Egipat putovanje iz Splita Zagreba 2020

Egipat putovanje iz Splita Zagreba 2020
banner Adiona111aa

Egipat putovanje iz Splita Zagreba 2020

Planirani termin: 10.03.2020., 03.11.2020.

  • Trajanje: 8 dana
  • Krstarenje Nilom, piramide u Kairu, veličanstveni Abu Simbel!
  • smještaj u hotelima i brodovima 5*
shadow

Program putovanja:

1) utorak SPLIT / ZAGREB – KAIRO

Okupljanje skupine za putovanje u Egipat iz Splita u zračnoj luci Zagreb u 07:15 sati. Za putnike iz Splita i drugih gradova organiziramo jednu od opcija dolaska do Zagreba (kombi, let + noćenje i dr.). Susret s vodičem putovanja, prijava na let, sigurnosne i granične formalnosti. Let Zagreb-Istanbul 0910h/1315h, let Istanbul-Kairo 1910h/2030h. Po dolasku u Kairo Agencija osigurava vize za putnike uz asistenciju lokalnog osoblja (obvezna valjanost putovnice je 6 mjeseci nakon povratka). Vožnja prema hotelu 5* uz uvodnu priču o ovom iznimno zanimljivom odredištu. Smještaj u sobe. Noćenje 1 (Kairo).

2) srijeda DREVNE PIRAMIDE (Sakara, Dahšur, Plato u Gizi)

Raniji doručak. Naše putovanje u Egipat iz Splita započinjemo razgledavanjem tri najpoznatija kompleksa piramida – Sakara, Dahšur i Giza. Prva je Sakara, nastarija monumentalna kamena građevina svijeta i prva kolosalna piramida. Aura mističnosti obavija Zoserov pogrebni kompleks i Stubastu piramidu i ovdje se najbolje može razumjeti značaj i simbolika gradnje piramida. Slijedi posjet Dahšuru (koji je tek odnedavno otvoren za turističke posjete) i obilazimo Zakrivljenu i Crvenu piramidu faraona Sneferua, Keopsovog oca. On je usavršio gradnju piramida gradeći čak tri piramide i time je „pomakao“ najveći količinu kamena od svih vladara u ljudskoj povijesti! Piramide u Dahšuru grandiozna su uvertira graditeljskog čuda na Giza. Fotografiramo Crnu piramidu iz Srednjeg kraljevstva i imamo mogućnost ući u Crvenu piramidu. Stanka za ručak. Poslijepodne obilazimo Plato Gize kojeg sada možemo u potpunosti doživjeti i razumjeti. Keopsova, Kefrenova i Mikerinova piramida, zagonetna Sfinga i Dolinski hram od granita, vidikovac, Muzej solarnih barki, nekropole i male „satelitske“ piramide – plato Gize je nepregledno arheološko nalazište. Ako vrijeme dozvoli posjet institutu parfema. Povratak u hotel. Večera. Noćenje 2 (Kairo).

3) četvrtak EGIPATSKI MUZEJ & LET ZA ASUAN

Doručak. Naše putovanje u Egipat iz Splita danas nas vodi u jedan od najpoznatijih muzeja na svijetu – Egipatski muzej u Kairu. Zajednički obilazimo Muzej uz stručnu pratnju vodiča kako biste pregledali najvažnije eksponate ovog nevjerojatnog mjesta. Bespotrebno je nabrajati neke od 160 tisuća artefakta koji su ovdje pohranjeni, a naš obilazak će kroz sat i pol biti posložen kronološki i kulminirati u dvorani u kojoj se čuva zlato Tutankamonove grobnice. Nakon zajedničkog obilaska slobodno vrijeme za individualne razglede (dvorana s mumijama se posebno naplaćuje – oko 100 kn). Ne zaboravite da je u Muzeju zabranjeno snimanje videa i korištenje fotografskog aparata (fotografiranje mobitelom je moguće). Nakon obilaska na redu je drugo lice Kaira, obilazak islamske arhitekture. Obilazimo utvrđenu Citadelu s prekrasnom Alabasternom džamijom Muhameda Alija, ostatke vojne i vjerske arhitekture. Ako bude vremena organizirani ručak uz doplatu. Ako bude vremena obići ćemo džamiju Ibn-Tulun (dovršena 9.st.) najstarija je još uvijek sačuvana džamija Egipta. Krasi je spiralni minaret. Polazak prema zračnoj luci Kairo. Let za Asuan koji traje oko sat i pol. Po dolasku odlazimo u hotel 5*. Smještaj i večera. Noćenje 3 (Asuan).

