Putovanje u Kapadokiju i Malu Aziju iz Zagreba

Putovanje u Kapadokiju i Malu Aziju iz Zagreba
banner Adiona111aa

Putovanje u Kapadokiju i Malu Aziju iz Zagreba

Putovanje u Kapadokiju i Malu Aziju iz Zagreba

Konya, Pamukkale, Europa, Jugoistočna Europa, Mediteran, Kapadokija, Istočno Sredozemlje, Turska
GARANTIRANI grupni polasci: 11.08. – 18.08., 06.10. – 13.10.2019.
8 dana zrakoplovom iz Zagreba
Zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu!
Najpotpunija tura za Kapadokiju i Malu Aziju
Let do Kapadokije
Hoteli 4* s uslugom polupansiona
Uključene sve ulaznice za lokalitete koji se posjećuju
Nezaboravan doživljaj leta balonom iznad Kapadokije
Posjet mitskoj Troji

1. DAN ZAGREB – ISTANBUL – KAYSERI

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb s pratiteljem putovanja dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let te polijetanje zrakoplova za Istanbul u 9.15 sati na liniji TK1054 (Turkish Airlines). Po dolasku u Istanbul u 12.30 sati nastavak putovanja za Kayseri u 16 sati na liniji TK2014 (Turkish Airlines). Dolazak u Kayseri predviđen je u 17.30 sati po lokalnom vremenu.
Po dolasku slijedi organizirani prijevoz do hotela u Kapadokiji. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

2. DAN KAYSERI – GÖREME – ÜRGÜP

Nakon ranijeg doručka odlazak na cjelodnevni razgled zapadne Kapadokije koja je poznata po čudesnim kućama u pećinama stijena u kojima su se prvi kršćani skrivali i gradili svoje crkve.
Vožnja prema Nacionalnom parku Göreme koji je upisan na UNESCO-vu listu svjetske baštine i obilazak gradića Göreme koji se smjestio u krajoliku neobičnih vulkanskih stijena oblikovanih erozijom u čijim su špiljama otkrivena podzemna naselja iz 4. stoljeća.
U mnogim od ovih stijena nalaze se prekrasne bizantske freske sa scenama iz Starog i Novog zavjeta. Vožnja do Zelve – muzeja arhitekture na otvorenom gdje ćete imati priliku vidjeti jednu od najvećih zajednica gradova isklesanih u pećini. Slijedi razgled tipičnog grada ove pokrajine, Ürgüpa.
Povratak u hotel na večeru, a nakon večere predlažemo (uz doplatu) odlazak na poznati “ples derviša” u autohtonom ambijentu. Noćenje.

3. DAN DOLINA GOLUBOVA – PODZEMNI GRAD DERINKUYU – UÇHISAR

Nakon doručka odlazak preko doline golubova u obližnji podzemni grad, Derinkuyu, ukupno čak 7 katova ispod zemlje iz doba ranog kršćanstva. Nastavak vožnje do tvrđave Uchisara smještene na putu između Nevsehira i Göremea na najvišem dijelu Kapadokije.
S tvrđave se pruža prekrasan panoramski pogled na Kapadokiju s planinom Erdžijas u pozadini, dok je u prošlosti zbog svoje prirodne arhitekture i prolaza koji podsjećaju na labirint tvrđava služila kao utočište na razmeđi putova.
Nakon razgleda slobodno vrijeme do večere. Povratak u hotel i večera. Mogućnosti odlaska na tursku večer s bogatim programom (uz doplatu). Noćenje.

4. DAN KONYA

Doručak i odjava iz hotela. Odlazak do Çatalhöyük, arheološkog nalazišta upisanog u UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine, obilazak lokaliteta te preko Karavan-saraya i nastavak putovanja prema Konyi. Panoramsko razgledanje i posjeta muzeju Mevlana. Smještaj u hotel i večera. Noćenje.

