Šri Lanka putovanje iz Splita Zagreba 2018

Šri Lanka putovanje iz Splita Zagreba 2018

Šri Lanka putovanje iz Splita Zagreba 2018

Rajski otok koji nudi sve, povijest, prirodu, živi svijet!
Polasci 2018. 23.11.

1) petak SPLIT – ZAGREB – DOHA
Polazak iz Splita prema dogovoru s agencijom (uz doplatu: ili zrakoplovom ili unajmljenim kombijem). Sastanak putnika za putovanje na Šri Lanku u zračnoj luci Zagreb u 14:15 sati. Putnici se upoznaju s vodičem putovanja i zatim obavljaju check-in (prijava na let, predaja putne torbe, preuzimanje ukrcajne karte). Let Zagreb-Doha 16:15h/23:45h (lokalna vremena).

2) subota DOHA – COLOMBO – ANURADHAPURA
Let Doha-Colombo 01:55h/0920h (lokalna vremena). Po dolasku u zračnu luku preuzimamo prtljagu i obavljamo granične formalnosti. Vožnja prema sjeveru Šri Lanke – Rajskog otoka, gradu Anuradhapura (oko 65 km). Nekadašnja prijestolnica osnovana u 4.st. pr.Kr. danas je pod zaštitom UNESCO-a. Grad je 1300 godina bio središte velikog kraljevstva da bi nakon kataklizmičke invazije bio potpuno napušten u 10.st. Značaj budističkih hramova je enorman pa grad posjećuju brojni hodočasnici, posebno Sri Mihabodi, najstarije drvo na svijetu koje je izniklo od grančice stabla ispod kojeg je Buda doživio prosvjetljenje. Obilazimo stupu (ili dagobu kako je zovu žitelji) Ruwanweliseya koja se nalazi nedaleko jezera Basawakkulama i uzdiže nešto preko 100m. Posjetit ćemo i hram u kamenu Isurumuniya iz III.st.pr.Kr. Hram je isklesan u klifu, a pored njega se nalazi jezero. Turisti obilaze i slikovne prikaze životinja i tzv ljubavnika. Smještaj u hotel. Večera i noćenje #1.

3) nedjelja DAMBULLA – SIGIRIYA
Doručak. Naše putovanje u Šri Lanku danas započinjemo vožnjom za Dambullu, (60ak km). Sjaj ovog hramskog kompleksa je uistinu teško opisati: Hram u stijeni, pet hramova u pećinama koje okružuju zlatni hram, delikatne freske, beskonačni nizovi kipova Bude i na kraju fascinantni Veliki Buda, kip optočen u zlatu. Ako vrijeme dopusti moguće je organizirati nezaboravno jahanje na slonovima, mirnim i prekrasnim divovima. Slijedi transfer do fantastične Sigiriye. Lokalitet koji je podignut u V. stoljeću i pod zaštitom je UNESCO-a. Kamena utvrda kralja Kasyapa svjedoči o vrsnom umijeću u arhitekturi i umjetnosti svojih graditelja. Prolazeći pokraj dolinskog grada uspinjemo se na Lavlju stijenu, a na kraju ulazimo između Lavljih šapa i otkrivamo simetrične kraljevske vrtove i prilazimo vrhu Lavlje stijene. Ovo je svojevrstan ‘grad bogova’ na dominantnom položaju i ukrašen prekrasnim freskama sličnim Gupta stilu u Indiji (pećine Ajanta). Prolazimo pokraj ‘Zida ogledala’ ukrašenog grafitima. Smještaj u hotel. Večera i noćenje #2.

4) ponedjeljak MATALE – KANDY
Doručak. Naše putovanje na Šri Lanku danas započinjemo odjavom iz hotela i vožnjom kroz pokrajinu Matale (70 km) za Kandy. Posljednja kraljevska prijestolnica Šri Lanke prije dolaska Britanaca i danas je pod zaštitom UNESCO-a. Bogata povijest, baština i kulturno nasljeđe razlog su posjeta brojnih turista sa svih strana svijeta. Moguće je organizirati ayurveda masažu i posjet draguljarnici. U 17:30 sati folklorni show u kojem upoznajemo tradiciju ovog kraja. Obilazimo najsvetije mjesto za budiste sa Šri Lanke, Hram svetog budinog zuba. Šetnja središtem grada otkriva tržnicu živih boja, trgovine svjetskih brandova, radionice obrtnika i umjetnika. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje #3.