4) petak ČARI NUBIJE

Doručak i odjava iz hotela. Naše putovanje u Egipat iz Splita dovelo nas je do juga Egipta, fascinantne Nubije. Odlazimo do Drevnog asuanskog kamenoloma u kojemu su Stari Egipćani iz tvrdog granita izrađivali monolitne obeliske. Čak i danas bi to bilo teško uz sve prednosti suvremene tehnologije, pa posjetitelj postaje svjestan koliko je umijeća i truda trebalo uložiti za izradu jednog obeliska. Činjenica da su ih drevni Egipćani oblikovali u granitu, vadili i prevozili, te postavljali po hramovima prije nekoliko milenija jednostavno zvuči nevjerojatno. Najveći obelisk, visok 41m, kojega je naručila žena faraon Hatšepsut još uvijek možete vidjeti isklesanog u granitnoj stijeni jer nikada nije izvađen. Slijedi fakultativni posjet ptolomejskom hramu Philae. Cijeli je hram prebačen na otočić kako ne bi ostao pod vodom Nasserovog jezera. Hram je posvećen Izdidi, moćnoj boginji i odlikuje se navjerojatno dobrom očuvanošću i prelijepim reljefima. Nakon obilaska smještamo se na naš brod 5*. Ručak. Brodovi koji plove Nilom pružaju udobnost: restorani nude odlične i raznolike buffet obroke (u cijeni su uključena sva tri obroka dnevno), imaju kabine s velikim prozorom kako biste uživali u pogledu na Nil i zelenu dolinu koja se proteže uz rijeku, gornja paluba je naš „dnevni boravak“ jer tu, pod ugodnim saharskim suncem uživamo u sunčanju, kupanju u bazenu, odmoru na ležaljkama, masaži i ispijanju čaja. Brodovi imaju i fitness dvoranu, uljudno osoblje, trgovine i maleni su ploveći gradovi / hoteli. Poslijepodne predlažemo fakultativni izlet u Nubijsko selo. Plovidba po Nilu tijekom koje možemo vidjeti Otoke, Botanički vrt, Mauzolej Aga-Khana i Old Cataract hotel (Agatha Christie). Slijedi prolaz kroz čarobni svijet Prve katarakte. Fauna je očaravajuća, posebno razne vrste ptica močvarica. Stižemo u podnožje velike pješčane dine i mijenjamo prijevozno sredstvo: jašemo na devama (ili idemo brodom – prema želji putnika) do Nubijskog sela. Dočekuju nas topli i srdačni Nubijci, upoznajemo njihov način života, ulazimo u jednu od njihovih kuća, fotografiramo se s malenim krokodilima koji se ovdje čuvaju kao kućni ljubimci, oslikavamo se kanom (u ovome su Nubijke majstorski vješte), kupujemo suvenire i začine. Povratak na naš brod. Večera i noćenje 4 (brod).

