Putovanje Sicilija iz Venecije 2020 autobusom

Putovanje Sicilija iz Venecije 2020 autobusom
banner Adiona111aa

Putovanje Sicilija iz Venecije 2020 autobusom

Planirani termin: 10.-14.6.2020.

  • Zrakoplovom iz Venecije
  • VRIJEDNOST VIŠE: OPTIMALNE SATNICE LETOVA, POTPUNO ISKORISTIV PROGRAM!
  • 5 dana/4 noćenja
shadow

Program putovanja:

1. dan: ZAGREB – VENECIJA – CATANIA – SIRACUSA – CATANIA

Individualni polazak putnika u noćnim satima do zračne luke Marco Polo-Venecija (moguća doplata za organizirani prijevoz). Po dolasku u zračnu luku sastanak putnika i prijava na direktni let za Cataniju u 7:00 sati. Po slijetanju u Cataniju u 8:50 sati sati ukrcaj u autobus i odlazak u Siracusu, „Arhimedov grad“. Najveća grčka kolonija iz perioda Magna Grecia, na popisu je UNESCO-ve svjetske kulturne baštine. Po dolasku razgled Arheološkog parka s rimskim teatrom i fontanom te slavnim Dionizijevim uhom u nekadašnjim kamenolomima sada obraslim bujnim zelenilom (doplata za ulaznicu prilikom rezervacije aranžmana*). Vožnja do stare gradske jezgre smještene na kamenitom otočiću Ortygia, sada povezane mostovima s ostalim dijelovima grada Sirakuze. Barokno središte antičkog grada krase Apolonov hram, Arhimedov trg, barokna katedrala sagrađene među stubovima hrama božice Atene, crkva svete Lucije i Aretuzina fontana, koja je po predaji svjedočila žarkoj ljubavi Oceanovog sina Alfeja prema nimfi Aretusi. Slobodno vrijeme za ručak i povratak prema Cataniji. Panoramski razgled Catanije, barokne ljepotice kako je često zovu. Smještaj u hotel u kasnim poslijepodnevnim satima. Slobodna večer, noćenje.

2. dan: CATANIA – ETNA – TAORMINA – CATANIA

Doručak. Poslije doručka odlazimo na izlet na Etnu, najviši europski aktivni vulkan, kojega domaćini zovu Mongibello. Ako vremenske prilike i lokalne vlasti dopuste, dovest ćemo se do nadmorske visine od 1800 m i pogledati nekoliko manjih vulkanskih kratera (Crateri Silvestri), gdje možete kušati žestoki crveni liker „Fuoco dell Etna“ i kupiti suvenire od vulkanskog kamena. Nastavljamo prema Taormini, jednom od najslikovitijih sicilijanskih gradića, stiješnjena na visokoj stijeni iznad Jonskog mora. Obilazak grčkog teatra (doplata za ulaznicu prilikom rezervacije aranžmana*) i starogradske jezgre s palačama, crkvama i trgovima. Slobodno vrijeme za uživanje u prekrasnoj panorami, kavanama, slastičarnicama, restoranima i trgovinama. Povratak u hotel na području Catanije. Noćenje.

3. dan: CATANIA – AGRIGENTO – PALERMO

Doručak. Odjava iz hotela i odlazak prema Palermu preko Agrigenta, grada koji se smjestio uz nezaboravnu Dolinu hramova, gdje ćemo posjetiti hram Concordia, Herin hram, te hram Castora i Poluksa čiji su stupovi postali simbolom grada (doplata za ulaznicu prilikom rezervacije aranžmana*). Agrigento su osnovali Grci kao grad Akragos i nekoć je bio sjedište Magna Grecie. Gradsko središte danas obiluje baroknim palačama. Nastavak puta prema Palermu kroz zelenu unutrašnjost otoka. Dolazak u hotel u Palermu, smještaj. Odlazak s voditeljem putovanja u orijentacijsku šetnju gradom. Tisućljećima na raskršću civilizacija, Palermo je grad nevjerojatnih mirisa i okusa, mješavina bizantinskih mozaika, arapskih kupola i freski. Grad na rubu Europe, nekoć u središtu tada poznatog svijeta, mjesto gdje se tržnice nalik arapskim sukovima naslanjaju na barokne crkve, a raskošne palme uokviruju gotičke palače, Palermo je fascinantan i nezaboravan, autentičan i jedinstven. Povratak u hotel s voditeljem putovanja. Noćenje.