5) utorak PERADENIYA – NUWARA ELIYA
Doručak. Putovanje u Šri Lanku započinjemo odjavom iz hotela i odlaskom za Peradeniyu (samo 20 minuta vožnje). Posjećujemo Kraljevske botaničke vrtove Peradeniye koji se prostiru na 600.000 m2. Šetnja pokraj Oktagonalnog obzervatorija, uređenih travnjaka, divovske Javanske smokve, Kuće orhideja. Ako vrijeme dozvoli moguće je organizirati ayurveda masažu. Put do Nuwara Eliya je oko 70 km. Obilazimo plantažu čaja. Hladni i magloviti brežuljci savršeno su mjesto za uzgoj čaja (Camellia sinensis). Prolazimo pokraj nepreglednih svježe-zelenih nasada ove plemenite biljke te posjećujemo tvornicu gdje se čaj još obrađuje tradicionalnim metodama. Nastavljamo za Nuwara Eliya cestom koja vijuga uz plantaže čaja. Ovo je poznati britanski kolonijalni resort, utočište od politike i stresa, mjesto za odmor: stara kolonijalna arhitektura, golf teren, atmosfera mjesta zamrznutog u vremenu, od crvene cigle i uredno održavanih travnjaka. Okolica je brežuljkasti kraj čije rijeke i potoci često tvore bajkovite vodopade, a plantaže su ukrašene beračima čaja u sarijima jarkih boja. Smještaj u sobe. Večera i noćenje #4.

6) srijeda NUWARA ELIYA – YALA N.P.
Doručak. Naše putovanje na Šri Lanku danas započinjemo odjavom iz hotela i vožnjom prema krajnjem jugu Šri Lanke (oko 150 km). Okružuju nas rižina terasasta polja i visoke planine, te pokraj Tissa Wewa – remek djelo drevnog navodnjavanja uz uživanje u krajolicima i šarmu ovog kraja. Smještaj u hotel. Kraća vožnja (20 minuta) za Nacionalni park Yala. U Yali je prirodna začuđujuće raznolika, baš kao i krajobrazi: od travnjaka i šuma do dina i pustara pa je razumljivo najposjećeniji nacionalni park na Šri Lanki. Dok se vozimo jeepovima ugledat ćemo svo obilje egzotičnih životinja: jelene lopatare, slonove, srndaće, šakale, bivole, pijetle, paunove, iguane i cijelu lepezu prekrasnih ptica. Vladar ove divljine je leopard (najgušća naseljenost na svijetu) pa ako nas sreća posluži ugledat ćemo i njega! Povratak u hotel. Večera i noćenje #5.

7) četvrtak GALLE – BENTOTA
Doručak. Naše putovanje na Šri Lanku danas započinjemo odjavom iz hotela i putovanjem priobalnom magistralom na samom jugu otoka za Galle, epski južnjački grad. Ovdje se klasični nizozemski utjacaj u arhitekturi stapa s tropskim okolišem i tvori jedinstveni krajolik. Šetnja ulicama oivičenim starim drvenim kućama na fasadama kojih se europski utjecaj naslanja na južno-azijsku tradiciju. Obilazimo utvrdu sa grbom Engleske, bastionom Zwart, svjetionikom i Utrecht bastionom. Zastajemo u Dutch Hospital Shopping Complex za nevjerojatan izbor suvenira. Nastavak putovanja do Beruwale / Bentota. Smještaj u hotel. Večera i noćenje #6.

8) petak BENTOTA
Doručak. Naše putovanje u Šri Lanku polako privodimo kraju. Moguće je organizirati (uz ranojutarnji polazak) petosatni izlet autobusom pa brodom – promatranje kitova i dupina. U moru oko Šri Lanke postoji jedina stacionirana skupina plavih kitova, najvećeg živog organizma svih vremena na planeti Zemlji. Izglednost susreta s ovim nježnim divom je 90%. Osim plavog kita možemo susresti ulješure, kitove perajare, orke – kitove ubojice, patuljaste kitove, i razne vrste dupina. Pri povratku moguće je zastati u Centru za spašavanje i uzgoj mladih morskih kornjača. Ova prekrasna stvorenja (četiri vrste žive u moru uz Šri Lanku) odlažu svoja jaja na plažama Šri Lanke. Često se jaja prikupljaju i prodaju na crnom tržištu. Uzgajalište ih otkupljuje od ilegalnih lovaca u dobroj namjeri i pomaže u podizanju malih kornjača koje se potom vraćaju u more. Povratak u hotel. Večera i noćenje #7.

