Putovanje u Vijetnam iz Splita i Zagreba

Putovanje u Vijetnam iz Splita i Zagreba
banner Adiona111aa

Putovanje u Vijetnam iz Splita i Zagreba

Putovanje u Vijetnam iz Splita i Zagreba

Vijetnam je predivna i velika zemlja u kojoj otkrivamo velike regionalne razlike: sjeverni, srednji i južni Vijetnam svaki za sebe kriju neobičnosti i poseban karakter. Kulturološke poslastice ovdje su stopljene s fantastičnim reljefom, a gastronomija, urednost i dobrodušnost stanovništva će vas oduševiti. Ne propustite ovaj posebni program u perjanicu turizma jugoistočne Azije, zemlju koja čuva autentičnost unatoč velikom interesu stranih posjetitelja.

Termini: 27.11.2019.
Trajanje: 11 dana

1) dan SPLIT / ZAGREB – HANOI

Moguće je organizirati jutarnji let Split-Zagreb (uz doplatu i pravodobnu najavu putnika). Okupljanje u zračnoj luci Zagreb u 07:00 sati. Prijava na let za Hanoi. Na letovima se služi piće i hrana. Koristimo dva leta uz optimalnu stanku u fantastičnoj zračnoj luci Doha. Letovi: ZAG DOH 0845/1610 i DOH HAN 2050/0725 (+1).

2) dan HANOI – HANOI (ručak)

Po dolasku u Vijetnam obavljamo carinske formalnosti (viza je obvezna, pregledajte rubriku „cijena ne uključuje“). Transfer prema središtu grada. Hanoi: panoramski razgled ovog jedinstvenog azijskog grada: bulevari ukrašeni drvoredima, francuska kolonijalna arhitektura, mirna jezera, pagode i hramovi.
Ručak. Razgledat ćemo jezero Kiem, hram Ngoc Son, i napravit ćemo biciklističku turu po Staroj četvrti. Noćenje #1.

3) dan HANOI – HA LONG BAY (doručak, ručak)

Doručak. Odlazimo prema obali (oko tri sata vožnje uz jednu stanku). Stižemo do spektakularnog zaljeva Ha Long. Smještaj na deluxe brod kako bismo krenuli u istraživanje najljepšeg kutka ove čarobne zemlje – Zaljeva Ha Long.
Ručak (morski plodovi) i krstarenje, istraživanje krških pećina, kupanje, sunčanje. Teško je opisati kako besprijekornu urednost ovih ljudi tako i ljepotu krajolika na koju ovdje nailazimo. Ne sumnjamo da će ovo krstarenje biti možda i najljepši dio vašeg putovanja. Večera. Noćenje #2.

4) dan HANOI – DANANG – HOI AN (doručak, večera)

Doručak. Tijekom jutra još krstarimo, pronalazimo skrivene i teže dostupne dijelove ovog nevjerojatnog zaljeva, fotografiramo, kupamo se i upijamo ljepotu krajolika koja je uistinu nesvakidašnja. Sredinom dana završavamo naše krstarenje i idemo za zračnu luku Hanoi i let za Danang. Panoramski pregled ovog potpuno novog grada i nastavak vožnje za Hoi An. Zaustavit ćemo se u Muzeju Cham, slavnoj plaži China Beach i Mramornim planinama.
Hoi An je na popisu svjetske baštine UNESCO-a. Ovaj slikoviti gradić ima niske kučice kineskog ugođaja, mostove koji nas podsjećaju na Japan, jarko obojane hramove i pagode. Šetnja, fotografiranje i uživanje. Slijedi smještaj u hotel. Noćenje #3.

5) dan HOI AN (doručak, ručak)

Doručak. Posjetit ćemo drevni trgovački grad Hoi An, hram Phuc Kien, 400 godina stari Japanski natkriti most, zatim slikovite tržnice uz rijeku i radionice obrtnika. Sudjelovat ćemo u radu jedne radionice.
Ručak. Poslijepodne plovimo po rijeci Thu Bon kako bismo posjetili grnčarsko selo Thach Ha. Povratak u hotel i noćenje #4.