5) subota ABU SIMBEL čudo u srcu pustinje

Naše putovanje u Egipat iz Splita danas imamo priliku ukrasiti jednim nezaboravnim izletom kojeg započinjemo jako rano (oko 3:30 sati). Za one željne odmora i relaksacije – ležerno jutro u Asuanu do ponovnog okupljanja skupine u brodskom restoranu u vrijeme ručka. Vožnja u konvoju do Abu Simbela (breakfast-box ćemo dobiti pri izlasku s broda). Vozimo se kroz pustinju uživajući u prizorima nepregledne Sahare koja polako izranja iz mraka i kupa se u prvim zrakama sunca. Daleko na jugu dolazimo do pećinskog hrama Abu Simbel čija je fasada uklesana u stijeni. Podizanje Velike asuanske brane uzrokovalo je rast vode i stvaranje nepreglednog akumulacijskog jezera Nasser. Nubija je nestala pod vodom, a ista je sudbina pratila brojne arheološke lokalitete. Srećom, hram Abu Simbel je u cijelosti prebačen na novu lokaciju. Ovo je veliki podvig međunarodne zajednice u očuvanju kulturnog blaga, kao i trijumf graditeljstva 1960-ih. Kipovi faraona Ramzesa II. čija visina dostiže 20m dominiraju ulazom u hram i vide se iz velike udaljenosti. U unutrašnjosti kao da je vrijeme stalo. Razgledavamo reljefe vojnih pobjeda, prikaze krunjenja faraona i darivanja bogova. Najsvetiji dio je Svetinja nad svetinjama – niša s kipovima četiri božanstva: Ptah, Amon, Ramzes II. i Ra. U neposrednoj blizini je hram podignut za omiljenu Ramzesovu suprugu Nefertari. U zakazani sat pridružujemo se konvoju i vozimo prema Asuanu. Stanka za obilazak Velike asuanske brane. Ručak na brodu. Krstarenje Nilom: Uživamo u promjeni krajolika promatrajući zelenu oazu, otoke i pustinju u daljini. Prizori se neprestano mijenjaju, a nailazimo na sela, ljude koji rade u poljima, djecu koja se kupaju u rijeci i razdragano pozdravljaju posjetitelje njihove zemlje. Čari rijeke Nil potpuno će vas obuhvatiti i odvesti u bajkoviti svijet gdje se stvarnost i mašta isprepliću. Večera. Noćenje 5 (brod).

6) nedjelja HRAMOVI UZ NIL: KOM OMBO & EDFU

Doručak. Naše putovanje u Egipat iz Splita danas je izuzetno ugodno. Kroz jutro ćemo posjetiti hram Kom Ombo. Prošetat ćemo do hrama koji se uzdiže nad obalama rijeke i jedini je hram Egipta s dvojnom posvetom – (1) bogu Horu mlađem sa sokolovom glavom i (2) bogu Sobeku s krokodilskom glavom. Iako oštećeno potresom, ovo zadivljujuće zdanje krije nekoliko pravih dragulja: pronalazimo najstariji kalendar na svijetu i prikaz najstarijih svjetskih medicinskih instrumenata. Drevni egipatski liječnici su ih očigledno uspješno koristili. Povratak na brod i nastavak plovidbe. Nakon ručka posjećujemo hram Edfu do kojeg stižemo kočijama. Ova impresivna građevina iz Ptolomejskog razdoblja najbolje je očuvani hram drevne faraonske države. Nanosi pustinjskog pijeska prekrili su hram nedugo nakon gradnje, pa je ostao gotovo netaknut zubom vremena. Baš kako je bio prava poslastica arheolozima koji su ga pažljivo oslobodili od pijeska tako je danas dragulj za turiste koji ga posjećuju. Posvećen je bogu Horu (Horusu), sokolu, Ozirisovom sinu. Mladi bog Horus se ovdje borio protiv svog snažnog, ali zlog strica Seta za krunu Egipta. Pobijedio je, a cijela je priča o nadmetanju, sukobima i borbama dokumentirana u beskrajnim reljefima hrama. Povratak na brod i nastavak plovidbe Nilom. Vrijeme provodimo na luksuznom brodu, krstarimo uzvodno uživajući u prizorima bujne doline i riječnih obala. Večera tijekom plovidbe prema Luksoru. Noćenje 6 (brod).

