Zimsko putovanje Prag Berlin 2018 5 dana

Zimsko putovanje Prag Berlin 2018 5 dana

Zimsko putovanje Prag Berlin 2018 5 dana
03.01.-07.01.2018.
Vrijednost više: program bez noćnih vožnji!
1. dan ZAGREB – PRAG
Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora peroni 502-506 u 05:30 sati. Slijedi ugodna vožnja kroz Austriju prema Češkoj uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Prag u kasnim poslijepodnevnim satima. Smještaj u hotel. Zajednički odlazak s pratiteljem putovanja javnim prijevozom do gradskog središta, šetnja Vaclavskim namestima i prvo upoznavanje živahnog gradskog središta češke prijestolnice ili uživanje u ozračju „zlatnog Praga“ uz posjet brojnim štandovima božićnog sajma. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan PRAG – BERLIN
Doručak. Razgled Praga autobusom i pješice uz pratnju gradskog vodiča: Loreta – samostan Strachov – Hradčany – katedrala sv. Vita – kraljevska palača – Mala Strana – Karlov most – Staromestni trg s poznatim astronomskim satom i starom gradskom vijećnicom – spomenik Jana Husa – Vaclavske namesti. Slobodno vrijeme za ručak.Odlazak iz Praga. Vožnja prema Berlinu kroz područje Saske i
Brandenburga uz kraće zaustavljanje putem. Dolazak u Berlin i panoramski razgled autobusom: Alexanderplatz – East Side Gallery s ostacima berlinskog zida – Aleja Karla Marxa – avenija Unter den Linden – Checkpoint Charlie – Brandenburška vrata – Reichstag – Kürfurstendam, centar zapadnog Berlina – Crkva sjećanja. Smještaj u hotel. Noćenje.

3. dan BERLIN
Doručak. Zajednički odlazak s pratiteljem putovanja do najstarijeg dijela Berlina, četvrti Nikolaiviertel. Šetnja reprezentativnim bulevarom Unter den Linden: katolička katedrala sv. Hedvige – Protestanska katedrala – Bebelplatz – Opera – Humboldtovo sveučilište – spomenik poginulima u ratovima Neue Wache. Predlažemo odlazak na fakultativnu vožnju brodom ispod mostova i kanala središta Berlina daje jednu drugu perspektivu i doživljaj ovog dinamičnog grada! Nastavak razgleda: Potsdamer Platz – „Berlin budućnosti" – s vrlo impresivnim primjerima moderne arhitekture. Slobodno vrijeme za šetnju i kavu ispod kupole Sony centra, posjete muzejima, odličan shopping, posjet jednoj od najvećih robnih kuća Ka De We ili osobne programe. Berlin ima odličnu i veliku ponudu muzeja od kojih ističemo:
muzej Pergamona, Stari i Novi muzej, Galeriju starih majstora, Povijesni muzej Njemačke, muzej DDR, muzej u dvorcu Charlottenburg, muzej berlinskog zida uz Checkpoint Charlie itd. Noćenje.

4. dan BERLIN I IZLET U POTSDAM
Doručak. Izlet do obližnjeg Potsdama, grada dvoraca i parkova iz zlatnog doba Prusije i velikog vladara Friedricha II. Vožnja kroz vrtove Potsdama do parka Orangerie i Novog dvorca. Šetnja do palače Sansouci i velikog parka. Posjetiti ćemo i lijepo uređeno gradsko središte s malim Brandenburškim vratima i holandsku četvrt. Nakon slobodnog vremena za ručak ili kupovinu u središtu Potsdama vraćamo se u Berlin. Slobodno vrijeme za osobne programe: preporučujemo posjet atraktivnom berlinskom zoološkom vrtu, dodatne posjete muzejima ili večeru u jednoj od tipičnih berlinskih gostionica u četvrti Nikolaiviertel. Zanimljiv je i uspon liftom na TV toranj na Alexanderplatzu s kojeg se pogled na Berlin pruža kao na dlanu. Noćenje.

5.dan BERLIN –DRESDEN -ZAGREB
Doručak. Odlazak iz hotela i vožnja prema Dresdenu. Grad je doživio najveći sjaj u doba Augusta Jakoga kad je zbog brojnih umjetničkih djela koje je on skupio nazvan „Firencom na Elbi“. Razgled povijesnog gradskog središta s Zwingerom, Semper Operom, katoličkom i protestantskom katedralom, zidom saskih vladara, dvorcem i Bruhlskom terasom. Kraće slobodno vrijeme. Nastavak puta vožnjom
kroz Češku i Austriju uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Zagreb u kasnim satima.

