Uskrs Bari Apulija 2018 avionom iz Zagreba

Uskrs Bari Apulija 2018 avionom iz Zagreba

Uskrs Bari Apulija 2018 avionom iz Zagreba

Apulija – nezasluženo zanemarena regija Italije, slavna je po svojim najstarijim maslinama, trulijskim kućicama i istinsko talijanskom načinu života. Ekstra djevičansko maslinovo ulje i vino – posjetnice su Apulije.

Bari – glavni grad Apulije, administrativno središte istoimene pokrajine, nalazi se na jugozapadu Italije, na obali Jadranskog mora ili u talijanskoj „peti“.
Bari je poznat kao luka i sveučilišni grad, a nakon Napulja je drugo najvažnije gospodarsko središte južne Italije.
Na 116,2 km2 grada živi oko 320.600 stanovnika.
Bari je također središte kršćanstva – u svibnju svake godine grad posjećuju tisuće ljudi iz cijelog svijeta, kako bi u bazilici Svetog Nikole odali počast moćima Sv. Nikole, prototipu Djeda Mraza.

1999 1499 HRK Let
3499 1799 HRK Let + Hotel

Red letenja:
30.03.2018
ZAG–BRI 06:35-07:50
02.04.2018
BRI-ZAG 20:30-21:50

CIJENE za Uskrs Bari Apulija 2018 avionom iz Zagreba:
Let…1799 HRK
Uključeno u cijenu:
Direktni povratni let iz Zagreba, pristojbe zračnih luka, ručna (6kg) i predana prtljaga (17kg), snacks i voda na letu.
Djeca do 2 godine starosti putuju besplatno. Djeca u straosti od 2 do 12 godina – cijena: 1.819 Kn.
Moguća doplata za transfer (zračna luka – hotel, hotel – zračna luka): 100 Kn u jednom smjeru, 200 Kn oba smjera.
Minimum prijavljenih putika: 80

Let + hotel…1499 HRK
Uključeno u cijenu: Direktni povratni let iz Zagreba, pristojbe zračnih luka, ručna (6kg) i predana prtljaga (17kg), snacks i voda na letu,
transfer od/do hotela, 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 3* u Bariju,
boravišne pristojbe, pratitelja na putovanju, jamčevinu i troškove organizacije putovanja.

Nije uključeno u cijenu: doplate za izlete i obroke koji nisu predviđeni programom,
ulaznice za turističke atrakcije, osobne troškove, putno osiguranje, karte javnog i gradskog prijevoza.
Doplata za jednokrevetnu sobu: 500 Kn. Popust za dijete do 12 godina u pratnji dvije odrasle osobe – cijena: 3.299 Kn.
Minimum prijavljenih putnika: 80

Napomene za Uskrs Bari Apulija 2018 avionom iz Zagreba:
Garantirano putovanje!
Pristojbe zračnih luka uključene u cijenu putovanja!
Osigurajte si rezervaciju za ovo putovanje uplatom prve rate – samo 700 Kn. Ostatak plaćanja izvršite najkasnije do 30 dana prije početka samog putovanja.
-U slučaju otkaza putovanja izvan 30 dana depozit se ne vraća
*Navedene cijene su za gotovinsko plačanje

SMJEŠTAJ za Uskrs Bari Apulija 2018 avionom iz Zagreba:
Rondo’ Hotel
Check-in: 14:00
Check-out: 12:00

Rondo hotel smješten je u četvrti Carrassi u urbanom dijelu grada te u neposrednoj blizini željezničkog kolodvora, samo nekoliko minuta udaljen od centra grada Barija.
Hotel se nalazi na odličnoj lokaciji za one koji putuju od ili do zračne luke Bari, pošto se nalazi na samo 15ak minuta udaljenosti.
Hotel Rondo pruža uslugu besplatnog Wi-Fi Interneta u cijelom hotelu. Također, u lobiju hotela moguće je besplatno koristiti kompjuter s Internet vezom.
2 minute pješice do autobusne stanice
20 minuta pješke do centra grada
10 minuta do centra grada javnim prijevozom
Udaljenost od gradske plaže 5 Km
Supermarket 5 min pješice

