Jednodnevni izlet park prirode Telašćica iz Splita

Jednodnevni izlet park prirode Telašćica iz Splita
banner Adiona111aa

Jednodnevni izlet park prirode Telašćica iz Splita

Planirani termin: 23.08.2020.
Upoznajmo sjeverni dio KORNATSKOG OTOČJA i uživajmo u prirodnim ljepotama PARKA PRIRODE TELAŠĆICA I DUGOG OTOKA. Brodska vožnja, kupanje u kristalno čistom moru, ručak i uživanje u krstarenju netaknutom prirodom

shadow

Program putovanja:

Okupljanje grupe na dogovorenom mjestu (parking na Poljudu, te parking Glorijet Solin) i polazak u ranijim jutarnjim satima. Vožnja autobusom turističke kategorije autoputem prema ZADRU (ili Sukošanu) uz zaustavljanje prema potrebi. Po dolasku u Zadar ukrcaj na turistički brod i izlet u PP TELAŠĆICA. Uvala Telašćica nalazi se u jugoistočnom dijelu otoka DUGI OTOK. Zahvaljujući svojoj iznimnoj ljepoti, bogatstvu i značaju, ova uvala, okružena s 13 otoka i otočića, te sa 6 otočića unutar uvale, proglašena je Parkom prirode 1988. godine. Uvala Telašćica najsigurnija je, najljepša i najveća prirodna luka u Jadranskom moru, u kojoj se nalazi 25 malih plaža, strmci ili klifovi Dugog otoka (tzv. stijene), koji se uzdižu do 161 metar nad morem i spuštaju se u dubinu do 90 m. Tu je i slano jezero MIR, dužine oko 900 i širine oko 300 m, koje je prirodnim podzemnim kanalima spojeno s morem.

Isplovit ćemo iz zadarske luke (alternativno iz Sukošana) i proći ispod mosta koji spaja „otoke blizance“, Ugljan i Pašman. Nastavljamo prema kornatskom otočju i ulazimo kroz prolaz Proversa te započinjemo krstarenje kroz sjeverni dio Kornata. Plovidba uz klifove sa najatraktivnije strane otočja koja gleda prema otvorenom moru. Po dolasku na DUGI OTOK i uvalu MIR, ORGANIZIRANI RUČAK NA BRODU UZ PIĆE. Poslije ručka ćemo napraviti stanku za kupanje u kristalno čistom moru, šetnju do SLANOG JEZERA MIR ili jednog od vidikovaca i staza, ili predah i osvježenje u obližnjim ugostiteljskim objektima u uvali.
Povratak u Zadar oko 18 sati, a potom nastavak autobusom prema Splitu. Vožnja autoputem s dolaskom na polazišno mjesto u večernjim satima.

Opće uvjete odgovornog organizatora putovanja pogledajte klikom na ovaj link

Ostala Europska putovanja
Slike preuzete s Pixabay.com
Jednodnevni izlet park prirode Telašćica iz Splita

Jednodnevni izlet park prirode Telašćica iz Splita

Šifra: PT25ST

  • Cijena aranžmana po osobi:

    450,00 kn za gotovinske uplate

Cijene ne uključuju troškove naknade za jednokratno i obročno plaćanje, koja ovisi o vrsti kartice.

Dodatne informacije:

POPUST: djeca do 12 god. 15%

Kontakt formular


Vaše ime (obavezno)

Vaš Email (obavezno)

Vaš telefon

Ukupan broj osoba (obavezno)

Odraslih
Djeca

Vaša poruka

Pročitao sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Izjavu o Privatnosti