Izlet Krka i izvor Cetine iz Splita

IMG-20210329-WA0003

Izlet Krka i izvor Cetine iz Splita

banner Adiona111aa

Izlet Krka i izvor Cetine iz Splita

Planirani termin: 25.04.2021.

  • jednodnevni izlet iz Splita
shadow

Program putovanja:

Okupljanje grupe na dogovorenom mjestu (Poljud, Glorijet Solin) i polazak u jutarnjim satima (08 h). Vožnja autobusom turističke kategorije preko Sinja i uz Perućko jezero do sela CETINA gdje ćemo posjetiti IZVOR RIJEKE CETINE. Glavni i najsnažniji od nekoliko vrila, poznat kao GLAVAŠ ili GLAVAŠEVO VRILO, malo je okruglo jezerce koje nalikuje na modrozeleno oko, i od 1972. godine zaštićeni je hidrološki spomenik prirode. Jezerce se stvara iznad duboke jame, do sada istražene na dubini od 115 m. Napravit ćemo pauzu za obilazak izvora i nizvodno vidjeti prve slapove koje rijeka čini na svom 105 km dugačkom putu. U blizini izvora vidjet ćemo i CRKVU SV. SPASA iz 9.st., jedan od najbolje očuvanih ranosrednjovjekovnih sakralnih spomenika u Hrvatskoj.

Nakon Cetine nastavljamo vožnju prema GRADU KNINU. Na samom ulazu u grad Knin posjetit ćemo IZVOR RIJEKE KRKE. Šetnjom dolazimo 22 m visokog slapa TOPOLJSKOG BUKA ili KRČIĆA, kojim završava tok rječice Krčić i ulijeva se u izvor naše krške ljepotice KRKE. Ovaj prirodni fenomen gdje pod slapom jedne rječice počinje tok druge, svoj izgled mijenja kroz godinu, ovisno o vodostaju. Slobodno vrijeme i stanka za uživanje u pogledu i fotografiranje te odlazak u središte Knina i stanka za kavu, ili osvježenje.

Zatim šetnja i uspon do KNINSKE TVRĐAVE, koja dominira gradom na brdu Sv. Spas, drevne prijestolnice hrvatskog kralja Zvonimira. Obilazak tvrđave uz kustosa koji će nam predočiti tisućljetnu povijest tvrđave, njenu gradnju i prostorije koje su nekada služile za boravak vojske, čuvanje oružja, obranu.. a vidjet ćemo i stalnu izložbu posvećenu Domovinskom ratu i akciji Oluja. Po obilasku slobodno vrijeme na tvrđavi za individualni razgled, šetnju i fotografiranje.

U poslijepodnevnim satima nakon stanke u gradu, povratak prema Splitu (Solinu). Na povratku kraća stanka u VRLICI, prošetat ćemo se do VRLIČKE ČESME, mjesta koje je inspiriralo Milana Begovića za stvaranje njegovog najpoznatijeg djela ERO S ONOGA SVIJETA. Šetnja i kraći posjet te povratak prema Splitu. Povratak na polazišno mjesto u večernjim satima (očekivano vrijeme dolaska oko 20 sati).

Dodatne informacije:

NAPOMENE:

– Cijena je kalkulirana na osnovu min. 30 putnika. Agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanja izleta u slučaju nedovoljnog broja putnika sukladno Općim uvjetima, te će Putnike o istom obavijestiti najkasnije 3 dana prije termina putovanja.
-Tijekom putovanja agencija zadržava pravo izmjene programa ukoliko za to postoji potreba, ali se obvezuje Program izvršiti u cijelosti.
– Program ne preporučamo osobama slabije fizičke pokretljivosti.
– Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti Agencije Organizatora
– Ukoliko putnik nije ugovorio osiguranje od rizika otkaza, primjenjuje se otkazna politika prema Općim uvjetima poslovanja Agencije.
-Završnu obavijest putnicima Agencija šalje najkasnije 3 dana prije početka putovanja (ime i kontakt voditelja putovanja, informacije o prijevozniku i sl.)
– Program se će realizirati sukladno preporukama i mjerama HZJZ aktualnim u terminu realizacije izleta, a detaljne upute o izvedbi izleta u posebnim okolnostima (obveznim maskama, dezinfekciji i sl.) putnici će dobiti prilikom prijave.
-Agencija ne snosi odgovornost za izgubljene ili otuđene predmete u destinaciji ili prijevoznom sredstvu.
-Opći uvjeti Agencije, program i upute uz putovanje sastavni su dio Ugovora o paket aranžmanu, te kupnjom putovanja prihvaćate iste, stoga preporučamo detaljno pročitati upute, a za sve dodatne informacije na raspolaganju smo Vam putem e-pošte na info@adionatravel.hr

Opće uvjete odgovornog organizatora putovanja pogledajte klikom na ovaj link

Ostala Europska putovanja
Slika ©Adiona travel j.d.o.o
Izlet Krka i izvor Cetine iz Splita

Izlet Krka i izvor Cetine iz Splita

Šifra: PT83ST

  • Cijena aranžmana po osobi:

    180,00 kn

Cijene ne uključuju troškove naknade za jednokratno i obročno plaćanje, koja ovisi o vrsti kartice.
Navedena cijena je cijena za gotovinsko plaćanje.

Dodatno:

POPUSTI:

– djeca do 12 god. popust 200 kn na osnovnu cijenu aranžmana

Kontakt formular


Vaše ime (obavezno)

Vaš Email (obavezno)

Vaš telefon

Ukupan broj osoba (obavezno)

Odraslih
Djeca

Vaša poruka

Pročitao sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Izjavu o Privatnosti