Hodočašće Sveta Zemlja 2022 iz Zagreba

Hodočašće Sveta Zemlja 2022 iz Zagreba
banner Adiona111aa

Hodočašće Sveta Zemlja 2020 iz Zagreba

Planirani termini: 09.11.2022.

  • smještaj u hotelima na bazi 1 noćenja s doručkom i 2 polupansiona u Nazaretu, te 4 polupansiona u Betlehemu;
  • 4 ručka u restoranima;
  • ulaznice za povijesne lokalitete, prijevoz do Brda Tabor, vožnju brodom Galilejskim jezerom;
shadow

Program putovanja:

09. 11. Zagreb – Tel Aviv – Nazaret

Sastanak u Zračnoj luci Dr. Franjo Tuđman u Zagrebu u 18:00 sati zbog detaljnog pregleda. Ukrcaj na let za Istanbul u 20:00, te za Tel Aviv u 01:35. Dolazak u Tel Aviv u zračnu luku Ben Gurion u 02:40 sati. Detaljna carinska kontrola. Slijedi ukrcaj u autobus i nastavak putovanja Nazaretu. Po dolasku, smještaj u hotelu.

10. 11. Nazaret – Kana Galilejska

Doručak. Poslije duručka, razgled Marijinog izvora, sinagoge, crkve sv. Josipa i Bazilike Navještenja. Sveta misa, te poslije mise, ručak u restoranu Casanova. Poslije ručka, odlazak do Kane galilejske. Obnova bračnih zavjeta u crkvi prvog Isusova čuda za crkveno vjenčane bračne parove. Povratak u hotel, večera, noćenje.

11. 11. Nazaret – Brdo Blaženstava – Tabga – Kafarnaum – Galilejsko jezero – Tabor

Doručak. Poslije doručak odlazak do Galilejskog jezera. Po dolasku, razgled Tabghe. Obilazak crkve čudesnog umnoženja kruha i riba, te posjet crkvi Petrova prvenstva u istom mjestu. Zatim slijedi posjet Kafarnaumu, gradu u kojem je Isus proveo najviše vremena tijekom svog javnog djelovanja, razgled ostataka starog grada, sinagoge i Petrove kuće. Slijedi uspon do Brda Blaženstava i sveta misa. Ručak, te poslije ručka, silazak do jezera i vožnja brodom po Galilejskom jezeru. Nastavak putovanja do brda Tabora. Razgled Bazilike Preobraženja. Povratak u hotel, večera. Noćenje.

12. 11. Nazaret – Mjesto Isusova krštenja (Qaser Yehuda) – Mrtvo More – Jerihon – Betlehem

Doručak. Nastavak putovanja do Qaser Yehuda na rijeci Jordanu, mjesta Isusova krštenja. Obnova krsnih zavjeta. Slijedi odlazak u Jerihon. Sveta misa i panoramski razgled lokacija iz Svetog Pisma – Zakejeva smokva, Brdo kušnje. Slobodno vrijeme za ručak. Poslije ručka, odlazak do Mrtvoga mora. Kupanje na Mrtvom moru, najnižoj depresiji i najslanijem moru na Zemlji. Nastavak puta do Betlehema. Smještaj u hotelu. Večera, noćenje.

13. 11. Betlehem – Ein Karim

Doručak. Poslije doručka, odlazak u stari dio grada do trga Jaslica (Manger). Sveta misa, te poslije mise, razgled Bazilike Rođenja Isusova i ulazak u samu špilju. Ručak, te poslije ručka razgled špilje sv. Josipa i sv. Jeronima, Špilje mlijeka. Slijedi odlazak do Pastirskih poljana, obilazak lokacije budućeg hrvatskog svetišta Svih hrvatskih svetaca i blaženika. Poslije razgleda, nastavak putovanja prema Ein Karimu, rodnom mjestu Ivana Krstitelja. Posjet crkvi Marijina i Elizabetina susreta, te crkvi rođenja Sv. Ivana Krstitelja. Povratak u hotel, večera, noćenje.