7) ponedjeljak ČUDA LUKSORA

Raniji doručak. Otkrivamo nestvarni svijet zapadne Tebe – jednog od najbogatijih arheoloških lokaliteta na svijetu! Obilazimo građevine Novog kraljevstva, epohe poznate po velikim vladarima: ženi faraonu Hatšepsut, najbogatijem faraonu Amenhotepu III, slavnim faraonima-ratnicima Tutmozesu III. i Ramzesu II. Dolina kraljeva (faraonske grobnice), Hram Hatšepsut (kaskadni hram), te gorostasni hram Medinet Habu kojeg je podigao Ramzes III. Fotografirat ćemo i Memnonove kolose koji su dio porušenog hrama Amenhotepa III. (bio je najveći pogrebni hram Egipta) i u daljini vidjeti hram čovjeka koji ga je porušio: Rameseum – hram Ramzesa II. Ako vrijeme dopusti posjet Institutu alabastera. Organizirani ručak uz doplatu. Smještaj u hotel i kraći odmor. Poslijepodne ćemo posvetiti najvećem drevnom hramskom kompleksu na svijetu: Karnak. Zbir hramova od kojih je najveći onaj posvećen bogu Amonu, glavnom božanstvu Tebe (Luksora) gradio se dugi niz stoljeća. Najveći pilon drevnog Egipta, enormna unutrašnja dvorišta, manji hramovi unutar ogromnih hramova, granitna svetišta, prekrasni reljefi i kolosalni kipovi, najviši obelisci i slavna Dvorana stupova – Hipostilna dvorana – u kojoj je gigantska šuma od 134 dvadeset metarskih stupova ukrašenih reljefima. Nitko ne može ostati ravnodušan ovdje gdje moć drevne faraonske države gromoglasno progovara. Nakon obilaska predlažemo fakultativni izlet kočijama po Luksoru uz obilazak Luksorskog hrama. Večera i noćenje 7 (Luksor).

8) utorak LUKSOR – ISTANBUL – ZAGREB / SPLIT

Odjava iz hotela, transfer za zračnu luku Luksor i opraštaj od naših domaćina. Prijava na let, granične i carinske formalnosti. Let Luksor-Istanbul 0345h/0755h. Vrijeme između letova možemo iskoristiti za posjet središtu Istanbula (uz doplatu), obilazak Aje Sofije, Hipodroma i Cisterne bazilike, te ručati u nekom od gradskih restorana. (za posjet je potrebno izraditi vizu, agencija ovo obavlja uz doplatu). Let Istanbul-Zagreb 1850h/1900h. Prema prethodnom dogovoru s agencijom organiziramo povratak za Split i druge gradove. Putovanje u Egipat iz Splita završava.

Dodatne informacije:

Napomene za putovanje Egipat iz Splita:

Okupljanje skupine

Zračna luka Zagreb, utorak 10.03.2020. u 07:15 sati.

Vize i granična ograničenja

Putovnica je obvezni putni dokument. Datum valjanosti putovnice mora biti 17.09.2020. ili kasniji. Putnici čija putovnica ne ispunjava ove uvjete moraju žurno reagirati i pribaviti novu putovnicu. Podaci koje ste upisali u prijavu za putovanje (ime i prezime, datum rođenja, broj putnog dokumenta, datum izdavanja putovnice i datum do kojeg je putovnica valjana) šalju se u konačno odredište 30 dana prije polaska. U slučaju bilo kakvih promjena putnik je obvezan pismeno obavijestiti Agenciju do navedenog datuma. Točnost podataka vezanih za putni dokument (putovnicu) obveza je putnika. U slučaju bilo kakvih poteškoća na graničnim prijelazima uzrokovanih netočnim podacima Agencija ne snosi nikakvu legalnu i financijsku odgovornost.

Valuta i plaćanja

Egipatska funta, 1 funta / egyptian pound = 100 piastera ili piastra

100,00 USD je oko 1500,00 EGP / 100,00 EUR je do 1700,00 EGP

Razmjena novca u EGP može se napraviti u zračnoj luci, na recepciji hotela i u mjenjačnicama (na koje samo tu i tamo nailazimo). Podizanje novca s bankomata je moguće, uz priličnu proviziju. Preporučamo korištenje novčanica za plaćanja. Ako ste u mogućnosti pribavite u Hrvatskoj papirnate novčanice od 1 USD koje su jako pogodne za „sitne“ troškove (npr. naplata wc-a) i napojnice.

