Putovanje Napulj Kampanija iz Splita 2023

Putovanje Napulj Kampanija iz Splita 2023
banner Adiona111aa

Putovanje Napulj Kampanija iz Splita 2023

Planirani termin: .

  • Trajanje: 6 dana
  • smještaj u hotelu 3* u okolici Napulja na osnovi 3 noćenja s doručkom
  • prijevoz autobusom visoke turističke klase na navedenim relacijama
shadow

Program putovanja:

1. dan: SPLIT – ANCONA …

Okupljanje grupe u trajektnoj luci Split u dogovoreno vrijeme i susret s voditeljem putovanja (cca 2 h prije isplovljavanja). Nakon upoznavanja grupe s voditeljem putovanja, uvodnih informacija i carinskih formalnosti, ukrcaj na brod za Anconu s polaskom u 19:30 sati. Smještaj po kabinama. Noćna plovidba prema Anconi…

2. dan: ANCONA – NAPULJ

Dolazak u Anconu u jutarnjim satima (oko 07:00) te nastavak vožnje autobusoom prema jugu Italije i pokrajini Kampaniji. U poslijepodnevnim satima dolazak u NAPULJ, najveći grad u južnoj Italiji, čiju ćete užurbanost osjetiti pri samom prilazu gradu, kao i u svakoj njegovoj ulici. Pri dolasku u grad, odlazimo u razgled južnog dijela grada gdje su smještene neke od najljepših povijesnih građevina Napulja poput srednjovjekovne utvrde CASTEL NUOVO koji je sa svojih pet prepoznatljivih kula jedan od simbola grada. U blizini je i poznata GALLERIA UMBERTO I, TEATRO SAN CARLO a zatim i PIAZZA DEL PLEBISCITO sa impozantnom bazilikom SAN FRANCESCO DI PAOLA s jedne strane i PALAZZO REALE sa suprotne strane trga. Nakon obilaska, slobodno vrijeme u gradu za individualni razgled: moguć je shopping u obližnjoj i glavnoj trgovačkoj ulici VIA TOLEDO te uživanje u domaćoj napolitanskoj kuhinji i kušanje planetarno popularne pizze čiji se postanak veže upravo uz ovo mjesto. Smještaj u hotel 3* u okolici Napulja. Noćenje.

3. dan: VEZUV – POMPEJI – SORRENTO

Nakon doručka uputit ćemo se prema VEZUVU, vulkanu s čijeg je vrha panorama prema moru ali i prema središtu samog kratera više nego spektakularna. Posjet vulkanskom krateru koji je danas dio NACIONALNOG PARKA VEZUV poseban je doživljaj koji vas neće ostaviti ravnodušnim; od vožnje brdskom cestom prema vrhu, pa do pješačkog uspona vulkanskim putem do samog kratera. Po usponu na vrh slijedi kratka stanka za odmor i fotografiranje te povratak na ulaz u park (Napomena: uspon na krater ovisi o vremenskim uvjetima, a poželjna je i udobna obuća). Nakon toga uputit ćemo se prema ARHEOLOŠKOM LOKALITETU POMPEJI i razgledati grad zatočen u vremenu, čiji je život naglo prekinut velikom vulkanskom erupcijom Vezuva 79. godine.

Otkrit ćete brojne zanimljivosti iz svakodnevnog života Pompeja kroz ugodnu šetnju, stručno vodstvo i razgled brojnih javnih ustanova, građevina, privatnih kuća, hramova, trgova, ulica i trgovina… zatečenih erupcijom. U poslijepodnevnim satima posjetit ćemo POLUOTOK SORRENTO i istoimeni gradić SORRENTO, šarmantnu i nezaobilaznu turističku destinaciju s brojnim restoranima, suvenirnicama, trgovinama s lokalnim proizvodima čiji je najčešći sastojak limun (liker limoncello, keksići s kremom od limuna, čokolade s limunom…). Slobodno vrijeme za individualni program, šetnju, ili večeru u nekom od brojnih restorana. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan: OTOK CAPRI – NAPULJ

Nakon doručka slobodan dan za vlastito istraživanje Napulja; posjet nekom od muzeja, šetnju, kupovinu i sl…
FAKULTATIVNO: IZLET NA OTOK CAPRI. Nadomak Napulju, udaljen otprilike sat vremena brodske vožnje nalazi se otok Capri. Trajektom dolazimo u pristanište Marina Grande i u pratnji vodiča uspinjačom odlazimo u Capri, glavni grad otoka. Upoznat ćemo grad i njegove znamenitosti uz ugodnu šetnju i razgled: PIAZZA UMBERTO I, VIA CAMERELLE (ulica u kojoj se nalaze trgovine brojnih svjetskih brendova), CERTOSA SAN JACOMO iz 14. st., GIARDINI DI AUGUSTO (gradski vrtovi) s kojih se pruža pogled na jednu od najpoznatijih prirodnih znamenitosti otoka, stijene Faraglioni (ulaznica za vrtove 1,5€ plaća se na licu mjesta individualno)… Nakon obilaska slobodno vrijeme za ručak u nekom od brojnih restorana, šetnju i vlastito istraživanje otoka. Zajednički povratak trajektom u Napulj u kasnim poslijepodnevnim satima. Slobodna večer. Noćenje.

