Putovanje Makedonija Ohridsko jezero iz Zagreba

Putovanje Makedonija Ohridsko jezero iz Zagreba
banner Adiona111aa

Putovanje Makedonija Ohridsko jezero iz Zagreba

Planirani termin: 28.04.-03.05.2020., 06.10.-11.10.2020.

  • 6 dana autobusom
  • 4 noćenja s doručkom u hotelima 3*
  • prijevoz visokoturističkim autobusom
shadow

Program putovanja:

1. dan ZAGREB – SKOPJE

Polazak iz Zagreba u 20:00 sati s Autobusnog kolodvora, peroni 502 – 506. Moguć polazak iz Slavonskog Broda sa odmorišta Marsonija u 22:30 sati (okvirno vrijeme, obavezna prijava prilikom rezervacije). Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Srbiju uz kraća zaustavljanja putem.

2. dan SKOPJE – OHRID

Dolazak u Skopje u jutarnjim satima. Makedonska metropola smjestila se u dolini između sedam brda koja prema slavenskoj legendi predstavljaju začaranog zmaja koji je postao zaštitnikom grada. Razgled gradskog središta pješice u pratnji mjesnog vodiča: Gradska tvrđava – Mustafa Paša džamija – Crkva sv. Spasa djelomično građena pod zemljom – stara gradska tržnica – stara turska kupelj Daut Paša Amam koja je danas muzej – bista Majke Tereze na mjestu na kojem je rođena koja je otkrivena povodom stote obljetnice njena rođenja – saborni hram i kameni most iz 6.st. Nastavak puta do Ohridskog jezera Smještaj u hotel u Ohridu. Slobodno vrijeme za šetnju i osobne programe. Noćenje.

3. dan OHRID

Doručak. Razgled grada Ohrida u pratnji mjesnog vodiča. Ohrid je smješten na istoimenom jezeru, kojeg mnogi nazivaju i draguljem Makedonije zbog prekrasnih prirodnih ljepota s obzirom da se smjestio na vapnenačkoj hridi visokoj 792 m. Ohrid je danas najpoznatiji turistički centar Makedonije. Razgled grada: trobrodna bazilika sv. Sofije iz 11.st. – crkva sv. Klimenta i Pantelejmona – Samuilova tvrđava s koje se pruža prekrasan panoramski pogled na sam grad i jezero – antički amfiteatar – crkva sv. Ivana – Ali Pašina džamija. Slobodno vrijeme za ručak, kupovinu suvenira ( poznati nakit od ohridskih bisera) i osobne programe. Navečer moguć odlazak na fakultativnu makedonsku večeru s folklornim programom u tradicinalni restoran u Ohridu (prijava prilikom rezervacije, doplata na licu mjesta). Noćenje.

4. dan OHRID I IZLET SV.NAUM

Doručak. Fakultativni cjelodnevni izlet uz pratnju mjesnog vodiča. Posjet Uvali kostiju, rekonstruranom naselju sojenica i muzeju na otvorenom gdje je vidljiv način života prvih stanovnika ovog područja iz 1200 g.pr.n.e. Nastavak izleta do sv.Nauma i posjet manastirskoj crkvi iz 9. stoljeća s prekrasnim freskama. Crkva je na slikovitom položaju na visokoj stijeni iznad jezera. Ručak u restoranu u sv. Naumu. Vožnja brodom izvorima Crnog Drima koji tvore malo jezero s dva otoka. Povratak u Ohrid. (prijava za izlet prilikom rezervacije putovanja, doplata na licu mjesta). Noćenje.

5.dan OHRID – BEOGRAD

Doručak. Odlazak iz hotela na Ohridu. Vožnja kroz Makedoniju i Srbiju uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Beograd. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

6.dan BEOGRAD – ZAGREB

Doručak. Razgled Beograda autobusom i pješice u pratnji gradskog vodiča: Knez Mihajlova ulica – Trg Republike – Narodno Kazalište – crkva Sv. Save – Trg Slavija – Parlament – Gradska Vijećnica – Terazije – Kalemegdan. Kraće slobodno vrijeme u gradskom središtu. Nastavak vožnje prema Hrvatskoj uz kraća zaustavljanja radi odmora. Dolazak u Zagreb u kasnim satima.

Dodatne informacije:

Sjeverna Makedonija je država na jugoistoku Europe, a glavni grad joj je Skopje. Graniči s Bugarskom na istoku, s Grčkom na jugu, s Albanijom na zapadu te s Republikom Kosovo i sa Srbijom na sjeveru. Grad Ohrid je makedonski i pravoslavni Jeruzalem, muzej na otvorenom, kulturna baština se proteže od prapovijesti do današnjih dana, u njemu je osnovan i djelovao je prvi Sveslavenski univerzitet osnovan od Sv. Klimenta Ohridskog i Sv. Nauma Ohridskog. Freske i ikone u mnogim crkvama i manastirima u Ohridu i Makedoniji su jedinstvene u svijetu. Rijeka Radika i njezin kanjon je ekološka sredina, priroda je neponovljiva, a Manastir Sveti Jovan Bigorski je jedan od najljepših manastira na Balkanu, raspolaže s jedinstvenim u svijetu oltarom izrađenom dubokim duborezom.

Beograd je glavni grad Republike Srbije. Beograd predstavlja svojevrsno raskrižje putova između Zapadne Europe i Orijenta. Smješten je u sjevernom dijelu Središnje Srbije, na ušću Save u Dunav te okružen Vojvodinom s tri strane. Središte grada nalazi se na desnoj obali Dunava i desnoj obali Save. Na lijevoj obali Dunava počinje Banatska ravnica na kojoj se nalaze Borča i Krnjača, slabije naseljena sjeverna predgrađa. Između desne obale Dunava i lijeve obale Save nalaze se Novi Beograd, Zemun i Surčin, gdje prolazi bivša granica Habsburške monarhije i Osmanskog carstva. Rijeke Dunav i Sava imaju nekoliko ada – riječnih otoka. Najpoznatije su Veliko ratno ostrvo (na samom ušću) te Ada Ciganlija na Savi. Urbana površina grada iznosi 359,96 četvornih kilometara, dok šire gradsko područje obuhvaća prostor od 3.222,68 četvornih kilometara.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za državljane RH viza za Makedoniju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica koja mora vrijediti najmanje 90 dana od datuma ulaska u Makedoniju. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između dva i šest dana, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o putovanju naveden, broj ljudi. Završno pismo šaljemo 2 dana prije početka putovanja.

Opće uvjete odgovornog organizatora putovanja pogledajte klikom na ovaj link

Ostala Europska putovanja
Slike preuzete s Pixabay.com
Putovanje Istanbul iz Zagreba 2020

Putovanje Istanbul iz Zagreba 2020

Šifra: BR83ZG

  • Cijena aranžmana po osobi:

    FM: 1.590kn RC: 1.690kn

Cijene ne uključuju troškove naknade za jednokratno i obročno plaćanje, koja ovisi o vrsti kartice.

Dodatno:

Popusti:

Treća osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem 10% popusta.

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:

Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
– sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn
– sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn

Kontakt formular


Vaše ime (obavezno)

Vaš Email (obavezno)

Vaš telefon

Ukupan broj osoba (obavezno)

Odraslih
Djeca

Vaša poruka

Pročitao sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Izjavu o Privatnosti