Putovanje Istanbul iz Splita 2022 avionom

Putovanje Istanbul iz Splita 2022

Putovanje Istanbul iz Splita 2022 avionom

banner Adiona111aa

Putovanje Istanbul iz Splita 2022 avionom

Planirani termini: 29.12.2021., 09.03.2022., 06.04.2022.

  • smještaj u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama na bazi 3 noćenja s doručkom
  • 4 dana putovanje
  • pratitelja skupine tijekom putovanja uz prateće troškove
shadow

Program putovanja:

1) dan SPLIT – ISTANBUL

Agencija će ponuditi opciju prijevoza do zračne luke Dubrovnik uz doplatu (transfer se organizira u dogovoru s putnicima, ili u ranim jutarnjim satima ili večer prije uz noćenje nedaleko zračne luke). Prijava na let, predaja putne torbe (do 23 kg), preuzimanje ukrcajne karte. Satnica leta Dubrovnik-Istanbul 09:20h/12:15h (sve lokalna vremena). Granične formalnosti. Za Republiku Tursku trenutno vrijedi mogućnost ulaska za osobe s COVID-19 putovnicom ili uz predočenje negativnog PCR testa (72 sata) ili brzog antigenskog testa (48 sati). Ukrcaj u autobus i transfer do središta grada uz uvodnu priču o Turskoj i Istanbulu. Smještaj u hotelske sobe. Zajedničko upoznavanje s okolicom hotela (strogo središte) i orijentacijske upute u pratnji vodiča, kupnja turskih lira, a za one koji žele: šetnja i obilazak Kapali čaršije (tzv Natkrivenog pazara / tržnice) u kojoj ćete pronaći više od 3.600 trgovina u kojima se prodaje sve, “od igle do lokomotive”, i gdje se možete okušati u cjenkanju. Slobodno vrijeme za večeru. Noćenje #1.

2) dan ISTANBUL Highlights

Doručak. Obilazimo najvažnije građevine drevne metropole. Šetnja do trga Sultanahmet uz pregled džamije Bejazidije, Istanbulskog sveučilišta i trga Čemberlitaš. Razgledavanje nevjerojatne crkve koja je odnedavno u funkciji kao džamija, Aja Sofije: remek-djelo kršćanske arhitekture i umjetnosti. Nakon stanke obilazimo staru sultansku palaču Topkapi (crkva Sv. Irene je uključena u cijenu ulaznice za Topkapi palaču), a zatim ćemo obići Hipodrom, Plavu džamiju (izvana) i palaču velikog vezira Ibrahim-paše. Slobodno vrijeme za ručak i uživanje u šetnji, fotografiranju, kupnji. Put prema hotelu ide najživljom ulicom prepunom trgovina. Prošetajte strogim središtem, otkrijte skrivene sokake, slikovite kavane i slastičarnice, uživajte u vizurama orijentalnog grada. Slobodno vrijeme i individualan povratak u obližnji hotel. Noćenje #2.

3) dan ISTANBUL Bosporska čarolija

Doručak. Slobodan dan u Istanbulu ili fakultativni izlet Bosporska čarolija. Ulazak u Dolmabahče palaču, novu sultansku palaču iz druge polovine XIX. stoljeća u kojoj se razaznaje sjaj i raskoš Osmanlija. Unutrašnjost je potpuno očuvana, od namještaja, tepiha, vrijednih predmeta, veličanstvenih dvorana i alabasternog hamama. Nakon obilaska krstarenje Bosporom, najpoznatijim morskim tjesnacem na svijetu. Razgledavamo priobalne vile i palače, drevne male gradiće i ogromne mostove koji povezuju Europu i Aziju. Slijedi odlazak do Trga Taksim i ulice Istiklal (najživlja ulica ovog dijela grada uz koju su kavane, slastičarnice, crkve, stare škole, lijepi pasaži, robne kuće, umjetničke galerije i suvenirnice, a na južnom kraju je toranj Galata). Slobodno vrijeme za šoping. Povratak u hotel. Noćenje #3.