5. dan: NAPULJ – MONTECASSINO – ANCONA

Nakon doručka odjava iz hotela i odlazak prema Anconi. Na putu ćemo posjetiti gradić Cassino i OPATIJU MONTECASSINO koja dominira uzvisinom iznad starog grada Montecassino. Zapamćen kao mjesto jedne od najžešćih bitki u 2. sv. ratu, poznate kao Bitka kod Montecassina, zbog koje je prozvan i „Brdom od milijun dolara“, ovo je mjesto MATIČNE OPATIJE BENDIKTINSKOG REDA kojeg je ovdje prije 1500 godina osnovao Sv. Benedikt. Prošetat ćemo se i razgledati veliku središnju baziliku, mjesto gdje je pokopan sv. Benedikt, zatim njegove privatne prostorije i sobicu u kojoj je proveo zadnje godine života, te razgledati muzejski prostor koji prezentira događanja koja su obilježila opatiju u drugom svj. ratu. Veličanstveni prostor kojim vlada poseban osjećaj mira, tišine i duhovnosti.. Nakon oblaska nastavak putovanja prema Anconi. Ukrcaj na brod, smještaj po kabinama, noćna plovidba prema Splitu….

6. dan: … SPLIT

Dolazak u trajektnu luku Split u jutarnjim satima (oko 07:00) gdje završava naše putovanje.

Dodatne informacije:

NAPOMENE:
– Cijena je kalkulirana na osnovu min. 30 putnika. Agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanja izleta u slučaju nedovoljnog broja putnika sukladno Općim uvjetima, te će Putnike o istom obavijestiti najkasnije 7 dana prije termina putovanja.
-Tijekom putovanja agencija zadržava pravo izmjene programa ukoliko za to postoji potreba, ali se obvezuje program izvršiti u cijelosti.
– Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti Agencije Organizatora
– Ukoliko putnik nije ugovorio osiguranje od rizika otkaza, primjenjuje se otkazna politika prema Općim uvjetima poslovanja Agencije.
– Za prelazak granice državljani HR moraju imati putne isprave (osobnu iskaznicu ili putovnicu), a više informacija o prelasku granica, dokumentima, ograničenjima i uvjetima dostupno je na:
http://www.mvep.hr/hr/konzularne-informacije/vize/pregled-viznog-sustava0/
– Slijedom novog sustava kontrole na graničnim prijelazima na svim granicama EU (u primjeni od 2017.g), moguća su duža čekanja prilikom granične kontrole i prelaska granice, stoga Agencija isključuje odgovornost za čekanja na granici.
– Završnu obavijest putnicima Agencija šalje najkasnije 5 dana prije početka putovanja (ime i kontakt voditelja putovanja, informacije o prijevozniku i sl.)
– O rizičnosti putovanja u određene zemlje molimo informirajte se na mrežnim stranicama Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH na: http://www.mvep.hr
– Program se će realizirati sukladno preporukama i mjerama HZJZ aktualnim u terminu realizacije putovanja te sukladno epidemiološkim mjerama važećim u zemlji u koju se putuje.
– Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji države u koju se putuje.
– Agencija ne snosi odgovornost za izgubljene ili otuđene predmete u destinaciji ili prijevoznom sredstvu.
– Polica Jamčevine za turističke paket aranžmane br. 298180000016 uplaćena kod Croatia Osiguranje d.d. Zagreb, Vatroslava Jagića 33.
– Opći uvjeti Agencije, program i upute uz putovanje sastavni su dio Ugovora o paket aranžmanu, te kupnjom putovanja prihvaćate iste, stoga preporučamo detaljno pročitati upute, a za sve dodatne informacije na raspolaganju smo Vam putem e-pošte ili na kontakt broj

Opće uvjete odgovornog organizatora putovanja pogledajte klikom na ovaj link

Ostala Europska putovanja
Slike preuzete s Pixabay.com od korisnika ml5909
Putovanje Napulj Kampanija iz Splita 2023

Putovanje Napulj Kampanija iz Splita 2023

Šifra: PT45ST

Cijena aranžmana po osobi:

CIJENA ARANŽMANA: U/R
Cijena je kalkulirana na osnovi min. 30 putnika.
*Fiksni tečaj konverzije kune u euro: 1 euro = 7,53450 kuna
Cijene ne uključuju troškove naknade za jednokratno i obročno plaćanje, koja ovisi o vrsti kartice.

POPUSTI:

– djeca do 12 god. 20% na osnovnu cijenu aranžmana

Dodatne naplate:

NEOBAVEZNE NADOPLATE:

– jednokrevetna soba
– jednokrevetna kabina (na upit, ovisno o raspoloživosti na brodu)
– OSIGURANJE OD RIZIKA OTKAZA PUTOVANJA (ugovara se isključivo uz prijavu, a min 15 dana prije termina polaska)
– međunarodno putno zdravstveno osiguranje (ugovara se isključivo uz prijavu)

Kontakt formular


Vaše ime (obavezno)

Vaš Email (obavezno)

Vaš telefon

Ukupan broj osoba (obavezno)

Odraslih
Djeca

Vaša poruka

Pročitao sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Izjavu o Privatnosti