5. DAN KONYA – PAMUKKALE

Nakon doručka odjava iz Konye te vožnja za Pamukkale (“Pamučna tvrđava”), čudesan plato boje bijelog pamuka koji su stvorile naslage vode bogate kalcijem.
Nakon toga slijedi obilazak i jednog od najpoznatijih antičkih nalazišta u Turskoj – Hierapolisa gdje su ostaci crkve i grob apostola sv. Filipa, amfiteatar, groblje sa sarkofazima te obilazak samih Pamukkala, “Crvenih slapova”, gdje izvire topla, ljekovita voda. Ovisno o vremenskim prilikama predviđa se i kupanje u termalnim bazenima. Prijava u hotel, večera i noćenje.

6. DAN PAMUKKALE – EFEZ – KUŞADASI

Nakon doručka i odjave iz hotela nastavak ture prema Efezu uz zaustavljanje kod kuće Djevice Marije. Po dolasku obilazak Efeza – antičke metropole, ostataka velikog kazališta, Odeona, biblioteke, rimske kupelji, agore te ostataka jednog od sedam čuda starog vijeka — Artemidinog hrama i bazilike apostola Sv. Ivana te brdo uznesenja. Nastavak putovanja prema Kušadasiju. Večera i noćenje u Kušadasiju.

7. DAN KUŞADASI – PERGAMON – TROJA – ÇANAKKALE

Doručak. Vožnja prema gradu Çanakkale. Usput ćemo posjetiti gradić Bergama (nekadašnji Pergamon), antičku metropolu Male Azije, u kojem se je nalazila jedna od sedam crkava spomenutih u Svetom Pismu. Obilazak Pergamonske akropole u kojoj se nekad nalazila biblioteka sa vise od 200.000 pergamenata, Zeusov oltar.
Posjeta Asklepionu, čuvenom lječilišnom centru iz rimskog doba. Dolazak u antički grad Troju, središte pokrajine Troade. Grad poznat po Homerovom spjevu o Trojanskom ratu, kralju Prijamu, Hektoru, Parisu i lijepoj Heleni po predaji osnovao je Dardanov unuk Tros. Večera i noćenje u hotelu u Canakkale.

8. DAN ÇANAKKALE – ISTANBUL – ZAGREB

Doručak i odjava iz hotela. Prelazak trajektom na europsku stranu obale tjesnaca Dardaneli. Vožnja uz zapadnu obalu Mramornog Mora do zračne luke Istanbul.
Po dolasku u zračnu luku prijava na let za Zagreb u 18.05 sati na liniji TK1055 (Turkish Airlines) s predviđenim dolaskom u Zagreb 19.10 sati po hrvatskom vremenu.

Cijene:

NEDJELJA 11. KOLOVOZ 2019 8 dana NEDJELJA 18. KOLOVOZ 2019
GARANTIRAN POLAZAK

Status je informativan. Može se promijeniti u odnosu na dinamiku prodaje.
Vrsta smještaja : Dvokrevetna soba, min. 20 putnika
Usluga: Polupansion

UKUPNA CIJENA PO OSOBI
7.690 kn

NEDJELJA 6. LISTOPAD 2019 8 dana NEDJELJA 13. LISTOPAD 2019
GARANTIRAN POLAZAK

Status je informativan. Može se promijeniti u odnosu na dinamiku prodaje.
Vrsta smještaja : Dvokrevetna soba, min. 20 putnika
Usluga: Polupansion

UKUPNA CIJENA PO OSOBI First minute
7.990 kn

NEDJELJA 26. TRAVANJ 2020 8 dana NEDJELJA 3. SVIBANJ 2020
Vrsta smještaja : Dvokrevetna soba, min. 20 putnika
Usluga: Polupansion

UKUPNA CIJENA PO OSOBI
7.690 kn

NEDJELJA 21. LIPANJ 2020 8 dana NEDJELJA 28. LIPANJ 2020
Vrsta smještaja : Dvokrevetna soba, min. 20 putnika
Usluga: Polupansion

UKUPNA CIJENA PO OSOBI
7.390 kn

SRIJEDA 5. KOLOVOZ 2020 8 dana SRIJEDA 12. KOLOVOZ 2020
Vrsta smještaja : Dvokrevetna soba, min. 20 putnika
Usluga: Polupansion

UKUPNA CIJENA PO OSOBI
7.690 kn

NEDJELJA 4. LISTOPAD 2020 8 dana NEDJELJA 11. LISTOPAD 2020
Vrsta smještaja : Dvokrevetna soba, min. 20 putnika
Usluga: Polupansion

UKUPNA CIJENA PO OSOBI
7.690 kn

Cijene ne uključuju troškove naknade za jednokratno i obročno plaćanje, koja ovisi o vrsti kartice.