6) dan HOI AN – MY SON – HUE (doručak, ručak)

Doručak. Odjava iz hotela i vožnja za My Son. Ovaj hramski kompleks je u rangu svih najpoznatijih sličnih hramova, Angkor Wat u Kambođi, Bagan u Mijanmaru, Ayutthaya u Tajlandu. Posjetit ćemo ruševni toranj MySon Cham.
Otkrivamo hinduistička svetišta podignuta od 7. do 13. stoljeća uglavnom posvećena bogu Šivi i uronjena u prekrasan okoliš. Lokalitet je pod zaštitom UNESCO-a. Poslijepodne vozimo za Hue uz zaustavljanje na Lang Co plaži za kavu. Noćenje #5.

7) dan HUE (doručak, ručak)

Doručak. Danas obilazimo Hue, jednu od perjanica turizma i kulture u Vijetnamu. Nekadašnja feudalna prijestolnica, grad je nosio brojne nadimke: Carski grad, Zabranjeni ljubičasti grad, ili Unutarnji grad. Danas je pod zaštitom UNESCO-a. Obilazimo Thien Mu ili Pagodu nebeske dame i Mauzolej cara Tu Duca.
Ručak. Odlazimo prema središtu grada i nastavljamo obilazak: Carska citadela – Zabranjeni ljubičasti grad, nekadašnje sjedište careva. Slijedi šetnja i kupnja na Dong Ba tržnici. Povratak u hotel. Noćenje #6.

8) dan HUE – HO CHI MINH (doručak, ručak)

Doručak. Odjava iz hotela i odlazak za zračnu luku. Let za Ho Chi Minh City. Nekada poznat pod nazivom Saigon, bio je središte francuske kolonije na teritoriju današnjeg Vijetnama. Grad ima oko 10 milijuna stanovnika i najveća je metropolitanska zona u državi.
Obilazimo grad: Palača ponovnog ujedinjenja, nekadašnja Palača predsjednika Thieu-a i njegovih predhodnika, zgrada Pošte i Katedrala Notre Dame. Ručak i poslijepodnevni posjet tržnici Ben Thanh. Noćenje #7.

9) dan HO CHI MINH – MEKONG DELTA (doručak, ručak)

Doručak. Vožnja za predio Ben Tre prolazeći pokraj lijepog mosta Rach Mieu. Od gradića Bentre krećemo brodovima po rijeci Ben Tre.
Upoznajemo lokalne manufakture – izradu opeke, sol, kokosov workshop. Nastavljamo po riječnim ograncima Cai Son i Nhoh Thanh uz koje obitelji proizvode otirače i strunjače od prirodnih materijala. Prelazimo u vozilo i prolazimo pokraj rižinih polja i povrtnjaka.
Ručak u lokalnom restoranu. Pri povratku ćemo obići pagodu Vinh Long. Posjetit ćemo autentična mjesta proizvodnje poput mlina za kokos i rižinog popcorna. Povratak u hotel. Noćenje #8.

10) dan HO CHI MINH – DOHA (doručak, ručak)

Doručak i odjava iz hotela. Odlazimo u obilazak Cu Chi tunela, nevjerojatne podzemne mreže koja je napravljena u vrijeme Američko-Vijetnamskog rata. Unutra se osim tunela nalaze bolnice, škole spavaonice. Ovo je skrivena vojna baza Vietconga tijekom borbe za neovisnost. Povratak u Saigon i ručak. Poslijepodne odlazimo prema zračnoj luci. Prijava na let. SNG DOH 1915/2355 (+1).

11) dan DOHA – ZAGREB

Let DOH ZAG 0200/0615. Putnici za Split nastavljaju prema konačnom odredištu, uz doplatu i prema dogovoru s Agencijom.

Cijene

11.990,00 kn (cijena s popustom)
12.890,00 kn (redovna cijena)
Cijene ne uključuju troškove naknade za jednokratno i obročno plaćanje, koja ovisi o vrsti kartice.