Plaćanje kreditnim karticama je moguće, ali preporučen je oprez. Zbog sigurnosti kartičnog poslovanja nikada ne dopuštajte korištenje „pegle“ za kartice izvan dosega vašeg pogleda, ne dopustite trećim osobama uvid u vaš PIN, prije polaska pribavite sve telefonske brojeve koji su vam potrebni za doznačiti banci krađu kreditne, debit ili electron kartice. Zaštitite sve dokumente koji sadrže detalje kreditne kartice ili bankovnog računa. Nemojte davati osobne podatke ili podatke o bankovnom računu nikome.

Cijene su nažalost u sklopu dvostrukog standarda: cijene koje lokalno stanovništvo plaća za kavu, čaj ili nešto treće puno su niže od onih koje plaćaju turisti. Ova je praksa uobičajena već desetljećima jer Egipat ima dugu tradiciju u turizmu koji je važan izvor prihoda.

Odjeća i obuća

Preporuka: lagana pamučna, široka i udobna odjeća, sportska ili casual odjeća / obuća. Preporučeno je nositi odjeću dugih nogavica i rukava, a ako nosite t-shirt kratkih rukava ponesite i pamučnu majicu ili trenerku dugih rukava za večer. Ponesite kupaće kostime. Zbog naglog pada temperature nakon zalaza sunca preporučeno je višeslojno odijevanje. Sportska i udobna, već korištena obuća je preporučena radi vaše udobnosti i smanjena rizika od ozljeda tijekom obilazaka – ovo se posebno odnosi na arheološke lokalitete. Japanke, natikače ili sandale korisne su za odlazak na brodski ili hotelski bazen, za korištenje u hotelskoj sobi ili brodskoj kabini. Ručnik nije potrebno nositi iz Hrvatske. Posjet sakralnim objektima (sinagoge, crkve, džamije) podrazumijevaju duge nogavice i rukave, a za žene i šal preko glave, u džamijama se izuvamo.

Hrana i rizici

Egipat ima zanimljivu gastronomiju. Način prehrane razlikuje se od Hrvatske. Doručak slijedi bliskoistočne i sjevernoafričke tradicije – mahunarke i masline, te juha dio su doručka. Sir i salame su ispod europskih standarda (osrednjeg okusa) jer inače nisu dio prehrane stanovnika. Hrana je prilično prilagođena turistima. Troškovi ručka su od 10 do 15 USD. Za osobe osjetljivije probave preporučeno je konzumirati samo kuhanu ili pečenu hranu, te voće (poput banana) čija se kora baca. Jabuke je preporučeno oguliti od kore. Kao dio pripreme za putovanje preporučeno je 5 dana prije polaska uzimati probiotike, multivitamine i dodatno vitamin C. U prtljazi je dobro imati Seldiar (protiv proljeva) i aktivni ugljen u tabletama. Slučajevi probavnih tegoba na ovom putovanju događaju se prilikom konzumacije: (1) led; (2) voda sa slavine; (3) salate; (4) voće; (5) sirova hrana koja je oprana u vodi sa slavine; (6) topli napitci za koje nije prokuhana voda. Potrebna je mjera opreza i stalno promišljanje o odabiru hrane. Kuhana hrana je bez rizika. Egipćani često koriste sok od limuna umjesto octa i ovo se pokazalo učinkovitim kao prevencija protiv probavnih tegoba.

Piće

Preporučujemo isključivu konzumaciju pakirane vode. Prodaja i konzumacija alkoholnih pića u Egiptu je ograničena na hotele za zapadnjake. U zemlju se može unijeti 1 boca žestokih pića ili 1 boca vina. Alkoholna pića dostupna su u većini hotela, u barovima i restoranima. Pijanstvo ili konzumacija alkohola na ulici je zabranjeno i kažnjivo. Cijene alkoholni pića su prilično visoke. U hotelima i tijekom krstarenja piće nije uključeno u cijenu i plaća se po odjavi iz smještajnog objekta.