4) dan ISTANBUL Grad Sulejmana Veličanstvenog – SPLIT

Doručak. Danas upoznajemo Sultanov Istanbul: Jutarnji odlazak do džamije Šehzade koja je podignuta za najstarijeg sina Sulejmana veličanstvenog i Haseki Hurem. Zatim šetamo prema džamiji Sulejmaniji uz koju se nalaze obiteljske grobnice Sulejmana veličanstvenog i koja je po mnogima najljepša džamija na svijetu. Za one koji žele, slijedi šetnja prema Egipatskoj tržnici začina (Misir čaršiji) gdje ćete uživati u bezbrojnim dućanima, šarenilu i istinskoj, autentičnoj orijentalnoj atmosferi. Ponovno okupljanje skupine u 15:00 sati. Transfer prema zračnoj luci. Prijava na let, preuzimanje ukrcajne karte, sigurnosne i carinske kontrole. Satnice letova: Istanbul-Dubrovnik 19:00h/19:50h (vremena su ista zbog vremenske razlike), i povratni transfer za Split prema ranijem dogovoru s agencijom.

Dodatne informacije:

UPUTE I SAVJETI ZA PUTOVANJE:

Aktualne informacije o uvjetima ulaska u R. Tursku i detaljne informacije možete pronaći na ovim poveznicma: LINK 1 i LINK 2

SVI PUTNICI koji ulaze u Republiku Tursku moraju popuniti OnLine obrazac počevši od 72 sata prije polaznog leta na ovom > LINKu

NIJE dovoljno da jedan od dva putnika koji zajedno putuju popuni obrazac / Za popunu obrasca potrebno je pripremiti PUTOVNICU – evo instrukcija sa svim potrebnim informacijama
Nationality: Republic of Croatia (HRV)
Name: Vaše ime
Surname: Vaše prezime
Birth Date: Vaš datum i godina rođenja
Living location: Republic of Croatia (HRV)
E-mail address: vaša adresa elektroničke pošte
Phone number: vaš broj mobitela, prethodno odaberite pozivni za Hrvatsku
Gender: spol
Passport number: broj putovnice
Arrival date: 17.11.2021.
Entry type: Airway (Airplane)
Transportation company name: Turkish Airlines
Flight number: TK438
City: Istanbul
District: Fatih
Phone number: (pozivni ostaje za Tursku) broj koji vam je dostavljen e-mailom
Address: Ime hotela i adresa koja vam je dostavljena e-mailom (kliknite Add)
Last visited Countries in Past 10 days: Republic of Croatia (HRV – kliknite Add)
Kliknite na Download kako biste preuzeli dokument i potom ga printajte!

Na putovanje PRINTANO NA PAPIRU ponesite:

(1) svoju zrakoplovnu kartu,
(2) COVID portvrdu (o cjepljenju, ili preboljenju, ili test s uključenim QR kodom ne stariji od 48 sati),
(3) HES obrazac kojeg ćete dobiti kada popunite gore navedene podatke

Putnici kojima je potreban test za povratak jer nemaju potvrdu o cjepljenju ili preboljenju, agencija pomaže savjetodavno i organizacijski za pribavljanje testa, ali ne snosi nikakvu financijsku odgovornost za dodatne troškove.

DODATNI TROŠKOVI

(1) Obilazak Istanbula u pratnji lokalnog vodiča, s uključenim ulaznicama za Topkapi Palaču i crkvu Sv. Irene, te s uključenim slušalicama (za min. 15 osoba) za skupni obilazak Aja Sofije iznosi 30€ po osobi;
(2) Izlet Sultanov Istanbul: POKLON agencije;
(3) Izlet Bosporska čarolija koja uključuje prijevoz (za min 15 prijavljeni), ulaznicu u Dolmabahce palaču i krstarenje Bosporom (60min) uz lokalnog vodiča 40 € po osobi. Uplate se vrše lokalnom agentu u R. Turskoj. ROK ZA PRIJAVU IZLETA je subota, 09.10.2021 putem e-maila (navedite ime i prezime i izlete koje želite). Za putnike koji se ne prijave na vrijeme agencija se ne obvezuje realizirati dodatne sadržaje. Napomena: Zbog drastične promjene tečaja turske lire prema euru vlada R. Turske donijela je odluku o poskupljenju ulaznica (jesen 2018), a uslijed pandemije covid-19 polako se razvija dualni sustav troškova turističkih sadržaja za strane turiste vs. lokalno stanovništvo.

TRANSFER DO ZR. LUKE DUBROVNIK

Polazak večernjeg transfera 16.11.’21. je na sjevernom parkingu groblja Lovrinac u 18:00h. Polazak noćnog transfera 17.11.’21. je sa autobusne stanice Sukoišanska u 1:30h.

