Putovanje Velika Britanija Irska iz Zagreba 2018

Putovanje Velika Britanija Irska iz Zagreba

Putovanje Velika Britanija Irska iz Zagreba 2018

15 dana autobusom i brodom iz Zagreba
LONDON – STONEHENGE – BATH – CAERPHILLY CASTLE – KERRY – GALWAY – CLIFFS OF
MOHER – DUBLIN – BELFAST – GLASGOW – LOCH LOMMOND – GLENCOE – LOCH NESS – EDINBURGH
Datum putovanja: 20.7.-3.8.2018.
VRIJEDNOST VIŠE:
UKLJUČENI POLUPANSIONI U VELIKOJ BRITANIJI I IRSKOJ + ULAZNICE ZA STONEHENGE, CAERPHILLY CASTLE, DESTILERIJU VISKIJA JAMESON U IRSKOJ, BLARNEY CASTLE, BUNRATTY CASTLE I FOLK PARK, CLIFFS OF MOHER, SAMOSTAN CLONMACNOISE I EDINBURGH CASTLE

1. dan: ZAGREB – BONN
Polazak autobusa s turističkih perona Autobusnog kolodvora Zagreb u 4:30 sati. Putovanje kroz Sloveniju, Austriju i Njemačku uz potrebna i propisana stajanja putem. Dolazak na područje Bonna u kasnim poslijepodnevnim satima. Moguće zaustavljanje u gradu u središtu nekoć glavnog grada Zapadne Njemačke (ovisno o mogućim gužvama na cestama kroz Njemačku i prometnim pravilima o dužini vožnje). Smještaj u hotel na području između Kölna i Bonna, noćenje.

2. dan: BONN – CALAIS/DUNKIRK – LONDON
Doručak. Odjava i odlazak iz hotela i nastavak putovanja prema Engleskoj kroz Belgiju i Francusku prema Calaisu odnosno Dunkirku (točno vrijeme i mjesto polaska u završnoj obavijesti!). Ukrcaj na brod i prelazak La Manchea. Po dolasku na englesko tlo nastavak putovanja prema Londonu. Smještaj u hotel na širem području Londona u kasnim večernjim satima. Večera. Noćenje.

3. dan: LONDON – STONEHENGE – BATH – NEWPORT
Doručak. Odjava iz hotela i putovanje prema Stonehengeu, najpoznatijem prapovijesnom mjestu na Britanskom otočju (ulaznica uključena), već tisućljećima mitsko mjesto koje je gradio narod koji je pripadao kulturi zvonastih vrčeva, najvjerojatnije između 3100. i 1500. g.pr.n.e. Poslije razgleda Stonehengea putovanje prema Bathu, u dolini rijeke Avon. Grad se razvio oko jedinog prirodnog izvora termalne mineralne vode u Engleskoj, a zahvaljujući tome, još u vremenu rimske vlasti dobio je status poznatog lječilišta, Aquae Sulis. Nekoć omiljeno, elitno odredište bogate engleske aristokracije, Bath je danas jedan od najomiljenijih, najljepših i najočuvanijih engleskih gradova. Danas se Bath nalazi na UNESCO-ovoj listi svjetske spomeničke baštine na koju je uvršten 1987.g. zbog svojeg jedinstvenog urbanizma i ljepote klasicističkih građevina, koje su iznimno skladno uklopljene među ostatke rimskog kupališta. Slobodno vrijeme u Bathu za šetnju, kavu ili objed. Nastavak putovanja prema Newportu, dolazak u hotel na širem području grada, smještaj u sobe. Večera i noćenje.