Zimsko putovanje Prag Berlin 2018 5 dana
FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 1.690 kn
REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 1.790 kn
First minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni
Rok za prijavu: 7 dana prije putovanja Minimalan broj putnika: 40

Zimsko putovanje Prag Berlin 2018 5 dana Cijena uključuje:
 prijevoz turističkim autobusom prema programu
 smještaj u Berlinu u hotelu 3/4* na osnovi 3 noćenja s buffet doručkom
 smještaj u Pragu u hotelu 3* na osnovi 1 noćenja s buffet doručkom
 gradskog vodiča u Pragu za razgled grada
 razgledavanja prema programu
 izlet u Potsdam
 pratitelja tijekom putovanja
 jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

Zimsko putovanje Prag Berlin 2018 5 dana Cijena ne uključuje:
 ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike
 karte javnog prijevoza u Pragu : pojedinačna karta 30 minuta 24 CZK, pojedinačna karta 90 minuta 32 CZK
 cijene ulaznica za muzeje i znamenitosti u Berlinu (cijene ulaznica su informativne i mogu biti podložne promjeni): muzej Pergamona 12 Eur, Novi muzej s egipatskom zbirkom 12 Eur, Stari muzej 10 Eur, zbirna ulaznica za Museuminsel 18 Eur, zbirka slika Gemaldegallerie 10 Eur, Protestantska katedrala 7 Eur, TV toranj 12,50 Eur, Njemački povijesni muzej 8 Eur. Popusti za mlade i djecu u svim muzejima.
 cijene ulaznica za muzeje i palače u Potsdamu: Neue Kammern 4 Eur, Galerija slika 6 Eur, dvorac Sanssouci 12 Eur
 karte javnog prijevoza u Berlinu: pojedinačna karta 2,60 Eur, dnevna karta 6,70 Eur
 vožnju brodom po kanalima Berlina: od 12 Eur po osobi
 dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
 doplata za jednokrevetnu sobu – 790 kn
 putno osiguranje

Zimsko putovanje Prag Berlin 2018 5 dana Popusti:
Djeca do 12 godina starosti u pratnji dvije odrasle osobe u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem 20% popusta. Odrasla osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem 10% popusta.

Zimsko putovanje Prag Berlin 2018 5 dana Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
– sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn
– sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn
– sjedala iza drugih vrata doplata po osobi 100 kn

Zimsko putovanje Prag Berlin 2018 5 dana
Njemačka je država u srednjoj Europi. Na sjeveru graniči sa Sjevernim morem, Danskom i Baltikom, na istoku s Poljskom i Češkom, na jugu s Austrijom i Švicarskom, a na zapadu s Francuskom, Luksemburgom, Belgijom i Nizozemskom. Njemačka je demokratska parlamentarna savezna država, koja se sastoji od 16 saveznih država (njem. Bundesländer) i tri samostalna grada pokrajine. Glavni grad je Berlin i u njemu su smješteni parlament (Bundestag) i vlada (Regierung).

Češka Republika država je u srednjoj Europi koja graniči s Poljskom na sjeveroistoku, Slovačkom na jugoistoku, Austrijom na jugu i Njemačkom na zapadu i sjeverozapadu. Glavni grad Češke je Prag. Današnja Češka sastoji se od dvije povijesne regije, Češke i Moravske, te
dijela treće povijesne regije, Šleske. Na površini od 78.866 km 2 živi 10.249.216 stanovnika.

Zimsko putovanje Prag Berlin 2018 5 dana Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za Njemačku i Češku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja. Završno pismo šaljemo 2 dana prije prije početka putovanja.

Ostala Europska putovanja pogledajte ovdje

Šifra: BR63ZG

Zimsko putovanje Prag Berlin 2018 5 dana

Kontakt formular


Vaše ime (obavezno):

Vaš Email (obavezno):

Vaš telefon:

Ukupan broj osoba (obavezno):

Odrasli:
Djeca:

Datum polaska (obavezno):

Vaša poruka

Pročitao sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Izjavu o Privatnosti

Share the Post