Sicilija putovanje za Novu Godinu 2019 iz Zagreba

Sicilija putovanje za Novu Godinu 2019 iz Zagreba

Sicilija putovanje za Novu Godinu 2019 iz Zagreba

Sicilija putovanje za Novu Godinu 2019 iz Zagreba

posebnim zrakoplovom iz Zagreba
Datum putovanja: 29.12.2018.-1.1.2019.

Sicilija putovanje za Novu Godinu 2019 iz Zagreba

1. dan: ZAGREB – CATANIA – SIRACUSA – CATANIA

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu 90 min. prije polaska zrakoplova. Izravan let posebnim zrakoplovom za Cataniju u 8:00 sati. Nakon slijetanja odlazak u Cataniju i upoznavanje s “baroknom ljepoticom Sicilije” – kako Cataniju zovu. Živahni sveučilišni grad proteže se pod Etnom i značajno je trgovačko i prometno središte s bogatom poviješću koja je povezana s Etnom i njezinim prevrtljivim karakterom. Poslije posjeta središtu grada i živopisnoj tržnici vožnja do Siracuse, najveće grčke kolonije iz perioda Magne Grecie i poznate kao “Arhimedov grad”. Razgled Apolonovog hrama, Arhimedovog trga, crkve sv. Lucije i Aretuzinu fontanu, koja je po predaji svjedočila žarkoj ljubavi Oceanovog sina Alfeja prema nimfi Aretusi. Otkrit ćemo i tajne slavnog Dionizijevog uha u arheološkom parku (ulaznica za arheološki park uz doplatu na licu mjesta). Smještaj u hotel na području Catanije u kasnim poslijepodnevnim satima. Noćenje.

2. dan: CATANIA – TAORMINA – CEFALÚ – PALERMO

Doručak. Odlazak iz hotela i putovanje prema Taormini, smještene na obroncima Monte Taura, s impresivnim pogledom na ljupke zaljeve, okolna naselja i veličanstvenu Etnu. Šetnja mjestom te razgled grčko-rimskog kazališta s pozornicom uokvirenom fascinantnim krajolikom Sicilije (doplata za ulaznicu na licu mjesta). Kraće slobodno vrijeme za šetnju Taorminom, uživanju u cappuccinu, tipičnim sicilijanskim kolačima “cassata” i “canoli” ili kupnji atraktivnih suvenira od poznate sicilijanske keramike ili puhanog stakla, te kandiranog voća “frutta della Martorana”. Nastavak putovanja prema Palermu vodi nas preko Cefalua, povijesnog gradića i popularnog ljetovališta na Tirenskoj obali. Uvršten na listu “Najljepših gradića Italije” smješten je na rubu parka prirode “Parco delle Madonine”. Na glavnom gradskom trgu uzdiže se normanska katedrala iz 12. stoljeća, a otuda se uske slikovite uličice spuštaju prema luci i plaži s mnogobrojnim restoranima i kavanama. Dolazak u Palermo u ranim večernjim satima, po dolasku smještaj u hotel i noćenje.

3. dan: PALERMO – MONREALE – PALERMO

Doručak. Odlazak prema Monrealeu (8 km od centra Palerma) i posjet “Duomu” – katedrali iz 12. stoljeća koja je vrhunac normanske arhitekture na Siciliji (ulaznica uz doplatu na licu mjesta). Izuzetno su zanimljivi zlatni mozaici u unutrašnjosti crkve – 8500 m 2 koji predstavljaju Novi i Stari Zavjet i koji se sjedinjuju u liku Krista Pantokratora. Vožnja do središta Palerma, razgled znamenitosti: normansko-gotička katedrala; Kraljevska palača ili Palača Normana, bivša arapska tvrđava pretvorena u jednu od najimpresivnijih kraljevskih palača u Europi, s Cappellom Palatinom, draguljem bizantsko-normanskog graditeljstva i ornamentike (ulaznica uz doplatu na licu mjesta); slavni Teatro Massimo; Piazza Pretoria s vijećnicom i čuvenom renesansnom “fontanom srama” (golotinja njezinih mramornih skulptura skandalizirala je redovnice iz obližnjeg samostana), barokni trg Quattro Canti… Kraće slobodno vrijeme i povratak u hotel na pripremu za doček Nove godine (organizacija i moguće održavanje dočeka Nove godine na ulicama i trgovima u isključivoj je nadležnosti mjesnih turističkih ureda). Sretna Nova 2019.! Noćenje.