Cijena putovanja uključuje:

Let zrakoplovom Zagreb – Hanoi i Ho Chi Minh – Zagreb uz ručnu prtljagu propisanih dimenzija i jednu putnu torbu (kofer), unutrašnje letove na relaciji Hanoi – Danang i Hue – Ho Chi Minh (limit za predanu prtljagu je 20 kg), smještaj u hotelima 4* u dvokrevetnim sobama na bazi 7 noćenja (polupansion) i 1 noćenja (puni pansion) na brodu tijekom krstarenja zaljevom Ha Long (dvokrevetne kabine), 1 dodatni ručak prije odlaska iz Vijetnama, asistencija za izdavanja potrebne vize, pratitelja skupine tijekom putovanja, prijevoz udobnim turističkim autobusom na relacijama prema programu putovanja, osiguranje putnika od nesretnog slučaja, osiguranje od profesionalne odgovornosti, te polica jamčevine za turističke paket aranžmane.

Cijena putovanja ne uključuje:

Pristojbe zračnih luka koje na dan objave putovanja u 2.890,00 kn (točan iznos utvrđuje se prilikom izdavanja putnih karata, najčešće unutar 15 dana od polaska i u slučaju velikih promjena agencija korigira cijenu), troškove izdavanja potvrdnice i pečata vize oko 35,00 USD (plaća se na licu mjesta) i obveznu fotografiju – kao za izradu dokumenta, pića uz obroke, smještaj u jednokrevetnoj sobi (2.395,00 kn), očekujte troškove napojnica od 5 USD po danu po putniku, osobne troškove, usluge koje nisu navedene u rubrici ‘cijena uključuje’, dopunsku policu putnog osiguranja (zdravstveno osiguranje i osiguranje od rizika otkaza / uplata isključivo prilikom prijave za putovanje).

Načini plaćanja

Prilikom prijave za “putovanje u Vijetnam iz Splita i Zagreba” uplaćuje se iznos rezervacije u iznosu od 2.500,00 kn. Preostali dio plaća se obročno ili jednokratno, a najkasnije do 30 dana prije polaska. U slučaju uplate paket aranžmana bez popusta korisnik može dio uplate izvršiti s odgodom plaćanja: terećenjem kreditne kartice najkasnije 30 dan prije polaska na 1-6 dodatnih mjesečnih obroka, a za maksimalno 40% ukupne cijene aranžmana.

Dodatne informacije:

PROČITAJTE DODATNE INFORMACIJE:
Okupljanje u zračnoj luci Zagreb u 07:00 sati ujutro – pokraj kavane.

Prosječne temperature
Prosječne temperature (studeni) za sjeverni Vijetnam je 20 stupnjeva C, za središnji Vijetnam 23 stupnja C, a za južni Vijetnam je 27 stupnjeva C.

Vremenska zona
Cijela država pripada jednoj vremenskoj zoni – 6 sati ispred vremena u Hrvatskoj. Kada je u Hrvatskoj 13 sati u Vijetnamu je 19 sati. U 2019. Vijetnam ne provodi Ljetno skraćenje vremena. Tijekom ljetnog skraćenja vremena u RH razlika je 5 sati.

Odjeća i obuća
Lagana pamučna, široka i udobna odjeća. S obzirom na to da dolazimo iz zimskog razdoblja u Hrvatskoj preporučeno je nositi odjeću dugih nogavica i rukava za zaštitu od „ljetnog“ sunca u Vijetnamu. Cijela država pripada tropskom pojasu, i nalazi se južnije od Rakove obratnice. Sportska i udobna, već korištena obuća je preporučena radi vaše udobnosti, ali i sigurnosti. Preporučene su natikače ili japanke. T-shirt i kratke hlače preporučene su u južnom dijelu zemlje zbog vrućine. Višeslojno odijevanje na sjeveru. Svakako majica dugih rukava s kapuljačom ili jakna za jutro i večer (ako zatreba) i za let zrakoplovom. Uvažite kako idemo u tropsku zemlju pa je PRAKTIČNOST ispred ESTETIKE u odabiru odjeće svakako preporučena (ukratko: sportsko odijevanje).

Valuta i plaćanja
U Vijetnamu je valuta VIJETNAMSKI DONG (kratica VND). Kruži šala kako su u Vijetnamu svi milijuneri, a to naravno ima veze s tečajnim listama: 1 € = 28 000 VND ili 1 USD = 22.000 VND.