4. dan: NEWPORT – CAERPHILLY UTVRDA – WATERFORD
Doručak. Danas ćemo u prvom dijelu dana posjetiti utvrdu iz mašte, Caerphilly Castle (ulaznica uključena). Jedna od najprešućivanijih atrakcija u Velikoj Britaniji, spektakularna tvrđava iz 13. stoljeća osvaja svojom slikovitošću i dočarati vam davna stoljeća. Nastavak putovanja prema brodu koji će nas odvesti u Irsku. Ukrcaj na trajekt i putovanje prema Rosslare u Irskoj u trajanju od 3 sata i 15 minuta. Dolazak u Rosslare u poslijepodnevnim satima. Smještaj u hotel na području Waterforda, grada glasovitog po izvrsnom kristalu. Večera. Noćenje.

5. dan: WATERFORD – DESTILERIJA VISKIJA JAMESON U MIDLETONU – BLARNEY DVORAC – RING OF KERRY
Doručak. Putovanje se nastavlja posjetom destileriji viskija Jameson u irskom Midletonu, sajmišnom gradu 20 km istočno od Corka, gdje ćemo doznati kako se pripravlja glasoviti irski viski i degustirati ga. Ovdje se peče više vrsta, među ostalim Jameson, Tullamore Dew i Hewitts. Poslije posjeta destileriji zaustavit ćemo se u Corku, šarmantnom gradiću na rijeci Lee, europskoj prijestolnici kulture iz 2005.g. i drugim gradom republike Irske i prošetati središtem i popiti kavu. Odlazak prema glasovitom dvorcu Blarney (ulaznica uključena), srednjovjekovnoj utvrdi u blizini Corka, poznatog po kamenu koji ljudima daje rječitost i vještinu nagovaranja ako ga se poljubi! Legenda o tome vuče porijeklo iz davnih dana, a zanimljivo je da mnogi turisti doista dolaze kako bi poljubili kamen smješten na kuli utvrde, a zaposlenici ga 4 -5 puna dnevno peru! Utvrda je nevjerojatno popularna i posjećena od jutra do mraka. Putovanje glasovitom panoramskom rutom „Ring of Kerry“, jednom od najpopularnijih i svakako najljepših irskih scenografija, s prekrasnom prirodom i predivnim panoramama. Smještaj na širem području Kerryja. Večera. Noćenje.

6. dan: KERRY – ADARE – DVORAC BUNRATTY – CLIFFS OF MOHER – CLARE
Doručak. Odlazak iz hotela s područja Kerryja, posjetit ćemo na početku dana kako kažu „najljepše irsko selo“, Adaree. Prekrasno smješten u zelenom i šumovitom kraju, Adaree je iznimno slikovit s kamenim kućicama i slamnatim krovovima. Preko Limericka kojeg su osnovali Vikinzi u 9.stoljeću dolazimo do dvorca Bunratty (ulaznica uključena), poznate utvrde i nezaobilaznog odredišta svakog putovanja po „zelenom otoku“: utvrda iz 15.stoljeća i selo oko njega izvrstan su prikaz tradicionalnog irskog i gospodskog života. U nastavku dana oduzet će vam dah jedna od najvećih turističkih atrakcija Irske i svojevrsno čudo prirode: Cliffs of Moher (ulaznica uključena), na pojedinim mjestima i više od 200 metara visoki klifovi od pješčenjaka i škriljavca, a protežu se duž 8 kilometara. Uzvišenu kulisu prati i glasanje mnogobrojnih morskih ptica. Poslije šetnje iznad uzburkanog Atlanikta i pogleda na Aransko otočje vožnja prema hotelu u oblasti Clare. Večera i noćenje.

