Putovanje Šri Lanka polazak Dubrovnik 2018

Putovanje Šri Lanka polazak Dubrovnik 2018

Šri Lanka, rajski otok smješten nešto južnije od Indije, okupan vodama Indijskog oceana, zemlja je vječnog ljeta. Tradicionalni ribolov, fascinantni biljni pokrov i egzotične životinje, tajanstveni drevni hramovi, slikovite plantaže čaja u unutrašnjim planinskim predjelima – ovaj skriveni raj spremno Vas očekuje. Široki osmjesi i srdačno lokalno stanovništvo, zanimljiva hrana i prekrasno vrijeme učinit će boravak ovdje dojmljivim iskustvom.

Odredište: Šri Lanka
Trajanje: 12 dana
Prijevoz: avion
Termin:
27.01.2018.

Putovanje Šri Lanka polazak Dubrovnik 2018
1) SPLIT – DUBROVNIK – ISTANBUL
Sastanak putnika za putovanje na Šri Lanku u zračnoj luci Dubrovnik u 17:30 sati. Za putnike iz Splita organiziramo prijevoz do Dubrovnika (uz doplatu). Putnici se upoznaju s vodičem putovanja i zatim obavljaju check-in (prijava na let, predaja putne torbe, preuzimanje ukrcajne karte). Let Dubrovnik-Istanbul 1915h/2300h +1 (lokalna vremena na odredištima).

2) ISTANBUL – COLOMBO – DAMBULLA
Let Istanbul-Colombo 0210h/1525h (lokalna vremena na odredištima). Po dolasku u zračnu luku preuzimamo prtljagu i obavljamo granične formalnosti. Vožnja prema središtu Rajskog otoka, gradu Dambulla (oko 125 km). Obilazimo Dambullu. Sjaj ovog hramskog kompleksa je uistinu teško opisati: Hram u stijeni, pet hramova u pećinama koje okružuju zlatni hram, delikatne freske, beskonačni nizovi kipova Bude i na kraju fascinantni Veliki Buda, kip optočen u zlatu. Ako vrijeme dopusti moguće je organizirati nezaboravno jahanje na slonovima, mirnim i prekrasnim divovima. Smještaj u hotel. Večera i noćenje #1.

3) ANURADHAPURA
Doručak. Naše putovanje u Šri Lanku danas započinjemo vožnjom prema sjeveru do grada Anuradhapura (oko 65 km). Nekadašnja prijestolnica osnovana u 4.st. pr.Kr. danas je pod zaštitom UNESCO-a. Grad je 1300 godina bio središte velikog kraljevstva da bi nakon kataklizmičke invazije bio potpuno napušten u 10.st. Značaj budističkih hramova je enorman pa grad posjećuju brojni hodočasnici, posebno Sri Mihabodi, najstarije drvo na svijetu koje je izniklo od grančice stabla ispod kojeg je Buda doživio prosvjetljenje. Pronalazimo brojne hramove, stupe koje na singaleškom zovu dagobe, prekrasne vrtove, parkove i ruševne palače. Posebno ćemo pažnju obratiti na stupe kolosalnih dimenzija (među njima i najveću stupu na svijetu) koje su podignute prije dvije tisuće godina i među najvećim su građevinama starog vijeka. Povratak u hotel. Moguće je organizirati odlazak u etno selo / autentično mjesto gdje se upoznajemo s tradicionalnim načinom života. Večera i noćenje #2.

4) SIGIRIYA – POLONNARUWA
Doručak. Naše putovanje na Šri Lanku danas započinjemo odjavom iz hotela i kratkom vožnjom (oko 15 km) do Sigiriye. Lokalitet koji je podignut u V. stoljeću i pod zaštitom je UNESCO-a. Kamena utvrda kralja Kasyapa svjedoči o vrsnom umijeću u arhitekturi i umjetnosti svojih graditelja. Prolazeći pokraj dolinskog grada uspinjemo se na Lavlju stijenu, a na kraju ulazimo između Lavljih šapa i otkrivamo simetrične kraljevske vrtove i prilazimo vrhu Lavlje stijene. Ovo je svojevrstan ‘grad bogova’ na dominantnom položaju i ukrašen prekrasnim freskama sličnim Gupta stilu u Indiji (pećine Ajanta). Prolazimo pokraj ‘Zida ogledala’ ukrašenog grafitima. Kraća vožnja do Polonnaruwe (55 km). Slobodno vrijeme za ručak. Padom moćne Anuradhapure uzdigao se grad Polonnaruwa do srednjovjekovne metropole i središta moći (danas pod zaštitom UNESCO-a). Šetamo uz ostatke gradskih zidina, irigacijskih kanala, stupa, ležećih kipova Bude, fantastičnog kamenoklesarskog umjeća koje se uočava na hinduističkim kipovima. Posebno su zanimljivi kipovi Bude u stijenama Galviharaya i dvorana vijeća Nissankamalla. Povratak u hotel. Večera. Noćenje #3.