Preporučeno je nositi USD (Američki dolar) iako EUR nije problem mijenjati u mjenjačnicama. Ako želite preračunavati u kune: 100.000 VND (sto tisuća donga) je oko 30 HRK.

Novac (eure ili dolare) možete mijenjati na mjenjačnicama ili ga podizati na bankomatima. Preporučano je izbjegavati plaćanje kreditnim karticama (ponekad vam obračunaju 3-4% višu cijenu). U bankama je provizija za zamjenu novca oko 2% ali ako donesete stare ili minimalno oštećene novčanice onda je dodatnih 2%. Ukratko: ponesite novije novčanice eura ili dolara i promijenit ćemo ih prema sugestijama lokalnog vodiča u pouzdanoj mjenjačnici ili banci. Promjene novca je iz praktičnih razloga potrebno raditi svakih par dana, ne sve odjednom (jer dobijemo veliko količinu novčanica za relativno mali iznos EUR ili USD).

Postotak prijevara prilikom korištenja kreditnih kartica je izuzetno visok. Prijevara na bankomatima se također ponekad događaju. Pripazite da vaš PIN ne vidi nitko dok podižete novac sa bankomata (radi ilegalnih kamera pokrijte rukom tipke dok unosite PIN). Odbijte pomoć prilikom korištenja bankomata koju bi vam mogli ponuditi „slučajni prolaznici“ (koji zapravo nisu tu slučajno i vrlo su vješti lopovi). Zaštitite sve dokumente koji sadrže detalje kreditne kartice ili bankovnog računa. Nemojte davati osobne podatke ili podatke o bankovnom računu nikome.

Hrana i piće
Tijekom putovanja imamo u cijenu uključena dva obroka (doručak i ručak). Vijetnam ima fantastičnu gastronomiju i nemojte se sustezati pojesti nešto na štandovima na ulici. Vodu sa slavine NEMOJTE PITI! Pakirana bezalkoholna i alkoholna pića su dostupna. Pivo je dostupno gotovo svugdje, kao i rižino vino. Izbjegavajte žestoka uvozna pića jer su uglavnom „lažnjaci“ – etikete su identične originalima, a piće je obojana vodica ili mješavina alkohola koja može biti opasna po zdravlje zbog metalnola.
Carinske regulacije o unosu alkoholnih pića u Vijetnam: moguće je unijeti 1,5L alkohola (20%-tnog i više) po osobi, ili 2,0L alkohola (do 20%-tnog) po osobi, ili druga lagana alkoholna pića (osim vina) 3,0L po osobi.

Napojnice
Napojnice su uobičajena praksa za vozače, vodiče, taksiste. Ekskluzivni restorani uključe 5% napojnice u cijenu. U ostalim slučajevima napojnice nisu obvezne, iako su dobrodošla gesta ako ste zadovoljni uslugom. Za osoblje s kojim ćemo provesti naše vrijeme u Vijetnamu očekujte oko 30 USD po osobi (napojnice).

Sigurnost
Novac i putni dokumenti trebaju biti pažljivo pohranjeni tijekom cijelog putovanja. Ulične pljačke su rijetkost, ali je priličan broj sitnih lopova i džepara. Ulično nasilje je rijetko zastupljeno, no raste broj krađi ručnih torbi koje otimaju lopovi na motorima (posebno u velikim gradovima i turističkim zonama). Nakit i skupu odjeću ne treba nositi na ovo putovanje jer izazivaju pažnju eventualnih lopova. Novce i dokumente ne treba nigdje ostavljati (čak ni u hotelskoj sobi) već ili u sefu ili podijeljeno na barem dva mjesta u ručnoj prtljazi.

Prtljaga
Preporučeno je nositi kofer koji se može zaključati. Samo na letovima Qatar Airwaysa je ograničenje 30kg (interkontinentalni let) dok su letovi na domaćim linijama podložni pravilu 23 kg po torbi / koferu. Stoga možemo računati da je ograničenje 23kg po predanoj torbi.