Napojnice

Uobičajena praksa je na cijene u restoranima ili kavanama dodati 10% napojnice ako napojnica već nije uključena u račun. Mala napojnica (1USD) daje se portirima i nosačima prtljage. Na kraju putovanja predajemo i napojnicu lokalnom vodiču i pratećem osoblju do 5 USD po danu putovanja i po putniku (praska koja je odavno postavljena i stalna). Nemojte ništa davati prosjacima jer vrlo često se radi o triku, prosjak lako može biti nasilni lopov. Isto tako, kada drugi vide da ste udijelili nešto sitniša jednom prosjaku, neće prestati moliti dok i njima nešto ne date. Uobičajeno je na kraju putovanja prikupiti 5USD ili EUR po danu putovanja i po putniku za napojnicu našem lokalnom vodiču i vozačima.

Kupnja i cjenkanje

Nakon svakog lokaliteta (a obilazimo ih jako puno) nailazimo na dio s trgovinama suvenira. Prodavači suvenira u trgovinama i na ulici jako su dosadni, naprasni i ne odustaju lako. Nakon prvih nekoliko susreta s njima ovo postaje jako iritantno. Poseban oprez na Gizi: tu su ulični prodavači jako uporni i bezobrazni. Kada skupina prilazi autobusu prilaze nam ulični prodavači i pokušavaju jako uporno nešto prodati. Ako zastanete i pogledate ponuđene proizvode to im je poseban poticaj da uporno nude, dovikuju, idu za vama. Kvaliteta proizvoda je „china shop“ (jako niska). Najbolji način je ne obazirati se na prodavače i proizvode koje nudi, odgovarati Šukran (hvala) i nakon toga La šukran (ne hvala). U pogledu kupnje mi ćemo organizirati posjet državnim institutima u kojima se nadzire proizvodnja i prodaja: papirus, parfemi, alabaster, možda zlato. Gotovo svugdje se morate cjenkati. Kada doznate cijenu odgovorite s trećinom tog iznosa, a onda igra započinje…

Sigurnost

Novac i putni dokumenti trebaju biti pažljivo pohranjeni tijekom cijelog putovanja. Ulične pljačke su rijetkost, ali ipak je potreban malo veći oprez ako se odvajate od skupine i samostalno krećete. Nakit i skupu odjeću NE NOSI SE na ovo putovanje jer izazivaju pažnju eventualnih lopova. PRESLIK osobne iskaznice i putovnice obvezno pohranite odvojeno od putnih dokumenata i novca.

Droga kod stranih državljana je veliki prekršaj koji se oštro sankcionira. Vodite računa da je vaša prtljaga stalno pod nadzorom kako vam netko ne bi u nju ubacio nedozvoljene tvari. Dovoljna mjera opreza je boravak u skupini i nadzor pića kojeg konzumirate (čašu ne ostavljamo bez nadzora, pogotovo u lokalima u kojima je gužva).

Mi putujemo organizirano i s nama je prateće osoblje koje će nam davati potrebne sigurnosne informacije – treba pažljivo saslušati savjete i pridržavati se danih uputa i vjerujemo kako nećete osjetiti nikakvu nelagodu. Veliki udio turističkih posjeta je bez ikakvih problema.

Elektična energija

U Egiptu je napon 220-230V – isti kao i u Hrvatskoj. Standard utičnica je sličan ili isti kao i u RH.

Pušenje

U Egiptu su je zakoni o zabrani pušenja prilično liberalan. Pušenje je dozvoljeno gotovo svugdje iako je jedan dio brodova na Nilu uveo zabranu pušenja u kabinama. Provjerite legalne propozicije o korištenju elektronskih cigareta.