COVID-19 obveze posjetitelja u Republici Turskoj:

tijekom leta i tijekom boravka na teritoriju Republike Turske obvezno je korištenje maski (osim unutar hotelske sobe, dok ste u restoranu ili kavani).
Zrakoplovna tvrtka osigurat će ulazni formular koji je putnik obvezan ispuniti (na povratku).
zdravstvena provjera vrši se po ulasku u Republiku Tursku (mjerenje tjelesne temperature), a osobe koje pokazuju simptome bolesti COVID-19 bit će podvrgnute PCR testu (o trošku putnika).
u sredstvima javnog prijevoza postoji limit broja putnika kako bi se osigurala socijalna distanca, a u cilju smanjenja širenja COVID-19.
Promjene se mogu uvesti bez prethodne najave. Neposredno prije polaska agencija će vas obavijestiti o eventualnim promjenama mjera.

LOKALNO VRIJEME

U Turskoj je JEDAN sat ispred vremena u Hrvatskoj krajem listopada i početkom studenog, tj. kad je u Splitu 13 sati u Istanbulu je 14 sati (vrijedi za ljetni period 2021 točnije nakon uvođenja ljetnog skraćenja vremena u Hrvatskoj).

HOTELI

Koje koristimo nalaze se u strogom središtu grada (Laleli). Odabrali smo ga po dosadašnjim iskustvima i najboljim ocjenama iz anketa dosadašnjih putnika. Udaljenost do Aja Sofije (‘nulta točka’ grada) je nepunih pola sata žustrog hoda u gradu čija je os istok-zapad 115 km, dakle u strogom središtu.

PUTNI DOKUMENTI

Putovnica izdana u Republici Hrvatskoj je OBVEZNI PUTNI DOKUMENT i potrebno ju je imati za ulazak u Republiku Tursku. Putovnica mora biti valjana minimalno 6 mjeseci od datuma povratka s putovanja. U slučaju gubitka putovnice tijekom putovanja: Generalni konzulat RH u Istanbulu: Adresa: Asmali Mescit Mah. Oteller Sok. No: 1/2 Tepebasi Beyoglu Istanbul / Telefon: (212) 293 54 67, 293 54 68 i Telefaks: (212) 293 54 76 UREDOVNO VRIJEME PON-PET 09:00h-12:00h. U slučaju potrebne asistencije osoblja naše agencije ili lokalne agencije OČEKUJTE TROŠKOVE OKO 50-100€.

VIZA

Od 1. travnja 2013. do 2. ožujka 2020. hrvatskim državljanima koji putuju u Republiku Tursku BILA JE OBVEZNA turistička viza za ulazak u zemlju. VIZE VIŠE NISU POTREBNE ZA OVO PUTOVANJE.

PRIJAVA NA LET

U zračnoj luci Dubrovnik se prijavljujete na šalteru s oznakom ISTANBUL (putnik je dužan predočiti samo svoju putovnicu i nije potrebna karta za let). Tiskane karte za let ćete ipak dobiti po kupnji istih i pohraniti ih u ručnu prtljagu do povratka u Dubrovnik. Kartu koristite samo u slučaju problema prilikom prijave na let. Zatim predajete krupnu prtljagu (do 23 kg), a osoba na šalteru će vam uručiti ukrcajnu propusnicu za zrakoplov, te naljepnicu s bar-kodom koja se odnosi na vašu prtljagu (ovu naljepnicu svakako čuvajte jer u slučaju gubitka prtljage to je jedina poveznica s vašom torbom i potrebna je kako biste obavili prijavu neuručene prtljage na krajnjem odredištu). Prilikom prolaska kroz sigurnosnu kontrolu predajete ručnu prtljagu iz koje morate izvaditi sve elektronske naprave i tekućine, skinuti remen, nakit i ručni sat, te iz džepova izvaditi metalne predmete (kovanice). Slijedi prolazak do policijskog i carinskog osoblja zbog kontrole putovnica. Zatim odlazite do bescarinske zone i izlaza koji je naznačen za naš let na oglasnim elektronskim pločama u zračnoj luci.