4. dan: PALERMO – MONREALE – PALERMO

Doručak. Odlazak u razgled grada s voditeljem putovanja i lokalnim vodičem: normansko-gotička katedrala; kraljevska palača ili Palača Normana, bivša arapska tvrđava pretvorena u jednu od najimpresivnijih kraljevskih palača u Europi, s Cappellom Palatinom, draguljem bizantsko-normanskog graditeljstva i ornamentike; slavni Teatro Massimo, Teatro Politeama; Piazza Pretoria s vijećnicom i čuvenom renesansnom “Fontanom srama” (golotinja njezinih mramornih kipova skandalizirala je redovnice iz obližnjeg samostana), barokni trg Quattro Canti… Slobodno vrijeme za ručak i šetnju. Poslije podne odlazak prema Monrealeu (8 km od središta Palerma) i posjet “Duomu” – katedrali iz 12. stoljeća, koja je vrhunac normanske arhitekture na Siciliji (doplata za ulaznicu prilikom rezervacije aranžmana*). Izuzetno su zanimljivi zlatni mozaici površine 8500 m2 u unutrašnjosti crkve, koji predstavljaju Novi i Stari Zavjet i koji se sjedinjuju u liku Krista Pantokratora. Povratak u Palermo u kasnim poslijepodnevnim satima. Noćenje.

5. dan: PALERMO – CEFALU – VENECIJA – ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak na izlet u Cefalú, povijesni gradić i popularno ljetovalište na Tirenskoj obali. Uvršten na listu “Najljepših gradića Italije” smješten je na rubu parka prirode “Parco delle Madonine”. Na glavnom gradskom trgu uzdiže se normanska katedrala iz 12. stoljeća, a otuda se uske slikovite uliĉice spuštaju prema luci i plaži s mnogobrojnim restoranima i kavanama. Prijevoz do zraĉne luke u poslijepodnevnim satima i prijava na let za Veneciju Prijevoz do zračne luke u poslijepodnevnim satima i prijava na let za Veneciju u 16:10 sati. Po slijetanju u Veneciju u 17:50 sati moguć organizirani transfer do Zagreba (uz doplatu).

Dodatne informacije:

NAPOMENA:

Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Organizator zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja zrakoplovne kompanije Volotea objavljenom u siječnju 2019. godine i podložna su promjeni.

RED LETENJA:

VCE – CTA – 1260 – 10-Jun-2020 – 07:00 – 08:50
PMO – VCE – 1221 – 14-Jun-2020 – 16:10 – 17:50

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 30

Opće uvjete odgovornog organizatora putovanja pogledajte klikom na ovaj link

Ostala Europska putovanja
Slike preuzete s Pixabay.com
Putovanje Sicilija iz Venecije 2020 autobusom

Putovanje Sicilija iz Venecije 2020 autobusom

Šifra: AT83ZG

CIJENA PAKET-ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

FM 4.980 kn /5.180 kn
(Zrakoplovne pristojbe 1.190 kn uključene u cijenu aranžmana)
FM POPUST U ODNOSU NA REDOVNU CIJENU VRIJEDI DO OBAVIJESTI O POPUNJENOSTI KAPACITETA! OVAJ POPUST ISKLJUČUJE MOGUĆE DRUGE POPUSTE ILI POSEBNE AKCIJE!
Doplata za jednokrevetnu sobu: 890 kn
*Paket ulaznica: 450 kn
Doplata za transfer Zagreb–Venecija–Zagreb: 690 pax
(cijena za organizirani transfer iz Zagreba, minimum 20 osoba)

NAPOMENA:

*Paket ulaznica u doplati uključuje sljedeće ulaznice i doplaćuje se prilikom rezervacije aranžmana:
– Arheološki park u Siracusi
– Grčki teatar u Taormini
– Dolinu hramova u Agrigentu
– Kapela Palatina, katedrala i kraljevske grobnice u Palermu
– Katedrala u Monrealeu

Cijene ne uključuju troškove naknade za jednokratno i obročno plaćanje, koja ovisi o vrsti kartice.

Kontakt formular


Vaše ime (obavezno)

Vaš Email (obavezno)

Vaš telefon

Ukupan broj osoba (obavezno)

Odraslih
Djeca

Vaša poruka

Pročitao sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Izjavu o Privatnosti