Putovanje Uskrs Bari Apulija 2018 iz Zagreba

Putovanje Uskrs Bari Apulija 2018 iz Zagreba

4 dana posebnim zrakoplovom iz Zagreba
Datum putovanja: 30.3.-2.4.2018. GARANTIRANO!

Prelijepa Italija skriva brojne posebnosti, a neke od njih pronaći ćete dalje od nadaleko poznatih, top
turističkih destinacija. Upravo je to jedan od razloga što prave svjetske putnike posebno oduševljava regija
Apulija u jugoistočnoj Italiji, riznica najrazličitijih priča iz bogate povijesti. Apulija je i danas onakva Italija
kakvom je zamišljamo kad pomislimo na Italiju. Vodimo vas u njezino središte, živopisan Bari, na jedan
sasvim posebno putovanje. Uživajte u povijesnim i kulturnim znamenitostima, gastronomskim delicijama,
blagoj klimi i blizini mora, izvrsnoj kupovini ili nekim samo svojim guštima.

VRIJEDNOST VIŠE:
UKLJUČENI RAZGLEDI S LOKALNIM VODIČIMA I ULAZNICE U CASTEL DEL MONTE, TRULLI U
ALBEROBELLU I CASA GROTTA U MATERI!

1. dan: ZAGREB – BARI – TRANI I CASTEL DEL MONTE – BARI
Sastanak putnika u zračnoj luci u Zagrebu dva sata prije polaska zrakoplova kod šaltera informacija. Let posebnim zrakoplovom iz Zagreba za Bari u ranim jutarnjim satima. Po slijetanju ukrcaj u autobus i odlazak u Trani, slikovito mjestašce u blizini Barija. Nazivaju ga i „apulijskim biserom“, pogled na njegovu čarobnu marinu odmara svakog putnika-namjernika, a poseban je gušt prošetati njegovim historijskim središtem i starom židovskom četvrti, tu se izdvaja njegova lijepa katedrala, uzdignuta iznad tirkizno-plavog mora. Poslije šetnje Tranijem odlazak do Castel del Monte, utvrde iz 13.st. s popisa UNESCO-a od 1996., dvorca Friedricha II. (ulaznica uključena). Poslije razgleda utvrde odlazak i razgled Barija, glavnog grada južnotalijanske regije Apulije i poludnevni razgled grada sa službenim gradskim vodičem te voditeljem putovanja. Na stjenovitom poluotoku nastao je u doba antike utvrđeni grad, koji je svojom sigurnom lukom stoljećima privlačio trgovce i osvajače. Iz srednjeg vijeka ostale su impozantna hohenštaufska tvrđava te značajne romaničke crkve. Katedrala Barija posvećena je svetom Sabinu, a najpoznatija gradska crkva je bazilika s moćima svetog Nikole, zaštitnika pomoraca. Poslije šetnje labirintom starog Barija spuštate se u quartiere murattiano, središte grada podno tvrđave. U slobodno vrijeme imate priliku opustiti se uz cappuccino ili zaviriti u trgovine u Via Sparano, Via Argimro i Via Manzoni. Nakon razgleda smještaj u hotel i slobodno vrijeme za vlastite programe. Noćenje.

2. dan: BARI – ALBEROBELLO – MATERA – BARI
Doručak. Odlazak na izlet u Alberobello i Materu. Alberobello je slikoviti gradić jugoistočno od Barija smješten na dva brdašca, poznat po seljačkim kućicama poznatim po imenu trulli. Trulli se od 1996. godine nalaze na popisu UNESCO-a: radi se o kućicama koje datiraju iz 14. st, izgrađene su bez žbuke od nepravilnog vapnenačkog kamenja. Ima ih po cijeloj regiji, ali najpoznatiji su trulli u Alberobellu. Kućice je navodno izmislio jedan grof u 17.st. kako bi uštedio na porezu, a danas su posebnost ove regije jer se nalaze samo u Apuliji. U njima se može i boraviti, a neka vas ne iznenadi budu li vas stanovnici tih kućica nagovarali da uđete u neku od njih, za naknadu naravno, ali cijene nisu visoke. Danas ima u gradu oko 1500 ovakvih kućica i služe u razne svrhe, a jedan od takvih trullija ćemo i posjetiti. Nakon slobodnog vremena u Alberobellu izlet nastavljamo odlaskom u Materu. Matera je planinski grad u Basilicati, poznat po naseobinama koje datiraju još iz paleolitika, a nazivaju se sassi (uvrštene na UNESCO-ov popis svjetske baštine). Jedinstven grad, nezaboravan i poseban, Matera plijeni neobičnim izgledom i upravo je zbog toga bila poprište snimanja „Pasije“ Mela Gibsona. Stari dio grada je prepun špilja koje su izdubili pastiri koji su boravili na tom području, a koje su danas dio baštine ovoga grada – sve donedavno gotovo 20 000 ljudi je donedavno živjelo u tim špiljama! Povratak u Bari u kasnim poslijepodnevnim satima. Slobodna večer. Noćenje.

