Putovanje Strasbourg Alzace 4 dana autobusom

Putovanje Strasbourg Alzace 4 dana autobusom

12.10.-15.10.2017.

Putovanje Strasbourg Alzace 4 dana autobusom
1.dan ZAGREB – ULM – STRASBOURG
Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora, peroni 502-506 u 05:00 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Austriju uz kraća zaustavljanja putem. Nastavak puta kroz Njemačku. Posjetiti ćemo Ulm, grad na Dunavu s najvišim crkvenim zvonikom na svijetu, visokim 161,50 metara. Nekadašnji slobodni carski grad sa slikovitom gradskom vijećnicom i ulicom Rabengasse, te starom ribarskom četvrti rodni je grad Alberta Einsteina. Kraće slobodno vrijeme na glavnom gradskom trgu. Nastavak puta prema Francuskoj. Dolazak u Strasbourg i smještaj u hotel. Noćenje.

2.dan STRASBOURG I ALZAŠKA GASTRONOMSKA CESTA
Doručak. Razgled Strasbourga, prijestolnice francuske regije Alzace. Razgled grada započinjemo posjetom katedrali Notre Dame, jednoj od klasičnih katedrala Francuske. Šetnja do Guthenberovog trga, trgovačke kuće Kammerzel, crkve sv.Tome i mostova i kanala na rijeci Ill. Moguća fakultativna vožnjom brodom kanalima uz povijesnu jezgru. Poslije podne ćemo se upoznati s jednom od turističkih ruta ove regije: gastronomska cesta uz pratnju mjesnog vodiča vodi kroz slikovita mala sela poznata po uzgoju i kiseljenju kupusa i tradicionalnom alzaškom specijalitetu Choucroute. Alzaški specijaliteti uključuju i i „tarte flambee“ od tankoga tijesta s dodacima, guščju paštetu jedan od najpoznatijih francuskih specijaliteta koji potiče iz ove regije i tradicionalni kuglof koji se servira s domaćom marmeladom. Dobra alzaška piva i poznati pereci upotpuniti će gastronomski dojam ove bogate regije. Posjet gradiću Krautergersheim, „svjetskoj prijestolnici kupusa“ i gradiću Obernai, rodnom mjestu sv. Odile. Posjet slikovitoj renesansnoj gradskoj povijesnoj jezgri s kućama s drvenim gredama, glavnom trgu sa Žitnom salom, fontanom i gradskim zidinama. Povratak u Strasbourg. Preporučujemo posjet jednom od tipičnih alzaških tradicionalnih restorana. Noćenje.

3.dan COLMAR I ALZAŠKA VINSKA CESTA
Doručak. Vožnja uz pratnju mjesnog vodiča kroz bogatu vinorodnu regiju punu malih tipičnih alzaških sela. Posjet gradu Colmaru s poznatim motivima kuća s drvenim gredama, a povijesna jezgra je zanimljiva kombinacija njemačkog i francuskog utjecaja. U čarobnom okruženju ovog grada poseban je doživljaj alzaške kulture i načina života, mnogi smatraju ovaj grad jednim od najljepših gradova Francuske! Razgled grada: glavni trg – tipične ulice Rue des Marchands i Rue Merciere – kuća stare carine – dominikanska crkva – „mala Venecija“ okružena kanalima – kuća s kamenim glavama – crkva sv.Martina. Slobodno vrijeme u gradskom središtu. Vožnja dijelom alzaške vinske ceste, jedne od najstarijih turističkih ruta Francuske. Mala slikovita sela, brežuljci s vinogradima posebno su živahni u ovo doba godine a prilika za probu najpoznatijih alzaških vina ima u svim mjestima tradicionalnim gostionicama gdje Vas očekuje ponuda Rizlinga-kralja alzaških vina, aromatičnom traminca, alzaškog
tokajca ili pjenušavog vina. Proba vina (uključena u cijenu) uz probu tri različite vrste alzaških vina. Povratak u hotel u Strasbourgu. Noćenje.

4.dan STRASBOURG – MÜNCHEN – ZAGREB
Doručak. Vožnja prema Njemačkoj. Posjetiti ćemo München, glavni grad Bavarske. Panoramska vožnja gradskim središtem uz Kraljevski trg, četvrt muzeja, sveučilišni dio grada do Isarskih vrata. Razgled nastavljamo šetnjom do glavnog trga Marienplatz, gradske vijećnice i katedrale Frauenkirche. Nakon kraćeg slobodnog vremena za posjet pivnici ili kupovinu suvenira nastavljamo vožnju prema Hrvatskoj. Dolazak u Zagreb u kasnim satima.

Putovanje Strasbourg Alzace 4 dana autobusom Cijene:
FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 2.190 kn
REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 2.290 kn

First Minute cijena vrijedi do popune kapaciteta po FM cijeni
Rok za prijavu: 10 dana prije puta
Minimalan broj putnika: 40

Putovanje Strasbourg Alzace 4 dana autobusom Cijena uključuje:
• prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu,
• smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovi 3 noćenja s buffet doručkom u hotelu 3* u Strasbourgu
• razgledavanja i izlete prema programu
• probu vina (uključene 3 vrste vina)
• mjesne vodiče za razglede na gastronomskoj i vinskoj cesti
• pratitelja putovanja
• pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Putovanje Strasbourg Alzace 4 dana autobusom Cijena ne uključuje:
• ulaznice za muzeje i kulturno povijesne spomenike
• dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.).
• doplata za jednokrevetnu sobu – 850 kn
• vožnju brodom po kanalima Strasbourga: 12,50 Eur (informativna cijena, doplata na licu mjesta)
• Putno osiguranje

TROKREVETNE SOBE: na ovom programu nije moguć smještaj u trokrevetnim sobama.

Putovanje Strasbourg Alzace 4 dana autobusom PREPORUKA PUTOVANJA: na ovom ćete putovanju doživjeti francusku regiju Alzace, jednu od najbogatijih regija Europe. Ovo je područje na samoj granici s Njemačkom. Kulturno i povijesno ispreplitanje francuskih i njemačkih utjecaja, čarobni gradići s kućama s drvenim gredama, bogata gastronomska ponuda i brojne zanimljivosti čine ova mjesta vrijednim posjeta. Pratnja mjesnih vodiča na izletima po gastronomskoj i vinskoj cesti približiti će Vam lokalni kolorit i poznavanje malih mjesta i znamenitosti.

Putovanje Strasbourg Alzace 4 dana autobusom Granične,vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za Njemačku i Francusku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. A zatim 2 dana prije putovanja završno pismo.
Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Ostala Europska putovanja

Putovanje Strasbourg Alzace 4 dana autobusom

Šifra: BR98ZG

Kontakt formular


Vaše ime (obavezno):

Vaš Email (obavezno):

Vaš telefon:

Ukupan broj osoba (obavezno):

Odrasli:
Djeca:

Datum polaska (obavezno):

Vaša poruka

Pročitao sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Izjavu o Privatnosti

Share the Post