Droga
Vijetnam je još uvijek jako konzervativna zemlja. Kazne za posjedovanje droga su jako oštre, a često ovo podrazumijeva smrtnu kaznu. Mi putujemo organizirano i s nama je prateće osoblje koje će nam davati potrebne sigurnosne informacije – treba pažljivo saslušati savjete i pridržavati se danih uputa i vjerujemo kako nećete osjetiti nikakvu nelagodu.

Fotografiranje
Nemojte fotografirati vojne objekte niti vojnike. Oni koji to čine izlažu se opasnosti uhićenja! U ovom slučaju Agencija ne snosi odgovornost za putnika.

Elektična energija
U Vijetnamu je napon 110 V – 220 V. Uglavnom ne treba koristiti transformatore, no adapteri su potrebni: Standard utičnica NIJE isti kao kod nas (Hrvatska ima tipove C, E, F) a Vijetnam (A kao Amerika i Kina, C kao kod nas, D kao Šri Lanka). Adapteri su prilično jeftini i dostupni u zračnim lukama i trgovinama, pa ćemo ih po potrebi pribaviti na licu mjesta. Ako imate adaptere onda ih ponesite kako ne biste imali nepotrebne troškove.

Pušenje
Pušenje je gotovo svugdje dopušteno. Uglavnom je zabranjeno u prosvjetnim i zdravstvenim ustanovama. U hotelima postoje nepušački katovi. U restoranima je čak moguće pušiti, a često je jedina neugodnost pogled stranaca koji nisu naviknuti da im upropastite obrok.

Kupanje
Vijetnam je obalna zemlja s brojnim pješčanim plažama. Rizici kupanja su mali ali postoje: meduze, morske zmije i raže.

Obvezni dokumenti
Obveza putnika je napraviti dva preslika putovnice. Jedan (rezervni) preslik i putovnicu pohranite u hotelu, a jedan preslik ste obvezni nositi sa sobom tijekom dana. Uz ovo obvezno ponesite i osobnu iskaznicu jer je zakonska obveza imati dokument sa slikom / fotografijom kod sebe stalno. OBVEZNA je ponijeti sa sobom dvije fotografije veličine propisane za izradu putovnice.

Cjepiva, insekti i sl.
Cjepivo za lokalitete koje posjećujemo u Vijetnamu nije obvezno. Preporučena cjepiva su za: (1) hepatitis A, (2) trbušni tifus. Rizik od zaraze je mali za obje bolesti. Vijetnam inzistira na cjepivu protiv žute groznice ako ste nedavno posjetili državu koja ima ugrozu od te bolesti. Kod insekata nema posebnih napomena, osim za turiste koji se bave aktivnostima u divljini i borave duže vremena, ili spavaju, u prirodi. Komaraca je malo. Prema Vijetnamskim službenim navodima ugroza od malarije je minimalna.

(1) Agencija nije odgovorna za kašnjenje zrakoplova
(2) putovanje se realizira za najmanje 12 prijavljenih putnika
(3) putovanje se organizira pod uvjetima koji su definirani “općim uvjetima organizacije turističkih paket aranžmana” turističke agencije organizatora
(4) agencija obavještava prijavljene putnike o statusu putovanja (otkazano ili garantirano) najkasnije 7 dana prije polaska
(5) u slučaju značajnog porasta cijena na svjetskom tržištu ili promjene tečaja HRK prema USD, EUR ili JAR većem od 2,5% u odnosu na tečaj na dan objave paket aranžmana organizator zadržava pravo korekcije cijene / tečaj je 7,55 kn za 1 EUR i 6,53 kn za 1 USD,
(6) cijena pristojbi zračnih luka definira se na dan izdavanja zrakoplovnih karata, a u slučaju više cijene od one koja je navedena na programu puta putnik plaća razliku

Opće uvjete odgovornog organizatora putovanja pogledajte klikom na ovaj link

Putovanje u Vijetnam iz Splita i Zagreba
Ostala Daleka putovanja

Putovanje u Vijetnam iz Splita i Zagreba

Šifra: EX62ST

Kontakt formular


Vaše ime (obavezno)

Vaš Email (obavezno)

Vaš telefon

Ukupan broj osoba (obavezno)

Odraslih
Djeca

Vaša poruka

Pročitao sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Izjavu o Privatnosti