Cijena uključuje

prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Kayseri – Istanbul – Zagreb
zrakoplovne pristojbe (u iznosu od 1.400 kn)
smještaj u hotelima 4* na osnovi 7 noćenja u dvokrevetnim sobama s uslugom polupansiona (3 noćenja u Kapadokiji, 1 noćenje u Konyi, 1 noćenje u Pamukkale, 1 noćenje u Kusadasiju, 1 noćenje u Canakkale)
prijevoz autobusom visoke turističke klase prema programu
lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku tijekom cijele ture
pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
transfere prema programu
ulaznice za sljedeće lokalitete: Kaymakli (Kapadokija), Goreme (Kapadokija), Zelve (Kapadokija), Ihlara (Kapadokija), Kaymakli (Kapadokija), Konya-Karatay, Hierapolis (Pamukkale), Efez, Bazilika Sv. Ivana, Akropola u Pergamonu, Aesklepion u Pergamonu, Troja
sve pristojbe i takse, mostarine, cestarine, karte za trajekt, parkinzi i prilozi
jamčevinu
troškove organizacije putovanja

Cijena ne uključuje

doplatu za jednokrevetnu sobu 1.350 kn
napojnice vozaču i lokalnom vodiču 30 EUR po osobi (plaćanje na licu mjesta pratitelju putovanja)
piće uz večere
putno osiguranje i ostale troškove koji nisu navedeni pod cijena uključuje
vizu za Tursku 150 kn

Fakultativni izleti

Ples Derviša: 300 kn
Turska večer: 350 kn
Let balonom u Kapadokiji: 1.300 kn
Minimum prijavljenih putnika za izlete: 10

Napomene i korisne informacije

VIZA ZA TURSKU
VIZA: Potrebna za državljane Republike Hrvatske.
Putnici za elektronsku vizu mogu aplicirati putem internetske stranice www.evisa.gov.tr

Cijena online vize je 20,70 USD – Multiple Entry Visa koja vrijedi 180 dana, a unutar tog perioda dozvoljen je boravak u Republici Turskoj najviše 90 dana. Putovnica treba vrijediti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Organizator vrši uslugu apliciranja u ime i za račun putnika bez naknade, ukoliko na vrijeme dostavite ispunjen formular na prodajno mjesto, do 10 dana prije polaska. Viza će putnicima biti uručena u zračnoj luci na dan putovanja od strane pratitelja putovanja.

Popusti:
Djeca do 12 godina u pratnji dvije odrasle osobe ostvaruju 10 % popusta u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem. Rezervacija dvokrevetne sobe s pomoćnim ležajem moguća je i za odraslu osobu po redovnoj cijeni.

Važne napomene:
– Kategorizacija hotela u Turskoj odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemlji u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.
– Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja Organizatora.
– Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja, kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti. Zbog većih udaljenosti koje se tijekom putovanja prelaze autobusom, moguća su manja odstupanja u redoslijedu pružanja usluga; agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o radnim vremenima lokaliteta koja se posjećuju.
– Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.
– U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.
-Prilikom rezervacije putovanja obavezno je dostaviti kopiju putovnice prodajnom mjestu. Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) odgovoran je isključivo putnik.

Istanbul putovanje iz Zagreba 2019
Ostala Daleka putovanja

Putovanje u Kapadokiju i Malu Aziju iz Zagreba

Šifra: PP07ZG

Kontakt formular


Vaše ime (obavezno):

Vaš Email (obavezno):

Vaš telefon:

Ukupan broj osoba (obavezno):

Odrasli:
Djeca:

Datum polaska (obavezno):

Vaša poruka

Pročitao sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Izjavu o Privatnosti

Share the Post