Putovanje Toskana Cinque Terre iz Splita 2018

Putovanje Toskana Cinque Terre iz Splita 2018

Putovanje Toskana Cinque Terre iz Splita 2018

POLASCI 2018. 04.10., 25.10.

1) četvrtak SPLIT – ANCONA
Sastanak sudionika putovanja na istočnoj strani gata sv Duje (uz kavanu koja je na istočnoj strani zgrade trajektne luke) u 18:15 sati. Upoznavanje s vodičem putovanja i provjera broja Vašeg sjedala u autobusu (sjedala su numerirana po datumu uplate rezervacije). Ukrcaj prtljage u autobus. Vodič će Vam dati informacije bitne za ukrcaj na brod i početak putovanja. Granične formalnosti. Na recepciji broda preuzimanje ključeva brodskih kabina. Smještaj i noćna plovidba.

2) petak SIENA – SAN GIMIGNANO
Putovanje započinjemo vožnjom preko Apenina do Toskane. Obilazimo Sienu, rodni grad sv. Katarine sienske, zaštitnice Italije, grad prepun arhitektonske ljepote: Piazza del Campo, Palazzo Pubblico, Palazzo Piccolomini, Loggia della Mercanzia, Duomo, S. Domenico. Slobodno vrijeme, te kraća vožnja do San Gimignana. Maleno naselje na vrhu brežuljka bilo je iseljeno nakon Srednjeg vijeka, pa je izvorna arhitektura ostala sačuvana. Danas, prolazeći gradska vrata ulazimo u vremeplov. Grad obiluje tornjevima koji su pripadali palačama bogatih obitelji, a posebno su zanimljive Collegiata, Piazza della Cisterna, Via S. Matteo. Nakon šetnje, uživanja i fotografiranja nastavljamo prema hotelu. Smještaj u sobe. Noćenje.

3) subota FIRENCA
Doručak. Putovanje danas započinjemo u 8:30 sati okupljanjem na recepciji hotela. Odlazak vlakom za Firencu (karte na licu mjesta). Ovo je grad koji je premostio srednjovjekovlje i ustoličio suvremeni svjetonazor. Velikani renesanse ovdje su iznjedrili svoja remek-djela, a slična energija još vibrira gradskim ulicama, trgovima i palačama. Obilazimo: S. Croce, Palazzo Vecchio, Galeria degli Uffizi, Via de Calcaiuoli, Duomo, Battistero, Palazzo Medici Ricardi, S. Lorenzo, S. Maria Novella, Palazzo Strozzi, Ponte Vecchio, Palazzo Pitti. Slobodno vrijeme tijekom kojeg preporučamo posjet kupoli Katedrale, ulazak u Palazzo Vecchio, razgled Galeria degli uffizi, zajedničku večeru u jednom od gradskih restorana krajem dana. Povratak u hotel. Noćenje.

4) nedjelja PISA – CINQUE TERRE …
Doručak. Putovanje danas započinjemo u 8:00 sati odjavom iz hotela. Odlazak do obližnje Pise. Nekada slavna luka, danas je meka za turiste zbog nestvarne ljepote urbane cjeline Campo dei Miracoli: obilazimo Katedralu, Krstionicu, Camposanto i Kosi toranj. Nakon obilaska i stanke za kupnju suvenira nastavljamo putovanje prema Ligurskoj obali. Cinque Terre, nacionalni park koji sjedinjava prekrasnu prirodu i kulturnu baštinu na Ligurskoj obali i pod zaštitom je UNESCO-a. Sastoji se od pet gradića na vrlo strmoj, ali slikovitoj obali. Vozimo se vlakom od mjesta do mjesta (po par minuta vožnje), fotografiramo, šetamo i obilazimo. Riomaggiore je gradić sa zanimljivom kombinacijom antičke i srednjovjekovne baštine. Manarola je poznata po proizvodnji vina, a Corniglia je na fascinantnoj lokaciji (litica visine oko sto metara). Vernazza je ribarsko mjesto prekrasnih kučica u toplim i živim bojama u kojemu nailazimo na odlične restorane. Na kraju rute je Monterosso koji ima najljepše plaže od svih gradića Cinque Terre. Napuštamo Ligursku obalu i vozimo autocestom prema Hrvatskoj uz usputne stanke za odmor.

5) ponedjeljak … SPLIT
Dolazak na polaznu postaju očekujemo u jutarnjim satima. Putovanje završava!

Cijena putovanja:
 2.490, 00 kn (cijena s popustom)
 2.660, 00 kn (redovna cijena)
Cijene ne uključuju troškove naknade za jednokratno i obročno plaćanje, koja ovisi o vrsti kartice.

Cijena putovanja UKLJUČUJE:
Prijevoz brodom na relaciji Split-Ancona (unutrašnje dvokrevetne kabine), smještaj u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama na bazi 2 noćenja s doručkom (Montecatini Terme), pratitelja skupine tijekom putovanja, prijevoz udobnim turističkim autobusom na relacijama prema programu putovanja, troškove organizacije putovanja, osiguranje putnika od nesretnog slučaja, osiguranje od profesionalne odgovornosti, te polica jamčevine za turističke paket aranžmane.

Cijena putovanja NE UKLJUČUJE:
Usluge koje nisu navedene u rubrici cijena uključuje, smještaj u jednokrevetnoj sobi i kabini (doplata iznosi 925, 00 kn), osobne troškove, ulaznice za muzeje, galerije i sadržaje koje posjećujemo (uplata na licu mjesta), troškove prijevoza vlakom, dopunsku policu putnog osiguranja (zdravstveno osiguranje i osiguranje od rizika otkaza uplata isključivo prilikom prijave za putovanje).

Napomene:
(1) putovanje se realizira za najmanje 30 prijavljenih putnika,
(2) putovanje se organizira pod uvjetima koji su definirani Općim uvjetima organizacije turističkih paket aranžmana turističke agencije Organizatora
(3) agencija obavještava prijavljene putnike o statusu putovanja (otkazano ili garantirano) najkasnije 7 dana prije polaska,
(4) u slučaju značajnog porasta cijena na svjetskom tržištu ili promjene tečaja HRK prema USD ili EUR većem od 2,5% u odnosu na tečaj na dan objave paket aranžmana Agencija zadržava pravo korekcije cijene,
(5) raspored sjedenja u autobusu vrši se prema datumu uplate rezervacije

Ostala Europska putovanja pogledajte ovdje
Šifra: EX59ST

Putovanje Toskana Cinque Terre iz Splita 2018

Kontakt formular


Vaše ime (obavezno):

Vaš Email (obavezno):

Vaš telefon:

Ukupan broj osoba (obavezno):

Odrasli:
Djeca:

Datum polaska (obavezno):

Vaša poruka

Pročitao sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Izjavu o Privatnosti

Share the Post