ODJEĆA I OBUĆA

Prosječne dnevne temperature u Istanbulu: siječanj i veljača 8C, ožujak 11C, travanj 16C, svibanj 20C, lipanj 26C, srpanj i kolovoz 28C, rujan 25C, listopad 19C, studeni 14C, prosinac 10C. Molimo prilagodite odjeću i obuću prethodno provjerivši dugoročnu vremensku prognozu za Istanbul (www.weather.com www.yr.no www.dhmz.hr www.meteo.hr ). Za naše obilaske uputna je SPORTSKA OBUĆA i VIŠESLOJNO ODIJEVANJE! MOLIMO obratite pažnju da je za putovanje potreba udobna, već nošena i “razgažena” SPORTSKA OBUĆA. Osobe s invaliditetom mogu sudjelovati u obilascima (staze su prilagođene), uz procjenu svojih mogućnosti u svladavanju udaljenosti.

Za ulaske u vjerske objekte: Aja Sofija, Sulejmanija, Šehzade džamija itd – žene moraju imati imati pokrivena koljena (hlače ili haljina), pokrivena ramena (barem kratki rukav) i maramu za pokriti kosu. Muškarci također slična pravila (koljena i ramena pokrivena) bez obaveze pokrivanja kose. Za svih je obvezno izuvanje obuće i imati čarape na nogama (ako idete u sandalama ponesite u torbici čarape).

TURSKE LIRE

Tursku valutu možete pribaviti u zračnoj luci ili u mjenjačnicama neposredno blizinu Vašeg hotela (prema uputi pratitelja skupine). Tečaj turske lire je 1€ = oko 10 TL. Nemojte mijenjati novac kod preprodavača na ulici.

VODA

Turska je jedina zemlja koja obiluje vodom na Bliskom istoku. Sukladno tome, voda sa slavine je higijenski ispravna. Ipak, naša je preporuka piti vodu pakiranu u staklenu ili plastičnu ambalažu koja se može kupiti u malim trgovinama hranom na koje nailazite svugdje u Istanbulu.

ALKOHOLNA PIĆA

Turska je sekularna zemlja – alkoholna pića (vino, pivo i sl) se može naručiti u velikom broju restorana i kavana u blizini turističkih znamenitosti. Neki restorani ne služe alkohol (pitajte pri ulasku).

SIGURNOST

Turska je sigurna zemlja, no broj džepara u velikim gradovima i turističkim centrima je velik! Pohranite svoj novac u prednje džepove ili (još bolje) u novčanike koji se ovjese oko vrata, a ručnu prtljagu stalno držite pod nadzorom. U restoranima i kavanama prtljagu nemojte ostavljati izvan vidnog polja i obratite pažnju na osobe koje sjede pored Vas (ručna torbica drži se „u krilu“). Džepara ima puno u sredstvima javnog prijevoza i oko turističkih znamenitosti gdje je velika gužva. SAVJET: putovnicu, vizu i dio novca deponirajte u hotelskom sefu ili u sobi, u prtljazi koja se može zaključati! Dio novca, preslik putovnice, debit ili kreditnu karticu i eventualno osobnu iskaznicu nosite sa sobom pospremljenu u pažljivo odabranom džepu koji je najteže dostupan i može se zatvoriti zatvaračem.

ELEKTRIČNA ENERGIJA

Napon u Turskoj je 220V. Za utičnice NE trebaju adaptori. Mobitele i fotoaparate možete nesmetano puniti.

PUŠENJE

Pušenje u Turskoj je zabranjeno u svim javnim prostorima (uključivo i hotele) koji imaju krovište. Pušenje na otvorenom je dopušteno osim u blizini nekih povijesnih građevina (poput dvorišta Plave Džamije), u svakom slučaju postoje natpisi sa vidljivom zabranom pušenja. Hoteli često dozvoljavaju pušenje u sobama, posebnim djelovima bara, recepcije i restorana.

POŠTIVANJE RELIGIJE I OBIČAJA

Tijekom vjerskih službi nemojte ometati ni slikavati ljude koji mole. Koristite primjeren jezik i nemojte vrijeđati ili izrugivati pripadnike raznih vjera. Posjet džamiji podrazumijeva izuvanje obuće, a žene trebaju pokriti kosu maramom ili kapom, muškarci i žene trebaju imati duge hlače i pokrivena ramena.

