske baštine. Nizozemski muzej i nizozemska crkva su dvije od najpoznatijih turističkih atrakcija u Galleu. Grad je također poznat po izradi čipke i rezbarijama od ebanovine. Nastavak vožnje prema zračnoj luci u Colombu i prijava na let za Maldive na liniji TK731 (Turkish Airlines) u 21.30 sati. Dolazak u Male (glavni grad Maldiva) u 22.40 sati. Prijevoz hidrogliserom do hotela. Smještaj i noćenje.

8 – 9. dan – Maldivi
Boravak u hotelu na Maldivima u bungalovima na plaži na osnovi noćenja s doručkom i večerom u restoranu. Tijekom boravka predlažemo da isprobate neke od vodenih sportova koji su u sklopu hotelske ponude: jedrenje, kajaking, parasailing, jet ski… Noćenje.

10. dan – Maldivi – Istanbul
Odjava iz hotela do 12 sati. Prtljagu možete ostaviti u za to predviđenom mjestu u dogovoru s recepcijom hotela te vrijeme do transfera iskoristiti za posljednje kupanje i sunčanje na prekrasnim plažama otoka. Organizirani prijevoz hidrogliserom od hotela do zračne luke Male i prijava na let za Istanbul na liniji TK 731 (Turkish Airlines) u 23.55 sati.

11. dan – Istanbul – Zagreb
Dolazak u Istanbul u 6.35 sati te nastavak leta za Zagreb u 8.20 sati na liniji TK1053 (Turkish Airlines). Predviđeni dolazak u Zagreb u 8.35 sati.

Putovanje Šri Lanka Maldivi 2018 polazak Zagreb Cijena:
02.01.2018 – 12.01.2018 ~ 17.490 kn FM 16.990 kn

Putovanje Šri Lanka Maldivi 2018 polazak Zagreb Cijena uključuje
– prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi Zagreb – Colombo – Male – Zagreb
– unutarnji let ekonomskom klasom Colombo – Male
– smještaj u standard sobi tijekom ture po Šri Lanci u hotelima 4* s uslugom polupansion u Wattali, Dambulli, Kandiyu, Nuwara Eliy
– smještaj tri noćenja u hotelu 4* na Maldivima s uslugom polupansion (doručak, večera)
– prijevoze i ulaznice za lokalitete prema programu
– lokalnog vodiča
– pratitelja na hrvatskom jeziku
– troškove organizacije putovanja i jamčevinu

Putovanje Šri Lanka Maldivi 2018 polazak Zagreb Cijena ne uključuje
– pristojbe zračnih luka 3.590 kn (obavezna doplata kod prijave)
– doplatu za jednokrevetnu sobu 5.500 kn
– izlaznu pristojbu na Šri Lanci cca 20 USD (obavezna doplata na licu mjesta)
– napojnice za lokalne vodiče i vozače (50 USD – plaćanje na licu mjesta)
– vizu za Šri Lanku s naknadom za posredovanje: 350 kn
– dodatne obroke, usluge i izlete
– troškove osobne prirode
– putno osiguranje (preporučujemo)

Putovanje Šri Lanka Maldivi 2018 polazak Zagreb Obavezne doplate po osobi
– obavezna doplata kod prijave: zrakoplovne pristojbe 3.590 kn ( podložne promjenama)
– napojnice za nosače kofera, lokalne vodiče i vozače – obavezna doplata na licu mjesta 50 USD
– viza za Šri Lanku. Cijena vize 350 kn s uslugom posredovanja

Putovanje Šri Lanka Maldivi 2018 polazak Zagreb Važne napomene
Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
Kategorizacija hotela na Šri Lanci i Maldivima odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemlji u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.
Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr
Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Organizatora te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja Organizatora.

Putovanje Šri Lanka Maldivi 2018 polazak Zagreb VIZA: hrvatskim državljanima potrebna je viza za ulazak na Šri Lanku. Dobiva se elektronskim putem. Potrebno je dostaviti kopiju putovnice na vrijeme agenciji, najbolje prilikom rezervacije putovanja. Mora biti važeća najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Trošak vize 350 kn po osobi.

Putovanje Šri Lanka Maldivi 2018 polazak Zagreb Najmanji broj putnika
15

Ostala Daleka putovanja

Putovanje Šri Lanka Maldivi 2018 polazak Zagreb

Šifra: KO86ZG

Kontakt formular


Vaše ime (obavezno):

Vaš Email (obavezno):

Vaš telefon:

Ukupan broj osoba (obavezno):

Odrasli:
Djeca:

Datum polaska (obavezno):

Vaša poruka

Pročitao sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Izjavu o Privatnosti

Share the Post