Putovanje Vatikan Rim iz Zagreba 2019

Putovanje Vatikan Rim iz Zagreba 2019
banner Adiona111aa

Putovanje Vatikan Rim iz Zagreba 2019

Putovanje Vatikan Rim iz Zagreba 2019

POLAZAK: 30.05.-02.06., 03.10.-06.10. Pridružite nam se na putovanju u Vječni grad, i otkrijte zašto još od doba antike ”svi putevi vode u Rim”…

1.dan: ZAGREB/RIJEKA – ORVIETO – RIM

Okupljanje grupe u 04.30h na Autobusnom kolodvoru Zagreb (peroni 502-506). Nakon upoznavanja sa pratiteljem putovanja, polazak 04.45h prema Italiji. Vožnja preko Karlovca (moguć polazak iz Karlovca uz prethodnu najavu) i kroz Gorski kotar do Rijeke. Polazak iz Rijeke sa sjevernog stajališta Vrata Jadrana u 07:00 sati. Ugodna vožnja kroz Sloveniju i Italiju, uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe. Dolazak u ORVIETO, impozantni gradić koji se smjestio na vrhu vulkanske stijene. Do ovog uistinu jedinstvenog gradića ćemo doći žičarom (uz nadoplatu). Šetnja živopisnim gradićem i uživanje u prekrasnom pogledu na okolno područje će Vas ostaviti bez daha. Nakon cca 2h provedenih u Orvietu, okupljanje grupe i polazak prema RIMU. Smještaj u hotel. Noćenje.

2.dan: RIM

Nakon doručka, s pratiteljem putovanja odlazimo u istraživanje Vječnog Grada, pješice i metroom. Odlazak prema KOLOSEUMU, zasigurno jednoj od najpoznatiji turističkih atrakcija grada RIMA i najvećem amfiteatru u nekadašnjem RIMSKOM CARSTVU. Moguć posjet KOLOSEUMU (u vrijeme slobodnog vremena), uz napomenu da će Vam trebati minimalno 2 sata za razgled. Okupljanje grupe i odlazak prema KAPITOLU, najslavnijem i najvišem rimskom brdu, gdje ćete imati priliku vidjeti prekrasne renesansne palače koje okružuju trg PIAZZA DEL CAMPIDOGLIO, za čiji je dizajn najzaslužniji slavni renesansni umjetnik i arhitekt MICHELANGELO. Posjetiti ćemo poznati spomenik VIKTORU EMANUELU II., poznat pod nazivom OLTAR DOMOVINE, koji se nalazi između KAPITOLIJA I PIAZZE VENEZIA… Prepuni dojmova, uputiti ćemo se na jedan od sedam rimskih brežuljaka – KVIRNAL, na kojem se nalazi PREDSJEDNIČKA PALAČA, nastaviti prema FONATNI DI TREVI, zasigurno jednoj od najpoznatijoj fontani na svijetu, potom prema jednoj od najvećih rimskih znamenitosti ŠPANJOLSKIH STUBA u čijem se podnožju nalazi poznati trg – PIAZZA DI SPAGNA. Slobodno vrijeme za individualne programe. Preporučujemo večeru u jednom od simpatičnih talijanskih restorana (TRATTORIA), u kojem možete uživati u talijanskoj tradicionalnoj kuhinji ili pak pojedite jedan od najukusnijih sladoleda na PIAZZA NAVONA. Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan: VATIKAN

Današnji dan ćemo započeti ranijim doručkom, i odlaskom (javnim prijevozom) prema VATIKANU i poznatom TRGU SV. PETRA, gdje ćete imati priliku vidjeti najveći egipatski obelisk – BERNINIJEVE KOLONADE. Slijedi posjet BAZILICI SV. PETRA. Predlažemo posjet kupoli bazilike sa koje se pruža prekrasan pogled na Rim… Odlazak do ANĐEOSKE TVRĐAVE, preko MOSTA SV. ANĐELA do PALAČE PRAVDE. Slobodno vrijeme za ručak ili posjet VATIKANSKIM MUZEJIMA (preporuka: rezervacija unaprijed preko interneta). Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme i povratak u Rim. Navečer predlažemo odlazak do jednog od zasigurno najšarmantnijeg dijela grada, TRASTEVERE, u kojem možete uživati u talijanskoj kuhinji, u tavernama koje su starije od 100 godina (večera uz nadoplatu). Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan: RIM – RIJEKA/ZAGREB

Doručak i odjava iz hotela. Odlazak premas BAZILICI SVETOG PAVLA IZVAN ZIDINA, jednoj od četiri velike rimske bazilike, zajedno s Bazilikom svetog Spasitelja i sv. Ivana Krstitelja i Ivana evanđeliste, Bazilikom sv. Marije Velike i Bazilikom sv. Petra. Sama bazilika smještena je u Rimu, izvan granica Aurelijevih zidina, odakle i dolazi ”izvan zidina”. Današnja bazilika, rekonstrukcija je velike bazilike iz 4.stoljeća, koju je 1823. godine uništio požar, a nastala je na mjestu gdje je, prema nekim izvorima, Timotej sahranio svog učitelja svetog Pavla nakon što je Pavao osuđen na smrt te mu je odrubljena glava 65. poslije Krista. Njegov se grob danas može vidjeti u bazilici. Slobodno vrijeme. Okupljanje grupe i polazak prema mjestu polaska. Ugodno putovanje Italijom i Slovenijom sve do Hrvatske, uz zasutavljanja prema potrebi grupe. Očekivano vrijeme dolaska u Rijeku u večernjim satima, a u Zagreb do ponoći.

