Putovanje Valencia i Madrid

Putovanje Valencia i Madrid Uskrs 2018 iz Zagreba

Posebnim zrakoplovom iz Zagreba
5 dana/4 noćenja
Datum putovanja: 28.3.-1.4.2018.
VRIJEDNOST VIŠE: uključena ulaznica u Burzu svile!

1. dan: ZAGREB – MADRID – VALENCIA
Sastanak putnika u zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Direktan let posebnim zrakoplovom iz Zagreba za Madrid OU 9730 u 12:20 sati. Po slijetanju u 15:00 sati ukrcaj u autobus i putovanje do Valencije, trećeg grada po veličini u Španjolskoj. Usred španjolske sredozemne obale, na Costi del Azahar (Obala narančina cvijeta), Valencia je izvrsno smještena, u srcu jedne od najplodnijih europskih regija, obrubljena nasadima limuna i naranči. Po dolasku u grad smještaj u hotel i kraći odmor. Odlazak s voditeljem putovanja u večernju šetnju središtem grada koji je jedan od najšarmantnijih i najveselijih španjolskih gradova. Povratak u hotel i noćenje.

2. dan: VALENCIA
Doručak. Poslije doručka odlazak u razgled grada s lokalnim vodičem. El Cid, španjolski srednjovjekovni junak, navodno je rekao na ulazu u grad: „Ovaj mi se grad svidio na prvi pogled, odmah sam ga poželio i zamolio Boga da me učini njegovim gospodarom.“ Grad su osnovali Rimljani 138.g.pr.Krista, a trebao je biti umirovljenička kolonija za stare vojnike. Rodni grad paelle, kako je još nazivaju, Valencia je grad s najvećim gradskim parkom u Europi, jednom od najstarijih europskih tržnica još u funkciji i grad „Svetog Grala“, grad topline, ležerne atmosfere i brojnih fešti! Pješački i panoramski razgled grada uz ovlaštenog vodiča: Lonja de la Seda (Burza svile), glasoviti spomenik UNESCO-a u gradu (uključena ulaznica) – Mercado Central, glavna gradska tržnica – Okrugli trg – katedrala – Barrio del Carmen – „Grad umjetnosti i znanosti“. Slobodno poslijepodne za osobne programe i aktivnosti, predlažemo posjet slavnom akvariju ili prekrasnom zološkom parku na otvorenom, Bioparcu. Noćenje.

3. dan: VALENCIA: fakultativno izlet u vinariji u Requeni
Doručak. Slobodan dan za samostalno istraživanje grada i okolice. Preporučujemo poludnevni izlet u Requenu, 65 km udaljenu od Valencije (doplata prilikom rezervacije aranžmana). Requena se obogatila nekoć kroz proizvodnju svile, ali mnogo je poznatija danas po vinogradarstvu i proizvodnji ne samo izvrsnih vina označenih s DO (denominación de origen – oznaka porijekla i kvalitete, među kojima se ističu crno vina vrste Bobal i pjenušci), već i po odličnim kobasicama i suhomesnatim proizvodima. Posjetit ćemo jednu od vinarija i degustirati vino, odnosno uživati u lokalnim delicijama koje će za nas tamo pripremiti (brunch u cijeni izleta) te upoznati se s tradicijom i postupkom proizvodnje vina. A u središtu mjesta prostire se srednjovjekovna jezgra, La Villa, s mnogobrojnim zavojitim uličicama, dvorištima i atmosferom koja priziva duh vremena kad su tu stolovali Arapi. Povratak u Valenciju. Slobodno poslijepodne za uživanje u gradu, a mi predlažemo obilazak velebnog Grada znanosti i umjetnosti, poznatog arhitektonskog remek-djela Santiaga Calatrave. Noćenje.

4. dan: VALENCIA – MADRID
Doručak. Poslije doručka odjava iz hotela i putovanje prema Madridu. Po dolasku u Madrid panoramski obilazak španjolske prijestolnice: Kio Puerta ili “Vrata Europe” – Paseo de la Castellana ili jednostavno La Castellana, jedna od najdužih i najširih gradskih avenija – stadion Santiago Bernabeu – Plaza Colón, Kolumbov trg – fontana Cibeles, jedna od najljepših gradskih Fontana, obljubljena kod navijača Reala koji tu proslavljaju pobjede svog kluba – Gran Vía ili “Veliki put”, jedna od najživahnijih i najpopularnijih gradskih ulica – Plaza España, trg na kojem je smješten spomenik Cervantesu i njegovim likovima iz romana koji je najčitanija svjetska knjiga poslije Biblije, “Bistri vitez Don Quijote od Manche” – Kraljevska palača, rezidencija španjolskih kraljeva – Plaza Oriente – Puerta del Sol, “Sunčana vrata”, središnji gradski trg, točka gdje počinje tzv. Nulti kilometar u Španjolskoj i mjesto gdje Madrileñosi dočekuju Novu godinu – Plaza Cánovas del Castillo s Neptunovom fontanom – Paseo del Prado, dio gradske avenije uz koji se smjestilo nekoliko poznatih muzeja – Retiro, glasoviti gradski park – Atocha, prometno gradsko čvorište – Puerta de Alcalá – Las Ventas, arena za borbe s bikovima. Smještaj u hotel i slobodno vrijeme. U večernjim satima odlazak s voditeljem putovanja do središta grada i mogućnost odlaska na glasoviti flamenco show (doplata na licu mjesta). Noćenje.