7. dan: CLARE – GALWAY – CLONMACNOISE – DUBLIN
Doručak. Kratki posjet Galwayu, gradu posebno živahne atmosfere, najvećem gradu u zapadoj Irskoj. Nakon šetnje središtem grada nastavak putovanja prema Dublinu vodi nas preko Clonmacnoisea (ulaznica uključena), jednog od irskih najzanimljivijih samostana. Čarobno smješten na rijeci Shannon u tzv. Midlandsu, samostan je osnovan sredinom 16.st., ali i prije toga je bio važno mjesto vjere u zemlji i jedan od najutjecajnijih središta u Europi prije dolaska Normana. Nekoliko je irskih kraljeva tu pokopano, a ostao je ruševina nakon što su ga početkom 16.st. razorili engleski vojnici. Nastavak putovanja prema Dublinu i panoramska vožnja po dolasku: georgijanski trgovi – katedrala sv. Patricka – Trinity college. Smještaj u hotel na području Dublina i odlazak u živahno središte grada javnim gradskim prijevozom s voditeljem putovanja poslije večere. Noćenje.

8. dan: DUBLIN – MONASTERBOICE – BELFAST
Doručak. Slobodno jutro u Dublinu za osobne programe. U podne odlazak prema Belfastu. Putem do Belfasta posjetit ćemo Monasterboice, ruševine starog samostana iz 5.st. Razgled Belfasta, glavnog grada sjeverne Irske od 1920. godine: Albert Memorial clock tower – Opera – gradska vijećnica – Crown Bar – sveučilište Queens – botanički vrt. Službeno osnovan 1177.godine kao normanska utvrda, Belfast je 1922.g. postao glavni grad Sjeverne Irske. Proteklih desetljeća uglavnom poznat po negativnom kontekstu, Belfast je zadnjih godina promijenio svoje obrise i duh, živahni lučki grad nudi sve što jednu životnu i pulsirajuću prijestolnicu čini velegradom. Večera u hotelu. Noćenje.

9. dan: BELFAST – BROD – CAIRNRYAN – GLASGOW
Doručak. Odlazak iz Belfasta na brod koji će nas prevesti u Škotsku. Po dolasku u Cairnryan putovanje prema Glasgowu. Putem do Glasgowa prolazimo kroz kraj u kojem se nalaze mnogi ljupki dvorci kao Culzean, Turnberry ili Carleton, putem su mnoge male luke, a ponekad se u moru vide delfini ili čak manje vrste kitova. Brojni otoci i poluotoci povezani su gustom mrežom brodskih linija. Do Glasgowa putujemo preko Kilmanrocka, drugog najvećeg grada pokrajine Ayrshire do Firth of Clyde. Ovo je ogromno vodeno područje zaštićeno od Atlantskog oceana poluotokom Kintyre. Dolazak u Glasgow poslijepodne i panoramski obilazak: George Square – sveučilišna četvrt – Glasgow Cross – park Glasgow Green – katedrala sv. Munga, osnivača grada. Milijunski grad na rijeci Clyde poznat je po svojoj viktorijanskoj i art nouveau arhitekturi koja datira iz perioda kad se grad obogatio zahvaljujući trgovini, tekstilnoj proizvodnji i brodogradnji. Smještaj u hotel na području Glasgowa. Večera. Noćenje.

10. dan: GLASGOW – LOCH LOMMOND – INVERARAY – GLENCOE – AVIEMORE
Doručak. Odjava iz hotela. Nastavak putovanja vodi nas kroz nacionalni park Trossachs i preko jezera Loch Lommond, dugačkog 38 km i okruženog prekrasnim krajolikom s planinskim vrhuncima i brdima. Riječ je o jednom od najljepših područja Škotske, a zajedno sa svim prirodnim ljepotama kojima ćemo danas svjedočiti nije čudo zbog čega je Škotska nedavno izabrana za najljepšu zemlju svijeta (ocjena čitatelja Rough Guidea). Zaustavljanje u Inverarayu na obali Loch Fyne. Ovdje je poznata obitelj škotskih graditelja Adam izgradila dvorac grofa Argylla, u kojem je boravila i engleska kraljica Viktorija. U mjestu je i poznata zgrada zatvora podignuta u georgijanskom stilu, u kojem je danas izložba povijesti škotske kriminalistike. U dolini Glencoe pisala se škotska povijest: tu je u 17.st. izvršeno krvoproliće nad klanom Macdonaldovih, na što danas postoji podsjetnik, memorijalno područje etnografskoga muzeja Glencoe. Dolazak na područje Aviemore/Inverness, smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