Cijena i Polasci:

POLAZAK: 30.05.-02.06., 03.10.-06.10.
FIRST MINUTE: 1490,00 kn
CIJENA: 1590,00 kn
Cijene ne uključuju troškove naknade za jednokratno i obročno plaćanje, koja ovisi o vrsti kartice.

NAPOMENA:

prilikom rezervacije plaćate akontaciju u iznosu 150,00 kn po osobi, dok ostatak iznosa plaćate najkasnije do 21 dan prije polaska na putovanje!

CIJENA UKLJUČUJE:

prijevoz turističkim autobusom visoke kategorije, noćenje u Rimu u hotelu 3*/4* na osnovi tri noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj osbi, licenciranog turističkog pratitelja, sve razglede prema programu te troškove organizacije, jamčevine, prodaje, realizacije, osiguranje jamčevine, osiguranje od odgovornosti, PDV

CIJENA NE UKLJUČUJE:

putno osiguranje, karte javnog prijevoza (dnevna karta 7,00 €), boravišnu pristojbu (4,00 – 6,00 €/noć/osoba; obavijest u završnom pismu), ulaznice u kulturno povijesne spomenike i objekte , fakultativne sadržaje, troškove osobnih narudžbi, sve ne navedene troškove, skretanja s rute, žičaru do Orvieta, doplatu za jednokrevetnu sobu ( 160,00 kn / noć)

INFORMATIVNE CIJENE (mogu biti podložne promjeni):

– Katakombe 8,00 € (odrasli), djeca 7-15godina 5,00€;
– Koloseum 12,00 € po osobi (preporuka: rezervacija ulaznice putem interneta prije putovanja)
– ulaznicu za Vatikanske muzeje 16,00 € po osobi (preporuka: rezervacija ulaznice prije putovanja putem interneta, za 3.dan putovanja u poslijepodnevnim satima. Posjet muzejima je individualan.)
– Žičara do Orvieta – 2,60 € po osobi
– posjet Pantheonu 2,00 € po osobi (naplata od 01.05.2018.)
– U Rimu se razgled obavlja pješice i javnim prijevozom tako da je potrebno kupiti karte za metro: pojedinačna vožnja 1,50 €, dnevna karta 7 €

NAPOMENE:

– Po Rimu se nećemo kretati autobusom, već ćemo koristiti javni gradski prijevoz: metro i bus. Cijena karte jednom smjeru iznosi 1,5 €; dok je cijena dnevne karte 7,00 €.
– Vatikanski muzeji: posjet muzejima je individualan. Ulaznica za Vatikanske muzeje je 16,0 € / osoba (informativna cijena koja može biti podložna promjeni, preporučujemo rezervaciju putem interneta 3. dan putovanja prijepodne). Ulaznica za muzeje ima određenu fiksnu satnicu ulaza. Na dane državnih praznika i nedjeljom radno vrijeme muzeja može biti izmijenjeno ili muzeji mogu biti zatvoreni. Putnici koji žele posjetiti muzeje na ovom programu će se morati odvojiti od grupe u razgledu.
– Koloseum: posjet Koloseumu je individualan, za vrijeme razgleda spomenik se razgleda izvana. Ulaznica za Koloseum je 12,00 € / osoba (informativna cijena koja može biti podložna promjeni, preporučujemo rezervaciju putem interneta). Ulaznica za Koloseum vrijedi 2 dana za jednokratni ulaz i uključuje i ulaz u Rimski forum. Program razgleda na ovom putovanju je intenzivan, putnici koji žele posjetiti Koloseum i Rimski forum iznutra morati će se tijekom razgleda odvojiti od grupe da bi obavili individualan posjet.

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 40 (u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, Agencija zadržava pravo otkaza putovanja)

* vrijede opći uvjeti putovanja agencije Organizatora
** preporuka putno osiguranje!

NAPOMENE:

– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede otkazni rokovi navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Ukoliko želite uplatiti policu Osiguranja od otkaza (u tom slučaju ostvarujete pravo na povrat), molimo da nas kontaktirate!
– Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!
– Od 7. travnja 2017. godine u primjeni je novi sustav granične kontrole svih osoba koje prelaze granične prijelaze, na svim granicama Europske unije na kojima se provode granične kontrole, uključujući i građane Europske unije što može uzrokovati duža čekanja na graničnim prijelazima te Vas molimo za razumijevanje.
– Polasci iz Zagreba su izričito sa Autobusnog kolodvora Zagreb, osim ukoliko u programu nije drugačije navedeno. Sukladno članku 14. odluke o uređenju prometa (Službeni glasnik Grada Zagreba 21/14) na stajalištima javnog prijevoza dopušteno je stajanje samo autobusima trgovačkog društva kojemu je Grad povjerio obavljanje poslova javnog prijevoza putnika.
– Završna obavijest o putovanju se šalje 48 sati prije polaska na put (obavijest o točnom peronu polaska, broju sjedala, imenu i kontaktu voditelja putovanja).
– Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtijevaju korištenje WC u autobusu.
– Agencija nema saznanja o vremenu čekanja na graničnom prijelazu niti je odgovorna za isto, te Vas molimo za razumijevanje.
– Agencija ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika / ostavljene u prijevoznom sredstvu / destinaciji!
– Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji Italije.

Opće uvjete odgovornog organizatora putovanja pogledajte klikom na ovaj link

Ostala Daleka putovanja

Putovanje Vatikan Rim iz Zagreba 2019

Šifra: ST86ZG

Kontakt formular


Vaše ime (obavezno):

Vaš Email (obavezno):

Vaš telefon:

Ukupan broj osoba (obavezno):

Odrasli:
Djeca:

Datum polaska (obavezno):

Vaša poruka

Pročitao sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Izjavu o Privatnosti

Share the Post