Hodočašće Stopama Svetog Franje Asiz 2020

Hodočašće Stopama Svetog Franje Asiz 2020
banner Adiona111aa

Hodočašće Stopama Svetog Franje Asiz 2020

Planirani termini: 13/14. 04. – 18/19. 04.

  • smještaj na bazi 4 polupansiona u hotelu u Asizu ili Santa Maria degli Angelli;
  • večera u Ravnoj Gori;
  • putničko zdravstveno osiguranje;
shadow

Program putovanja:

13/14. 04. HERCEGOVINA – PADOVA – SANTA MARIA DEGLI ANGELI (ASIZ)

Polazak iz Hercegovine u večernjim satima. Vožnja auto putem kroz Hrvatsku i Sloveniju, te uz usputna zaustavljanja za odmor, dolazak u Padovu u jutarnjim satima. Po dolaska sveta misa u bazilici sv. Ante. Razgled bazilike, te svetišta sv. Leopolda Mandića. Po završetku, slobodno vrijeme za ručak, te nastavak putovanja prema Asizu. Smještaj u hotelu. Večera, noćenje.

15. 04. ASIZ

Doručak. Poslije doručka odlazak u Asiz. Odlazak do crkve sv. Damjana, u kojoj je 1205. godine Franjo dobio poziv da popravi kuću koja se ruši. Sveta misa na grobu sv. Franje, te poslije mise razgled Gornje i Donje bazilike, katedrale sv. Rufina s krstionicom u kojoj je kršten sv. Franjo, zatim crkve i groba sv. Klare i Nove crkve, izgrađene na rodnoj kući sv. Franje. Povratak u hotel za večeru, noćenje,

16. 04. PORZIUNKULA – CARCERA

Doručak. Poslije doručka, obilazak Bazilike Gospe od Anđela u kojoj se nalazi kapelica Porziunkula, mjesto Franjine smrti 1226. godine. Sveta misa, te poslije mise, odlazak do samotišta Carcera, u kojemu se nalaze špilje prvog bratstva. Vrijeme predviđeno za osobnu molitvu… Povratak u hotel, večera, noćenje.

17. 04. ASIZ – GRECCIO – FONTE COLUMBO – CASCIA

Doručak. Poslije doručka odlazak do Greccia, srednjovjekovnog gradića u kojemu sv. Franjo prvi put slavi Božić uz jaslice 1223. godine. Sveta misa, te nastavak putovanja do „franjevačkog Sinaja“ Fonte Columba u kojemu dobiva Božje nadahnuće za Pravila. Također poznato je i po operaciji očiju. Nastavak putovanja do svetišta sv. Rite u Cascia. Sv. Rita bila je sestra iz reda sv. Augustina, koja je živjela u XIV i XV. stoljeću. Zaštitnica je bespomoćnih i beznadnih slučajeva, a sveticom je proglašena 1900 – te godine. Postala je jedna od najomiljenijih svetica Italije i po njenom zagovoru su se desila mnoga čuda.

18/19. 04. ASIZ – LA VERNA – PADOVA

Poslije doručka, nastavak putovanja do La Verna, uzvišenja kojega je 1213. godine Franjo dobio na poklon od plemića iz Toscane Orlanda de Chiusia. Na ovom brdu je Franjo 1224. godine dobio svete rane – stigmate. Sveta misa i razgled svetišta. Nastavak putovanja do Ravne Gore. Večera u restoranu Marche, te poslije večere nastavak putovanja prema Hercegovini. Dolazak rano ujutro.

ODGOVORNI ORGANIZATOR:
G-TOUR MEĐUGORJE d. o. o.

Ostala Hodočašća
Slike preuzete s Pixabay.com

Hodočašće Sveta Zemlja 2020 iz Zagreba

Šifra: GT83ZG

Cijene ne uključuju troškove naknade za jednokratno i obročno plaćanje, koja ovisi o vrsti kartice.
„cijena je izražena u eurima, a plaća se u kunskoj protuvrijednosti po prodajnom tečaju ZABE na dan uplate“

Kontakt formular


Vaše ime (obavezno)

Vaš Email (obavezno)

Vaš telefon

Ukupan broj osoba (obavezno)

Odraslih
Djeca

Vaša poruka

Pročitao sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Izjavu o Privatnosti