Doručak: 07:00 – 10:00
Radno vrijeme recepcije: 0-24 h

Uskrs za Uskrs Bari Apulija 2018 avionom iz Zagreba
IZLETI:
1.BARI – RAZGLED GRADA
30.03.2018 Polazak iz hotela u 09:00 sati. Trajanje izleta 4 sata.
Cijena: 280 HRK
Cijena uključuje: prijevoz autobusom, vodiča na engleskom jeziku, kušanje vina i domaće foccacie u slavnoj pekari Panificio Fiore koja se nalazi u povijesnom dijelu grada. Slobodan ulaz u baziliku Svetog Nikole te Katedralu Svetog Sabina. Popust za djecu od 2 – 12 godina 50%. Djeca do 2 godine putuju besplatno.

Opis: Bari, glavni grad regije Apulija. Smješten na prekrasnoj lokaciji Jadranskog mora. Grad Bari je drugo najvažnije središte kopnenog dijela Južne Italije, poznat kao lučki i sveučilišni grad te kao grad Svetog Nikole. U Bariju se također nalazi i najduža šetnica u cijeloj Italiji. Njegov stari grad, Bari Vecchia, izgrađen je na poluotoku između dvije moderne luke. Neke od znamenitosti koje ćemo posjetiti na ovom izletu su prekrasna bazilika Svetog Nikole i Katedrala sv. Sabina, obje izgrađene u apulijskom romaničkom stilu. Obilazak vodi do Dvorca na brdu (Castel del Monte) koji je izgrađen za rimsko-njemačkog cara Fridrika II. Nakon posjeta dvorcu, dolazimo do Murat četvrti, koja je ujedno i moderno srce grada i gdje se nalaze razni dućani za shopping te noćni klubovi.
Trajanje izleta: 4 sata
Polazak iz hotela: 09:00 sati

Uskrs za Uskrs Bari Apulija 2018 avionom iz Zagreba
2.MATERA + ALTAMURA
31.03.2018 Polazak iz hotela u 09:00. Trajanje izleta 8 sati.
Cijena: 550 HRK
Cijena uključuje: prijevoz autobusom, vodiča na engleskom jeziku, ručak u Materi (vino i voda uključeni), kušanje domaćeg kruha u lokalnoj pekari u Altamuri. Popust za djecu od 2 do 12 godina starosti 50%. Djeca do 2 godine putuju besplatno.

Opis: Matera je čudesan grad koji se nalazi na UNESCO-voj listi Svjetske kulturne baštine. Matera je slavna po svojem starom gradu – Sassi di Matera (Stijene Matere): zapanjujuće pećine u stijenama koje su se stoljećima koristile kao kuće za stanovanje sve do prije 50-ak godina. Sassi di Matera se smatra najstarijim ljudskim staništem u Italiji te neki najstariji dijelovi potječu još iz doba prahistorije. Stare nastambe u Sassi pružaju uvid u antički način života ondašnjih stanovnika te arhitekturu toga doba. Matera je također postala slavna po mnogim filmovima koji su snimani u ovom gradu, zbog prirodnih ljepota koje oduzimaju dah te jedan od filmova koji su snimani na ovom području je i „Pasija“ u režiji Mela Gibsona.
Altamura je mali dragulj na platou Murgia te je poznat po jedinstvenom i kvalitetnom kruhu zvanom Pane di Altamura. Čak je i slavni rimski pjesnik Horacije pisao o kruhu iz Altamure. Grad je također poznat po 130.000 godina starom kalcificiranom čovjeku Altamure koji je pronađen u obližnjoj vapnenačkoj spilji.
Trajanje izleta: 8 sati
Polazak iz hotela: 09:00

Uskrs za Uskrs Bari Apulija 2018 avionom iz Zagreba
3.LECCE + OSTUNI
01.04.2018 Polazak iz hotela u 09:00. Trajanje izleta 10 sati.
Cijena: 550 HRK
Cijena uključuje: prijevoz autobusom, vodiča na engleskom jeziku, ručak u gradu Lecce (vino i voda uključeni u cijenu). Popust za djecu od 2 do 12 godina starosti 50%. Djeca do 2 godine putuju besplatno.