3. dan: BARI – LECCE – OTRANTO – GALLIPOLI – BARI
Doručak. Izlet u tri bisera regije: Lecce, Otranto i Ostuni. Lecce je poznat kao barokni biser juga Italije, grad koji je smješten na „peti talijanske čizme“. Lecce nazivaju i „Firencom juga“ i najraskošnijim gradom Apulije. Razgled s lokalnim vodičem: bazilika Santo Croce – Piazza del Duomo – Corso Vittorio Emanuele – Palazzo Vescovile – Seminario – rimski amfiteatar – Piazza Sant Oronzo. Slobodno vrijeme za osobne programe. Poslijepodne odlazak prema gradiću Otrantu na peti talijanske čizme. Nekoć grčki grad Hydrus, Otranto je često bio poprište borbi i osvajanja kroz dugu povijest zbog svojeg položaja kod Otrantskih vrata, morskog prolaza koji razdvaja Jadransko od Jonskog mora. Među vrijednim lokalitetima u gradu nalazi se katedrala s vrijednim mozaicima i bazilika sv. Petra s bizantskim freskama. Poslije posjeta Otrantu odlazak do Gallipolija, gradića čije ime u prijevodu znači „prelijepi grad“, smješten na Jonskom moru i okružen zidinama iz 14. stoljeća. Razgled povijesnog dijela i slobodno vrijeme za šetnju, cappuccino, itd. Povratak u Bari u kasnim poslijepodnevnim satima. Noćenje.

4. dan: BARI – OSTUNI – POLIGNANO A MARE – ZAGREB
Doručak. Slobodno jutro za osobne programe i aktivnosti. Poslije podne izlet u dva bisera regije: Ostuni i Polignano a Mare. Ostuni, Englezi ga nazivaju „chic gradićem“. Ostuni, smješten na tri brežuljka, sjaji svojim položajem i kućama bijele boje zbog koje nosi naziv „Bijeli grad“ unutar kojeg se smjestila veličanstvena gotička katedrala. Ljeti je prepun engleskih i njemačkih turista koji su osvojeni njegovim šarmom i pitoresknošću. Izgubite se u srednjovjekovnom ozračju Ostunija i njegovih uskih, popločenih, vijugavih uličica. Putem prema zračnoj luci stat ćemo i u ljupkom Polignano a Mare za oproštaj s očaravajućom Apulijom. Prijava na let posebnim zrakoplovom u kasnim poslijepodnevnim satima.

Putovanje Uskrs Bari Apulija 2018 iz Zagreba
CIJENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI: FM 3.590 kn / 3.890 kn
FM POPUST U ODNOSU NA REDOVNU CIJENU VRIJEDI DO OBAVIJESTI O POPUNJENOSTI KAPACITETA!
OVAJ POPUST ISKLJUČUJE MOGUĆE DRUGE POPUSTE ILI POSEBNE AKCIJE!
Doplata za jednokrevetnu sobu: 790 kn
Obvezna doplata u zračnim lukama: 890 kn
Doplata za polupansion u hotelu: 620 kn

Putovanje Uskrs Bari Apulija 2018 iz Zagreba
CIJENA PAKET ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz posebnim zrakoplovom na relaciji Zagreb-Bari- Zagreb, uslugu voditelja putovanja, smještaj u odabranom hotelu 4* u dvokrevetnim sobama na osnovi tri noćenja s doručkom, autobusni prijevoz prema programu, izlete prema programu, razglede s lokalnim vodičima, ulaznicu u Castel del Monte, Trulli sovrano u Alberobellu, Casu Grotta u Materi, i troškove organizacije i prodaje

Putovanje Uskrs Bari Apulija 2018 iz Zagreba
CIJENA PAKET ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: zrakoplovne pristojbe, ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, fakultativne sadržaje, putno osiguranje te troškove osobnih narudžbi

Napomene za Putovanje Uskrs Bari Apulija 2018 iz Zagreba:
Izleti se uplaćuju prilikom rezervacije aranžmana, na licu mjesta neće biti moguće. Boravišna pristojba se trenutno ne plaća, ali najavljeno je uvođenje iste. U slučaju da se uvede, plaćanje osobno na licu mjesta. Red letenja za izvanredne (charter) letove podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku prije polaska na put kao i tijekom samog putovanja. Organizator putovanja zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Organizator zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%.
MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 40

Ostala putovanja za Uskrs
Ostala Euorpska putovanja

Putovanje Uskrs Bari Apulija 2018 iz Zagreba

Šifra: AT71ZG

Kontakt formular


Vaše ime (obavezno):

Vaš Email (obavezno):

Vaš telefon:

Ukupan broj osoba (obavezno):

Odrasli:
Djeca:

Datum polaska (obavezno):

Vaša poruka

Pročitao sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Izjavu o Privatnosti

Share the Post