14. 11. Betlehem – brdo Sion – Cenacolo (Posljednja večera) – Maslinska gora – Zid Plača

Doručak. Poslije doručka, odlazak u Jeruzalem. Obilazak crkve Sv. Petra od pijetlova pijeva (Kaifin dvor)Siona, te crkvi Marijinog usnuća, u kojoj se nalazi kip sv. Jeronima. Razgled dvorane Posljednje večere i Davidova groba, Slijedi sveta misa u franjevačkoj crkvi Ad Cenacullum u kojem će se odžati svečanost otvaranja kipa sv. Nikole Tavelića. Poslije svečanosti ručak u restoranu Casanova, te poslijepodne obilazak Maslinske gore (crkva Očenaša, Dominus flevit (Gospodin je plakao), Crkve svih naroda u Getsemanskom vrtu i pravoslavne crkve Marijina groba. Posjet Zidu plača (Zapadni zid), ostatku nekadašnjeg Hrama. Povratak u hotel, večera, noćenje.

15. 11. Betlehem – Križni put Via Dolorosa

Doručak. Posjet crkvi sv. Ane, posvećene Gospinu rođenju i ribnjaku Bethezda. Križni put ulicom Via Dolorosa do Crkve Kristova groba počinje od Kapele bičevanja i osude, te bazilike Ecce homo. Razgled Bazilike Groba i ulazak u sami Grob. Sveta misa. Slobodno vrijeme za ručak i osobne pobožnosti. Povratak u hotel za večeru.

16. 11. Tel Aviv – Zagreb

Doručak. Poslije doručka, nastavak putovanja za Tel Aviv i dolazak u Zračnu luku Ben Gurion do 09:30 sati. Detaljna carinska kontrola… Polet zrakoplova za Istanbul u 12:20 sati, te Zagreb u 19:00. Dolazak u 19:10 sati.

Dodatne informacije:

Dodatne informacije vezane za putovanje u Izrael

Covid 19 mjere
Sukladno odluci Vlade Države Izrael do 20. svibnja 2022. dozvoljen je ulazak u Izrael za sve cijepljene i necijepljene strane državljane. Sukladno odluci Vlade, strani državljani koji dolaze u turistički posjet Izraelu, obvezni su predočiti negativan PCR test ne stariji od 72 sata ili negativan antigen test ne stariji od 24 sata prije polijetanja,

Od 21. svibnja 2022. za sve putnike ukida se obveza obavljanja PCR ili antigen testa prije polijetanja i nakon slijetanja na Zračnu luku u Izraelu, kao i obvezu samoizolacije.

Od 23. svibnja 2022. za sve putnike ukida se obveza nošenja zaštitnih maski na svim dolaznim i odlaznim međunarodnim letovima.
Obveza ispunjavanja online dolazne izjave unutar 48 sati prije polaska www.corona.health.gov.il/en/flights/ ostaje na snazi, kao i obveza predočenja potvrde o zdravstvenom osiguranju, koje uključuje liječenje od koronavirusa za vrijeme boravka u Izraelu.

S obzirom na promjenjivost globalne epidemiološke situacije, upućujemo na praćenje obavijesti i uputa Ministarstva zdravstva Izraela na sljedećoj poveznici: www.govextra.gov.il/ministry-of-health/corona/corona-virus-en . Nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru (osim bolnica i domova za starije) od 23. travnja 2022. nije više obvezno.

Carinske formalnosti
Svi predmeti namijenjeni za osobne potrebe oslobođeni su carine u Izraelu. Vrjednije (profesionalne) fotoaparate i kamere treba prijaviti na izlasku.