5. dan: MADRID: fakultativno izlet u Toledo – ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela (prtljaga će se odložiti u za to predviđenu prostoriju). Slobodan dan u Madridu ili odlazak u Toledo, srce Kastilje (prijava za izlet prilikom rezervacije aranžmana). Toledo je smješten sedamdesetak kilometara od Madrida u pokrajini Castilla-La Mancha i nekoć je bio glavni grad Španjolske. Poznat je kao grad triju kultura – kršćanske, židovske i islamske, a u njemu je u srednjem vijeku djelovala tada najpoznatija europska prevoditeljska škola pa se preko toledskih prevoditelja cijela Europa upoznala s djelima antičkih mislioca. Toledo je i grad El Greca, jer je u tom gradu poznati slikar živio i djelovao. Po dolasku u Toledo slijedi razgled u pratnji službenog gradskog vodiča: katedrala Santa María (druga najveća u Španjolskoj, uključena ulaznica) – samostan i crkva San Juan de los Reyes – Alcázar – crkva sv. Tome (u njoj se nalazi slavna El Grecova slika “Pogreb grofa Orgaza”) – sinagoga Santa Maria La Blanca – Plaza Zocodover. Povratak u Madrid u poslijepodnevnim satima. Za putnike koji ostaju u gradu preporučujemo posjet nekom od svjetskih slavnih madridskih muzeja. Madrid je poznat po svojim odličnim muzejima, posebno se tu ističu glasoviti Prado u kojem je smještena svjetski slavna kraljevska zbirka španjolskog i europskog slikarstva, Muzej Reina Sofía s glasovitom Picassovom Guernicom i Muzej Thyssen s odličnom privatnom zbirkom – sva tri muzeja se nalaze u neposrednoj blizini i u takvom položaju da ih se naziva „Trokutom umjetnosti“, „Muzejskim trokutom“ i slično. Zanimljiva za posjet je i poznata Kraljevska palača, a zaljubljenici u sport mogu posjetiti jedan od najslavnijih nogometnih stadiona, glasoviti Santigao Bernabeu, dok ljubitelji parkova mogu uživati u prekrasnom Retiru u središtu grada. U kasnim poslijepodnevnim satima transfer do zračne luke i polazak posebnog zrakoplova za Zagreb u 21:35. Dolazak u Zagreb u 00:05 sati.

Putovanje Valencia i Madrid Uskrs
Cijena paket aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: FM 4.490 kn / 4.740 kn
FM POPUST U ODNOSU NA REDOVNU CIJENU VRIJEDI DO OBAVIJESTI O POPUNJENOSTI KAPACITETA!
OVAJ POPUST ISKLJUČUJE MOGUĆE DRUGE POPUSTE ILI POSEBNE AKCIJE!
Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.790 kn
Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 890 kn
Soba s pomoćnim ležajem za treću osobu ili dijete: NA UPIT!
Doplata za fakultativni izlet u Requenu (poludnevni izlet u trajanju od 5 sati) s degustacijom vina, maslinovog ulja, sira i raznih narezaka (minimum potreban za realizaciju 30 prijavljenih osoba – uplata prilikom rezervacije aranžmana): 520 kn
Doplata za fakultativni izlet Toledo (poludnevni izlet u trajanju od 5 sati), uključen razgled s lokalnim vodičem i ulaznica u katedralu (minimum potreban za realizaciju 30 prijavljenih osoba, uplata prilikom rezervacije aranžmana): 240 kn

CIJENA PAKET ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz posebnim zrakoplovom na relaciji Zagreb-Madrid-Zagreb, autobusni prijevoz prema programu, uslugu voditelja putovanja, razgled Valencije uz pratnju službenog gradskog vodiča, ulaznicu u Burzu svile u Valenciji, smještaj u hotelima 4* u u dvokrevetnim sobama na osnovi noćenja s buffet doručkom: jedno noćenje u Madridu i tri noćenja u Valenciji, boravišnu pristojbu, panoramski obilazak Madrida, razglede prema programu, te troškove organizacije i prodaje

CIJENA PAKET ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: zrakoplovne pristojbe, ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, karte javnog prijevoza, fakultativne izlete i sadržaje te troškove osobnih narudžbi

Informativne cijene ulaznica:
Akvarij u Valenciji: odrasli 29,7 €, djeca 22,8 € (dob od 4-12 g.)
Bioparc u Valenciji: odrasli 23,8 €, djeca 18 € (dob od 4-12 g.)
Centro del arte „Reina Sofia“: www.museoreinasofia.es; cijena ulaznice 10 €;
Prado: www.museodelprado.es; cijena ulaznice 15 €;
Museo Thyssen y Bornemisza: https://www.museothyssen.org/en, 12 €
Kraljevska palača www.patrimonionacional.es; cijena ulaznice 10 €
Stadion FC Real Madrid: odrasli 25 €, djeca 4-14 g. 18 €

NAPOMENE za Putovanje Valencia i Madrid: red letenja za izvanredne (charter) letove podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku prije polaska na putovanje kao i tijekom samog putovanja. Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka tijekom razgleda grada u Madridu, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilazaka tijekom razgleda. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Organizator zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%.
MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 40

Ostala putovanja za Uskrs pogledajte ovdje
Šifra: AT25ZG

Putovanje Valencia i Madrid Uskrs 2018 iz Zagreba

Kontakt formular


Vaše ime (obavezno):

Vaš Email (obavezno):

Vaš telefon:

Ukupan broj osoba (obavezno):

Odrasli:
Djeca:

Datum polaska (obavezno):

Vaša poruka

Pročitao sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Izjavu o Privatnosti

Share the Post