5) DAMBULLA – MATALE – KANDY
Doručak. Naše putovanje na Šri Lanku danas započinjemo odjavom iz hotela i vožnjom kroz pokrajinu Matale (70 km) za Kandy. Posljednja kraljevska prijestolnica Šri Lanke prije dolaska Britanaca i danas je pod zaštitom UNESCO-a. Bogata povijest, baština i kulturno nasljeđe razlog su posjeta brojnih turista sa svih strana svijeta. Moguće je organizirati ayurveda masažu i posjet draguljarnici. U 17:30 sati folklorni show u kojem upoznajemo tradiciju ovog kraja. Obilazimo najsvetije mjesto za budiste sa Šri Lanke, Hram svetog budinog zuba. Šetnja središtem grada otkriva tržnicu živih boja, trgovine svjetskih brandova, radionice obrtnika i umjetnika. Smještaj u hotel. Večera i noćenje #4.

6) KANDY – PERADENIYA – NUWARA ELIYA
Doručak. Putovanje u Šri Lanku započinjemo odjavom iz hotela i odlaskom za Peradeniyu (samo 20 minuta vožnje). Posjećujemo Kraljevske botaničke vrtove Peradeniye koji se prostiru na 600.000 metara kvadratnih. Šetnja pokraj Oktagonalnog obzervatorija, uređenih travnjaka, divovske Javanske smokve, Kuće orhideja. Put do Nuwara Eliya je oko 70 km. Obilazimo plantažu čaja. Hladni i magloviti brežuljci savršeno su mjesto za uzgoj čaja (Camellia sinensis). Prolazimo pokraj nepreglednih svježe-zelenih nasada ove plemenite biljke te posjećujemo tvornicu gdje se čaj još obrađuje tradicionalnim metodama. Nastavljamo cestom koja vijuga uz plantaže čaja. Ovo je poznati britanski kolonijalni resort, utočište od politike i stresa, mjesto za odmor: stara kolonijalna arhitektura, golf teren, atmosfera mjesta zamrznutog u vremenu, od crvene cigle i uredno održavanih travnjaka. Okolica je brežuljkasti kraj čije rijeke i potoci često tvore bajkovite vodopade, a plantaže su ukrašene beračima čaja u sarijima jarkih boja. Smještaj u sobe. Večera i noćenje #5.

7) NUWARA ELIYA – YALA N.P.
Doručak. Naše putovanje na Šri Lanku danas započinjemo odjavom iz hotela i vožnjom prema krajnjem jugu Šri Lanke (oko 150 km). Okružuju nas rižina terasasta polja i visoke planine, te pokraj Tissa Wewa – remek djelo drevnog navodnjavanja uz uživanje u krajolicima i šarmu ovog kraja. Smještaj u hotel. Kraća vožnja za Nacionalni park Yala. U Yali je priroda začuđujuće raznolika, baš kao i krajobrazi: od travnjaka i šuma do dina i pustara pa je razumljivo najveći i najposjećeniji nacionalni park na Šri Lanki. Dok se vozimo jeepovima ugledat ćemo svo obilje egzotičnih životinja: jelene lopatare, slonove, srndaće, šakale, bivole, pijetle, paunove, iguane i cijelu lepezu prekrasnih ptica. Vladar ove divljine je leopard (najgušća naseljenost na svijetu) pa ako nas sreća posluži ugledat ćemo i njega! Povratak u hotel. Večera i noćenje #6.

8) GALLE – BENTOTA
Doručak. Naše putovanje na Šri Lanku danas započinjemo odjavom iz hotela i putovanjem priobalnom magistralom na samom jugu otoka za Galle, epski južnjački grad. Ovdje se klasični nizozemski utjecaj u arhitekturi stapa s tropskim okolišem i tvori jedinstveni krajolik. Šetnja ulicama oivičenim starim drvenim kućama na fasadama kojih se europski utjecaj naslanja na južno-azijsku tradiciju. Obilazimo utvrdu sa grbom Engleske, bastionom Zwart, svjetionikom i Utrecht bastionom. Zastajemo u Dutch Hospital Shopping Complex za nevjerojatan izbor suvenira. Nastavak putovanja do Beruwale. Smještaj u hotel. Večera i noćenje #7.

9) BENTOTA – WHALE SAFARI
Doručak. Naše putovanje u Šri Lanku polako privodimo kraju. Moguće je organizirati (uz ranojutarnji polazak) petosatni izlet autobusom pa brodom – promatranje kitova i dupina. U moru oko Šri Lanke postoji jedina stacionirana skupina plavih kitova, najvećeg živog organizma svih vremena na planeti Zemlji. Izglednost susreta s ovim nježnim divom je 90%. Osim plavog kita možemo susresti ulješure, kitove perajare, orke – kitove ubojice, patuljaste kitove i razne vrste dupina. Pri povratku moguće je zastati u Centru za spašavanje i uzgoj mladih morskih kornjača. Ova prekrasna stvorenja (četiri vrste žive u moru uz Šri Lanku) odlažu svoja jaja na plažama Šri Lanke. Često se jaja prikupljaju i prodaju na crnom tržištu. Uzgajalište ih otkupljuje od ilegalnih lovaca u dobroj namjeri i pomaže u podizanju malih kornjača koje se potom vraćaju u more. Povratak u hotel. Večera. Noćenje #8.