4. dan: PALERMO – ETNA – CATANIA – ZAGREB
SRETNA NOVA GODINA!

Doručak. Odjava iz hotela i vožnja do Etne, najvišeg aktivnog europskog vulkana, visokog 3350 m. Cesta vodi plodnim padinama obraslim voćnjacima i vinogradima, kroz šume crnogorice i konačno kroz izbrazdani vulkanski krajolik prekriven okamenjenim tokovima lave iz proteklih erupcija. Za lijepog vremena tijekom uspona prati vas pogled na vrh Etne, koju Sicilijanci zovu Mungibeddu ili Mongibello. Po dolasku na najvišu dopuštenu razinu od 1800 metara, zaustavljanje i šetnja do Silvestarskih kratera, pauza za kupovinu suvenira (rukotvorine od vulkanskog kamena, lokalni med, tipično žestoko piće Fuoco dell`Etna…). Napomene: pristup je moguć do razine koju određuju talijanske vlasti ili maksimalno do Silvestarskih kratera u slučaju pogodnog vremena. U poslijepodnevnim satima povratak posebnim zrakoplovom prema Zagrebu. Slijetanje u Zagreb u večernjim satima.

Sicilija putovanje za Novu Godinu 2019 iz Zagreba

CIJENA PAKET-ARANŽMANA PO OSOBI: FM 4.940 kn

/ 5.140 kn
Zrakoplovne pristojbe 850 kn uključene u cijenu!
Doplata za jednokrevetnu sobu: 790 kn
Pomoćni ležaj na ovom programu na upit!
Cijene ne uključuju troškove naknade za jednokratno i obročno plaćanje, koja ovisi o vrsti kartice.

RED LETENJA:

29 Dec 2018 ZAGREB CATANIA 08:00 – 09:45
01 Jan 2019 CATANIA ZAGREB 18:00 – 19:50

ULAZNICE (plaćaju se na licu mjesta, gotovinom):

PALERMO: Cappella Palatina/Normanska palača 10 €, Katedrala (kraljevske grobnice) 2 €
MONREALE DUOMO: 5 €
TAORMINA: Teatro Greco 10 €
ARHEOLOŠKI PARK SIRACUSA: 10 €
Cijene ulaznica su informativne i podložne promjenama.

CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE:

prijevoz posebnim zrakoplovom Zagreb-Catania-Zagreb, zrakoplovne pristojbe, dva noćenja u Palermu u hotelu 3/4* u dvokrevetnim sobama tuš/wc/TV, 1 noćenje u Cataniji u hotelu 3/4* u dvokrevetnim sobama tuš/wc/TV, autobusni prijevoz na Siciliji prema programu na području Catanije, razglede prema programu putovanja, voditelja putovanja, te troškove organizacije i prodaje

CIJENA PAKET-ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje nisu navedene kao uključene, fakultativne sadržaje te troškove osobnih narudžbi, boravišne pristojbe (uplaćuju se u gotovini na recepciji hotela: Catania 1,5 € po osobi/danu, Palermo 2 € po osobi/danu)

NAPOMENE za Sicilija putovanje za Novu Godinu 2019 iz Zagreba:

Red letenja za izvanredne (charter) letove podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku prije polaska na putovanje. Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka tijekom razgleda, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilazaka. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Organizator zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%.

Ostala putovanja za Novu Godinu pogledajte ovdje
Šifra: AT55ZG

Sicilija putovanje za Novu Godinu 2019 iz Zagreba

Kontakt formular


Vaše ime (obavezno):

Vaš Email (obavezno):

Vaš telefon:

Ukupan broj osoba (obavezno):

Odrasli:
Djeca:

Datum polaska (obavezno):

Vaša poruka

Pročitao sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Izjavu o Privatnosti

Share the Post