Mobilna telefonija

Po ulasku u stranu mrežu dobit ćete tekstualnu poruku s cijenama mobilne telefonije. Cijene su prilično visoke, posebno mobilnog interneta. Postoje Wi-Fi mreže, ali ponekad zbog preopterećenja ne rade dovoljno brzo. Također, važno je znati da se priključivanjem na neku WiFi mrežu otvara put hakerima da Vam ugrade spyware programe na vaš mobilni uređaj. Svima onima koji koriste mobilno bankarstvo NE PREPORUČAMO spajanje na WiFi. Za ostala vrijedi isto zbog sigurnosti email adrese, osobnih podataka na društvenim mrežama i sl. Većina ljudi ili ne zna ili ignorira ove informacije, i u velikom broju slučajeva ništa se loše ne dogodi. Naša je obveza skrenuti vam pažnju na realnu opasnost, a vaše je procijeniti rizike (navedene činjenice o WiFi mrežama treće strane vrijede za cijeli svijet).

Popis lijekova

Ponesite uobičajene tablete protiv bolova, sredstva protiv probavnih tegoba poput seldiara ili imodiuma (uz aktivni ugljen i probiotike), sredstva protiv uboda insekata (tablete koje ublažavaju reakciju tijela na ubode). Iako nije neophodno, maska za lice možda bi bila zgodna za ulazak u piramide.

Krenite u preventivno uzimanje probiotika 10 dana prije polaska.

UKRATKO:

Popijte dozu probiotika 1-2 tjedna prije polaska
Redovito pijte vitamin C, magnezij i slične suplemente
Konzumirajte vodu u propisnom pakiranju (otvaranje pakiranja – čuje se krckanje)
Nemojte piti čaj ili kavu ako niste sigurni da je voda proključala
Nikako nemojte konzumirati led
Nemojte konzumirati svježe voće i povrće osim onog koje možete oguliti (zelena salata NE, banane DA)
Nemojte koristiti kreditne kartice kao sredstvo plaćanja izvan instituta, brodova i hotela
Izbjegavajte pogled u oči prodavača na ulici (to je u Egiptu poziv na komunikaciju koja završava time da vam dosađuju)
Ne primajte “sitne poklone” od uličnih trgovaca i prodavača suvenira, radi se o triku da vam nešto prodaju

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE U EGIPAT

(1) Agencija nije odgovorna za kašnjenje zrakoplova
(2) putovanje se realizira za najmanje 16 prijavljenih putnika, a za najviše 35 prijavljenih putnika. U slučaju minimalno 10 prijavljenih putovanje se realizira uz doplatu.
(3) putovanje se organizira pod uvjetima koji su definirani Općim uvjetima organizacije turističkih paket aranžmana turističke agencije Organizatora
(4) agencija obavještava prijavljene putnike o statusu putovanja (otkazano ili garantirano) najkasnije 7 dana prije polaska
(5) u slučaju značajnog porasta cijena na svjetskom tržištu ili promjene tečaja HRK prema USD ili EUR većem od 2,5% u odnosu na tečaj na dan objave paket aranžmana Agencija zadržava pravo korekcije cijene
(6) cijena pristojbi zračnih luka definira se na dan izdavanja zrakoplovnih karata, a u slučaju više cijene od one koja je navedena na programu puta putnik plaća razliku
(7) putnici su obvezni imati putovnicu koja vrijedi najmanje 6 mjeseci od datuma povratka s putovanja

Opće uvjete odgovornog organizatora putovanja pogledajte klikom na ovaj link

Ostala Daleka putovanja
Slike preuzete s Pixabay.com
Egipat putovanje iz Splita Zagreba 2020

Egipat putovanje iz Splita Zagreba 2020

Šifra: EX83ST

  • Cijena aranžmana po osobi:

    8.990,00 kn (cijena s popustom) 9.620,00 kn (redovna cijena)

    +zrakoplovne pristojbe

Cijene ne uključuju troškove naknade za jednokratno i obročno plaćanje, koja ovisi o vrsti kartice.

Kontakt formular


Vaše ime (obavezno)

Vaš Email (obavezno)

Vaš telefon

Ukupan broj osoba (obavezno)

Odraslih
Djeca

Vaša poruka

Pročitao sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Izjavu o Privatnosti