FOTOGRAFIRANJE I SNIMANJE

Za fotografiranje ili snimanje videa unutar povijesnih i arheoloških lokaliteta konzultirajte oglasne ploče na ulazu. Fotografiranje nije svugdje dozvoljeno, posebice u zatvorenim prostorima uz upotrebu bljeskalice.

IZLETI

Molimo najavite na email info@explora.hr koje ste ulaznice i dodatne sadžaje odabrali. Ovo nam je važno zbog toga jer želimo na vrijeme osigurati ulaznice i napraviti sve potrebne rezervacije.

VAŽNE INFORMACIJE za zračni promet!

Odgovornost putnika je obaviti sve granične, carinske i sigurnosne procedure u zračnim lukama na vrijeme. Boarding time (ili vrijeme ukrcaja) označeno je na elektronskim oglasnim pločama u zračnoj luci i odgovornost putnika je pravodobno biti na gateu (izlazu) u naznačeno vrijeme. Dozvoljena masa predane prtljage je 23 kg / ručne prtljage je 7 kg (max 55 cm x 40 cm x 23 cm)

RUČNA PRTLJAGA Sve tekućine (uključivo: kreme, tekuća šminka, parfemi i sl.) ako su u količini većoj od 100ml biti će oduzete. Tekućine u pakiranjima manjim od 100ml pohraniti u prozirnu plastičnu vrećicu i odvojeno predati na policijskoj kontroli. Baterije (za discman, mp3 player, foto aparat, video kamera) smiju se nalaziti samo u ručnoj prtljazi. Ukratko: baterije nemojte pakirati u ‘veliku’ prtljagu koju predajete prilikom prijave na let. Nikakve tekućine i oštre predmete nemojte pakirati u ručnu prtljagu. O sigurnosti i regulacijama zračnog prijevoza informirajte se na poveznicama koje možete dobiti u našem uredu.

Želimo Vam ugodno i nezaboravno putovanje!

NAPOMENE:

(1) Agencija nije odgovorna za kašnjenje zrakoplova ili zemaljskog prijevoza uslijed nepredviđenih okolnosti – putnik nema pravo žalbe u ovom slučaju
(2) tijekom letova služi se piće
(3) putovanje se realizira za najmanje 10 i najviše 44 prijavljenih putnika
(4) putovanje se organizira pod uvjetima koji su definirani ‘općim uvjetima organizacije turističkih paket aranžmana’ (ili Uvjeti korištenja) turističke agencije Organizatora
(5) agencija obavještava prijavljene putnike o statusu putovanja (otkazano ili garantirano) najkasnije 8 dana prije polaska
(6) u slučaju značajnog porasta cijena na svjetskom tržištu ili promjene tečaja HRK prema USD ili EUR većem od 2,5% u odnosu na tečaj na dan objave paket aranžmana turistička agencija Organizatora zadržava pravo korekcije cijene
(7) u slučaju promjene statusa ulaska u Republiku Tursku iz Hrvatske usluge paket aranžmana strorniraju se sukladno Zakonu o turizmu i pratećim dokumentima, a zrakoplovne karte ovisno o obavijesti zrakoplovne kompanije o čemu će Vas izvjestiti agent za prodaju zrakoplovne karte
(8) kod realizacije fakultativnih izleta uplata se vrši tijekom prvog dana putovanja (agenciji u zemlji realizacije programa / našoj partner agenciji), izvršene prijave i uplate ne mogu se otkazati, a naknadne prijave su moguće isključivo ukoliko bude raspoloživih kapaciteta
(9) datum objave paket aranžmana ‘putovanje u Istanbul iz Splita’ je 17.08.2021.

Opće uvjete odgovornog organizatora putovanja pogledajte klikom na ovaj link

Ostala Europska putovanja
Slike preuzete s Pixabay.com
Putovanje Istanbul iz Splita 2022 avionom

Putovanje Istanbul iz Splita 2022 avionom

Šifra: EX64ST

Cijena aranžmana po osobi:

1.190,00 kn (cijena s popustom)
1.275,00 kn (redovna cijena)

Cijene ne uključuju troškove naknade za jednokratno i obročno plaćanje, koja ovisi o vrsti kartice.

Kontakt formular


Vaše ime (obavezno)

Vaš Email (obavezno)

Vaš telefon

Ukupan broj osoba (obavezno)

Odraslih
Djeca

Vaša poruka

Pročitao sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Izjavu o Privatnosti