Putovanje Velika tura Južna Koreja 2018

Putovanje Velika tura Južna Koreja 2018

Putovanje Velika tura Južna Koreja 2018

Vrijednost više: Direktni let iz Zagreba! Posjet otoku Jeju s unutarnjim letom i polupansion na turi!
Ukoliko ste istraživački tip ili jednostavno željni istraživanja novih kultura i povijesnih znamenitosti te lokaliteta s duboko ukorijenjenom tradicijom, onda je Južna Koreja apsolutno savršen izbor za Vas!
Jedna od najrazvijenijih svjetskih zemalja sa snažnom industrijom u svim oblastima, Južna Koreja – država prepuna suprotnosti, bogate kulture, drevnih lokaliteta, osebujnih gradova poput Seoula i prekrasnih prirodnih ljepota – ostavit će svakog posjetitelja bez daha!

1. DAN: ZAGREB – SEOUL
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb u 13:20 sati. Polijetanje zrakoplova Korean Air za Seoul je u 17:20 sati, s predviđenim slijetanjem slijedećeg dana u 11:30 sati (lokalno vrijeme).

2. DAN: SEOUL
Predviđeno slijetanje u Seoul je u 11:30 sati (lokalno vrijeme). Nakon obavljanja carinskih formalnosti slijedi transfer do hotela. Smještaj u hotel i ručak. Nakon što smo se osvježili, poslijepodne provodimo u razgledu Seoula, glavnog i najvećeg grada Južne Koreje, nekadašnje prijestolnice više kraljevstva koja su se kroz povijest izmjenjivala na Korejskom poluotoku. Obilazimo Gangnam Area – Samsung D’light, COEX Mall, tržnica Dongdaemun, trg Dongdaemun Design. Nakon razgleda predlažemo zajedničku večeru u tipičnom koreanskom samoposlužnom restoranu morske hrane – idealno za upoznavanje s lokalnim specijalitetima, običajima i kulturom (doplata na licu mjesta). Povratak u hotel, noćenje.

3. DAN: SEOUL – DMZ TURA – SUWON
Doručak u hotelu. Nakon doručka slijedi vožnja prema DMZ, granici sjeverne i južne Koreje. DMZ je naziv za dio teritorija koji prolazi sredinom Korejskog poluotoka, a koji je uspostavljen nakon Korejskog rata kako bi služio kao tampon zona između Sjeverne i Južne Koreje. Demilitarizirana zona služi kao granica između Sjeverne i Južne Koreje, a dijeli poluotok prolazeći 38. paralelom. Demilitarizirana zona službeno je nastala nakon Korejskog sporazuma o primirju između Kine, Sjeverne Koreje i Ujedinjenih naroda 1953. godine. Obilazimo Imjingak park, Most Ujedinjenja, ID Check, DMZ kino i izložbenu dvoranu, Treći infiltracijski tunel, Dora osmatračnicu, Dorasan postaju.
Demilitarizirana zona je 250 km duga, otprilike 4 km široka te je, unatoč nazivu, najmilitariziranija granica na svijetu. Nakon posjeta DMZ-u ćemo odmoriti uz ručak.
Nakon ručka nastavljamo prema Suwonu – glavnom gradu provincije Gyeonggi-do, samo 30 km udaljenom od Seoula. Tu ćemo posjetiti utvrdu Hwaseong koja se nalazi na popisu Svjetske baštine UNESCO-a.
Smještaj u hotel u Suwonu. Predlažemo zajednički odlazak u jedan od korejskih restorana u blizini hotela (doplata na licu mjesta). Noćenje.

4. DAN: SUWON – ANDONG – GYEONGJU
Doručak u hotelu. Nakon doručka nastavljamo prema Adongu gdje posjećujemo selo Hahoe (UNESCO). U selu je ostao sačuvan ritualni ples pod maskama Byeolsingut. Osim toga selo čuva mnoge kulturne baštine koje prikazuju korejsku tradiciju i drevne arhitektonske stilove. Posjetiti ćemo i Byeongsan Seowon konfucijansku akademiju, osnovanu početkom 17. stoljeća. Nakon razgleda ćemo odmoriti uz zajednički ručak, pa nastavljamo prema Gyeongju.
Gyeongju je danas drugi najveći grad u provinciji nakon Adonga, no gotovo 1000 godina je bio glavni grad drevnog kraljevstva Silla koje je vladalo dvjema trećinama korejskog poluotoka. Iz tog je vremena u gradu ostao veliki broj arheoloških lokaliteta i kulturnih spomenika, zbog čega ga zovu “Muzej bez zidova“. Obići ćemo kompleks grobnica Daereungwon – velike drevne grobnice kraljeva i plemića kraljevstva Silla. Ovdje se nalaze 23 velike grobnice od kojih su najpoznatije Cheonmachong i Hwangnamdaechong. Vidjeti ćemo Cheomseongdae – najstariji postojeći astronomski opservatorij u Aziji i jezero Anapji (Wolji) – umjetno jezero koje je bilo dio kompleksa drevne palače Banwolseong.
Smještaj u hotel u predgrađu Gyeongjua. Predlažemo zajednički odlazak u jedan od korejskih restorana u blizini hotela (doplata na licu mjesta). Noćenje.