11. dan: AVIEMORE – LOCH NESS – EDINBURGH
Doručak. Današnje putovanje prema Edinburghu vodi nas tragom škotske “Nessie”, omiljenog mitskog čudovišta iz jezera Loch Ness. Vožnja jednom od najljepših škotskih panoramskih cesta uz legendarno jezero Loch Ness. Dolaskom na jezero posjet Urquahart Castle – ruševinama dvorca iz 13.-16. st., koji je igrao značajnu ulogu u Ratovima za škotsku neovisnost u 14.st (doplata za ulaznicu na licu mjesta). Moguć odlazak na vožnju brodom po jezeru uz doplatu na licu mjesta. Nastavak putovanja prema Edinburghu u poslijepodnevnim satima. Panoramski obilazak Edinburgha i smještaj u hotel u središtu Edinburgha. Večera. Noćenje.

12. dan: EDINBURGH
Doručak. Dan za redoviti odmor vozača i istraživanje Edinburgha pješice s voditeljem putovanja. Glavni grad ove čarobno lijepe zemlje osvaja svojim položajem, fascinira svojom arhitekturom i iznimno živim kulturnim životom, a njegovo je povijesno središte UNESCO proglasio svjetskom kulturnom baštinom. Od najvećih atrakcija izdvaja se edinburški dvorac gdje se u krunidbenoj dvorani nalazi škotsko kraljevsko znakovlje (ulaznica uključena u cijenu). Uz dvorac grad se diči kraljičinom službenom rezidencijom u Škotskoj, glasovitom Holyrood Palace. A između palače i dvorca prolazi povijesna ulica Royal Mile iz koje se račva 66 uličica u srednjovjekovni Edinburgh. Slobodno poslijepodne za uživanje u „Ateni sjevera“, kako se često naziva ovaj lijepi grad. Večera. Noćenje.

13. dan: EDINBURGH – ALNWICK CASTLE – NEWCASTLE UPON TYNE/BROD
Doručak. Odlazak iz hotela i putovanje prema Newcastleu. Putem prolazimo kraj gradića Alnwicka koji se diči dvorcem istoimenog imena koji je poslužio kao dvorac Hogwarts u prva dva dijela serijala o malom čarobnjaku Harryju Potteru, a u njemu su snimljene i neke epizode poznatog serijala „Downton Abbey“. Foto pauza kraj dvorca i nastavak putovanja prema Newcastleu. Ako vrijeme ukrcaja dopusti panoramski razgled Newcastlea. Ukrcaj na brod i smještaj u kabine. Noćna plovidba prema Amsterdamu.

14. dan: BROD – AMSTERDAM – FRANKFURT
Doručak na brodu. Dolazak u Amsterdam u jutarnjim satima. Po iskrcaju odlazak u Amsterdam, slobodno prijepodne za vlastite aktivnosti u nizozemskoj prijestolnici. Predlažemo posjet nekom od poznatih muzeja ili vožnju brodom amsterdamskim kanalima. U poslijepodnevnim satima nastavak putovanja prema Njemačkoj i smještaj u hotel na širem području Frankfurta. Noćenje.

15. dan: FRANKFURT – ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela i povratak kroz Njemačku i Austriju uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

Putovanje Velika Britanija Irska iz Zagreba 2018
CIJENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI (uključuje dvokrevetnu unutarnju kabinu): FM 11.790 / 12.190 kn
FM POPUST U ODNOSU NA REDOVNU CIJENU VRIJEDI DO OBAVIJESTI O POPUNJENOSTI KAPACITETA!
OVAJ POPUST ISKLJUČUJE MOGUĆE DRUGE POPUSTE ILI POSEBNE AKCIJE!
Cijena ne uključuje troškove naknade za jednokratno i obročno plaćanje, koja ovisi o vrsti kartice.
Doplata za jednokrevetnu sobu (uključuje jednokrevetnu unutrašnju kabinu na brodovima): 3.190 kn
Smještaj u trokrevetnoj kabini (uključuje dvokrevetnu sobu s pomoćnim ležajem) moguć po redovnoj cijeni: NA UPIT!

