Putovanje Zlatni Trokut Indija Varanasi iz Zagreba 2019

Putovanje Zlatni Trokut Indija Varanasi iz Zagreba 2019
banner Adiona111aa

Zlatni trokut i Varanasi putovanje!

Putovanje Zlatni Trokut Indija Varanasi iz Zagreba 2019

DELHI – AGRA – FATEHPUR SIKRI – JAIPUR – VARANASI
11 DANA/9 NOĆENJA
GRUPNI POLAZAK
16.-26.2.2019.

Putovanje Zlatni Trokut Indija Varanasi iz Zagreba 2019

1. dan ZAGREB

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polaska zrakoplova. Nakon podjele putne dokumentacije, slijedi prijava na let za Istanbul na liniji TK1054 (Turkish Airlines). Polijetanje zrakoplova u 20:00 sati.

2. dan ISTANBUL – DELHI

Dolazak u Istanbul u 00:10 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za New Delhi u 20:55 sati na liniji TK716. Noćni let s obrocima za vrijeme leta. Dolazak u New Delhi predviđen je u 05:15 sati po lokalnom vremenu. Nakon carinskih formalnosti, transfer do hotela. Smještaj i noćenje. Odlazak u razgled Starog Delhija, vožnja pored Crvene utvrde na obali rijeke Yamuna koja je djelo vladara Shaha Jahana. Zatim slijedi odlazak do Raj Ghata, memorijala ocu nacije, Mahatmi Gandhiju te do najveće džamije u Indiji – Jama Masjid. Vožnja rikšama i šetnja kroz bazar Chandani Chowk, najprometniju trgovačku središnjicu grada. U poslijepodnevnim satima nastavak razgleda grada, posjet Mauzoleju cara Humayun, prekrasnoj građevini od crvenog pješčenjaka i bijelog mramora koji je preteča Mughal stila. Odlazak u hotel. Večera i noćenje.

3. dan DELHI

Doručak. U poslijepodnevnim satima odlazak u razgled Delhija, magičnog, tajanstvenog i kaotičnog grada od 25 mil. stanovnika. Posjet kompleksu Qutub Minar u sklopu kojeg se nalazi 72 m visok toranj pobjede iz 12. st. te poznati željezni stup sačuvan još iz 4. st. Posjet hramu Lotus, fascinantnom hramu u obliku istoimenog cvijeta, koji nalazi se u New Delhiju. Jedan je od najistaknutijih atrakcija i najvažnijih vjerskih lokaliteta u gradu. Vožnja pored India Gate-a, spomenika žrtvama 1. svjetskog rata, zatim predsjedničke rezidencije, zgrade Parlamenta i Sekretarijata – građevina koje su zanimljiv spoj viktorijanske arhitekture i arhitekture 20. stoljeća. Na kraju dana odlazak do svetog hrama Bangla Sahib, jednog od najvažnijih hodočasničkih lokacija u Delhiju. Večera i noćenje. Povratak u hotel i večera. Noćenje.

4. dan DELHI – AGRA

Doručak. Odjava iz hotela i odlazak prema Agri. Posjet monumentalnom Taj Mahalu, remek djelu i spomeniku ljubavi kojeg je dao sagraditi kralj Shah Jehan u čast svojoj ljubljenoj kraljici. Gradnja je započela u 17. stoljeću i trebalo je 18 godina da se dovrši uz danonoćni rad od preko 20.000 radnika. 1983. godine je Taj Mahal je uvršten na UNESCO-ov spomenik Svjetske baštine opisan kao dragulj islamske umjetnosti u Indiji i jedan od univerzalno priznatih remek – djela svjetskog nasljeđa. Prijava u hotel, odmor i večera. Noćenje.

5. dan AGRA– FATEHPUR SIKRI – JAIPUR

Doručak. Odlazak prema crvenom gradu Fatehpur Sikri, negdašnjoj mogulskoj prijestolnici gdje ćemo posjetiti najveću atrakciju, mramornu grobnicu šeika Salim Christija, zatim džamiju Jama Masjid, palaču Joda Bhai i ostale znamenitosti. Povratak u hotel. Večera i noćenje u hotelu.

6. dan JAIPUR

Doručak. Nakon doručka slijedi odlazak do utvrde Amber do koje se dolazi slonovima (ovisno o raspoloživosti). Amber je klasična radžastanska palača čija se ljepota skriva unutar njenih zidova sa naslikanim minijaturama, dekoracijama od bjelokosti i zrcalima. Unutar utvrde obilazak Jag Mandir, tzv. Dvorana Pobjede te se unutar Jag Mandira nalazi poznata Sheesh Mahal, soba sa zrcalima. Obilazak Hawa Mahal (izvana) ili kako je još nazivaju palača vjetrova. U poslijepodnevnim satima slijedi razgled Maharadžinog Gradskog dvorca, bivše kraljevske rezidencije koja je danas dijelom pretvorena u muzej. Razgled završava posjetom Jantar Mantar, najvećoj kameno – mramornoj zvjezdarnici na svijetu te obilaskom bazara. Povratak u hotel. Večera i noćenje u hotelu.