5. DAN: GYEONGJU – BUSAN
Doručak u hotelu. Nakon doručka obilazimo hram Bulguksa (UNESCO). Ime hrama u prijevodu znači “Hram Budine zemlje” – glavni hram korejskog budističkog reda Jogye. Unutar kompleksa hrama nalazi se i mjesto hodočašća, špiljski hram Seokguram – Špilja kamenog Bude (UNESCO). Odmoriti ćemo uz zajednički ručak, pa prema Busanu nastavljamo brzim vlakom KTX koji može doseći brzinu od čak 350 km/h.
Po dolasku u Busan obilazimo centar grada: riblju tržnicu Jagalchi, trg BIFF, tržnicu Gukje, Memorijalno groblje UN-a i na kraju obilazimo Haeundae – jednu od najljepših i najpoznatijih koreanskih plaža.
Smještaj u hotel u Busanu. Predlažemo zajednički odlazak u jedan od restorana u blizini hotela (doplata na licu mjesta). Noćenje.

6. DAN: BUSAN – JEJU
Doručak u hotelu. Nakon doručka obilazimo kvart Gamcheon – stereotip ljepote i kaosa. Smješten na padini, ovaj nekada sirotinjski kvart danas je mješavina pastelnih, „lego-kućica“, obojenih 2009. kako bi privukao posjetitelje u svoje uske ulice. Zajednički ručak, pa rano poslijepodne polijećemo za otok Jeju – „korejske Havaje“ i jedno od 7 novih svjetskih čuda prirode. Let traje sat vremena.
Jeju je vulkanski otok koji se nalazi 130 km južno od Korejskog poluotoka, te najveći otok Južne Koreje i njegova najmanja pokrajina. Vulkanski otok i njegovi tuneli lave su 2007. godine upisani na UNESCO-v popis kao “lokalitet izvanredne ljepote, koji je svjedočanstvo povijesti planeta i njegovih procesa“. Središnja odlika otoka je Hallasan, najviša planina Južne Koreje (1.950 mnm) i uspavani vulkan Hallasan kojeg čini 360 sitnih satelitskih vulkana, a njegova posljednja aktivnost zabilježena je prije 800 godina. Na vrhu vulkana nalazi se krater s jezerom. Značajne su i brojni tuneli kojima je nekada tekla lava, koji su danas prazne špilje.
Nakon slijetanja krećemo u razgled otoka. Posjetiti ćemo tematski park Eco Land Theme Park, Muzej folklora, Prirodoslovni muzej, lokalnu tržnicu Dongmun…
Smještaj u hotel. Predlažemo zajednički odlazak u jedan od restorana u blizini hotela (doplata na licu mjesta). Noćenje.

7. DAN: JEJU
Doručak u hotelu. Nakon doručka nastavljamo s razgledom otoka i krećemo prema njegovoj istočnoj obali. Obilazimo pećinu Manjanggul (UNESCO) – jedan od najdužih i najimpresivnijih tunela lave, brdo “Izlazećeg sunca” Seongsan Ilchulbong (UNESCO) – veliki vulkanski krater nastao u erupciji pred 100.000 godina, slapove Cheonjiyeon – mjesto na kojem se spajaju nebo i zemlja, klif Jusangjeolli – liticu izgrađenu od impozantnih kamenih stupova, Duhovni bonsai vrt … Tijekom razgleda ćemo odmoriti uz ručak i navečer se vraćamo u hotel. Predlažemo zajednički odlazak u jedan od restorana u blizini hotela (doplata na licu mjesta). Noćenje.

8. DAN: JEJU – SEOUL
Doručak u hotelu. Nakon doručka koristimo slobodno vrijeme u razgledu i kupovini elektroničkih proizvoda u velikom Samsung trgovačkom centru. Transfer do zračne luke i let za Seoul.
Nakon slijetanja u Seoulu obilazimo toranj Namsan Seoul – jedan od najviših tornjeva Istoka, Bukchon Hanok – kvart od nekoliko stotina tradicionalnih kuća, tržnicu Namdaemun – najveća tradicionalna tržnica u Koreji. Tijekom razgleda ćemo odmoriti uz zajednički ručak, a nakon razgleda ćemo se smjestiti u hotel i osvježiti.
Predlažemo zajednički odlazak na tradicionalnu korejsku večeru i folklorni show (doplata na licu mjesta). Noćenje.