CIJENA PAKET ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz autobusom, uslugu voditelja putovanja, prijevoz brodom Calais/Dunkirk- Dover i Newcastle- Amsterdam s 2 noćenja u dvokrevetnim unutarnjim kabinama na osnovi noćenja s doručkom, 2 noćenja s buffet doručkom u okolici Kölna/Frankfurta u hotelu 3/4* u dvokrevetnim sobama; 1 noćenje s polupansionom u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama na području Londona; 1 noćenje s polupansionom u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama na području Newporta u Walesu; 4 noćenja u Republici Irskoj u hotelima 3* u dvokrevetnim sobama na osnovi noćenja s polupansionom (potpuni irski kuhani doručak): 1 noćenje na području Waterforda, 1 noćenje na širem području Kerrya, 1 noćenje u oblasti Clare i 1 noćenje na području Dublina; 1 noćenje u Sjevernoj Irskoj na području Belfasta u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama na osnovi noćenja s polupansionom (potpuni irski kuhani doručak); 4 noćenja u hotelima 3* u Škotskoj na osnovi noćenja s polupansionom (potpuni škotski kuhani doručak) u dvokrevetnim sobama: 1 noćenje na području Glasgowa, 1 noćenje na području Aviemore/Invernessa i 2 noćenja na području Edinburgha; dnevne vožnje brodom na relacijama: Fishguard- Rosslare i Belfast – Cairnryana, ulaznice za: Stonehenge, Caerphilly castle, probu viskija u irskoj destileriji Jameson Experience, Blarney castle, Bunratty castle i Folk park, centar za posjetitelje Cliffs of Moher, samostan Clonmacnoise, Edinburgh castle te troškove organizacije i prodaje

CIJENA PAKET ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje nisu navedene kao uključene, karte javnog prijevoza, putno osiguranje te troškove osobnih narudžbi
MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 40

PRAKTIČNE NAPOMENE: Prilikom rezervacije putovanja putnici su dužni dati podatke o datumu rođenja i državljanstvu. Ovi su podaci obavezni i potrebni za brodske liste putnika. Valuta u Velikoj Britaniji je britanska funta (GBP). Preporučujemo da funte nabavite prije početka putovanja u Hrvatskoj, što je povoljnije nego promjena novca na licu mjesta. Valuta u Republici Irskoj je euro. S obzirom da putovanje uključuje dva noćenja na velikim putničkim brodovima, savjetujemo da ponesete manju putnu torbu za brodsku kabinu, dok veća prtljaga ostaje u prtljažniku autobusa koji se isto tako ukrcava na brod. Savjetujemo udobnu i praktičnu slojevitu sportsku odjeću, čvrste cipele, nekoliko toplijih odjevnih predmeta, čvršću jaknu ili deblju vjetrovku. Na ovom putovanju moguće je iskusiti veliku temperaturnu razliku – od pravih ljetnih temperatura pa do svježih večeri na škotskim planinama. Brodski prijevoznici rezerviraju pravo izmjene satnice brodova.

Pogledajte ostale ponude ovdje

Putovanje Velika Britanija Irska iz Zagreba 2018

Šifra: AT32ZG

Kontakt formular


Vaše ime (obavezno):

Vaš Email (obavezno):

Vaš telefon:

Ukupan broj osoba (obavezno):

Odrasli:
Djeca:

Datum polaska (obavezno):

Vaša poruka

Pročitao sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Izjavu o Privatnosti

Share the Post