10) BENTOTA relax on the beach
Doručak. Relaksirajući dan na prekrasnim plažama pokraj hotela ili na hotelskom bazenu. Opustite se pod ekvatorijalnim suncem uživajući u tropskom ambijentu, toplom i pitomom Indijskom oceanu. Večera. Noćenje #9.

11 ) BENTOTA – COLOMBO
Doručak. Naše putovanje na Šri Lanku danas započinjemo ležernim jutrom uz mogućnost kupanja u Indijskom oceanu ili u hotelskom bazenu. Slijedi odjava iz hotela i transfer za Colombo (80 km). Panoramska vožnja gradom tijekom koje ćemo upoznati najveći grad Šri Lanke, vidjeti urbane cjeline, poslovna središta, posjetiti legendarni hotel Galle Face u kojemu osim lijepe kavane pronalazimo fotografije poznatih uzvanika i gostiju. Predlažemo posjet zoološkom vrtu koji je jedna od najvećih atrakcija glavnog grada Šri Lanke. Odlazimo za zračnu luku. Prijava na let. Colombo-Istanbul 2125h/0625h.

12) nedjelja ISTANBUL – DUBROVNIK / SPLIT
Let Istanbul-Dubrovnik 0810h/0800h. Putnici iz Splita nastavljaju za polaznu postaju. Putovanje na Šri Lanku završava.

Napomene za Putovanje Šri Lanka polazak Dubrovnik 2018:
(1) Agencija nije odgovorna za kašnjenje zrakoplova
(2) putovanje se realizira za najmanje 10 prijavljenih putnika
(3) agencija obavještava prijavljene putnike o statusu putovanja (otkazano ili garantirano) najkasnije 7 dana prije polaska
(4) u slučaju značajnog porasta cijena na svjetskom tržištu ili promjene tečaja HRK prema USD ili EUR većem od 5% u odnosu na tečaj na dan objave paket aranžmana turistička agencija Okapi d.o.o. zadržava pravo korekcije cijene
(5) cijena pristojbi zračnih luka definira se na dan izdavanja zrakoplovnih karata, a u slučaju više cijene od one koja je navedena na programu puta putnik plaća razliku
(6) datum objave paket aranžmana “putovanje u Šri Lanku” je 24.03.2016.

Putovanje Šri Lanka polazak Dubrovnik 2018
Cijena putovanja u Šri Lanku:
11.500,00 kn (cijena s popustom)
12.300,00 kn (redovna cijena)

Cijena putovanja u Šri Lanku uključuje:
Let zrakoplovom Dubrovnik – Colombo – Dubrovnika uz ručnu prtljagu propisanih dimenzija i jednu putnu torbu (kofer) do 30 kg, smještaj u hotelima 4/5* u dvokrevetnim sobama na bazi polupansiona (osim zadnju večer kada je usluga noćenje s doručkom), troškove organizacije putovanja, pratitelja skupine tijekom putovanja na hrvatskom jeziku i nacionalnog vodiča na engleskom jeziku, prijevoz udobnim turističkim autobusom ili kombijem (ovisno o broju putnika) na relacijama prema programu putovanja, police osiguranja: osiguranje putnika od nesretnog slučaja, osiguranje od profesionalne odgovornosti, te polica jamčevine za turističke paket aranžmane.

Cijena putovanja u Šri Lanku ne uključuje:
Obvezne pristojbe zračnih luka koje na dan objave putovanja u Šri Lanku iznose 2.950,- kn, paket ulaznica za znamenitosti koje se obilaze (Peradeniya Botanical Gardens, Kandy Temple, Sigiriya Rock Fortress, Polonnaruwa, Anuradhapura, Yala National Park s Jeepovima, Kandy Cultural Show) cijena je 200 USD i plaća se drugi dan putovanja, na licu mjesta, OnLine viza za Šri Lanku i izlazna pristojba 350,- kn, usluge koje nisu navedene u rubrici ‘cijena uključuje’, smještaj u jednokrevetnoj sobi (doplata na upit), dozvolu za unos video kamere na lokalitete, uplate se vrše lokalnom vodiču uz prethodno informiranje o cijeni za svaki lokalitet posebno, napojnice za prateće osoblje (5 USD po osobi i po danu na odredištu), osobne troškove, dopunsku policu osiguranja i razika otkaza (570 kn), isključivo uz prijavu, a ne kasnije od 21 dan prije polaska.

Ostala Daleka putovanja

Putovanje Šri Lanka polazak Dubrovnik 2018

Šifra: EX99ZG

Kontakt formular


Vaše ime (obavezno):

Vaš Email (obavezno):

Vaš telefon:

Ukupan broj osoba (obavezno):

Odrasli:
Djeca:

Datum polaska (obavezno):

Vaša poruka

Pročitao sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Izjavu o Privatnosti

Share the Post