9) subota COLOMBO – DOHA
Doručak. Naše putovanje na Šri Lanku danas započinjemo ležernim jutrom uz mogućnost kupanja u Indijskom oceanu ili u hotelskom bazenu. Ovo je prilika za predah i prebiranje uspomena i dojmova s našeg putovanja u Šri Lanku. Slijedi odjava iz hotela u 11 sati i transfer za Colombo (80 km). Panoramska vožnja gradom tijekom koje ćemo upoznati najveći grad Šri Lanke, vidjeti urbane cjeline, poslovna središta, posjetiti legendarni hotel Galle Face u kojemu osim lijepe kavane pronalazimo fotografije poznatih uzvanika i gostiju. Transfer za zračnu luku. Prijava na let za Zagreb. Let Colombo-Doha 20:20h/23:30h (lokalna vremena).

10) nedjelja DOHA – ZAGREB – SPLIT
Let Doha-Zagreb 01:50h/06:00h (lokalna vremena). Putnici iz Splita nastavljaju za polaznu postaju. Putovanje na Šri Lanku završava.

Cijena putovanja u Šri Lanku:
 9.990,00 kn (cijena s popustom)
 10.700,00 kn (redovna cijena)
Cijene ne uključuju troškove naknade za jednokratno i obročno plaćanje, koja ovisi o vrsti kartice.

Cijena putovanja u Šri Lanku uključuje:
Let zrakoplovom Zagreb-Colombo-Zagreb uz ručnu prtljagu propisanih dimenzija i jednu putnu torbu (kofer) do 30 kg, smještaj u biranim hotelima 4* u dvokrevetnim sobama na bazi 7 polupansiona, lokalnog vodiče na engleskom jeziku tijekom putovanja, pratitelja skupine na hrvatskom jeziku, prijevoz udobnim turističkim autobusom na relacijama prema programu putovanja, osiguranje putnika od nesretnog slučaja, osiguranje od profesionalne odgovornosti, te polica jamčevine za turističke paket aranžmane.

Cijena putovanja u Šri Lanku ne uključuje:
Obvezne pristojbe zračnih luka koje na dan objave putovanja u 2.950,00 kn, smještaj u jednokrevetnoj sobi (doplata iznosi 1.790,00 kn), obvezna viza za Šri Lanku uz troškove obrade 350,00 kn, paket ulaznica za sadržaje koji se obilaze uz N.P. Yala Jeep Safari (135,00 USD), fakultativne izlete (jahanje na slonovima, posjet etno selu, gledanje kitova i dupina, posjet uzgajalištu morskih kornjača), dopunsku policu putnog osiguranja (zdravstveno osiguranje i osiguranje od rizika otkaza uplata isključivo prilikom prijave za putovanje). Na ovim odredištima obvezna je uplata napojnice lokalnim vodičima od min. 35 USD po osobi za cjelokupno putovanje.

Napomene za putovanje u Šri Lanku:
(1) Agencija nije odgovorna za kašnjenje zrakoplova,
(2) putovanje se realizira za najmanje 15 prijavljenih putnika,
(3) putovanje se organizira pod uvjetima koji su definirani “općim uvjetima organizacije turističkih paket aranžmana” turističke agencije Organizatora
(4) agencija obavještava prijavljene putnike o statusu putovanja (otkazano ili garantirano) najkasnije 7 dana prije polaska,
(5) u slučaju značajnog porasta cijena na svjetskom tržištu ili promjene tečaja HRK prema USD ili EUR većem od 2,5% u odnosu na tečaj na dan objave paket aranžmana turistička agencija Organizator zadržava pravo korekcije cijene,
(6) cijena pristojbi zračnih luka definira se na dan izdavanja zrakoplovnih karata, a u slučaju više cijene od one koja je navedena na programu puta putnik plaća razliku,

Ostala Europska putovanja pogledajte ovdje
Šifra: EX59ST

Šri Lanka putovanje iz Splita Zagreba 2018

Kontakt formular


Vaše ime (obavezno):

Vaš Email (obavezno):

Vaš telefon:

Ukupan broj osoba (obavezno):

Odrasli:
Djeca:
Datum polaska:

Vaša poruka

Pročitao sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Izjavu o Privatnosti

Share the Post