Putovanje Libanon Bejrut 2020 iz Zagreba

Putovanje Libanon Bejrut 2020 iz Zagreba
banner Adiona111aa

Putovanje Libanon Bejrut 2020 iz Zagreba

Planirani termin: 22.2., (14.3.2020. GARANTIRANI POLAZAK!)

  • 5 dana/4 noćenja
  • Bejrut je poznat kao Pariz Bliskog Istoka, grad koji nudi fantastičnu kombinaciju Bliskog Istoka i Europe u jednom!
  • VRIJEDNOST VIŠE: odličan hotel 4* u centru Bejruta
shadow

Program putovanja:

1. dan: ZAGREB – ISTANBUL – BEJRUT

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije leta. Polijetanje zrakoplova za Istanbul u 09:10 sati. Slijetanje u Istanbul u 13:15 te nastavak leta za Bejrut u 19:10. Slijetanje u Bejrut u 20:00 sati. Slijedi transfer do centra grada. Smještaj u hotel. Navečer predlažemo šetnju gradom koji živi 24 sata. Bejrut se ponosi titulom jednog od najuzbudljivijih gradova za noćne izlaske, a njegovo središte kompletno ponovno izgrađeno nakon perioda građanskog rata podsjetit će vas na pariške avenije, ali na mediteransko-arapski način. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan: BEJRUT

Doručak. Bejrut s pravom nazivaju Parizom Bliskog Istoka. Njegova kozmopolitska atmosfera, bogata povijest, visoki standard života i izvrsna gastronomija iznenađuju svakog turista te su to sve razlozi zašto se Bejrut našao na viskom mjestu najbrže rastućih gradova po broju posjetitelja. Grad koji je nekad bio podijeljen na muslimanski i kršćanski dio, danas je ponovno ujedinjen. Razgled najznačajnijih gradskih znamenitosti u starom i novom dijelu grada: trg Place de l’Étoile, Nacionalni muzej, šetalište Corniche uz obalu Sredozemnog mora, Muzej Sursock, Džamija Mohamad al Amin, golublja stijena. Tijekom razgleda organiziran je odlazak na ručak u lokalnom restoranu (uključen u cijenu). Slobodno poslijepodne za shopping i šetnju gradom. Navečer predlažemo zajednički odlazak na bogatu, tradicionalnu libanonsku večeru uz program s uključenim transferom autobusom. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan: BEJRUT – JEITA – HARISSA – BYBLOS – BEJRUT

Doručak. Predlažemo cjelodnevni izlet s uključenim ručkom koji uključuje bisere Libanona. Izlet do prekrasne špilje Jeita, jednog od najvećih svjetskih čuda prirode. Pećina se proteže u dužini od gotovo 9 km i jedna je od najljepših špilja na svijetu, nominirana za jedno od novih 7 svjetskih čuda. Špilja se sastoji od dva dijela za posjetitelje: u gornji dio se dolazi žičarom i obilazi pješke, dok se donji dio posjećuje brodićem. Nakon Jeite nastavljamo do Harisse, jednog od najpoznatijih hodočasničkih lokaliteta u Libanonu gdje već gotovo sto godina hodočaste kršćani iz cijeloga svijeta. Svetištem Gospe od Libanona dominira kip Djevice Marije visok 8,5m, jedan od najljepših na Bliskom istoku. Odavde se pruža prekrasan pogled na Beirut i zaljev Jounieh. Ručak u lokalnom restoranu. Nastavak do Byblosa, prekrasnog feničanskog lučkog grada koji je zbog bogate ostavštine Feničana, Rima, Bizanta te zbog iznimno velike kulturne baštine pod zaštitom UNESCO-a. Byblos se smatra najduže nastanjenim gradom na svijetu. Slobodno vrijeme za kupovinu suvenira. Povratak u Bejrut u kasnim poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje

4. dan: BEJRUT – BAALBEK – ANJAR – VINARIJA KSARA – BEJRUT

Doručak. Predlažemo odlazak na cjelodnevni izlet do doline Bekaa, gdje se na visini od 1150m, smjestio Baalbek, najpoznatiji antički lokalitet Libanona. Razgled hramova posvećenih Jupiteru, Bacchusu i Veneri. Baalbek se smatra jednim od najvećih arhitektonskih čuda starog svijeta te je upisan na UNESECO listu svjetske baštine. Odlazak do grada Anjara, jedinstveno sagrađenom gradu iz 8. st. kojega je izgradio damaški kalif iz dinastije Omejida, a mjesto je poznato kao Pustinjska palača. Razgled ostataka nekadašnjih zidina, palača i rezidencija. Ručak u lokalnom restoranu. Nastavljamo do vinarije Ksara poznate po korištenju rimskih spilja kao prirodnih vinskih podruma te degustacija čuvenog libanonskog vina. Povratak u Bejrut. Slobodno vrijeme. Za one koji ne idu na izlet, slobodan dan za samostalno istraživanje libanonske prijestolnice. Noćenje.

5. dan: BEJRUT – ISTANBUL – ZAGREB

Doručak. Nakon doručka transfer do zračne luke te let za Istanbul u 09:45. Slijetanje u Istanbul u 12:50 te nastavak leta za Zagreb u 18:50. Slijetanje u Zagreb u 19:00 sati. Kraj programa.

Dodatne informacije:

NAPOMENA: redoslijed obilaska podložan je promjenama prema procjeni pratitelja putovanja. Avio kompanija zadržava pravo promjene vremena leta.

MINIMALAN BROJ PUTNIKA: 20 osoba, maksimalan broj: 30 osoba
PRIJEVOZNIK: Emirates Airlines

RED LETENJA: na polascima 09.04; 22.04., 21.05., 20.6.

EK 130 – Zagreb – 15:25 – Dubai – 23:00
EK 306 – Dubai – 03:55 ( + 1) – Peking – 15:25
EK 303 – Shanghai – 00 :05 – Dubai – 04:55
EK 129 – Dubai – 08:30 – Zagreb – 12:35

RED LETENJA: na polasku 29.03. na Qatar Airways

QR 218 – Zagreb – 17:15 – Doha – 23.35
QR 892 – Doha – 01:55 ( + 1) – Peking – 14:55
QR 871 – Shanghai – 00:20 – Doha – 06:00
QR 217 – Doha – 08:10 – Zagreb – 13:10

PRTLJAGA: U cijenu aranžmana uključena je prtljaga do 30kg koja se prijavljuje + 1 komad ručne prtljage do 7kg na prekooceanskom letu te 20kg predane prtljage na unutarnjem letu Xian-Hangzhou + 1 komad ručne prtljage do 7kg

Opće uvjete odgovornog organizatora putovanja pogledajte klikom na ovaj link

Ostala Daleka putovanja
Slike preuzete s Pixabay.com
Putovanje Libanon Bejrut 2020 iz Zagreba

Putovanje Libanon Bejrut 2020 iz Zagreba

Šifra: MO83ZG

Cijene ne uključuju troškove naknade za jednokratno i obročno plaćanje, koja ovisi o vrsti kartice.

Dodatno:

Popusti:

odrasla osoba na pomoćnom ležaju BEZ POPUSTA – NA UPIT!

Fakultativne doplate:

doplatu za jednokrevetnu sobu: 1190 kn
Cjelodnevni izlet Baalbeck – Ksara -Anjar sa uključenim ručkom: 680 kn ( obavezna prijava i plaćanje prilikom rezervacije aranžmana
Cjelodnevni izlet Jeita, Harrisa i Byblos s uključenim ručkom: 770 kn ( obavezna prijava i plaćanje prilikom rezervacije aranžmana)
napojnice za lokalne vodiče i vozače 25 USD (obavezna doplata na licu mjesta, pratitelju putovanja)
tradicionalna libanonska večera uz bogati program te uključen povratni transfer autobusom: 500 kn
putno osiguranje (preporučujemo)
dodatne usluge, obroke, izlete i sve što nije navedeno pod stavkom “cijena po osobi uključuje”

NAPOMENA: Za fakultativne izlete potreban je minimum od 15 osoba, a u slučaju manjeg broja putnika, cijena će biti proporcionalna prijavljenom broju putnika.

Kontakt formular


Vaše ime (obavezno)

Vaš Email (obavezno)

Vaš telefon

Ukupan broj osoba (obavezno)

Odraslih
Djeca

Vaša poruka

Pročitao sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Izjavu o Privatnosti