Opis: Lecce je povijesno mjesto te jedan od najznačajnijih gradova regije Apulija. Lecce je glavni grad poluotoka i pokrajine Salento, odnosno on je „peta“ Talijanske „čizme“. Izgrađen je u baroknom stilu te nosi nadimak „Firenca juga Italije“ zahvaljujući brojnim baroknim spomenicima. Te skulpture napravljene su zahvaljujući posebnom kamenu, nalik vapnencu, vrlo mekan i savitljiv. Na ovom izletu posjetit će se Crkva Svetog Križa, Katedrala sa impozantnim trgom te ostale crkve i religijske građevine. Grad Lecce također je sklon Grčkoj kulturi još od samih početaka grada. Još uvijek se u nekim gradićima u okolici Leccea govori Griko jezikom koji ima korijene Grčkog jezika. Nakon obilaska važnih znamenitosti ostaje slobodno vrijeme za osobne potrebe.
Ostuni je prekrasan grad udaljen samo 8 Km od obale Jadranskog mora. Njegov Stari Grad je zapravo citadela koja je izgrađena na vrhu brdašca te ju i dalje okružuju antičke zidine. Ostuni se smatra arhitektonskim biserom te se često naziva i „Bijeli Grad“ (La Città Bianca) zbog bijelih zidina, uskih uličica, te tipične arhitekture u kojoj su građevine obojene u bijelo. Značajni spomenici grada su gradske najveće građevine Katedrala i Biskupska Palača, zajedno s brojnim palačama lokalnih aristokratskih obitelji. U okolici Ostune, na seoskim imanjima nalaze se brojne lokalne tipično Apulijske farme, masserie.
Trajanje izleta: 10 sati
Polazak iz hotela: 09:00

Uskrs za Uskrs Bari Apulija 2018 avionom iz Zagreba
4.POLIGNANO A MARE + ALBEROBELLO
02.04.2018 Polazak iz hotela u 09:00. Trajanje izleta 8 sati.
Cijena: 550 HRK
Cijena uključuje: prijevoz autobusom, vodiča na engleskom jeziku, ručak u Alberobello (voda i vino uključeni u cijenu), kušanje likera i lokalnih tradicionalnih slatkiša u Alberobellu. Popust za djecu od 2 do 12 godina starosti 50%. Djeca do 2 godine putuju besplatno.

Opis: Polignano je vrlo upadljiv grad, smješten na obali Jadranskog mora. Rodni grad svjetski poznatog i prvog talijanskog kantautora – Domenico Madugno, koji je slavan po svjetskom hitu „Nel Blu Dipinto Di Blu (Volare)“. Stari grad se nalazi na liticama s prekrasnim pogledom na more, gdje balkoni kuća i ulice pune cvijeća čine predivan pejzaž. Ovo područje naseljeno je još u prahistorijsko doba te postoje ostaci Rimske vladavine uključujući i most iznad Via Traiane. Grad Polignano nagrađen je Plavom zastavom, potvrda koja se izdaje za iznimnu kvalitetu okoliša i vode.
Alberobello je mali gradić smješten na brdašcu, poznat po jedinstvenoj trullo arhitekturi – kamene nastambe kupastog krova. Nastambe trulli nalaze se na UNESVO-vom popisu mjesta svjetske baštine. Trulli su građeni kao privremeno sklonište pastirima i farmerima, ili kao skladišta. Trulli Alberobella su jedinstven primjer prapovijesne gradnje bez veziva, isključivo od nepravilnih komada vapnenačkog kamenja iz okolnih polja, karakterističnog piramidalnog oblika, kupolastih ili kupastih krovova prekrivanih vapnenačkim pločama.
Trajanje izleta: 8 sati
Polazak iz hotela: 09:00

Ostala putovanja za novu godinu pogledajte ovdje
Šifra: FMA25ZG

Uskrs Bari Apulija 2018 avionom iz Zagreba

Kontakt formular


Vaše ime (obavezno):

Vaš Email (obavezno):

Vaš telefon:

Ukupan broj osoba (obavezno):

Odrasli:
Djeca:

Datum polaska (obavezno):

Vaša poruka

Pročitao sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Izjavu o Privatnosti

Share the Post