Putna prtljaga
U zrakoplov je dozvoljeno unijeti samo 1 komad prtljage i to onaj koji odgovara propisanim mjerama – da može stati u pretinac iznad sjedala putnika (do 7 kg). Podsjećamo da se u ručnoj prtljazi ne smije nalaziti oštri predmeti (nožići, turpije za nokte, škarice, tekućina preko 100 ml…), a maksimalna težina prtljage je 20 kg.

Novac
Izraelska novčana jedinica je Šekel. Vrijednost šekela prema nekim valutama: 1 USD = 3,50 ILS , 1 EUR = 3,75 ILS, 1 HRK = 0,50 ILS, 1 KM = 1.95 ILS… U većim trgovinama i hotelima primaju se sve vrste kreditnih kartica. U većini suvenirnica se može plaćati dolarima ili eurima…

Odjeća i obuća
Odjeća i obuća treba biti pogodna za duža stajanja i šetnje. Treba ponijeti laganu i prozračnu odjeću za dnevne obilaske, te topliju za večernje šetnje. Ponijeti pristojnu odjeću – ramena i koljena moraju biti pokrivena prilikom posjeta sakralnim objektima.

GSM telefoniranje
Naši GMS operateri imaju ugovore s lokalnim kompanijama: Orange i Cellcom. Cijena minute poziva prema Hrvatskoj i EU iznosi oko 2,50 EUR od 08 – 20 h, noću oko 2,00 EUR, dok je cijena SMS poruke oko 0,70 EUR.

Lopovi – najbolje je nabaviti malu torbicu oko vrata i krupniji novac i dokumente čuvati u njoj u njedrima, a ostalo u džepu. Kupovanje izvan trgovina je opasno, jer tu lopovi koriste gužvu i kradu. Nisu nasilni pa su zato neprimjetni, ali vješti.

Gdje se bude slavila sv. misa običaj je dati mali slobodni prilog za crkvu.

Sunčane naočale i kupaći kostim trebaju radi kupanja u Mrtvomu moru.

Voda za piće – Voda u česmama je zdrava, a može se kupiti i u autobusu ($ 1 = 0,5 l vode). Ako slučajno voda nije za piće bit ćete na to upozoreni, jer piše i na engleskom jeziku.

Piće uz objed: uz objed se servira voda i možda neki sokovi s vodom.

Slikanje i snimanje: Na većini lokaliteta je dozvoljeno, ali ako negdje nije, bit ćete obaviješteni. Zabranjeno je fotografiranje vojnih i policijskih objekata.

U sobama u hotelu ne ostavljati ništa vrijedno. Koristiti sefove na recepciji hotela. Novac i putovnicu uvijek imati uza se

Obzirom da svaki hodočasnik dobiva prigodni molitvenik, svi će moći sudjelovati u pjesmi i molitvi.

Kupovanje suvenira: na svakom mjestu koje se posjećuje, može se nabaviti nešto što je za to mjesto karakteristično.

Crkveno vjenčani bračni parovi mogu obnoviti bračne zavjete u Kani Galilejskoj.

ODGOVORNI ORGANIZATOR:
G-TOUR MEĐUGORJE d. o. o.

Ostala Hodočašća
Slike preuzete s Pixabay.com

Hodočašće Sveta Zemlja 2022 iz Zagreba

Šifra: GT83ZG

Cijena aranžmana: 1.460,00 USD
Doplata za jednokrevetnu sobu: 350,00 USD

Cijene ne uključuju troškove naknade za jednokratno i obročno plaćanje, koja ovisi o vrsti kartice.
„cijena je izražena u američkim dolarima, a plaća se u kunskoj protuvrijednosti po prodajnom tečaju ZABE na dan uplate“
Obavezna doplata obrade rezervacije 170 kn

Kontakt formular


Vaše ime (obavezno)

Vaš Email (obavezno)

Vaš telefon

Ukupan broj osoba (obavezno)

Odraslih
Djeca

Vaša poruka

Pročitao sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Izjavu o Privatnosti