9. dan – SEOUL
Doručak u hotelu. Nakon doručka nastavljamo s razgledom Soula. Obilazimo palaču (Sjeverna palača) – nekada glavnu palaču dinastije Joseon, a prema mnogima najljepša i najveća od 5 palača u gradu. Oni koji žele osjetiti duh tradicije, palačom mogu prošetati odjeveni u hanbok – tradicionalnu korejsku nošnju. Obići ćemo i Nacionalni tradicijski muzej, Insadong ulicu s bogatom ponudom umjetničkih i obrtničkih proizvoda, prošetati ćemo uz rječicu Cheonggyecheon koja teče centrom Seoula, a onima kojima nije bilo dosta kupovine predlažemo Myeongdong Spree.
Navečer predlažemo zajednički odlazak na plovidbu rijekom Han u trajanju sat vremena (doplata na licu mjesta). Noćenje.

10. DAN: SEOUL – ZAGREB
Doručak u hotelu. Odjava iz hotela i transfer do zračne luke. Polijetanje zrakoplova u 11:05, slijetanje u Zagreb u 15:45 po lokalnom vremenu.

Bitne Napomene
Za ovo putovanje potrebna je važeća putovnica
Putne isprave: Za putovanje u Republiku Koreju, hrvatski državljani trebaju imati važeću hrvatsku putovnicu. Za boravak do 90 dana, hrvatskim državljanima nije potrebna viza.
Konzularne informacije: http://www.mvep.hr/hr/konzularne-informacije/informacije-o-putovanjima/opce-informacije/republika-koreja,108.html
Organizator zadržava pravo na promjenu redoslijeda programa
Fakultativni izleti će se održati ukoliko se skupi dovoljan broj zainteresiranih
Rok prijave za putovanje: 21 dan prije polaska ili do popunjenja kapaciteta
Potrebno je minimalno 15 polaznika kako bi se putovanje održalo
Prijevoznik: Korean Air

DATUM I CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:
04.10. – 13.10.2018. – FIRST MINUTE CIJENA 11.890 kn, REDOVNA CIJENA 12.390 kn
Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 2.890 kn po osobi

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
Povratni zrakoplovnu kartu na relaciji Zagreb – Seoul, ekonomska klasa
Stručno vodstvo tijekom cijelog putovanja – usluge voditelja putovanja
Lokalnog vodiča na engleskom jeziku
8 noćenja u hotelima 3* na osnovi usluge noćenje s doručkom
8 ručkova tijekom ture
Sve transfere turističkim autobusom prema programu putovanja
Sve razglede prema programu putovanja
Ulaznice za sve znamenitosti navedene u itinereru putovanja
1 boca mineralne vode po putniku dnevno
Unutanji let na relaciji Busan – Jeju – Seoul
Kartu za brzi vlak KTX Express na relaciji Geongju-Busan
Organizacija i priprema putovanja te jamčevno osiguranje

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
Zrakoplovne pristojbe: 2.890 kn po osobi – obavezna doplata prilikom rezervacije
Napojnicu za lokalnog vodiča i vozača: 5 USD po osobi po danu – doplata na licu mjesta
Obroke i pića koji nisu navedeni pod „cijena uključuje“; prosječna cijena uobičajenog lokalnog obroka je 15 USD
Doplatu za jednokrevetnu sobu – 1.990 kn
Doplata za hotele 4*: 890 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu u 4*: 2.390 kn
Ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju a nisu navedeni u cijeni aranžmana
Osobnu potrošnju
Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja
Fakultativna ponuda:
Plovidba rijekom Han u trajanju sat vremena, 20 EUR po osobi
Tradicionalna korejska večera i folklorni show, 100 EUR po osobi

VAŽNA NAPOMENA
Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni,
Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte,
U slučaju izvanrednih (charter) letova, red letenja je podložan promjeni i u vrlo kratkom roku pred polazak na put,
Završno pismo vam dostavljamo mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom vremenu polaska (leta), kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.),
Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta,
Fakultativni program će se održati isključivo ukoliko se ispune trenutno zahtijevani uvjeti pružatelja usluge na terenu,
Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa,
Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

***Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni pratitelja a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.

Ostala Daleka putovanja

Putovanje Velika tura Južna Koreja 2018

Šifra: PL63ZG

Kontakt formular


Vaše ime (obavezno):

Vaš Email (obavezno):

Vaš telefon:

Ukupan broj osoba (obavezno):

Odrasli:
Djeca:

Datum polaska (obavezno):

Vaša poruka

Pročitao sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Izjavu o Privatnosti

Share the Post