7. dan JAIPUR – DELHI – VARANASI

Povratak u hotel, doručak i odjava iz hotela. Transfer do zračne luke Delhi i prijava na let za Varanasi. Po dolasku u Varansi, smještaj u hotel. Večera i noćenje.

8. dan VARANASI

U ranim jutarnjim satima plovidba po najsvetijoj indijskoj rijeci Ganges u kojoj hodočasnici izvode jutarnju molitvu. Uz obalu se nalaze indijske religijske kuće za odmor u kojima borave hodočasnici tijekom svog boravka u svetom gradu. Šetnja i razgled svetog hrama Vishwanath (razgled izvana) koji se također naziva i zlatnim hramom. Posjet hramu Bharat Mata Mandir sa mramornom statuom Bharata Mate koji simbolizira jedinstvenu Indiju. Povratak u hotel, doručak i kraći odmor. Posjet hramu Sarnath koji je posvećen bogu Shivi, udaljen od svetog grada Varanasi 15 km gdje je Budha održao svoju prvu propovijed i gdje je nastala poznata budistička mantra Buddham Sharanam Gachhami. Navečer uživajte u religioznom ritualu Ganga aarti na dokovima najpoznatije indijske rijeke Ganges. Povratak u hotel, večera i noćenje.

9. dan VARANASI – DELHI

Doručak. Transfer do zračne luke i prijava na let prema Delhiju. Po dolasku transfer do hotela i smještaj. Slobodno poslijepodne za odmor i šetnju. Večera u hotelu. Noćenje.

10. dan DELHI – ISTANBUL – ZAGREB

Transfer do zračne luke i prijava na let TK717 te polijetanje zrakoplova u 6:55 sati. Dolazak u Istanbul predviđen je u 11:25 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta prema Zagrebu u 19:00 sati na liniji TK1053 i predviđen dolazak u Zagreb je u 19:05 sati po lokalnom vremenu.

Putovanje Zlatni Trokut Indija Varanasi iz Zagreba 2019

Cijene:

Cijena paket-aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi 12.380 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu 2.990 kn
Zrakoplovne pristojbe (2.090 kn) uključene su u cijenu paket-aranžmana.
MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 15
FIRST MINUTE POPUST NA OSNOVNU CIJENU 5% ZA REZERVACIJE DO 60 DANA PRIJE POLASKA ILI DO POPUNJENJA KAPACITETA.
Cijene ne uključuju troškove naknade za jednokratno i obročno plaćanje, koja ovisi o vrsti kartice.

Putovanje Zlatni Trokut Indija Varanasi iz Zagreba 2019

CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE:

prijevoz zrakoplovom na ekonomskoj klasi na liniji Zagreb – Istanbul – New Delhi – Istanbul – Zagreb, unutarnji letovi New Delhi – Varanasi i Varanasi – New Delhi, zrakoplovne pristojbe, smještaj u hotelima 4/5* na osnovi 9 noćenja s uslugom polupansiona – 4 noćenja u Delhiju, 1 noćenje u Agri, 2 noćenja u Jaipuru, 2 noćenja u Varanasiju, razglede i ulaznice za objekte koji se posjećuju prema programu, voditelja putovanja, lokalnog vodiča, trošak organizacije.

Putovanje Zlatni Trokut Indija Varanasi iz Zagreba 2019

CIJENA PAKET-ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

vizu za Indiju, napojnice, obroke i usluge drugačije od navedenih, zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja.

Putovanje Zlatni Trokut Indija Varanasi iz Zagreba 2019
OBVEZNE DOPLATE: napojnice (plaćanje na licu mjesta, ca. 40 usd).
VIZA: cijena vize za Indiju iznosi 85 USD.
Dokumenti potrebni za izdavanje vize: popunjeni obrazac za vizu, putovnica koja vrijedi minimalno 6 mjeseci od datuma putovanja, 2 fotografije u boji sa svjetlom pozadinom. Viza se izdaje u roku od 7 dana.

Putovanje Zlatni Trokut Indija Varanasi iz Zagreba 2019
Napomene:
 Hoteli se nalaze u navedenim gradovima ili u okolici gradova.
 Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
 Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova.
 Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed.
 Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.
 Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr
Važno: Putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju.

Ostala Daleka putovanja

Putovanje Zlatni Trokut Indija Varanasi iz Zagreba 2019

Šifra: AT99ZG

Kontakt formular


Vaše ime (obavezno):

Vaš Email (obavezno):

Vaš telefon:

Ukupan broj osoba (obavezno):

Odrasli:
Djeca:

Datum polaska (obavezno):

Vaša poruka

Pročitao sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Izjavu o Privatnosti

Share the Post